Tirol is een paradijs voor wintersporters. Skiërs, snowboarders, wandelaars en langlaufers van alle niveaus vinden hier de beste ingrediënten voor een vakantie in de sneeuw. De sneeuwzekere skigebieden bieden voor ieder type wintersporter wat wils. Tirol is niet alleen een leuke bestemming voor stellen of vriendengroepen, maar ook voor families met kinderen. De vele skiregio’s in Tirol bieden tal van faciliteiten voor kinderen en hun ouders.

Gezinnen met kinderen voelen zich helemaal thuis in de skigebieden van Tirol. De kleintjes draaien hun eerste bochtjes in de leuke kinderlanden, terwijl stoere tieners zich kunnen uitleven op de speciale funslopes en in de funparks. Maak met z’n allen een spannende rodeltocht op een echte houten slee of ga op onderzoek uit in het de skigebieden. Hou oud je ook bent, in Tirol zul je je niet snel vervelen! En wil je als ouder toch even zelf op stap? Tal van skigebieden hebben op de piste mogelijkheden voor kinderopvang. In deze special vind je een aantal leuke tips voor een familievriendelijke wintersport in Tirol.

Tip 1: Serfaus-Fiss-Ladis

Serfaus-Fiss-LadisSerfaus-Fiss-Ladis staat bekend als één van de meest kindvriendelijke wintersportbestemmingen in de Alpen. Het skigebied beschikt over 214 km aan pistes voor alle niveaus. De kleintjes kunnen op les bij Berta’s Kinderland in Fiss of het Murmlipark in Serfaus en mascottes Murmli en Berta zorgen voor een leuke tijd in de sneeuw. Zijn de kinderen iets ouder, dan zijn er tal van leuke activiteiten mogelijk, zoals de Fisser Flieger en Serfauser Sauser.
Lees meer over Serfaus-Fiss-Ladis >

Tip 2: Ski Juwel Alpbachtal - Wildschönau

Kind in de sneeuwSki Juwel is een skigebied met 109 km aan pistes en staat bekend als echte familiebestemming. Hier vind je geen uitbundige après-ski, maar wel een gemoedelijke sfeer, waarbij jong en oud zich thuis zal voelen. Kleintjes kunnen overdag op les bij de skischolen of naar het Kids’ Center in Alpbachtal op de piste. In Wildschönau ligt een leuk kinderland en ook vind je hier het speciale ‘Snowboard Family-Park’.
Lees meer over Ski Juwel Alpbachtal - Wildschönau >

Tip 3: SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

Skiën FamilieSkiWelt Wilder Kaiser – Brixental is met 284 km aan pistes het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk. Wintersporters van alle leeftijden vinden hier de ideale omstandigheden voor een vakantie in de sneeuw. Ook families. Leer de kleintjes skiën op speciale mini-carvers in Scheffau, breng de allerkleinsten naar kinderopvang Kiko in Söll, overnacht in familievriendelijke accommodaties of bezoek de leuke kinderlanden.
Lees meer over SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental >

Tip 4: Het Ötztal

Familie skivakantieFanatieke wintersporters kunnen zich uitleven in het skigebied van Sölden. Families genieten van de rust en gemoedelijkheid in de skigebieden van Vent, Hochoetz en Kühtai. Mascotte Widi verwelkomt de kleintjes en begeleidt ze in hun reis door de sneeuw. Bij Hochoetz liggen een aantal leuke kinderlanden en in Kuhtai vind je een avonturenspeurtocht op ski’s met 12 spannende opdrachten en raadsels. Ook vind je hier speciale ‘camps’ voor de kleine freestyle helden.
Lees meer over het Ötztal >

Tip 5: Nauders

Kinderen in TirolNauders is onderdeel van de ‘Zwei Länder Skiarena’, een gebied met 211 km aan pistes verdeeld over meerdere deelskigebieden. Je skiet hier niet alleen in Oostenrijk, maar ook in Italië. Nauders biedt tal van faciliteiten voor het hele gezin, waaronder één van de grootste kinderlanden van Oostenrijk: het Nauderix Kinderland. Ook zijn er speciale kinderpistes, een familie funpark en een kindergarten. Ouders kunnen tijdens de les van de kids de mooie brede pistes van het skigebied gaan ontdekken. Lees hier meer over Nauders >