27 december 2017 door Florien in 'Skigebieden onder de loep''

Berghuttips in Nauders

(Foto: © Nauders Tourismus)

Nauders is een leuk wintersportdorp vlakbij de Italiaanse grens. Je skiet hier niet alleen in Oostenrijk, maar ook in Italië en dat allemaal met één skipas. Onder de Zwei Länder Skiarena skipas vallen naast Nauders nog 5 andere skigebieden, die samen goed zijn voor 211 kilometer aan pistes. Nauders is een knus wintersportdorp dat perfect is voor rustzoekers en families met kinderen. Verspreid in het skigebied liggen allerlei fijne berghutten. Het leuke is dat je hier de perfecte combinatie tegenkomt tussen Oostenrijk en Italië en dat proef je terug in de gerechten. Om de keuze iets makkelijker te maken, geven we je in dit weblog 5 berghuttips.

#1. De Stieralm

De Stieralm ligt vlakbij blauwe piste nummer 26 en 27. Het is een historische houten berghut met een heerlijk terras. Ook binnen kom je het hout veel tegen. De oude houten balken worden gecombineerd met een modern interieur. In het restaurant kun je genieten van culinaire hoogstandjes. Je vindt hier traditionele gerechten, maar ook modernere varianten. Geniet van heerlijke plankjes met kaas en worst, verse pasta of schnitzel. Ook leuk: iedere vrijdagavond organiseert men een Almdiner in de berghut. Deze is te boeken in combinatie met een ritje met de pistenbully.

De Stieralm

(Foto: © Nauders Tourismus)

#2. Panoramarestaurant Bergkastel

Panoramarestaurant Bergkastel ligt op 2200 meter hoogte, vlak naast het bergstation van de Bergkastelseilbahn. Het restaurant heeft een groot terras met tafeltjes en ligstoelen. Je vindt hier het speciale Nauderix kinderrestaurant, waar zich ook een kinderopvang bevindt. De gerechten die geserveerd worden, zijn toegankelijk voor iedereen. Geniet van een lekkere schnitzel of een heerlijk bordje pasta.

#3. De Lärchenalm

De Lärchenalm ligt vlak naast rode piste nummer 7. Het is een gezellige en knusse berghut met een fijn zonneterras. Van binnen is de Lärchenalm traditioneel ingericht. Alles is van hout, de ramen hebben rode gordijntjes en er staat een mooie houtkachel. De gerechten zijn traditioneel Oostenrijks, maar je kunt hier ook terecht voor een heerlijke hamburger. De hele winter zijn er speciale avonden en evenementen. Zo kun je bijvoorbeeld reserveren voor de fondueavond. Naast dat je hier heerlijk kunt eten, is het ook de vertrekplaats van de 3 km lange Lärchenalm rodelbaan. Deze rodelbaan is niet alleen overdag, maar ook een aantal avonden per week geopend. Perfect te combineren met een diner in de hut!

De Lärchenalm

(Foto: © Nauders Tourismus)

#4. Jochelius

Het nieuwe restaurant- en berghotel Jochelius ligt aan het begin van de blauwe dalafdaling nummer 21. Je kunt hier niet alleen overnachten in een bijzondere omgeving, maar ook genieten gerechten met producten uit de streek. Naast culinaire hoogstandjes kun je bij restaurant Jochelius ook terecht voor een lekkere pizza. Het restaurant en hotel openen op 19 december 2017.

#5. De Sunnastuba

De naam Sunnastuba past helemaal bij het restaurant. Bij mooi weer kun je hier namelijk plaatsnemen op een heerlijk en zonnig terras. Het restaurant ligt op 2200 meter hoogte, vlakbij het bergstation van de Bergkastelseilbahn. Je hoeft hier niet in de rij voor het buffet te staan, want de gerechten op de menukaart worden gewoon aan tafel geserveerd. Valt het weer toch tegen? Dan kun je lekker binnen plaatsnemen. Geniet hier onder andere van Oostenrijkse specialiteiten en Italiaanse lekkernijen.

Sunnastuba

(Foto: © Nauders Tourismus)

Wat is jouw favoriete berghut in Nauders? Laat het ons weten in een reactie!

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen