7 december 2017 door Yvonne in 'Tips'' | 0 Reactie(s)

winter boeken

Boeken lezen: heerlijk! Ook tijdens de wintersport zijn er genoeg momenten waarop je even lekker weg kunt duiken in een boek. Tijdens de heen- en terugreis in de auto (mits je niet wagenziek wordt) of in het vliegtuig? Eén van mijn favoriete momenten is na een lange dag op de piste. Het liefst rond een uurtje of 17. Moe maar voldaan in het appartement, lekker warm bij de open haard of nog even op het balkon, genietend van de zon. Regelmatig komen er leuke boeken uit met een winters thema. De leukste (winterse) boeken van 2017/2018 heb ik voor je op een rijtje gezet. Wellicht ook leuk als kerstcadeau?

#1. Winternacht, Suzanne Vermeer

Onder het pseudoniem Suzanne Vermeer worden regelmatig spannende thrillers uitgebracht met een winters thema. Het boek van 2017 is Winternacht. In Winternacht krijgt psychologe Karin ter Duin op haar vijfendertigste te horen dat ze is geadopteerd. Wanneer ze haar biologische (en stervende) vader in Canada opzoekt, raakt ze betrokken bij de vermissing van het vijfjarige meisje Liv. De daaropvolgende weken verdwijnen er nog meer kinderen.

#2. Winterwereld, Linda van Rijn

Een winters vriendenweekendje loopt uit op een drama. Lara gaat met een groep vrienden naar de Brabantse bossen, waar ze een weekend knus doorbrengen bij de open haard. Helaas komt Lara er tijdens dit weekend achter dat haar vriend is vreemdgegaan. In haar boosheid loopt ze weg, het donkere en ijskoude bos in. Wanneer er na een tijdje geen spoor te bekennen is van Lara, worden de vrienden ongerust.

winter boeken

Winternacht, Winterwereld en Kerstdagen

#3. Kerstdagen, Jeanette Winterson

Schrijfster Jeanette Winterson laat in dit boek haar fantasie de vrije loop, wat geresulteerd heeft in twaalf betoverende (kerst)verhalen. Deze verhalen worden aangevuld door twaalf feestelijke recepten, met een vleugje Engelse kerstsfeer. Het ene verhaal wisselt tussen fictie en werkelijkheid, het andere kent geesten en horror en weer andere verhalen zijn bijzonder realistisch.

#4. Een winter in Wenen, Petra Hartlieb

We zijn in Wenen in 1910. Het is winter en kindermeisje Marie wordt naar de boekhandel gestuurd om een boek op te halen. Volledig versneeuwd en met lege handen komt ze thuis. Diezelfde middag staat de boekverkoper Oskar voor de deur met het bestelde boek en een boek voor Marie, met een persoonlijke boodschap.

#5. Ontvoerd, Sandra Brown

Emory is arts en fanatiek hardloopster. Tijdens een training in de bergen van North Carolina verdwijnt ze. Doordat ze net de zoveelste ruzie hebben gehad, slaat haar man, Jeff, veel te laat alarm. Door mist en zware sneeuwval wordt de zoektocht haast onmogelijk. Ondertussen wordt Emory in een berghut wakker, met zwaar hoofdletsel en een vreemdeling naast zich.

winter boeken

Een winter in Wenen, Ontvoerd en Dochter

#6. Dochter, Rosamund Lupton (16 januari 2018)

De derde thriller van de auteur van de wereldwijde bestseller ‘Zusje’. Wanneer Yasmin met haar dochter Ruby in december haar man Matt probeert te bezoeken in Alaska, wordt ze op het vliegveld ontvangen door de politie. Er is een brand geweest en waarschijnlijk is Matt het 24e slachtoffer. Echter is Yasmin na de brand nog gebeld door de telefoon van Matt, dus ze gaat op onderzoek uit.

#7. De winter voorbij, Isabel Allende (feb. 2018)

Het is december en de stad New York wordt geteisterd door een vreselijke sneeuwstorm. Door toeval kruisen een oudere Amerikaan, een zestigjarige Chileen en een jonge illegale immigrante. Tijdens een bizarre tocht door de sneeuwstorm leren ze elkaar steeds beter kennen en vallen alle puzzelstukjes op hun plaats.

#8. Moord in de Oriënt-Express, Agatha Christie

Recent verfilmd verhaal van Agatha Christie, uit 1934. In het verhaal van de Moord in de Oriënt-Express, komt detective Poirot in een familiedrama terecht. Vijf jaar voor dit moment vond het familiedrama plaats, waarbij een baby werd ontvoerd, de moeder overleed en de vader en meid zelfmoord pleegden. Wanneer Poiret in de Oriënt-Expres zit, wordt de heer Cassetti vermoord, die de verdachte van de ontvoering blijkt te zijn. Tijdens zijn onderzoek komt Poiret erachter dat er nog meer mensen in de trein zitten die iets met het familiedrama te maken hebben.

winter boeken

De winter voorbij, Moord in de Oriënt-Expres en De acht bergen.

#9. De Acht Bergen, Paolo Cognetti

Wellicht niet winters, maar wel een prachtig en intens verhaal over de liefde voor de Italiaanse Alpen. De ouders van Pietro delen een voorliefde voor de bergen, de plek waar ze elkaar ontmoetten. Echter wonen ze in de stad. Nadat ze een dorpje in Valle d’Aosta ontdekken, brengt het gezin hier elke zomer door. Pietro raakt bevriend met Bruno, die hier voor de koeien zorgt. In de zomer maken ze eindeloze wandelingen, zoektochten in verlaten huizen en ontstaat er een ogenschijnlijk hechte vriendschap.

Welke van deze boeken heb jij al gelezen?

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Yvonne is geen ochtendmens, maar als er een piste in de buurt is staat ze het liefst zo vroeg mogelijk bij de lift. Genieten is het belangrijkst. Zowel op het snowboard, tijdens het rodelen, in de après-ski of van een heerlijk bord eten in een knusse berghut.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen