23 november 2017 door Yvonne in 'Skigebieden onder de loep''

Berwang kinderen

Het knusse, familievriendelijke dorp Berwang ligt in het overkoepelende skigebied de Tiroler Zugspitz Arena. Dit skigebied bevindt zich op de grens van Duitsland en Oostenrijk, bij de hoogste berg van Duitsland, de Zugspitze. Het gebied is relatief makkelijk bereikbaar en maar zo’n 9 uur rijden. Daarnaast is het prijsniveau van dit skigebied ook relatief laag. In dit skigebied vind je een aantal dorpjes en deelskigebieden. Het dorp Berwang is één van de leukste dorpen voor een wintersport met de kinderen. Hieronder lees je waarom.

#1. Het skigebied is overzichtelijk

Deze reden hoort absoluut in dit rijtje thuis. Het (deel)skigebied Berwang-Bichlbach biedt net iets meer dan 35 pistekilometers. Doordat de pistes verdeelt zijn over meerdere hellingen met daartussen verbindingspistes, is het skigebied erg overzichtelijk. Dat de pistes redelijk breed zijn en niet al te lang, draagt hier ook aan bij. Voor de kinderen is het hier dan ook vrij makkelijk om de weg terug naar huis te vinden. Ook kan je hier bijna niet verdwalen, want de pistes boven het dorp komen allemaal uit in het dorp.

Berwang kinderen

#2. Het dorp is knus en gezellig

Berwang ligt relatief hoog, op 1336 meter. Je bevind je hier dan ook echt tussen de bergtoppen. Het kleine dorp is knus en gezellig en biedt het broodnodige. Veel meer dan een bakker, supermarkt en een handvol winkeltjes vind je hier niet. Je hebt keus uit een aantal restaurants waar je heerlijk kunt eten. Het voordeel van dit dorp is dat alles (inclusief de skilifen), makkelijk bereikbaar is. En verblijf je net iets buiten het dorp? Dan ben je met de auto of skibus alsnog in een paar minuten bij de skilift.

#3. Je komt de kinderen tegen als ze op skiles zijn

Er komt een moment waarop de kinderen op skiles gaan en een halve of hele dag op pad zijn. Waarschijnlijk ga je dan zelf de pistes op. Doordat Berwang-Bichlbach relatief klein en overzichtelijk is, is de kans vrij groot dat je de kids tijdens het skiën tegenkomt. Wel zo leuk om af en toe even naar elkaar te kunnen zwaaien.

Berwang kinderen

(Foto: © Tiroler Zugspitz Arena)

#4. Berwang heeft een BOBO’s Kinderclub

Deze kinderclub vind je in het centrum van Berwang, tegenover de Sunjet lift. BOBO’s Kinderclub vind je in Oostenrijk en Duitsland in meerdere skigebieden, waaronder dus in Berwang. De mascotte van BOBO's Kinderclub is Bobo de pinguïn. In Berwang is de kinderclub verbonden aan de Skischule Berwang. Elke skileraar wordt onderwezen en geeft les volgens een programma dat gericht is op kinderen. Daarnaast staan plezier en zekerheid in een hoog vaandel. De skischool heeft een programma voor kinderen van 3 jaar, kinderen van 4 en 5 jaar en kinderen van 5 – 15 jaar.

#5. Je kunt hier rodelen op de Bärenritt rodelbaan

Naast de Sunjet lift vind je de Bärenritt rodelbaan. Deze rodelbaan is ongeveer 1 kilometer lang. Heb je nog nooit gerodeld? Geen zorgen, deze baan wordt nergens echt moeilijk. Onder aan de lift, aan de andere kant van de parkeerplaats, kun je bij de skiverhuur een rodel huren. Deze neem je vervolgens mee in de skilift. Bevalt het rodelen? Je kunt hier elke donderdag ook avondrodelen!

Berwang kinderen

(Foto: © Tiroler Zugspitz Arena)

#6. Elke dinsdag avond vindt een spectaculaire skishow plaats

Op dinsdagavond, om half negen, kun je samen met de kinderen gaan kijken bij de skishow. Deze show vind plaats onder een (hopelijk) heldere sterrenhemel, bij de Egghof Sun Jet. De skileraren van de Skischool Berwang laten hier samen met pinguin Bobo de mooiste stunts zien.

Yvonne is geen ochtendmens, maar als er een piste in de buurt is staat ze het liefst zo vroeg mogelijk bij de lift. Genieten is het belangrijkst. Zowel op het snowboard, tijdens het rodelen, in de après-ski of van een heerlijk bord eten in een knusse berghut.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen