15 oktober 2017 door Yvonne in 'Tips''

Berwang is één van de dorpen in het bekende skigebied Tiroler Zugspitz Arena. Zoals de naam al verklapt, ligt dit skigebied bij de hoogste berg van Duitsland, de Zugspitze. In de Tiroler Zugspitz Arena vind je zes deelskigebieden, waaronder Berwang-Bichlbach. In bovenstaande video vertel ik je meer over dit skigebied, het dorp Berwang en geef ik je 5 tips voor je wintersport.

#1. Piste: blauw / rode afdaling langs de Sonnalmbahn

Het deelskigebied Berwang-Bichlbach biedt zo'n 35 kilometer aan fijne pistes. De meeste pistes zijn blauw, met hier en daar een rode piste. Erg lang zijn de pistes niet, wel heerlijk breed. De langste piste is de dalafdaling naar Bichlbach. Vanuit het centrum van Berwang kun je met de Sonnalmbahn naar 1620 meter. Vanaf dit punt gaat een prachtige, brede blauw / rode piste naar het dal. Terwijl je naar beneden gaat, heb je een prachtig uitzicht op het dorp.

#2. Berghut: Heiterwanger Hochalm

In Berwang heb je niet een hele ruime keuze aan berghutten, waardoor het in het hoogseizoen erg druk kan zijn. Onze favoriete berghut is de Heiterwanger Hochalm. Deze traditionele houten berghut ligt naast de bergstations van de Sonnalmbahn en de Almkopfbahn. Dit zelfbediensingsrestaurant is klein en knus en biedt heerlijke Oostenrijkse gerechten als Schnitzel en Kaiserschmarrn. Ook kun je hier pizza en pasta eten. Heerlijk!

Video Berwang tips

#3. Activiteit: rodelen

Leuk voor met de kinderen, of als je het een keer wilt uitproberen: rodelen! In het centrum van Berwang kun je op meerdere plekken een rodel huren. Deze neem je vervolgens mee in de Egghof Sun Jet lift. Onder de lift loopt een leuke rodelbaan van 1 kilometer lang. De smaak van het rodelen te pakken? In de andere deelskigebieden van de Tiroler Zugspitz Arena vind je nog meer rodelbanen.

#4. Après-ski: H2Sepp

Erg uitbundig wordt de après-ski in Berwang niet. Het dorp is klein, knus en gemoedelijk en richt zich vooral op families. Maar, ook in Berwang zijn natuurlijk après-skimogelijkheden! De H2Sepp vind je in het centrum, op een paar minuten lopen van de Egghof Sun Jet lift. Zowel binnen als buiten kun je hier wat drinken en je aan een dansje wagen.

Video Berwang tips

#5. Restaurant: Bergfeuer

In het centrum van Berwang vind je een aantal leuke restaurants. Onze restauranttip is fonduerestaurant Bergfeuer. Zoals de naam natuurlijk al verklapt, kun je hier kaasfondue eten. Restaurant Bergfeuer biedt veel verschillende fondue-menu's zoals vlees, vegetarisch, Aziatisch en Mexicaans. Geen fan van kaasfondue, dan biedt het restaurant natuurlijk ook een aantal alternatieven. Je vindt dit restaurant onderaan de Sonnalmbahn.

Dit waren onze tips voor een wintersport in Berwang. Heb jij nog tips? Laat een reactie achter.

Yvonne is geen ochtendmens, maar als er een piste in de buurt is staat ze het liefst zo vroeg mogelijk bij de lift. Genieten is het belangrijkst. Zowel op het snowboard, tijdens het rodelen, in de après-ski of van een heerlijk bord eten in een knusse berghut.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen