18 oktober 2017 door Florien in 'Skigebieden onder de loep''

hochzillertal hochfugen

(Foto: © Woergoetter&friends)

De ‘Erste Ferienregion im Zillertal’, zoals de naam van de regio officieel luidt, ligt aan het begin van één van de mooiste dalen van Tirol: het Zillertal. Er liggen 12 dorpen in de regio, waarvan Fügen en Kaltenbach de bekendste zijn. Vanuit deze dorpen heb je toegang tot het skigebied Hochzillertal-Hochfügen. Dit skigebied heeft voor iedere wintersporter wel iets te bieden. Ieder jaar worden er tal van vernieuwingen doorgevoerd om het skigebied en de vakantieregio nog meer te optimaliseren. In dit blog heb ik 5 nieuwtjes van de regio voor je op een rijtje gezet.

#1. De Spieljochbahn

In maart is men begonnen met het slopen van de oude Spieljochbahn en het opbouwen van de nieuwe, moderne variant. Vanaf december kun je gebruik maken van de nieuwe 10-persoons gondel. Deze brengt je vanuit Fügen in een mum van tijd naar het bergstation van de 1920 meter hoge Spieljoch. Met de modernisering van deze gondel stoppen de innovaties niet, want vanaf seizoen 2019/2020 zal het skigebied van de Spieljoch ook eindelijk per lift verbonden zijn met Hochzillertal-Hochfügen. Op dit moment is dat deel van het skigebied namelijk alleen bereikbaar via de 12 kilometer lange 'Panoramastrasse' of met de 'Panoramabahn GEOLS’ en de (gratis) shuttlebus.

Kinderen sneeuw

(Foto: © Andi Frank)

#2. Pisterestaurant Bergloft

In het nieuwe bergstation van de Spieljochbahn heeft men ook een restaurant gemaakt. Restaurant Bergloft zal, net zoals de gondelbaan, halverwege december voor het eerst haar deuren openen. Het restaurant beschikt over een fijn terras, een lounge en een gedeelte waar vergaderingen kunnen plaatsvinden. Je geniet hier onder andere van heerlijke Tiroolse specialiteiten.

#3. Een peuter en kleuteropvang

Fügen-Kaltenbach in het Zillertal is een perfecte bestemming voor families met kinderen van alle leeftijden. Kinderen kunnen vanaf 3 jaar op les bij Nederlandssprekende skileraren. In de twee deelskigebieden (Hochfügen-Kaltenbach en Spieljoch) kunnen de kinderen vanaf 6 maanden terecht bij de 'Zwergerl Club'. Je vindt deze kidsclubs bij de dalstations van de gondelbanen. Kinderen kunnen hier de hele dag terecht, maar ook voor een paar uur. Dit skiseizoen is er een nieuwe peuter- en kleuteropvang geopend bij de Spieljoch. Op een oppervlakte van ruim 100 m² kunnen de kids de hele dag spelen, terwijl de ouders het skigebied verkennen.

Kinderopvang

(Foto: © Woergoetter&friends)

#4. Het vernieuwde dalstation van de Spieljoch

Ook het dalstation van de Spieljoch is compleet vervangen door een nieuw exemplaar. Het gebouw is bijzonder vormgegeven en springt direct in het oog. De vroegere Herzalm heeft plaats moeten maken, maar daarvoor in de plaats zijn tal van moderne faciliteiten en een grote sportwinkel met lounge teruggekomen. Ook vind je hier een groot aantal skidepots.

#5. Explorer Hotel Zillertal in Kaltenbach

Kaltenbach is een nieuw hotel rijker. Het Explorer Hotel Zillertal heeft op 1 juli haar deuren geopend en is dit wintersportseizoen te boeken. Het hotel bevindt zich op ongeveer 650 meter vanaf de gondelbanen Hochzillertal I,II en III. Explorer Hotel Zillertal is een modern houten gebouw met mooie designer kamers, een spa en een lounge bar. Hier is het na het skiën op en top ontspannen!

Zillertal

(Foto: © Woergoetter&friends)

Nog meer nieuwtjes

Naast de bovengenoemde vijf vernieuwingen heeft men de afgelopen zomer ook het aantal pistes uitgebreid op de Spieljoch. Daarnaast is er hard gewerkt om het skigebied een nog hogere sneeuwzekerheid te geven, dankzij extra sneeuwkanonnen en een nieuw waterbassin. Op dit moment kan maar liefst 75% van de pistes kunstmatig worden besneeuwd. Andere vernieuwingen zijn de 5,5 kilometer lange rodelbaan vanaf het bergstation van de Spieljochbahn naar het middenstation, een winterwandelpad een funslope en een funpark.

Tips in Fügen-Kaltenbach in het Zillertal

  • Breng na het skiën een bezoek aan Erlebnistherme Zillertal. Dit grote water- en wellness complex ligt in Fügen en is perfect voor ontspanning of een middag waterpret.
  • In de deelskigebieden liggen meerdere rodelbanen. Een aantal daarvan zijn ook ’s avonds geopend.
  • Culinair genieten doe je in de Kristallhütte en Wedelhütte in Hochzillertal-Kaltenbach.

Erlebenisterme Zillertal

(Foto: © Woergoetter&friends)

Ga jij dit jaar op wintersport naar Hochzillertal - Hochfügen?

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen