26 augustus 2017 door Miranda in 'Nieuws''

In Val Gardena wordt op dit moment hard gewerkt aan een supermoderne nieuwe lift, de Piz Seteur. Hierdoor wordt de oude 4-persoonsstoeltjeslift uit 1998 vervangen. De Piz Seteur lift is een belangrijke schakel in de Sella Ronda en de capaciteit van de oude lift voldeed niet meer. Vooral in het hoogseizoen konden de wachttijden hier behoorlijk oplopen. Met de komst van de nieuwe 10-persoonsgondel zullen wachtrijen tot het verleden behoren en wordt het comfort flink verhoogd. In dit artikel lees je alles over de nieuwe Piz Seteur gondellift in Val Gardena.

Nieuwe Piz Seteur design gondellift met veel comfort

Wintersporters die wel eens in Val Gardena geweest zijn, hebben ongetwijfeld wel eens in de rij gestaan bij de oude 4-persoons stoeltjeslift. De nieuwe gondellift vertrekt van hetzelfde punt bij Plan de Gralba en zal een tussenstation krijgen ter hoogte van de Gran Paradiso en Comici II stoeltjesliften, waardoor je hier een perfecte aansluiting hebt richting St. Christina. Volg je de groene Sella Ronda blijf dan zitten tot het bergstation van de Piz Seteur gondellift. De gondels en het middenstation zijn ontworpen door de Italiaanse designstudio Pinifarina en bieden veel comfort. Zo zullen er 6 cabines tegelijk geopend zijn in het dalstation, waardoor je rustig kunt instappen zonder stress en zijn de bankjes verwarmd. De techniek van de lift komt van de firma Leitner.

Dalstation Piz Seteur(Foto: © Wishtaler.com)

Investering van 18 miljoen euro

De afgelopen jaren heeft Val Gardena al behoorlijk geïnvesteerd in het skigebied. De bouw van de nieuwe Piz Seteur gondellift kost 18 miljoen euro. Vorige winter werd de Gran Paradiso stoeltjeslift vervangen. Deze 8-persoonsstoeltjeslift was de eerste lift in Italië met stoelverwarming en kap. 4 jaar geleden werd vanuit Selva/Wolkenstein de nieuwe Dantercepies gondellift geopend. Door al de investeringen in de Dolomiti Superski kun je nu de beroemde skironde Sella Ronda een stuk sneller afleggen dan bijvoorbeeld 10 jaar geleden.

Wintersporters in dalstation Piz Seteur(Foto: © Wishtaler.com)

Cijfers en feiten over de Piz Seteur gondellift in Val Gardena

Bergstation: Piz Seteur Lengte: 1501 m
Hoogte bergstation: 2101 m Hoogteverschil: 313 m
Snelheid: 6 m/s Instaptijd: 65 seconden
Capaciteit gondels: 10 personen Capaciteit lift: 34500 pers./uur
Aantal gondels: 88 Plaats: Selva/Wolkenstein - Plan de Gralba

Cabines Piz Seteur(Foto: © Wishtaler.com)

Dalstation Piz Seteur(Foto: © Wishtaler.com)

Over Val Gardena

Val Gardena is een geliefd skigebied onder kilometervreters en liefhebbers van het goede Italiaanse leven. De 175 pistekilometers die in het dal liggen zijn voornamelijk rood en blauw en geschikt voor de gemiddelde wintersporter. Door de liftaansluiting met de naburige dalen zijn de mogelijkheden echter nog veel groter. Met de Dolomiti Super Skipas heb je toegang tot 1200 km aan pistes. De 3 dorpen in het dal Ortisei, St. Christina en Wolkenstein zijn stuk voor stuk gezellige Italiaanse dorpen met ieder een eigen karakter.

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.