29 augustus 2017 door Thijs in 'Nieuws''

Dalstation Lumberjack Shuttle

In december 2017 wordt op de Shuttleberg in Flachauwinkl-Kleinarl een nieuwe 6-persoons stoeltjeslift in gebruik genomen. De nieuwe Lumberjack Shuttle wordt de langste en snelste skilift van het skigebied. Goed nieuws voor beginners en de skischool die de omliggende pistes vaak gebruiken voor het maken van de eerste meters op de ski’s. Door de komst van de nieuwe lift kunnen de sleepliften Fürstwand en Schüttalm (was al afgebroken) definitief met pensioen. Vanaf komend seizoen kun je, wanneer je bovenkomt met de Champion Shuttle, besluiten om verder te gaan met de Bubble Shuttle, of om richting de Lumberjack Shuttle te skiën.

6-persoons stoeltjeslift

Het bergstation van de Lumberjack Shuttle komt op de Frauenalmsattel te liggen en vanaf hier liggen alle pistes binnen handbereik. Vanaf wintersportseizoen 2018/2019 bevindt zich hier, 300 meter onder het bergstation, ook de ingang van de verbindingslift naar Snow Space Salzburg. Vanzelfsprekend voldoet de nieuwe 6-persoons (koppelbare) stoeltjeslift aan de modernste eisen. Wachttijden in dit deel van het skigebied moeten hiermee tot de verleden tijd behoren.

Lumberjack Shuttle op pistekaart

Verbetering pisteaanbod Kleinarl

De aanleg van de Lumberjack Shuttle is een logische stap nadat in 2016 het pisteaanbod in Kleinarl uitgebreid en verbeterd werd. Ook de nieuwe Cross Run, onderdeel van het Absolut Park, is hier een goed voorbeeld van. De Family Run Kleinarl werd vorig seizoen al provisorisch in gebruik genomen en is deze zomer verder afgemaakt. Deze blauwe afdaling, die wordt ontsloten door de nieuwe stoeltjeslift, is heerlijk breed en heeft geen scherpe bochten of lastige kruisingen. De pistes van de Fürstwand en Schüttalm worden verbeterd en kunnen overal worden besneeuwd. Shuttleberg Flachauwinkl - Kleinarl maakt onderdeel uit van de Salzburger Sportwelt.

Cijfers en feiten over de Lumberjack Shuttle in Flachauwinkl-Kleinarl

Bergstation: Frauenalmsattel Lengte: 2070 m
Hoogte bergstation: 1900 m Hoogteverschil: 628 m
Snelheid: 6 m/s Duur: 6 min.
Capaciteit stoeltjes: 6 personen Capaciteit lift: 2600 pers./uur
Aantal stoeltjes: 89 Plaats:Kleinarl

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.