3 november 2017 door Florien in 'Skigebieden onder de loep''

kinderpistes in Zell am See Kaprun

(Foto: © Gletscherbahnen Kaprun AG)

Veel skigebieden zijn helemaal ingericht op families met kinderen. Er zijn onder andere speciale accommodaties voor het hele gezin, leuke kinderlanden, spannende activiteiten en zelfs speciale kinderpistes. Eén van die skigebieden is Zell am See - Kaprun. Het skigebied heeft ruim 130 pistekilometers en is verdeeld over 3 deelskigebieden. Het aantal rode en blauwe pistes ligt bijna aan elkaar gelijk en er zijn meer dan genoeg mooie afdalingen. Naast de ‘gewone’ pistes, zijn er ook een aantal afdalingen speciaal gemaakt voor kinderen. Veel lol gegarandeerd! In dit weblog geef ik je 5 tips.

#1. Funslope XXL

Skigebied Zell am See - Kaprun heeft meerdere funslopes. Eén van de hoogtepunten is de 1300 meter lange Funslope XXL op de Schmittenhöhe. Ook wel bekend als één van de langste van de Alpen. De piste bestaat uit scherpe bochten, spannende obstakels, leuke opdrachten en tunnels. Na afloop kunnen de kids de run terugkijken op de speciale ‘selfie-video’.

#2. Schmidolin's Dragon Park

Schmittenhöhe is onderdeel van Zell am See. Met ruim 70 km aan pistes, is dit de grootste van de drie. Families met kinderen vinden hier meer dan genoeg mogelijkheden. Er zijn een aantal kinderpistes, waaronder Schmidolin's Dragon Park. Ga samen met Schmidolin op onderzoek uit en beleef allerlei avonturen. Er ligt een spannende piste met obstakels en er is een kidsclub aanwezig. Spelenderwijs leren kinderen hier de beginselen van wintersport en skiën.

#3. Eagle Line

Deelskigebied Kitzsteinhorn heeft ruim 40 kilometer aan pistes en is net zoals de andere drie een fijne bestemming voor families met kinderen. Ook hier vind je een leuke kinderpiste met allemaal spannende obstakels en opdrachten. De Eagle Line is nieuw en heeft een lengte van ongeveer 1000 meter.

Eagle Line

(Foto: © Gletscherbahnen Kaprun AG)

#4. Het Maisi Phantasiepark

De Maiskogel is met 20 kilometer aan pistes de kleinste van de drie. Het skigebied is overzichtelijk en ideaal voor families. Het Maisi Phantasiepark doet het hart van iedere jonge freestyler sneller kloppen. Met behulp van kleine rails, waves, jumps en kickers, kunnen jonge kids kennismaken met het freestylen. Met z’n allen bezoeken jullie het park en beleven jullie veel plezier.

#5. De Glocknerwiese Kidsslope

Een andere kindertip op de Schmittenhöhe is de Glocknerwiese Kidsslope. Je vindt deze piste vlak naast blauwe piste nummer drie en vlakbij het Glocknerhaus. Het is een spannende piste, waarbij de kids alles te weten komen over de Schmitten-draak. Ze passeren spannende obstakels, maken een slalom tussen de paaltjes en skiën door de tunnel. Een leuk avontuur!

De Glocknerwiese Kidsslope

(Foto: © Schmitten.at)

Heb jij nog tips? Laat een reactie achter!

Ook interessant:

-

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Weblog

18 mei Snowplaza.nl zoekt een stagiair(e)!
16 mei Nieuwe lift in Plose: 10-persoons gondel van St. Andrä naar Kreuztal
15 mei Moet je je ski's waxen voor je ze opbergt of langere tijd niet gebruikt?