Skip to navigation Skip to main content
Freestyle

De beste skigebieden in de Alpen voor snowboarden en freestylen

Freestylen en snowboarden, waar in de Alpen kun je die twee sporten perfect met elkaar combineren? De meeste skigebieden beschikken over een funpark of funzone, maar in een aantal zijn de mogelijkheden echt enorm. Hier kun je uren stunten en de mooiste lines neerzetten. Benieuwd naar skigebieden in de Alpen waar je goed kunt snowboarden en freestylen? Bekijk hieronder onze tips.

Monte Bondone: vette freestyle mogelijkheden

Met ruim 20 kilometer piste is Monte Bondone niet groot, maar de mogelijkheden voor freestylers zijn dat wel. Eén van de hoogtepunten is snowpark Monte Bondone. Er is een speciaal park voor alleen snowboarders en ook eentje voor skiërs en snowboarders samen. In 2017 is alles geheel vernieuwd. Je vindt hier onder andere een halfpipe, kickers, rails en boxes. Beginner of expert, er is genoeg te beleven!

Lees meer over Monte Bondone ›

Avoriaz is de snowboard hoofdstad van Europa

Avoriaz wordt door vele freestylers gezien als de ‘freestylehoofdstad van Europa’. En aan die naam komt het wintersportgebied natuurlijk niet voor niets! Dit heeft zonder meer te maken met het feit dat Avoriaz één van de eerste wintersportbestemmingen was met een compleet funpark. Hier hangt de echte freestylecultuur, en dat merk je duidelijk aan de sfeer die er hangt. In Avoriaz voelt iedere freestyler en snowboarder zich thuis, zowel op als naast de piste valt meer dan genoeg te beleven.

Meer informatie over Avoriaz ›

beste skigebieden waar je kunt freestylen snowboarden
© Spalder Media Group

Chamonix, tweede thuis van freestylers

Alleen al voor de off-piste tocht die meer dan vier uur duurt door de Vallée Blanche is Chamonix het bezoeken waard. Tel daarbij de overweldigende Mont Blanc, een uitgebreid funpark, een halfpipe en een boardercross bij op en je begrijpt dat Chamonix een echte freestylebestemming is. Zelfs voor de ervaren pro’s zijn hier eindeloos veel mogelijkheden en valt hier nog genoeg te beleven! Het verouderde liftnetwerk nemen we dan maar even voor lief. Als freestyler moet Chamonix dus zeker op je lijstje staan.

Meer informatie over Chamonix ›

Freestylers hebben in Davos hun eigen berg

Freestylers hebben doorgaans een uitgebreid wensenpakket. Funparks, halfpipes, geschikte liften en natuurlijk veel goede sneeuw, en je hebt ideale omstandigheden. En als er off-piste ook nog wat terrein ontgonnen kan worden, dan zou dat helemaal perfect zijn! Davos heeft het allemaal. Met de Jakobshorn heeft Davos zelfs een heuse boarderberg. Davos kan daarmee misschien wel een van de beste freestylebestemmingen van Zwitserland genoemd worden. Het enige dat wij kunnen zeggen is: enjoy!

Lees meer over Davos ›

Feesten en freestylen in Ischgl

Freeriders en freestylers komen vanuit de hele wereld naar Ischgl om te boarden en te feesten. Het Ischgl Snowpark powered by JEEP op de Idalp is één van de beste en grootste parken van Europa. Natuurlijk beschikt het park ook over een big airbag, waarbij je alle sprongen kunt oefenen en elke keer weer een zachte landing maakt. Freeriders kunnen hun sporen trekken in enorme hoeveelheden poeder. Conclusie? Zowel voor freeriders als freestylers is Ischgl een uitstekende wintersportbestemming.

Lees meer over Ischgl ›

Snowboarden in Ischgl
© Spalder Media Group

Laax is al jaren een hotspot voor freestylers. Snelle liften, 4 funparks, een funslope en zelfs een indoor Freestyle Academy zorgen ervoor dat Laax een ideaal gebied is voor wintersporters die graag freestylen. Alles in Laax ademt wintersport en er hangt een relaxte en gezellige sfeer. Ervaar het zelf en dompel je onder in de freestylecultuur van het Zwitserse Laax. Niet voor niks worden hier ieder jaar vele evenementen georganiseerd, waaronder het bekende evenement Burton European Open.

Meer informatie over Laax ›

Freeride, freestyle en feest in St. Anton

Completer dan compleet! Dat is de enige juiste beschrijving wanneer je het over St. Anton hebt. St. Anton heeft de mooiste off-pistetracks, de meest uitdagende pistes, een geweldig snowpark en het wildste nachtleven dat je je kunt voorstellen. Voor freeriders is er misschien wel geen betere bestemming dan St. Anton. Altijd een laag verse sneeuw en altijd de mogelijkheid tot het maken van first tracks. Freestylers weten de weg naar het STANTON Park op de Rendl al vlug te vinden.

Lees meer over St. Anton ›

Sölden valt in de smaak bij iedere freestyler

Met meerdere gletsjers, een uitgebreid funpark en tal van zwarte afdalingen valt Sölden-Hochsölden zeker in de smaak bij de fanatieke snowboarder en freeskiër. Het Area 47 snowpark op de Giggijoch is een hotspot voor de echte liefhebbers. Je vindt hier niet alleen geweldige obstakels, maar ook veel gezelligheid. Tevens worden hier jaarlijks grote en bekende evenementen georganiseerd. Ideale omstandigheden voor echte freestyleskiërs en –snowboarders.

Meer informatie over Sölden ›

Off-piste snowboarden in Verbier

In Verbier is alles tot in de puntjes geregeld. De pistes zijn altijd van een goede kwaliteit en de moderne liften brengen je vliegensvlug de berg op. Eenmaal boven kun je kiezen tussen eindeloos veel off-pistetracks, diverse funparks en tal van uitdagende afdalingen. Aanrader is om met een gids op pad te gaan, dan maak je afdalingen die je anders nooit gedaan zou hebben tijdens je verblijf in Verbier! Echte waaghalzen die op zoek zijn naar uitdagingen moeten Verbier zonder twijfel op hun lijstje zetten.

Meer informatie over Verbier ›

In winter en zomer freestylen in Les Deux Alpes

Op de gletsjers van Les Deux Alpes kun je in de winter, maar ook in de zomer terecht om freestyleskills te trainen. In de winter is het aanbod nog veel groter. Er is een Easy Park, Park Avenue, slopestyle, big air, een halfpipe, een boardercross en een Cool zone. Genoeg mogelijkheden voor freestylende wintersporters dus! Er is geen betere plek om voor de eerste keer te leren freestylen, want Les Deux Alpes beschikt ook nog over een beginnerszone. Wat wil je nog meer? Niets toch?

Lees meer over Les Deux Alps ›