26 oktober 2017 door Thijs in 'Skigebieden onder de loep''

Gletscher Sölden

Het voorseizoen in de Alpen verloopt fantastisch. Er is al meerdere malen verse sneeuw gevallen, waardoor de pistes die al geopend zijn er prima bij liggen. Alle reden om dit najaar nog even te gaan skiën! Bovendien gaan de temperaturen dit weekend weer omlaag en wordt er nog meer verse sneeuw voorspeld. Waarom pas tot de kerstvakantie wachten als je nu al een heerlijk weekendje op wintersport kunt gaan? Wij hebben 5 skigebieden voor je op een rijtje gezet waar je NU moet gaan skiën. Er zijn al diverse pistes geopend, de sneeuw is goed én de prijzen nog laag! Kortom: waar wacht je nog op!

Pitztaler Gletscher

De Pitztaler Gletscher is al meer dan een maand geopend en momenteel ligt er op het hoogste punt van de gletsjer 70 centimeter sneeuw. Er zijn zeven pistes geprepareerd, waaronder die van de Mittagskogel, Brunnenkogel en Hinterer Brunnenkogel. De Pitztaler Gletscher is de hoogste gletsjer van Tirol en reikt tot 3440 meter. Hier is bovendien het hoogstgelegen café van Oostenrijk te vinden, het stijlvolle Café 3440. Vanaf het vrij zwevende panoramaterras van Café 3440 kun je van het uitzicht over de 3774 meter hoge Wildspitze en de meer dan 50 omliggende bergtoppen genieten.

Engelberg

Ook op de Titlis van het Zwitserse Engelberg kun je alweer een paar weken terecht. Er ligt momenteel 70 centimeter sneeuw op de gletsjer en druk is het hier nooit. Hoewel de Titlis maar over twee pistes beschikt, is het hier toch heerlijk skiën. Je bereikt de gletsjer overigens op een bijzondere manier, via de Titlis Rotair. Dit was de eerste kabelbaan ter wereld met draaiende cabines. Een andere highlight van de Titlis is de Cliff Walk, de hoogstgelegen hangbrug van Europa. Hier bevind je je op een hoogte van 3041 meter en maar liefst 500 meter boven de grond. Niet alleen bij het skiën krijg je hier een verhoogde hartslag, maar ook wanneer je over deze brug wandelt.

Stubaier Gletscher

Het grootste gletsjerskigebied van Oostenrijk is een zekerheidje in het voorseizoen. 8 van de 35 pistes (16 kilometer) zijn geopend en dat biedt meer mogelijkheden dan je misschien zou denken. Met de komst van meer verse sneeuw zal dit aantal de komende tijd alleen maar verder toenemen. Skiën over de brede pistes van de Stubaier Gletscher blijft een heerlijke ervaring. De sneeuwhoogte bedraagt inmiddels 70 centimeter. Kom je hier van 9 tot 12 november? Dan kun je deelnemen aan het Sportscheck Glacier Testival, waarbij je het nieuwste wintersportmateriaal kunt testen. De Stubaier Gletscher is dagelijks geopend van 08:00 tot 16:30 uur.

Tignes

De Franse gletsjers kennen een moeilijk voorseizoen. De seizoensopening in Les Deux Alpes ging door gebrek aan sneeuw niet door, maar in Tignes kan gelukkig wel weer geskied worden. Op de Grande Motte gletsjer ligt 30 centimeter sneeuw en dat is genoeg om 5 pistes te kunnen openen. De kosten voor een skipas bedragen tot 3 november € 25,- p.p. Om de drukte op de gletsjer te spreiden, wordt er gebruik gemaakt van drie timeslots.

Kitzbühel

Dat je geen gletsjer nodig hebt om vroeg aan het skiseizoen te kunnen beginnen, bewijst Kitzbühel jaar na jaar. Sinds 14 oktober valt er op de Resterkogel/Resterhöhe alweer te skiën en vanaf vandaag komt daar ook een piste op de Hahnenkamm bij. Het geheim? Ook deze skigebieden zijn geopend:

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Weblog

18 mei Snowplaza.nl zoekt een stagiair(e)!
16 mei Nieuwe lift in Plose: 10-persoons gondel van St. Andrä naar Kreuztal
15 mei Moet je je ski's waxen voor je ze opbergt of langere tijd niet gebruikt?