14 november 2017 door Florien in 'Skigebieden onder de loep''

Toppistes in skigebied Ski Juwel

(Foto: © Ski Juwel

Ski Juwel Alpbahtal Wildschönau is een skigebied met 109 kilometer aan pistes. Het pisteaanbod is gevarieerd en biedt genoeg mogelijkheden voor ieder type skiër. De kleintjes kunnen hun eerste bochtjes draaien in het kinderland en freeriders kunnen hun tracks zetten in de heerlijke poedersneeuw, terwijl de rest geniet van brede rode en blauwe afdalingen en een aantal pittige zwarte pistes. Daartussen verspreid liggen allerlei Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau. In dit weblog geef ik je 8 tips.

#1. De FIS-afdaling in Alpbach (41)

Bij het bergstation van de Wiedersbergerhornbahn gaat de FIS-afdaling van start. Deze pittige zwarte piste neemt je mee terug naar het middenstation van de gondel. Vanaf hier kun je ervoor kiezen om de gondel terug omhoog te nemen, of via de rode 42 verder te skiën naar het dal. Aan het einde van de afdaling kun je goed voelen dat je je bovenbenen hebt gebruikt!

Skiën Ski Juwel

Geniet van heerlijke brede afdalingen (Foto: © Ski Juwel)

#2. De dalafdaling naar Inneralpbach (47)

Eén van mijn persoonlijke favorieten is de dalafdaling naar Inneralpbach. Vooral ’s ochtends is deze piste fantastisch! Neem de Pöglbahn omhoog en sla gelijk rechtsaf naar rode piste nummer 47. Het begin van de piste is vrij breed en daar kun je heerlijk carven. Het laatste stuk gaat via een smaller bospad, maar ook dat is goed te doen. Wil je weer uitkomen bij de Pöglbahn, houd dan flink vaart, want anders moet je het laatste stuk prikken. Je kunt er ook voor kiezen om vanaf hier de verbindingslift naar Wildschönau te nemen.

#3. De dalafdaling naar Auffach (2&1)

Op de Schatzberg vind je veel mooie brede afdalingen. Een echte aanrader is om vanaf het hoogste punt van de Schatzberg (1903 meter) helemaal naar het dal te skiën. Om dat te doen moet je eerst een klein stukje over de rode 5. Vervolgens ga je over op de rode 2 en aan het einde van die piste, neem je de rode 1. Deze brengt je helemaal terug naar Auffach. Een heerlijke lange afdaling om vanaf te skiën!

#4. Afdalen van de Wiedersberger horn (53/55)

De 2128 meter hoge Wiedersberger Horn is het hoogste punt van het skigebied. Je vindt hier een aantal heerlijke pistes en off-piste mogelijkheden. Onze tips zijn de zwarte 55 en de rode 53. Allebei even fijn en het geeft jou wel de mogelijkheid om niveau te kiezen.

Familie Ski Juwel

Ski Juwel is een fijne bestemming voor families met kinderen (Foto: © Ski Juwel)

#5. Hochberg afdaling (15)

De Hochberg afdaling is een pittige zwarte piste in het kleine skigebied van Niederau. De piste is het makkelijkst te bereiken vanaf het bergstation van de Lanerköpflbahn. Vanaf hier heb je 2 mogelijkheden. Ski een klein stukje over de rode 17 en sla daarna af op de zwarte 18. Deze brengt je naar het begin van de Hochberg afdaling. Een andere optie is om eerst zwarte piste nummer 16 te skiën. Deze komt uit op de Hochberg afdaling, maar hierbij mis je wel het eerste gedeelte van de afdaling.

#6. Gernalm afdaling (12)

De Gernalm afdaling is een korte rode afdaling op de Schatzberg, maar deze mag zeker niet worden overgeslagen. Zowel aan het begin van de piste, als tijdens het afdalen, geniet je van een indrukwekkend uitzicht op de omliggende bergtoppen. Neem zeker even de tijd om goed om je heen te kijken!

#7. Skiroute Baumgarten (66)

Heeft het net gesneeuwd en is er veel gevallen? Dan is piste 66 een absolute aanrader. De skiroute start aan het begin van de Hornlift en neemt je via een smal pad mee door de bomen en langs de huizen. Tussendoor kun je op een aantal punten naast de piste, maar omdat deze niet geprepareerd wordt, is eigenlijk de hele route een waar off-piste paradijs. Lekker door de diepe sneeuw en genieten van de mooie natuur om je heen.

#8. De Unterhausalm- en Schobberied afdaling (43&42)

Een andere leuke dalafdaling is via rode piste 43 en 42. Je neemt de Wiedersbergerhornbahn omhoog en vanaf het bergstation ski je weer helemaal terug naar het dalstation van de gondel. Even genieten van een fijne lange afdaling! En beneden? Dan kun je weer omhoog, maar je kunt ook even een drankje drinken bij bar Liftstüberl.

Skiën Ski Juwel

Geniet van de heerlijke pistes in het skigebied (Foto: © Ski Juwel)

Heb jij nog tips voor fijne pistes in Ski Juwel? Laat een reactie achter!

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen