31 oktober 2017 door Florien in 'Evenementen''

Evenementen Serfaus-Fiss-Ladis

(Foto: © Andreas Kirschner)

Serfaus-Fiss-Ladis staat bekend als één van de meest kindvriendelijke bestemmingen van de Alpen. Families vinden hier alles wat ze nodig hebben voor een wintersport met het hele gezin. Van leuke kinderlanden tot kinderopvang en goede skischolen. Maar niet alleen families genieten hier van een fijne wintersport. De gemoedelijkheid, sneeuwzekerheid en 214 pistekilometers zorgen ervoor dat ieder type wintersporter zich hier op en top zal vermaken. Tijdens het wintersportseizoen van Serfaus-Fiss-Ladis vinden er allerlei leuke activiteiten en evenementen plaats waar je aan kunt deelnemen. De leukste vind je hieronder.

#1. Het Snowfestival

Het wintersportseizoen van Serfaus-Fiss-Ladis gaat ieder jaar feestelijk van start tijdens het Snowfestival. Drie dagen lang, van 7 t/m 9 december, vinden er allerlei feestelijke gebeurtenissen plaats. Het feest start met een Warm-Up party bij het middenstation van de Komperdell. Het hoogtepunt is echter pas een dag later, bij het dalstation van de Komperdell. Hier verzorgt DJ Eric vanaf 16.00 uur de hits. De dag erna is er bij dezelfde locatie vanaf 16.00 uur een groot après-ski feest.

Het Snowfestival

(Foto: © Serfaus-Fiss-Ladis)

#2. Een kijkje achter de schermen

Heb jij altijd al willen weten hoe het er achter de schermen aan toegaat? Zoals wat er bijvoorbeeld allemaal gebeurt bij de bergliften, hoe alles werkt en hoe sneeuw gemaakt wordt? Het antwoord op al deze vragen kun je ontdekken tijdens de rondleiding die iedere donderdag wordt gegeven. Deze start bij het middenstation van de Komperdell en is interessant voor jong en oud.

#3. Fisser Blochziehen

Eén van de meest bijzondere carnavalsfeesten is Fisser Blochziehen. Het feest is zelfs zo bijzonder dat het in 2011 is opgenomen op de immateriële erfgoedlijst van UNESCO. Fisser Blochziehen vindt slechts één keer per vier jaar plaats en dat is toevallig in 2018 het geval. De lokale bevolking is verkleed en bijna onherkenbaar door de prachtige maskers die worden gedragen. Deze bijzondere en eeuwenoude traditie trekt veel bezoekers en is iedere keer weer een groot spektakel. Lees hier alles over Fisser Blochziehen >

Fisser Blochziehen

(Foto: © Manuel Pale)

#4. Ochtendskiën

Er is geen beter gevoel dan het eerste spoortje maken over een vers geprepareerde piste. De sneeuw is nog maar net bewerkt door de pistenbully en is onwijs fijn om overheen te skiën. Dit alles kun je ervaren tijdens ochtendskiën in Serfaus-Fiss-Ladis. Iedere woensdag is het vroeg opstaan geblazen, zodat je stipt om 7.30 uur in de gondel kunt stappen. Tijdens het skiën geniet je van een prachtige zonsopgang. Vervolgens kun je om 9.30 uur aanschuiven voor een ontbijtje in de Zirbenhütte van Fiss of de Ski Lounge in Serfaus.

#5. Nightflow-Show in Fiss

Van februari tot april vindt er op dinsdag ook een gave show plaats in Fiss. Nightflow staat dit jaar in het teken van het 50-jarig jubileum van de Fisser Bergbahnen. Op de hellingen van de Möseralm kun je de trucs van dansers, acrobaten en skileraren bekijken. Een bijzonder spektakel met allerlei leuke optredens.

#6. Adventure Night Serfaus

Tijdens het wintersportseizoen geniet je iedere woensdagavond van een spectaculaire show in Serfaus. Er is prachtig vuurwerk en de skischool zorgt voor actie en gave stunts. Adventure Night begint om 21.00 uur bij het middenstation van de Komperdell gondel. Het evenement is ook te combineren met avondskiën en rodelen.

Adventure Night Serfaus

(Foto: © www.foto-mueller.com)

#7. Sunset Diner

Als de laatste liften zijn gesloten en alle wintersporters zich weer in de dorpen bevinden, is het tijd voor het Sunset Diner bij berghut Masner. Onder het genot van culinaire hoogstandjes en heerlijke wijnen geniet je hier van een prachtige zonsondergang. De zon zorgt voor rode kleuren in de bergen en dat is een bijzonder spektakel om te zien. Het Sunser Diner vindt elke dinsdag plaats vanaf 16.00 uur.

#8. Kids Night Fiss

Een kinderbestemming zoals Serfaus-Fiss-Ladis, heeft uiteraard ook een speciale kinderavond. Iedere dinsdag (van 2 januari tot 10 april) is er bij Berta’s Kinderland in de Sonnenburg een speciale ‘Kids Night’. De Kids-Loft van het restaurant is geopend en daar zorgt een tovenaar voor spectaculaire trucjes. Uiteraard is ook Berta aanwezig! Terwijl de kinderen vermaakt worden, genieten de ouders van een heerlijke maaltijd. Na afloop kun je eventueel met de Möseralmbahn naar de Nightflow-Show.

#9. Rodelen & Berghutten

Avondrodelen is een leuke activiteit voor de hele familie. Iedere donderdag kan dat van 17.45 tot 21.30 uur op de Möseralm. Nog leuker is om het uitstapje te combineren met een diner of drankje bij bergrestaurant Möseralm. Geniet van heerlijke lokale specialiteiten, neem alleen een toetje of warm even op met een heiße choco.

#10. Oud en Nieuw in de berghutten van Serfaus-Fiss-Ladis

Oud en Nieuw, Silvester in Oostenrijk, is een feestelijke gelegenheid in Serfaus-Fiss-Ladis. Meerdere berghutten zijn op deze avond geopend en bieden een avondvullend programma. Zo kun je bijvoorbeeld avondrodelen of deelnemen aan een fakkelwandeling, maar ook genieten van een champagnebuffet en luxe diner.

Oud en Nieuw

(Foto: © www.foto-mueller.com)

Meer informatie over Serfaus-Fiss-Ladis vind je hier >

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen