Skip to navigation Skip to main content
Ammergauer Alpen 4
© Spalder Media Group

Wintersport in Naturpark Ammergauer Alpen

Naturpark Ammergauer Alpen ligt in het zuiden van Duitsland, even ten noorden van Garmisch-Partenkirchen. De regio maakt onderdeel uit van het gelijknamige, grootste aaneengesloten beschermde natuurgebied van Beieren, de Ammergauer Alpen. Het gebied omvat de gemeentes Bad Bayersoien, Bad Kohlgrub, Ettal, Oberammergau, Saulgrub, Unterammergau en het zelfstandige gebied Ettaler Forst. De naam van de Ammergauer Alpen is te danken aan de rivier die door de regio stroomt.

Tijdens een wintersport in Naturpark Ammergauer Alpen heb je tal van mogelijkheden. Er zijn vier fijne skigebieden en uitstekende mogelijkheden om te langlaufen, winterwandelen en rodelen. Beginners kunnen hier in alle rust leren skiën, voor families zijn er goede voorzieningen en zelfs freeriders en toerskiërs kunnen hier hun hart ophalen. In deze special nemen we wintersportregio Naturpark Ammergauer Alpen onder de loep.

Ammergauer Alpen 2
© Spalder Media Group

Skigebieden Naturpark Ammergauer Alpen

In Naturpark Ammergauer Alpen vind je vier skigebieden die in totaal zo’n 25 kilometer aan pistes bieden. Ieder type skiër voelt zich hier thuis. Voor beginners en kinderen zijn er niet alleen heerlijke glooiende pistes, maar de regio beschikt ook over de steilste freeride-afdaling van Duitsland. Skigebied Steckenberg beschikt over 10 km piste. In het dal ligt een ideale oefenweide en bovenin het skigebied zijn enkele uitdagendere pistes. Op de Hörnle liggen 2 sleepliften en een stoeltjeslift, twee heerlijke dalafdalingen, een familiepiste en de ongeprepareerde Standardabfahrt. Skigebied Laber onderscheidt zich door de aanwezigheid van de skiroute Nordhang, de steilste ongeprepareerde afdaling van Duitsland. AktivArena am Kolben bestaat voor 90% uit blauwe pistes en het grootste gedeelte van het pisteaanbod (80%) kan worden voorzien van kunstsneeuw.

Skigebied Hörnle ›
Skigebied Laber ›
AktivArena am Kolben ›

Pistes

Liften

Overige informatie

Blauwe pistes: 10 km Sleepliften: 16 Seizoenstart: December
Rode pistes: 9,5 km Stoeltjesliften: 2 Seizoeneinde: Maart
Zwarte pistes: 5 km Gondels: 1 Gletsjer: ja
Langste piste: 3 km Bergtreinen: 0 Min. hoogte: 830 m
Totaal: 24,5 km Sneeuwkanonnen: ja Max. hoogte: 1684 m

Andere winteractiviteiten in Naturpark Ammergauer Alpen

In Naturpark Ammergauer Alpen vallen ook tal van andere winteractiviteiten te ondernemen. Zo vind je hier een eindeloos aanbod van langlaufloipes, winterwandelpaden, rodelbanen en wandelroutes. Het ongerepte landschap en de rust maken van Naturpark Ammergauer Alpen een ideale regio voor het ondernemen van winteractiviteiten. 

Ammergauer Alpen 3
© Spalder Media Group

Langlaufen

Naturpark Ammergauer Alpen beschikt over 180 kilometer aan langlaufloipes (90 km klassiek, 90 km skating). Er zijn 12 circuits en 3 verbindingsloipes, in verschillende moeilijkheidsgraden. De loipes zijn gratis toegankelijk. 

Winterwandelen

Winterwandelen in de bergen van Beieren is en blijft een heerlijke bezigheid. In Naturpark Ammergauer Alpen vind je ca. 120 km aan gemarkeerde winterwandelroutes. Geniet van het landschap, de rust en het geluid van de knisperende sneeuw. 

Rodelen

Soms moet je er even een uur of anderhalf uur voor wandelen, maar daar krijg je er wel een geweldige rodelafdaling van 20 minuten voor terug. In Unterammergau liggen de Pürschling en Scherenauer Straße rodelbanen, in Bad Kohlgrub die van de Hörnle en in Oberammergau bij de Kolbanalmlift.

Sneeuwschoenwandelen

Ga eropuit in de diepe sneeuw van Naturpark Ammergauer Alpen. Er lopen prachtige routes naar onder andere de Hinteres Hörnle, Kolbensattelhütte, Pürschlinghaus en Stiefkopf. Sneeuwschoenwandelen maakt het voor iedereen mogelijk om de ongerepte natuur van de regio in te trekken.

Best of Wandern Testcenter – gratis materiaal testen

In Naturpark Ammergauer Alpen zijn twee ‘Best of Wandern-Testcenters’ waar je gratis materiaal kunt lenen en uitproberen. Van verrekijker tot wandelrugzak, je kunt het allemaal testen. Je vindt deze ‘Best of Wandern-Testcenters’ in Bad Bayersoien (Kur- und Touristinformation Bad Bayersoien ) en Oberammergau (Sportzentrale Papistock). 

Ammergauer Alpen

Praktische informatie Naturpark Ammergauer Alpen

Naturpark Ammergauer Alpen ligt in het zuiden van Duitsland (Beieren) en bevindt zich op ruim 800 km afstand van Utrecht. Je kunt er ook voor kiezen om met de trein naar München te reizen en daar over te stappen op de Ammertalbahn richting Bad Kohlgrub, Saulgrub, Altenau, Unterammergau und Oberammergau. Wanneer je bij één van de deelnemende accommodaties je verblijft boekt, ontvang je de Königscard. Met deze voordeelkaart heb je gratis toegang tot 250 uitstapjes en profiteer je van hoge kortingen. Op vertoon van deze kaart kun je ook gratis met de bus reizen door de regio.