7 oktober 2017 door Yvonne in 'Nieuws''

Eén van de fijnste momenten van de wintersport is misschien wel 's ochtends vroeg. Je wordt wakker, stapt je bed uit, doet de gordijnen open en... verse sneeuw! De begroeting van een dik pak poeder is altijd een goed begin van de dag! Helaas is het pas oktober en moet de echte sneeuwval nog even op zich laten wachten, maar afgelopen dagen heeft het gelukkig wel al op meerdere plaatsen gesneeuwd! Steeds meer pistes, bomen en dorpen beginnen er winters uit te zien. Prachtig! Laten we hopen dat er deze winter weer veel sneeuw valt.

Het weer slaat om!

De meeste dalen en dorpen in de Alpen kleuren op het moment prachtig geel, rood, oranje en bruin: herfst! Toch slaat het weer steeds meer om naar de winter. De temperaturen en sneeuwgrens zijn flink aan het dalen. Komende dagen kan er op veel plaatsen sneeuw gaan vallen, soms tot wel 50 cm. Hier vind je een overzicht van het weer in de Alpen, en bekijk hier de actuele sneeuwhoogte in jouw skigebied.

Zillertal Arena, Köningsleiten

Klostertal, Sonnenkopf

Sölden, Giggijoch

Ski amadé, Zauchensee

Silvretta Montafon

Brandnertal

Kirchberg, Ochsalm

Ellmau, Sesselbahn

Westendorf

Ischgl

Waar in de sneeuw zou jij wel wakker willen worden?

Yvonne is geen ochtendmens, maar als er een piste in de buurt is staat ze het liefst zo vroeg mogelijk bij de lift. Genieten is het belangrijkst. Zowel op het snowboard, tijdens het rodelen, in de après-ski of van een heerlijk bord eten in een knusse berghut.