23 november 2017 door Florien in 'Skigebieden onder de loep''

pistetips in Hochzillertal Hochfügen

Skigebied Hochzillertal-Hochfügen ligt aan het begin van het Zillertal. Je vindt hier ruim 100 kilometer aan pistes voor alle niveaus. De meeste pistes zijn rood of blauw, maar er zijn ook een aantal pittige zwarte pistes aanwezig. Het gebied is verdeeld over drie deelskigebieden en die hebben allemaal een eigen dalafdaling. Je kunt er leuke tochten skiën en vervelen zul je je niet snel. Of je nou op wintersport gaat met de vriendengroep, of met de hele familie! Hochzillertal-Hochfügen beschikt over een aantal heerlijke afdalingen. In dit weblog geven we je een aantal tips.

#1. Afdaling Spieljoch – Fügen

Neem de nieuwe Spieljochbahn omhoog en ski vanaf het bergstation naar de Onkeljochbahn. Stap in de stoeltjeslift en stap uit op 2037 meter hoogte. Vanaf hier kun je namelijk helemaal terug naar Fügen skiën. Een mooie tocht, waarbij je ongeveer 10 km onafgebroken kunt afdalen. Start met de rode 1 of 1b, ski een klein stukje over de rode 4 en sla halverwege af naar de rode 5. Deze brengt je weer helemaal terug naar het dal. Je kunt de afdaling het best ’s ochtends skiën. Tip: stop als je bijna aan het einde bent bij Weps’n Nest voor een warme choco!

Hochzillertal-Kaltenbach

#2. Piste 6: bergstation Mizunbahn – dalstation Mizunbahn

Piste 6 is een blauwe afdaling in deelskigebied Hochzillertal-Kaltenbach. De afdaling heeft een lengte van ruim 4 kilometer en start bij het bergstation van de Mizunbahn. De piste is niet moeilijk en daarmee perfect voor ieder type skiër. Je kunt halverwege twee kanten op, dus het is de moeite waard om ze allebei te proberen.

#3. Piste 13: langs de Wedelhütte

Eén van mijn favoriete berghutten in het skigebied is de Wedelhütte. Deze prachtige berghut staat halverwege rode piste 13 en is ideaal voor een korte pauze in de ligstoeltjes of een goede lunch. En tja, om er te komen moet je dus over de rode 13. Een heerlijke brede piste die op sommige stukken redelijk pittig kan zijn. Nadeel is wel dat het, vooral in het hoogseizoen, behoorlijk druk kan zijn. Je moet namelijk via deze piste als je richting Hochzillertal – Kaltenbach wilt gaan. Gelukkig is de pauze bij de Wedelhütte het helemaal waard!

uitzicht

#4. Piste 4: Obitraudi – Zillertal Shuttle

De 8er EUB Zillertal Shuttle gondel brengt je vanuit Hochfügen naar een hoogte van 2501 meter. Ski vanaf daar een klein stukje via de rode 1 naar beneden en sla vervolgens af op de zwarte 4. De afdaling heeft een lengte van ongeveer 3,5 km en is heerlijk om vanaf te knallen. Omdat iedereen vanaf het beginpunt doorskiet richting Kaltenbach, is deze afdaling meestal heerlijk rustig.

#5. Piste 13: 8er jet Hochfügen - Hochfügen

Eén van mijn persoonlijke favorieten is blauwe piste nummer 13 in Hochfügen. Neem de 8er Jet Hochfügen omhoog en stap uit op 2133 meter hoogte. Je kunt eventueel eerst een korte Choco stop maken bij het buitenbarretje van de 8er Alm & Pizzeria. Vervolgens ski je door naar blauwe piste 13. Deze afdaling neemt je helemaal mee terug naar het dalstation van de gondel. De afdaling is bijna 4 km lang en op sommige stukken heerlijk breed. Perfect om even goed aan je techniek te werken! Tip: halverwege kan het wel eens druk worden, omdat je daar over een smal pad moet. Je kunt daar een klein stukje over de rode 14 te skiën om de drukte omzeilen.

Hochzillertal-Kaltenbach

#6. Piste 3: Onkeljoch – dalstation Panoramabahn Geols

Piste 3 op de Spieljoch is te bereiken met de Panoramabahn Geols, maar ook via de Spieljochbahn en Onkeljochbahn. De piste is rood, maar wordt ook wel als zwart ervaren. Je skiet ongeveer 4,5 kilometer onafgebroken naar beneden. Daar stap je weer in de gondel en kun je eventueel kiezen voor pistetip #1.

#7. Piste 5: Sonnenjer – Marndalm

Als je op de pistekaart de afdalingen van Hochzillertal-Kaltenbach bekijkt, dan zie je piste 5 twee keer staan. De ene piste is blauw en start bij de Zirbenlift I, de andere is rood en start op 2360 meter hoogte, bij het bergstation van de 6er Sonnenjet. Kies voor deze heerlijke afdaling met mooie brede stukken. In totaal ben je ruim 7 km aan het skiën, om uiteindelijk te eindigen bij de 8er Schnee-Express. Neem deze lift omhoog, kies vervolgens voor de rode 8, stap daarna in de Öferlerbahn en neem de rode 10 naar het beneden. Stap hier in de Kristallexpress om vervolgens te eindigen bij de Kristallhütte voor een heerlijke lunch.

Hochzillertal-Kaltenbach

Wat is jouw favoriete piste in Hochzillertal-Hochfügen?

Ook interessant:

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Weblog

25 mei Nieuwe lift in Serfaus: 10-persoons Komperdellbahn
23 mei 5 skigebieden in Argentinië uitgelicht
22 mei Skiën in de zomer in Frankrijk: in deze skigebieden kan het