14 februari 2009 door Miranda in 'Skigebieden onder de loep''

Het skigebied van Het skigebied

Het skigebied Paganella is onderdeel van het grote Skirama in de Brenta Dolomieten, Trentino, Italië. Hoewel het skigebied qua kilometers niet enorm groot is (zo’n 50km) biedt het voldoende uitdaging voor zowel beginners als gevorderden. Regelmatig komen vrienden en familie bij ons op bezoek en ze zijn eigenlijk altijd enthousiast over het skigebied van Paganella. En dat terwijl er echt wel “verwende” wintersporters bij zitten! De afdalingen zijn lang, veelal breed en over het algemeen rustig. Als ik op zondag loop te mopperen dat het zo druk is, is mijn bezoek meestal niet onder de indruk: “Noem je dit druk?”

Off-piste

Naast de gemarkeerde pistes heeft het skigebied ook fantastische mogelijkheden buiten de piste. Vanaf de top Cima Paganella (2100 meter) loopt een relatief eenvoudige, maar erg leuke off-piste afdaling van zo’n 2 km richting Rifugio Malga Terlaga.

Gezellig sfeer

De sfeer op de pistes en in de pisterestaurants is gemoedelijk en Italiaans. Geen gedrang bij liften of agressie op de piste. Persoonlijk vind ik het wel jammer dat er in januari altijd veel Poolse groepen zijn, die zijn nog wel eens erg luidruchtig. Tijdens de krokus komen er ook steeds meer Nederlandse families. Logisch, want een wintersportvakantie is een dure aangelegenheid en Paganella is goed betaalbaar.

Après ski

Hoewel Italië niet bekend staat om haar bruisende après ski, zijn er toch een paar barretjes en pisterestaurants waar de bekende après-ski-hits uit de boxen knallen. Verbaasd was ik toen ik laatst op de top van de berg “Anton aus Tirol” hoorde en mensen op de tafel zag dansen. De volgende dag klonken gelukkig weer de zoetsappige liedjes van Eros Ramazotti op hetzelfde terras.

Sfeervolle accommodaties

De hotels en appartementen zijn over het algemeen zeer sfeervol. Veel châletachtige gebouwen, zowel van buiten als van binnen afgewerkt met veel hout zorgen voor een gemoedelijke wintersportsfeer. Italianen vinden de kerstversiering zo gezellig dat ze die soms de hele winter laten hangen.

Kijk voor meer informatie op:
skirama.it en esperienzatrentino.it.

Jouw verhaal op Snowplaza.nl?

In je blote kont ondersteboven aan de stoeltjeslift blijven hangen? Hermann Maier voorbij geskiet? Of gewoon een heerlijk plekje in de Alpen ontdekt? Stuur je verhaal naar [email protected] en maak kans op publicatie en een Ski Atlas 2010! (Niet meer dan 500 woorden en het liefst met een paar foto’s!)

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen