7 november 2017 door Florien in 'Nieuws''

skigebieden openen eerder door sneeuwval

Het skiseizoen kan eindelijk beginnen! De afgelopen 48 uur is er in sommige skigebieden ruim 100 centimeter sneeuw gevallen. Zowel in Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Italië ligt een flink pak witte poeder. In sommige geopende skigebieden is maandag zelfs zoveel gevallen, dat skiën niet meer mogelijk was. Het zorgt er in ieder geval voor dat het wintersportvirus begint op te spelen en dat de drang om naar de sneeuw te gaan steeds groter wordt. En dat is niet het enige, want dankzij deze grote hoeveelheden sneeuw hebben een aantal skigebieden aangekondigd eerder te openen dan gepland. Hoe heerlijk is dat!

Veel sneeuw voor de skigebieden

Dankzij de enorme hoeveelheid sneeuw hebben een aantal skigebieden aangekondigd eerder te openen dan de geplande datum en dat is goed nieuws! De skigebieden die op dit moment al open zijn, kunnen hierdoor het piste aanbod uitbreiden. Een goed voorbeeld is Sölden, waar vanaf vrijdag ook op de Giggijoch geskied kan worden. Toch was de sneeuwval niet overal even fijn. Op de Stubaier Gletscher en Stubaier Gletscher moesten de pistes op maandag gesloten worden door de grote hoeveelheden. Op de Pitztaler Gletscher was het piste aanbod beperkt.

Sölden opent pistes op de Giggijoch

Vanaf vrijdag 10 november kan er geskied worden op de Giggijoch in Sölden. Naast de Giggijochbahn openen nog 5 andere liften en vier pistes. Voor een lekkere lunch kun je terecht bij restaurant Giggijoch en bij de Rotkogelhütte. Uiteraard zijn de pistes op de Rettenbach- en Tiefenbachgletscher ook gewoon geopend.

Skiën op de Planai in Schladming

In skigebied Schladming-Dachstein is meer dan 30 centimeter verse sneeuw gevallen. Daarom zal ook hier het skiseizoen eerder van start gaan. Op vrijdag 10 november kun je skiën op allebei de Märchenwiese afdalingen op de Planai.

Les Quatre Vallées opent liften en pistes

In Verbier, dat onderdeel is van skigebied Les Quatre Vallées, zal het skiseizoen beginnen op vrijdag 10 november. Er is ruim 40 centimeter verse sneeuw gevallen en omdat de temperaturen laag waren, heeft men ook nog eens veel extra sneeuw kunnen produceren. Dat zorgt ervoor dat piste Lac des Vaux onder ideale omstandigheden wordt geopend.

Ook Montafon opent eerder

Op zaterdag 11 november gaat de skiseizoen van skigebied Montafon van start. Ook hier heeft de grote hoeveelheid sneeuw een positieve invloed gehad op de pistes. Goed nieuws, want eigenlijk zou je hier pas vanaf 2 december kunnen skiën.

Meer liften en pistes geopend op de gletsjers

De grote hoeveelheden sneeuw hebben ook invloed op de skigebieden die inmiddels al open zijn. Op de Kitzsteinhorn/Maiskogel – Kaprun, Stubaier Gletscher, Pitztaler Gletscher en Kaunertaler Gletscher is ruim 100 cm sneeuw gevallen. Daarom wordt het piste aanbod dit weekend uitgebreid. Andere geopende skigebieden zijn onder andere de Hintertuxer Gletscher, Tignes, Kitzbühel, Sulden am Ortler, St. Moritz en de Mölltaler Gletscher.

De weersverwachting van dit weekend

Het weerbeeld voor de aankomende dagen is wisselvallig. Op veel plaatsen is er een mix van zon en wolken met temperaturen rond het vriespunt. Ook wordt er nog meer sneeuw verwacht. Vanaf vrijdag verandert dat weerbeeld door een tussenhoog. Er ontstaat hochnebel, maar in de hoger gelegen skigebieden kun je toch heerlijk skiën in het zonnetje. Zaterdag wordt een prachtige skidag en vanaf zondag zal er vanuit het noorden opnieuw sneeuw gaan vallen.

Blijf op de hoogte van het weer in jouw skigebied

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.