De kleinste en meest westelijke deelstaat van Oostenrijk ligt tussen de Bodensee en de Arlberg. Vorarlberg staat bekend om zijn veelzijdige natuur- en cultuurlandschappen en de bijzondere mix tussen oude en moderne architectuur. In de regio zijn tal van veelzijdige bestemmingen te vinden voor een zorgeloze wintersport.

In deze special worden 6 wintersportgebieden in Vorarlberg onder de loep genomen. De regio rond de Bodensee combineert stadscultuur en winterpret. Het Montafon heeft een levendige traditie, hartelijke en ontspannen gastvrijheid en een weergaloos wintersportaanbod. Lech Zürs biedt vanaf deze winter het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk. Het Kleinwalsertal is om tal van redenen een waar winterparadijs. De Alpenregion Bludenz biedt verschillende intieme skigebiedjes en het het Bregenzerwald is fijnzinnig, afwisselend en wonderschoon.

Lech Zürs: Het grootste aaneengesloten skigebied

Lech ZürsOp naar de eerste rit en naar het compleet nieuwe Arlberg-skiplezier! De Flexenbahn wordt in de winter van 2016/17 geopend en maakt skiën op de Arlberg nog gevarieerder en comfortabeler. De gastheren en gastvrouwen van Lech Zürs bieden de hoogste kwaliteit: van luxueus hotel tot vakantiehuis. Culturele en muziekevenementen maken de winterbelevenissen compleet.
Lees meer over Lech Zürs >

Montafon: Echte bergen. Echt beleven.

MontafonIn het Montafon in Vorarlberg geniet je van het echte leven in de bergen. Met een levendige traditie, hartelijke en ontspannen gastvrijheid en een weergaloos wintersportaanbod. Alleen al de bergpanorama’s van Rätikon, Silvretta en Verwall zijn een uitstapje naar het zuidelijkste dal van Vorarlberg waard. Of je daar nu de perfecte draai bij het skiën zoekt of de stilte van de natuur tijdens een sneeuwschoenwandeling.
Lees meer over Montafon >

Kleinwalsertal: Puur sneeuwplezier

KleinwalsertalPrachtige winterwandelpaden, optimale gebieden voor skitoeren, 128 km skipistes en 42 km langlaufloipes maken het Kleinwalsertal in Vorarlberg tot een winterparadijs. Sneeuw en ijs veranderen de Breitachklamm, een indrukwekkende kloof, in een sprookjeslandschap. Glinsterende ijspegels, imposante ijsgordijnen, verstarde watervallen en geheimzinnige grotten fascineren. Op bepaalde tijden vinden fakkelwandelingen plaats.
Lees meer over het Kleinwalsertal >

Bregenzerwald: Fijnzinnig

BregenzerwaldAfwisselende skigebieden, veel natuurlijke sneeuw en de houtarchitectuur in traditionele en moderne varianten. Prettige en stimulerend, een feest voor de zintuigen. Het Bregenzerwald in Vorarlberg verenigt moois voor het oog, culinair genieten en comfort. Heel veel natuurlijke sneeuw zorgt voor uitstekende condities op pistes en paden. In de dorpen of op de bergen: het samengaan van oude en nieuwe (hout)architectuur is verrassend.
Lees meer over het Bregenzerwald >

Alpenregion Bludenz: sneeuwavonturen voor jong en oud

Alpenregion BludenzGrote sneeuwavonturen voor kleine en grote winterfans op en buiten de pistes in het Brandnertal , Klostertal, het Biosphärenpark Großes Walsertal en het Alpenstadt Bludenz. De eerste bochten door de sneeuw maken of via het WISBI-traject naar beneden suizen en persoonlijke records vestigen? Sneeuwschoenwandelen of rodelen? Geen probleem in het Brandnertal en het Klostertal. Lees meer over Alpenregion Bludenz >