20 december 2017 door Nick in 'Lijstje''

Wanneer je de hele dag geskied hebt, duik je met een voldaan gevoel de après-ski in. Waarschijnlijk heb je dan geen zin meer om in de avond de piste op te gaan. De doorgewinterde wintersporter denkt hier zeker anders over. Voor dit type skifanaat bieden tegenwoordig veel skigebieden avondski mogelijkheden aan. Meestal zijn het maar een aantal pistes die verlicht zijn, maar dat is vaak meer dan genoeg om je in de avonduren nog even te vermaken! In deze acht skidorpen vind je een relatief groot verlicht pisteaanbod. Let wel op: in de meeste gevallen moet je voor een avondkaart extra betalen!

#1. Söll, 10 kilometer

Wanneer je na een dag skiën in het grote SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental nog zin hebt om de piste op te gaan, kan dat in Söll. Ook in Brixen im Thale en Westendorf is het mogelijk om te avondskiën, maar daar is het veel kleinschaliger dan is Söll. Ook de rodelbaan en het funpark zijn ’s avonds verlicht. Ben je klaar met skiën en heb je zin in een borrel? In de avonduren zijn de Almbar, Hexenalm en Moonlight bar geopend.

Foto:© Bergbahnen Söll

#2. Steinach in Tirol, 9 kilometer

Hoewel het skigebied van Steinach am Brenner maar over 28 pistekilometers beschikt, zijn hier 9 van verlicht. In de avond skiën is hier dus goed mogelijk. De pisteverlichting gaat drie avonden per week aan. Ook de rodelbaan is ’s avonds verlicht.

#3. Winterberg, 8 kilometer

Vind je het overdag te druk op de pistes van Skiliftkarussell Winterberg? Ga hier dan eens in de avond skiën. Het Duitse skigebied, wat ontzettend dichtbij Nederland ligt, beschikt over maar liefst 8 kilometer aan verlichte pistes. In de avond kun je op drie van de zeven bergen in het skigebied skiën: Herrloh, Poppenberg en Bremberg. De skihutten zijn in de avond ook geopend, dus even een hapje eten kan hier ook.

Foto:© Ski lift carrousel Winterberg

#4. Hafjell, 7 kilometer

Het Noorse Hafjell beschikt over 6 kilometer aan nachtskipistes. In de avonduren kun je gebruik maken van een 4-persoons stoeltjeslift en een sleeplift. Tot 20 uur ’s avonds is het mogelijk om van de verlichte pistes van het skigebied Lillehammer/Hafjell af te dalen.

#5. Reith im Alpbachtal, 6 kilometer

In het charmante Reith im Alpbachtal liggen maar liefst 6 kilometer aan verlichte pistes voor je klaar. Het is ook mogelijk om een drankje te doen in de Nordlift-Stüberl. De pistes 71 en 72 zijn ’s avonds verlicht en daarmee biedt Reith één van de weinige avondski mogelijkheden in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau. Vanaf komend wintersportseizoen kun je ook je snelheid testen op de Eva-Maria Bremiesentorlauf Race Track in de avond.

Foto:© Copyright 2017 Alpbachtal Seenland Tourismus

#6. Willingen, 6 kilometer

Op een steenworp afstand van Nederland is het al mogelijk om te nachtskiën. In Willingen heb je in de avond 6 kilometer aan pistes tot beschikking. Dat is best veel als je nagaat dat het skigebied Willingen zelf over 16 pistekilometers beschikt!

#7. Serfaus, 4,7 kilometer

Serfaus beschikt over 4,7 kilometer aan verlichte pistes. Heb je na het skiën geen zin om de après-ski in te duiken en kun je nog wel even een paar afdalingen doen? Serfaus beschikt over de beste avondski mogelijkheden van het skigebied Serfaus-Fiss-Ladis. Naastgelegen dorp Fiss beschikt over 2,5 kilometer aan avondpistes.

Foto:© Am Matinesweg - Apartments at Serfaus-Fiss-Ladis

#8. Corvatsch, 4,2 kilometer

In het Zwitserse Corvatsch gaat iedere vrijdagavond vanaf 19 uur de pisteverlichting aan. Er kan dan geskied worden over de rode piste nummer 10 richting het dalstation. Ben je klaar met skiën? Dan kun je nog gezellig een drankje doen in de Hossa Bar!

Nick stond vanaf zijn derde levensjaar op de ski's en heeft sindsdien de smaak te pakken. Een winter zonder skiën kan hij zich niet meer voorstellen en de SkiWelt kent hij inmiddels op z'n duimpje.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen