11 augustus 2017 door Thijs in 'Nieuws''

De afgelopen weken was het ontzettend warm in de Alpen. Zelf zo warm dat het zomerskigebied op de Stelvio genoodzaakt was om te sluiten. Momenteel is daar even verandering in gekomen. Sterker nog, het sneeuwt! Gisteravond en vannacht heeft het met name in Zwitserland gesneeuwd en vandaag kan het ook in de hoger gelegen skigebieden van Oostenrijk en Zuid-Duitsland gaan sneeuwen. Deze weersomslag is echter van korte duur. Vanaf zondag schiet het kwik weer omhoog en in de loop van de week worden er in de Alpen weer te hoge temperaturen behaald. Tot die tijd genieten we nog maar even van deze winterse beelden.

Sneeuw is van korte duur

De hoeveelheden die zijn gevallen stellen niet al te veel voor, maar toch is het genoeg om het beeld compleet winters te maken. Op de hoogste toppen is zo'n 20 centimeter verse sneeuw gevallen. Vandaag sneeuw het in Zwitserland op veel plekken nog de hele dag door en in de loop van de dag zijn ook Oostenrijk en de Italiaanse Alpen aan de beurt. Goed nieuws voor de gletsjers die wel wat verse sneeuw konden gebruiken! De sneeuwbeelden zijn echter maar van korte duur, de temperatuur schiet de komende dagen al snel weer omhoog en bereikt volgende week weer zomerse waarden.

Saas-Fee

Grindelwald

Engelberg

Männlichen

Arolla

Lauberhorn (Wengen)

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.