19 oktober 2017 door Yvonne in 'Tips', Materiaal''

Als je op wintersport gaat, dan heb je natuurlijk geschikte materialen nodig. Eens in de zoveel jaar (of in jouw geval misschien wel elk jaar), vervang je deze materialen. Elk jaar zijn er weer nieuwe technische snufjes, materialen en pasvormen te vinden. Het vinden van het juiste materiaal kan dan ook nog wel eens een uitdaging zijn! Gelukkig zijn er vele prachtige merken die high-tech skikleding produceren. Denk hierbij aan een Kjus, Peak Performance en The North Face. Bekijk hieronder 10 merken met high-tech skikleding.

#1. Haglöfs

Het prachtige merk Haglöfs is opgericht door timmerman Wiktor Haglöfs. Zijn visie was dat alles dat écht goed is, met zorg en zelf is gemaakt. Zeker tijdens zijn werk in de buitenlucht liep hij hier regelmatig tegenaan. Het vinden van geschikt materiaal dat tegen barre weersomstandigheden kan, was niet altijd even makkelijk. En zo geschiede, Haglöfs werd geboren. Zoals de slogan 'Beat the Elements' belooft, produceert Haglöfs materialen voor alle weersomstandigheden en activiteiten. Een ander sterk punt van Haglöfs is dat het, waar kan, zoveel mogelijk milieuvriendelijk produceert. Voor wintersporters produceert Haglöfs jassen, broeken, mid-layers, thermokleding en allerlei accessoires. Eén ding is zeker, in kleding van Haglöfs krijg je het niet koud! Een skijas kost tussen de €300,- en €550,-.

High-tech skikleding merken, Haglöfs

In Haglöfs skikleding krijg je het niet koud! (Foto: © Haglöfs)

#2. Peak Performance

Het verhaal van Peak Performance begon in Zweden, in 1986. Drie getalenteerde skiërs waren niet tevreden met het huidige aanbod aan skikleding en besloten hier wat aan te doen. Simpel maar praktisch werd het doel. In de loop der jaren is Peak Performance uit gaan breiden naar casual, golf, training en hardloopkleding. Een skijas kost tussen de € 285,- en € 650,-.

#3. The North Face

The North Face is een écht outdoormerk, dat in 1966 in San Fransisco begon als klim- en trekkersmerk. De naam is vernoemd naar de koudste zijde van een berg, voor de echte pro’s dus. In de jaren '80 begon het merk ook met het ontwikkelen van skikleding. The North Face biedt voor heren en dames skijassen, broeken, mid-layers, accessoires en handige reistassen- en koffers. De nieuwste technologie van The North Face is Thermoball, een alternatief voor de donzen voering. Een skijas kost tussen de € 250,- en € 800,-

High-tech skikleding merken, The North Face

Skijassen van The North Face, met Thermoball technologie (Foto: © The North Face)

#4. Bergans of Norway

Eén van de oudere merken in dit rijtje is Bergans of Norway, dat al sinds 1908 kleding en rugzakken produceert vanuit Noorwegen. Naast skikleding kun je bij bergans of Norway ook terecht voor hardloopkleding, tenten, slaapzakken en klimmaterialen. Een echt high-tech merk voor bergliefhebbers. Een skijas kost tussen de € 230,- en €390,-.

High-tech skikleding merken, Bergans of Norway

Skiër Lorraine Huber in Bergans of Norway (Foto: © Bergans of Norway)

#5. Arc'teryx

Het Canadese merk in dit rijtje is natuurljk Arc'teryx. 'Less is more' is absoluut van toepassing op dit merk. Strak design, eenvoud, top kwaliteit en efficiëntie staan bij Arc'teryx in een hoog vaandel. Dit merk is voor de durfals, die geen grenzen kennen. Het is dan ook vernoemd naar de 'archaeopteryx lithographica', het eerste reptiel dat veren ontwikkelde zodat het kon vliegen. De productlijn van Arc'teryx biedt veel opties, in veel verschillende kleuren. Van jassen en broeken tot onderkleding, mutsen, handschoenen en rugzakken. Een skijas kost tussen de € 230,- en € 980,-.

High-tech skikleding merken, Arc

Arc'teryx biect high-tech skikleding in prachtige kleuren (Foto: © Arc'teryx)

#6. Mammut

Outdoor en sportmerk Mammut is het oudste merk in dit rijtje. In 1862 werd het bedrijf opgezet, als producent van klimtouwen. Ruim 150 jaar later is Mammut absoluut marktleider als het gaat om klimbenodigdheden en andere bergmaterialen. Mammut produceert skimateriaal, wandelschoenen en rugzakken, waaronder speciale ski- en snowboardrugzakken. Een skijas kost tussen de € 200,- en € 750,-

#7. Patagonia

Ook Patagonia is ontstaan vanuit passie. Oprichter Yvon Chouinard klom in de jaren '50 in Yosemite Park. Vanuit deze hobby besloot hij om klimattributen te gaan produceren, wat resulteerde in een kleine winkel in de achtertuin van zijn ouders. In de loop der jaren werd de collectie uitgebreid naar kleren, wat uiteindelijke resulteerde in een lijn voor klimmers, skiërs, surfers, vissers en trailrunners. Een skijas kost tussen de € 210,- en € 700,-.

High-tech skikleding merken, Patagonia

Ontdek de sneeuw in high-tech Patagonia (Foto: © Patagonia)

#8. Kjus

Een relatief jong merk in dit rijtje is Kjus. Dit sportmerk werd in 2000 mede opgericht door de Noorse ski legende Lasse Kjus, vandaar de naam. De collectie van Kjus is een mooie combinatie van high-tech en mode. Met Kjus ga je gestyled en in top-kwaliteit materialen de piste op! Kjus heeft niet alleen voor dames en heren skikleding, maar ook voor kinderen. Een skijas kost tussen de € 700,- en € 1500,-.

High-tech skikleding merken, Kjus

Gemaakt voor en door skiërs (Foto: © Kjus)

Welk high-tech merk is jouw favoriet?

Yvonne is geen ochtendmens, maar als er een piste in de buurt is staat ze het liefst zo vroeg mogelijk bij de lift. Genieten is het belangrijkst. Zowel op het snowboard, tijdens het rodelen, in de après-ski of van een heerlijk bord eten in een knusse berghut.