Skip to navigation Skip to main content

De leukste accommodaties in Les Arcs - Paradiski

Les Arcs is een skiresort dat bestaat uit vijf knusse skidorpen. De dorpjes zijn zo goed als autovrij en dat maakt het ideaal voor families met kinderen. Met de gratis skibussen pendel je gemakkelijk van dorp naar dorp, maar dat kun je overdag natuurlijk ook via liften en pistes doen. De dorpjes hebben elk hun eigen kenmerken en karakter. Er staan voornamelijk chalets en bij de meeste accommodaties kun je skiën tot aan de voordeur. In samenwerking met Chalet.nl hebben we een aantal leuke accommodaties (met aantrekkelijke aanbiedingen) in Les Arcs voor je op een rijtje gezet. In dit weblog geven we je 5 tips.

De 5 dorpen van Les Arcs – Paradiski

Skigebied Les Arcs is een bekende naam in de Franse wintersportwereld. Het skigebied is onderdeel van Paradiski en biedt samen met La Plagne ruim 400 pistekilometers. Dankzij de hoge ligging en de aanwezigheid van twee gletsjers is het skigebied zeer sneeuwzeker. Het piste aanbod is veelzijdig en biedt voor ieder type wintersporter voldoende mogelijkheden.

Les Arcs bestaat uit de vijf dorpjes Peisey-Vallandry, Arc 1600, Arc 1800, Arc 1950 en Arc 2000. De dorpen zijn vrijwel allemaal autovrij en daardoor bijzonder kindvriendelijk. Dankzij de gratis skibussen kun je gemakkelijk pendelen. Er zijn een aantal leuke mogelijkheden voor après-ski en ook vind je er meerdere winkels, restaurantjes en cafés. Peisey-Vallandry en Arc 1800 zijn vooral geschikt voor beginnende wintersporters en families met kinderen. Rondom de dorpjes vind je een aantal fijne blauwe en rode afdalingen en ook de skischool is in de buurt. Omdat de meeste pistes tussen de bomen liggen, heb je hier ook bij slecht weer prima zicht. Arc 2000 is daarentegen een goede bestemming voor gevorderde wintersporters. Je hebt vanaf hier toegang tot de Aiguille Rouge en daar liggen een aantal uitdagende zwarte pistes.

Tip 1: Appartement Le Roc Belle Face vanaf - €313,-

Le Roc Belle Face is een nieuw- en modern appartementencomplex in Arc 1600. De appartementen liggen direct aan de piste en vlakbij een aantal winkeltjes, restaurants en de skischool. Geniet van een aantal luxe faciliteiten, zoals een zwembad, sauna en jacuzzi.

(Foto: © Le Roc Belle Face)

Tip 2: Chalet De Vallandry - vanaf €338,-

Les Chalets De Vallandry is een autovrij chaletpark met moderne, gezellig ingerichte, chalets. Onze tip: chalet La Charrue, een prachtig gebouw midden in het park. Het chalet ligt vlakbij het centrum van Vallandry en biedt een prachtig uitzicht op de pistes van La Plagne. Bij helder weer is hier zelfs de Mont Blanc te zien! Het centrum van Vallandry en de skipistes liggen op ongeveer 300 meter.

Tip 3: Chalet-appartement Résidence Eden Arc - vanaf €313,-

Chalet-appartement Résidence Eden Arc behoort tot een prachtig nieuw appartementencomplex in Arc 1800. Het appartement ligt direct aan de piste en biedt een indrukwekkend uitzicht op de Mont Blanc en Tarentaise vallei. Eden Arc beschikt over onder andere een zwembad, wellness en jacuzzi.

(Foto: © Résidence Eden Arc)

Tip 4: Chalet-appartement CGH Résidence L'Oree des Cimes - €434,-

De appartementen van CGH Résidence L'Oree des Cimes bevinden zich in een aantal grote, recent gebouwde chalets, net boven het centrum van Vallandry. De chalets zijn voornamelijk gebouwd van natuurlijke materialen en bevinden zich vlak naast de piste. Er is een grote Spa, zwembad, jacuzzi, hammam, sauna en fitnessruimte aanwezig.

(Foto: © Résidence L'Oree des Cimes)

Tip 5: Chalet-appartement Altitude de l'Ours - €375,-

L'Ours is een prachtig chalet met meerdere appartementen. Het complex ligt aan de piste en vlakbij het centrum van Arc 2000. Op ongeveer 200 m afstand liggen twee pubs en een supermarkt. Meer bars en restaurants vind je in het centrum. De appartementen zijn ruim en van alle gemakken voorzien.

(Foto: © Altitude de l'Ours)

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.