8 oktober 2017 door Yvonne in 'Tips''

Trysil is het grootste skigebied van Noorwegen. Dit mooie alpine skiresort staat helemaal in het teken van wintersport. Met het openbaar vervoer ben je zo in Trysil, het is maar 1,5 uur vliegen en een kleine 2 uur met de bus! Het skigebied biedt ruim 70 kilometer aan pistes. Op en om de berg liggen een aantal resorts met knusse vakantiehuizen. In het skigebied vind je pistes voor zowel beginners als gevorderden. Voor families zijn er veel kindvriendelijke faciliteiten.

#1. Piste: nummer 36

Trysil biedt voor elk type skiër wat dankzij de vier verschillende deelskigebieden. Trysil Turistsenter en Trysil Høyfjellssenter bieden rode en blauwe afdalingen en een riant kinderland. In Høyfjellssenter vind je daarnaast meerdere groene pistes waar beginners heerlijk kunnen oefenen. Høggega biedt een aantal zwarte afdalingen en Skihytta is een klein gebied met blauwe en rode pistes. Onze favoriete piste, nummer 36, begint als een groene piste en wordt na ongeveer 1/3e een blauwe piste. De piste loopt van Trysil Høyfjellssenter om de berg en door de bomen, tot in het dal bij Høggega. Even heerlijk zorgeloos glijden over een prachtige piste.

Trysil Noorwegen

#2. Pisterestaurant: Knettsetra

Her en der in het skigebied vind je fijne pisterestaurants waar je kunt lunchen. Elk restaurant biedt een ruim assortiment aan warme en koude gerechten, snacks en taart. Maar, wil je een typsich Noorse lunch proberen? Ga dan naar Knettsetra, naast piste nummer 35, en probeer een eland- of rendierhamburger.

#4. Hotel: Radisson Blue Mountain Resort & Residences

In de buurt van de skiliften vind je met name veel vakantiehuizen en appartementen. Wil je echter in een hotel overnachten, dan raden wij het Radisson Blue Mountain Resort & Residences aan. Dit hotel vind je aan de noordzijde van het gebied, tussen de pistes en skiliften. Er is nog een tweede locatie aan de oostkant van Trysil, het Radisson Blue Resort.

#3. Activiteit: hondensledetocht

Vlakbij Trysil kun je een bijzondere activiteit doen, namelijk een hondensledetocht! Net buiten het skigebied kun je dit doen bij Mountain King’s Dogsled kennel. Je kunt kiezen voor een korte trip van 2 uur, een halve of een hele dag. Prijzen beginnen vanaf NOK 500,-. Met twee personen krijg je dan een slede, waarbij één persoon in de slede zit en de andere persoon achterop staat. De laatste persoon is verantwoordelijk voor het remmen en sturen van de slede. Maar, geen zorgen, de honden weten precies de weg en volgen braaf hun baas, die met een eigen slede voor je rijdt!

Trysil Noorwegen

#5. Restaurant: Bar Trysil – Fladhagen

Het recent geopende Bar Trysil Fladhagen vind je in het centrum van Trysil, aan de andere kant van de rivier. Dit kleine, maar knusse, gezellige en moderne restaurant biedt heerlijke gerechten. De focus ligt op het gebruik van lokale (en regionale) ingrediënten en producten. Er wordt een ruim assortiment aan regionale biertjes geserveerd. Op het menu staat veel vis en vlees van het eland.

Heb jij nog tips voor een wintersport in Trysil?

Yvonne is geen ochtendmens, maar als er een piste in de buurt is staat ze het liefst zo vroeg mogelijk bij de lift. Genieten is het belangrijkst. Zowel op het snowboard, tijdens het rodelen, in de après-ski of van een heerlijk bord eten in een knusse berghut.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen