Skip to navigation Skip to main content

Webcambeelden: meer dan 50 cm verse sneeuw!

En daar is de sneeuwdump dan! Gisteren is het begonnen met sneeuwen en naarmate de dag vorderde kwam de sneeuwgrens steeds lager te liggen. Ook vannacht heeft het flink doorgesneeuwd met als resultaat dat er tot in de dorpen sneeuw ligt. Vrijwel overal is een vers pak sneeuw gevallen, ook in Frankrijk is het uiteindelijk flink gaan sneeuwen. Vandaag blijft een winterse dag en komen er nog de nodige centimeters bij. 50 centimeter sneeuw is er op veel plekken na vandaag wel gevallen, waarbij uitschieters (in de Italiaanse Alpen) naar een meter goed mogelijk zijn! Na vandaag keert de rust terug, en zal de sneeuw in de dalen weer langzaam verdwijnen.

Volle laag voor Italië

De afgelopen weken is er al diverse keren verse sneeuw gevallen, maar nog nooit waren de hoeveelheden zo groot. Dit keer kregen de Italiaanse Alpen de volle laag, maar ook de Noordalpen (Oostenrijk) profiteren mee. Sinds gistermiddag is het al aan het sneeuwen en hier komt voorlopig nog geen verandering in. Prachtig nieuws voor de gletsjers die wel weer wat verse sneeuw konden gebruiken en de skigebieden die een vroege seizoensopening hebben gepland.

Klik hier voor de overige webcams uit de Alpen >

Val di Fassa, Catinaccio/Rosengarten

Val Gardena, Col Raiser

Val Gardena, Sassolungo

Alta Badia, Piz La Ila

Seiser Alm

Zillertal Arena, Krimml

Scharnitz

Lech am Arlberg

Obergurgl

Zinal

Hirchkaser

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.