6 augustus 2017 door Miranda in 'Nieuws''

Nieuwe Eichenhof liften in St. Johann in Tirol

In St. Johann in Tirol wordt op dit moment een nieuwe gondellift gebouwd. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens van het skigebied in vervulling; de oude en langzame sleeplift Eichenhof I wordt eindelijk vervangen door een moderne en snelle lift. Niet alleen de 10-persoonsgondel wordt gerealiseerd, maar ook een aansluitende 6-persoons stoeltjeslift staat op de planning. Op 17 augustus is bekend gemaakt dat ook de Eichenhof II sleeplift nog voor het nieuwe wintersportseizoen verruild wordt voor een comfortabele stoeltjeslift. De tijd om vanuit het dal op de top van de berg in St. Johann in Tirol te komen wordt hiermee aanzienlijk verkort.

Eichenhof liften in St. Johann: perfect opstappunt voor het skigebied

De Eichenhofliften liggen net buiten het centrum van St. Johann in Tirol en zijn een perfect opstappunt voor dagjesmensen. De voorzieningen zijn prima: er is een sportwinkel met verhuur, restaurant/bar en een groot parkeerterrein. Echter de langzame sleepliften aan deze kant van het skigebied zorgden ervoor dat veel mensen ervoor kozen om op te stappen in het centrum van St. Johann in Tirol bij de Harschbichl gondellift. Met de komst van de nieuwe gondellift bij Eichenhof zal de drukte in het centrum aanzienlijk afnemen.

Dalstation nieuwe Eichenhof gondellift

Het nieuwe dalstation van de Eichenhof gondellift

Skistar investeert ruim 17 miljoen in het skigebied St. Johann in Tirol en Oberndorf

Ruim een jaar geleden nam het Scandinavische bedrijf Skistar het skigebied van St. Johann in Tirol over. Skistar is, met bekende skigebieden als Åre, Hemsedal en Trysil, marktleider in Scandinavië. St. Johann in Tirol is het eerste skigebied van het bedrijf in de Alpen. De plannen voor vervanging van de Eichenhofliften bestonden al lang en zijn de afgelopen jaren enkele malen aangepast. Na een groei in de omzet van het skigebied afgelopen winter van 4%, wordt er nu flink geïnvesteerd in het skigebied. Maar liefst 17 miljoen euro is er beschikbaar voor de nieuwe liften, een waterreservoir en uitbreiding van de sneeuwkanonnen. De kosten van de nieuwe gondellift bedragen 7,4 miljoen euro.

Nieuwe gondellift Eichenhof St. Johann in Tirol

De nieuwe moderne gondels in St. Johann in Tirol

Relatief korte gondellift Eichenhof en aansluitende stoeltjeslift

De nieuwe 10-persoonsgondellift is relatief kort en vervangt de Eichenhof I sleeplift. Het dalstation komt bijna op dezelfde plek als de huidige lift. Via een gemakkelijke en comfortabele instap, bereikt de lift in slechts 3 minuten Grander Schupf, waar tevens een bergrestaurant is. Voor families en beginners ligt hier vervolgens een perfecte blauwe piste, die terugleidt naar het dal, om rustig bochtjes te draaien. Het oorspronkelijke plan om de gondellift helemaal door te trekken, met 2 tussenstations, tot het einde van de Eichenhof II lift is inmiddels bijgesteld.

De hele zomer wordt er druk gebouwd in St. Johann in Tirol

De hele zomer wordt er druk gebouwd in St. Johann in Tirol (dalstation)

UPDATE 18-08-2017: ook de bouw van de stoeltjeslift gaat door

Het huidige plan voorziet in een aansluitende 6-persoons stoeltjeslift, waarvan het bergstation iets hoger komt te liggen dan de huidige sleeplift. Tot 17 augustus was het nog onzeker of de bouw van deze tweede lift ook dit jaar nog gerealiseerd kon worden. Gisteren is bekend geworden dat de bouw van de stoeltjeslift nu definitief doorgaat. De bergbahnen hebben op donderdag 17-08-2017 de vergunning gekregen. De bouwtijd voor de nieuwe stoeltjeslift is krap, maar haalbaar. De lengte van de lift bedraagt 1630 meter en er wordt 445 meter aan hoogteverschil overbrugd. De in totaal 55 stoeltjes voor 6 personen hebben een capaciteit van 2400 personen per uur. De lift zal een snelheid van 6 m/s halen en is voorzien van stoelverwarming en een kap. Net als de gondellift wordt ook deze lift gebouwd door de firma Leitner. Voor het wintersportseizoen van 2017/2018 zijn dus beide liften definitief vervangen.

Cijfers en feiten over de Eichenhof gondellift in St. Johann in Tirol

Bergstation: Grander Schupf Lengte: 960 m
Hoogte bergstation: 824 m Hoogteverschil: 140 m
Snelheid: 5 m/s Duur: 3 minuten
Capaciteit gondels: 10 personen Capaciteit lift: 1800 pers./uur
Aantal gondels: 24 Plaats: St. Johann in Tirol

Over St. Johann in Tirol

St. Johann in Tirol is een klein en relaxed skigebied met ruim 40 km aan pistes. In tegenstelling tot de 'grote jongens' in de buurt als de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental, Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn en Kitzbühel & Kirchberg, KitzSki gaat alles hier gemoedelijk en rustig. Door de overzichtelijkheid van het skigebied en de fijne brede en niet al te moeilijke afdalingen, voelen vooral families zich hier thuis. Maar ook mensen uit de buurt komen graag skiën in St. Johann in Tirol. Het feit dat je hier nooit lang hoeft te wachten voor de liften en er een enorme keuze is aan knusse berghutten, maakt het een geliefde plek voor locals. Gevorderde wintersporters en wedstrijdskiërs trainen hun bovenbenen vaak op de pittige zwarte piste nummer 7. Snowplaza bezocht St. Johann in Tirol vorig winterseizoen en was onder de indruk van dit fijne skigebied. Bekijk onze tips voor St. Johann in Tirol in onderstaande video:

"

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen