1 december 2017 door Thijs in 'Evenementen', Aankondigingen''

Dutchweek Gerlos

Wat was het een feest vorig jaar in Gerlos! Geen wonder dat de tweede editie van Dutchweek Gerlos plaatsvindt van 4 t/m 8 april 2018. Houd deze data vast vrij in je agenda om een heerlijk feestje in de sneeuw te gaan vieren. In het hart van de Zillertal Arena kun je je gaan opmaken voor dé seizoensafsluiting van de Alpen. Een goede sfeer, stijlvolle feesten, geweldige artiesten, het gezellige dorp, moderne liften en schitterende pistes maken Dutchweek tot een succes. Dutchweek Gerlos is hét event voor wintersportliefhebbers die ook graag een mooi feestje meepakken!

Wat kun je verwachten?

Dutchweek Gerlos staat garant voor heerlijk skiën én voor gezellige feestjes. Zelfs begin april liggen de pistes er nog prima bij! Gerlos biedt ontzettend veel wintersportmogelijkheden zoals een snow- en funpark. Het gebied bezit ruim 140 km aan pistes voor ieder niveau. Van beginner tot gevorderde, voor iedereen geschikt. Ook wordt ieder jaar de 'Zipfelbob Rennen' georganiseerd, een sleewedstrijd waarbij je kans maakt op leuke prijzen! Na een heerlijke dag op de piste kun je lekker aansluiten bij de snowparty op de berg, hippe house hits zullen je vanzelf de weg wijzen. Ook in het dorp kan de Tiroler après-ski niet ontbreken natuurlijk. Voor de wintersporters die niet moe te krijgen zijn, gaan de feesten door tot in de vroege uurtjes.

Wat maakt Dutchweek uniek?

Dutchweek is een sportief en stijlvol evenement met de typische Oostenrijkse wintersportsfeer. Het event heeft een internationale allure en er vindt zowel après-ski op- als onderaan de piste plaats. Compleet met Nederlandse DJ’s van internationale allure en live acts wordt voor een bruisend geheel gezorgd. Iedereen is welkom, maar de meeste bezoekers zijn tussen de 30 en 50 jaar (vrienden, collega’s). Klik hier voor het Dutchweek Gerlos 2018 programma >

Dutchweek Gerlos, Arena Center

Waar vinden de feesten plaats?

Zoals gezegd vinden de feesten zowel op de piste als in het dorp plaats. Bij het Arena Center staat een groot podium waar in de middag de eerste optredens gegeven worden. Hier kun je je verheugen op livemuziek in combinatie met een DJ. Bij de lager gelegen Rössl Alm staat iedere middag een DJ te draaien die regelmatig wordt begeleid door een saxofonist. Aan het eind van de middag verplaatst het feestgedruis zich richting het dorp. Hier zijn is de Cin Cin de place to be. Wanneer de après-ski in deze beroemde bars langzaam ten einde komt, openen de Little London en Country Club. Hier gaat het feest nog door tot in de vroege uurtjes.

Wat heeft de Zillertal Arena te bieden?

Vanuit Gerlos heb je direct toegang tot de pistes van de Zillertal Arena. Dit uitgestrekte skigebied beschikt over meer dan 140 kilometer aan pistes die tot een hoogte van 2505 meter reiken. Begin april hoef je je hier echt nog geen zorgen te maken over de sneeuw- en pistekwaliteit. Je kunt hier heerlijke dagtochten maken richting Königsleiten en Krimml of juist richting de andere kant van het gebied waar Zell am Ziller ligt. Daarnaast zijn er faciliteiten als snowparks, funslopes en slalompistes. De authentieke berghutten mogen we vanzelfsprekend ook niet vergeten!

Rössl Alm

Waar kan ik boeken?

Wanneer je je reis naar Dutchweek Gerlos boekt via Summit Travel, Sunweb, Bizz Travel, Matz Travel of Wens Business Events krijg je gratis toegang tot alle feesten op- én onderaan de piste. Ook is het mogelijk om (via de webshop) voor € 30,- losse tickets te kopen tot alle feestlocaties. Dutchweek Gerlos vindt plaats van 4 t/m 8 april 2018 en is hét event om je wintersportseizoen mee af te sluiten.

Klik hier voor meer informatie over Dutchweek Gerlos >

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.