27 december 2018 door Florien in 'Familie/kinderen''

Vakantieregio Fügen-Kaltenbach ligt aan het begin van het Zillertal. Het gebied is verdeeld over de drie deelskigebieden Spieljoch, Hochfügen en Hochzillertal-Kaltenbach en deze bieden samen ruim 100 kilometer aan pistes. Hochzillertal-Hochfügen is een ideaal skigebied voor families met kinderen. Niet alleen zijn er veel faciliteiten om de kids te leren skiën, maar ook voor een paar uurtjes opvang. Ook zijn er allerlei leuke activiteiten buiten de piste te ondernemen. In dit weblog hebben we 5 favorieten van kinderen voor je op een rijtje gezet. Niet alleen voor de allerkleinsten, maar ook voor stoere tieners!

#1. De rodelbaan op de Spieljoch

Rodelen op de rodelbaan van de Spieljoch is een leuke activiteit voor het hele gezin. De baan heeft een lengte van 5,5 kilometer en begint bij het bergstation van de Spieljochbahn. Met een houten sleetje roetsjen jullie naar beneden, richting het middenstation. De rodelbaan is dagelijks geopend van 08.30 tot 16.30 uur. Sleetjes zijn te huur bij het bergstation van de Spieljochbahn.

Familie op de Spieljoch

(Foto: © Woergoetter & Friends)

#2. Lopende band en funline in Hochfügen

In Hochfügen bij de parkeerplaats van de Lamark-liften kunnen kinderen vanaf komend seizoen gebruik maken van een 140 meter lange en overdekte lopende band. De ideale locatie om de eerste meters op de ski's te maken!
De funline in Hochfügen ligt net onder de 6-persoons stoeltjeslift Waidoffen (piste 11a) en heeft een lengte van 930 meter. Er zitten allerlei leuke bochten en steilere stukken in het parcours. De baan is zo gemaakt dat wintersporters van alle leeftijden en niveaus zich er kunnen vermaken.

#3. De Zwergerl-Club

Kinderen van 3 maanden tot en met 7 jaar kunnen ’s winters iedere dag terecht bij de Zwergerl-Club. Kids kunnen hier de hele dag spelen in de sneeuw, knutselen en tal van andere activiteiten ondernemen. Hebben ze het skiën dus wel gezien (wat we allemaal niet hopen), dan is de Zwergerl-Club een goed alternatief om een dag even iets anders te doen. Zo kun je als ouder toch op de latten en de kids vermaken zich met leeftijdsgenootjes. Ook fijn: de Zwergerl-Clubs bevinden zich in Fügen, Hochfügen en Kaltenbach, vlakbij de piste.

De Zwergerl-Club

(Foto: © Woergoetter & Friends)

#4. De funslope in Hochzillertal-Kaltenbach

Een funslope is geen succes met de allerkleinsten, maar ben je met een stel stoere tieners op wintersport (vanaf een jaar of 15), dan is deze funslope zeker aan te raden. Kleine sprongen en jumps oefenen, of gewoon lekker kijken naar de vette trucs van andere wintersporters.

#5. Zwemmen in Erlebenistherme Zillertal

Skiën is ontzettend leuk, maar kinderen willen soms ook wel een middagje iets anders doen. Daarom is het een goed idee om de kids af en toe te verwennen met een paar uurtjes zwemplezier. In Erlebenistherme Zillertal vind je meerdere zwembaden en allerlei leuke glijbanen. Zo is er een 133 meter lange belevenisglijbaan met tijdsmeting en 134 meter lange glijbaan met rubberen banden. Perfect voor een koude dag met veel sneeuwval!

Zwebmad Erlebenistherme Zillertal met glijbanen

(Foto: © Woergoetter & Friends)

Handig om te weten:

  • Er worden diverse skicursussen gegeven. Kinderen mogen hier vanaf drie jaar aan deelnemen. De cursus duurt de hele dag en is inclusief les, lunch en Nederlandssprekende skileraren.
  • In alle drie de skigebieden biedt men kinderopvangmogelijkheden aan. Kinderen kunnen hier vanaf 6 maanden terecht. Als ouder kun je kiezen voor een paar uur, maar ook voor de hele dag.
  • Er zijn speciale hotels voor gezinnen met baby’s en kinderen, zoals bijvoorbeeld baby- en kinderhotel Aschauerhof.

Heb jij nog tips voor een familievakantie in Hochzillertal-Hochfügen? Laat een reactie achter!

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.