22 november 2017 door Thijs in 'Nieuws''

Skiën Zillertal

(Foto: © Zillertal Tourismus - Simon Hausberger )

Het wintersportseizoen in het Zillertal staat op het punt van beginnen. Ook voor deze winter zijn er weer tal van verbeteringen doorgevoerd in de diverse skigebieden. Nieuwe liften, extra pistes, aanvullende services, het wintersportaanbod is nog verder verbeterd. Het Zillertal is al jaren een van de populairste wintersportbestemmingen van Oostenrijk en dat blijft met deze vernieuwingen gewaarborgd. De regio blijft vooruitlopen op het gebied van moderne liften en innovaties. In dit weblog nemen we 5 belangrijke nieuwtjes onder de loep. De sneeuwzekere skigebieden van het Zillertal zijn klaar voor je komst!

#1. Spieljochbahn in Fügen

Met de nieuwe 10-persoons Spieljochbahn sta je voortaan vliegensvlug boven. Het nieuwe berg- en dalstation zijn zeer opvallend door de moderne vormgeving. Vanaf de winter 2018/2019 zal de Spieljoch via een moderne 3S-lift verbonden zijn met de rest van het skigebied van Hochzillertal-Hochfügen. Daarnaast geniet je hier van de langste kunstmatig besneeuwde dalafdaling van het Zillertal! Ook is er een nieuwe 5,5 kilometer lange natuurlijke rodelbaan tot aan het middenstation, een snowpark en een wandelroute naar de top van de Spieljoch. Een berg vol avonturen voor het hele gezin!

Spieljochbahn

(Foto: © Fügen Bergbahn GesmbH & Co KG)

#2. Nieuwe 10-persoons gondelbaan Finkenberg

De nieuwe supermoderne 10-persoons gondelbaan Finkenberg I wordt op 2 december 2017 in gebruik genomen. Het oude 4-persoons model dateerde uit 1987 en was nodig aan vervanging toe. De nieuwe kabelbaan is niet alleen comfortabel en snel, maar biedt ook een adembenemend panorama, dat – dankzij gratis WiFi in de gondels – via #zillertal meteen met het thuisfront gedeeld kan worden.

Finkenberger Almbahnen

(Foto: © Zillertaler Gletscherbahn GmbH & Co KG )

#3. Nieuw 'Kinderland' op de Penkenjoch

De kleintjes kunnen boven in het nieuwe 'Pepi's Kinderland' op de Penkenjoch, op speelse wijze en met professionele opvang hun eerste bochten oefenen. De jonge wintersporters kunnen hier rekenen op veel lol met Pepi de grote knuffelbeer en genieten van tal van indoor-verrassingen. Ondertussen kan jij lekker gaan skiën of ontspannen van de culinaire verwennerijen op de Granatalm genieten.

Pepi

(Foto: © Zillertaler Gletscherbahn GmbH & Co KG )

#4. Nieuw wedstrijdparcours op de Horberg + skigebied-app

In de buurt van piste 15 op de Horberg boven Mayrhofen worden voor wedstrijdskiërs en iedereen die dat wil, permanente slalom- en reuzenslalomparcoursen met tijdregistratie aangelegd. Iedereen die naar actie verlangt, kan zich op de nieuwe funslope Gerent uitleven. Samen met de reeds bestaande Penken Fun Ride, die uitgebreid wordt met nieuwe parkelementen, biedt de Penken nog meer plezier en afwisseling voor jongeren en wintersporters die op zoek zijn naar actie! De nieuwe skigebied-app van de Mayrhofner Bergbahnen heeft flink wat handige functies. Heel bijzonder is het geïntegreerde ski-navigatiesysteem, waarmee je naar eigen wens je optimale route kan laten berekenen.

Fun Ride Ahorn

(Foto: © Mayrhofner Bergbahnen )

#5. Kidsslope Hintertuxer Gletscher

Gletsjerflo Luis nodigt kinderen uit om te komen skiën op de nieuwe Kidsslope Hintertux. De nieuwe kinderpiste ligt in een eenvoudig gedeelte van het (winter)skigebied op de Sommerbergalm. Het parcours bestaat onder meer uit twee grote tunnels van sneeuw, diverse hobbels, steile bochten en een hand die je een high-five kunt geven. De kidsslope wordt ontsloten door sleeplift Ramsmoos. Met deze nieuwe aanwinst is de Hintertuxer Gletscher weer een stukje familievriendelijker geworden!

Klik hier voor meer informatie over het Zillertal >

Kidsslope Hintertuxer Gletscher

(Foto: © Zillertaler Gletscherbahn GmbH & Co KG)

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.