30 juni 2017 door Florien in 'Nieuws''

SNEEUWUPDATE

We konden het afgelopen woensdag bijna niet geloven: tot wel 90 centimeter sneeuw in aantocht in de Alpen! Het warme weer van de afgelopen tijd heeft plaats moeten maken voor een koufront en dat in combinatie met de grote hoeveelheid regen, zorgt voor verse sneeuw op de toppen van de hogergelegen gebieden. Het was dan ook een klein feestje toen we de onderstaande beelden bekeken. Toch maar een weekend zomerskiën dan?Het heeft gesneeuwd in de Alpen!

Bij ons valt de regen met bakken uit de lucht, in de Alpen wordt het water in sommige regio’s omgezet in sneeuw. Niet overal even veel, maar het blijft altijd fijn om naar te kijken. En daarnaast is het ook nog eens erg goed voor de plekken waar je wel het hele jaar door kunt skiën! Het koufront zet waarschijnlijk nog door tot maandag, maar daarna zullen de temperaturen opnieuw stijgen en zal de kans op sneeuw afnemen. Voor nu wensen wij je in ieder geval een erg fijn weekend met deze heerlijke sneeuwbeelden!

Tignes

Een vers laagje sneeuw in Tignes!

Val d

Een flinke laag sneeuw in Val d'Isere

Val d

Een witte wereld!

de Jungfraujoch

Als we de Jungfraujoch vergelijken met woensdag, dan zien we duidelijke verschillen!

Sölden

Een dunne laag poeder in Sölden

Zillertal Arena

Sneeuw in de Zillertal Arena

Zillertal Arena

En nog een sneeuwbeeld uit de Zillertal Arena

Waar kunnen we nog verse sneeuw verwachten?

sneeuw alpen

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.