Sneeuwzeker, geweldige skimogelijkheden, goede (berg)restaurants en snelle moderne liften… Dat zijn slechts een handjevol kenmerken van skimekka Ischgl. Vanuit het dorp heb je toegang tot het grensoverschrijdende skigebied Silvretta Arena Ischgl – Samnaun. Met 239 km aan pistes is er voor alle wintersporters voldoende ruimte. Uiteraard heeft het skigebied de nodige veiligheidsmaatregelen getroffen, zodat iedereen hier van een fijne en maar bovenal veilige wintersport geniet.

Ischgl is een sfeervol dorp, gelegen in het Paznaun. Een prachtig dal waar ook de dorpen See, Kappl en Galtür zich in bevinden. Het centrum is autovrij en de meeste accommodaties liggen op loopafstand van de skiliften. Je hebt hier met maar liefst drie gondels toegang tot het skigebied en dankzij meerdere dalafdalingen kun je aan het eind van de dag gemakkelijk terug skiën. Na afloop kun je lekker relaxen in je accommodatie, maar ook uitgebreid dineren in één van de vele goede restaurants behoort tot de mogelijkheden. Of wat dacht je van een heerlijke wandeling in de prachtige natuur van het Paznaun? Genoeg mogelijkheden dus!

Ischgl in de winter

Veilig op wintersport

Ischgl heeft allerlei maatregelen getroffen, zodat jij van een fijne en veilige wintersport kunt genieten. Naast de regels die door de overheid zijn opgesteld, zoals het dragen van een FFP2-masker in skiliften en een 50% vermindering van de capaciteit in gondels en stoeltjesliften, heeft Ischgl extra coronamaatregelen opgesteld. Zo is er een speciaal camerasysteem dat het aantal personen bij skiliften meet en waarop jij tegelijkertijd kunt zien of het er op dat moment druk is of niet. Alles wordt regelmatig gedesinfecteerd en in gondels gebruikt men een speciale vernevelaar. Er is dit jaar geen après-ski zoals je gewend bent, maar je mag na het skiën wel zittend wat drinken bij een restaurant of bar. Het wordt aangeraden om een negatief testresultaat te tonen bij je accommodatie en ook word je daar vooraf getemperatuurd. Een overzicht van alle coronamaatregelen kun je hier bekijken>

Skien in Ischgl

Sneeuwzeker skiën en snowboarden tot mei

Het Oostenrijkse Ischgl deelt samen met het Zwitserse Samnaun een uitgestrekt skigebied met 239 km aan pistes. Silvretta Arena Ischgl - Samnaun is ontzettend sneeuwzeker. Dit komt omdat maar liefst 90% van alle pistes boven de 2000 meter ligt. Verder zijn er ook nog eens 1100 sneeuwkanonnen die het eventuele gat van Moeder Natuur op kunnen vangen. Om die reden kun je hier doorgaans skiën van eind november tot begin mei. Het centrale punt in het skigebied is de Idalp, gelegen op 2320 meter hoogte. Vanaf hier kun je alle kanten op. Onder andere naar het hoogste punt op 2872 meter hoogte.

 • Ischgl SkyFly

  Ischgl SkyFly

  Natuurlijk kun je aan het eind van de skidag via één van de dalafdalingen naar beneden skiën, maar in Ischgl kan dat ook anders. De SkyFly is een 2 km lange zipline, waarbij je met maximaal 85 km/h naar beneden zoeft. Een flinke dosis adrenaline gegarandeerd, een avontuur voor jong en oud!

  Lees meer >

 • Rodelen en winterwandelen

  Winterwandelen

  Ook buiten het skiën om is er van alles te doen in Ischgl. Zo kun je hier bijvoorbeeld prachtig winter- en sneeuwschoenwandelen. Er is een uitgebreid netwerk aan mooie wandelpaden. De tweede tip is avondrodelen op de 7 km lange natuurlijke rodelbaan. Dit kan op maandag en donderdag.

  Lees meer >

Schmugglerrunde skitocht

Net zoals in veel andere dorpen in de Alpen gaat ook de historie van Ischgl jaren terug. Na de oorlog hadden de inwoners het niet breed en daarom werd er veel gesmokkeld tussen Ischgl en Samnaun. Bijna dagelijks en onder alle weersomstandigheden trokken smokkelaars de bergen in om goederen te verkopen of ruilen. Uit al die oude routes is de Schmugglerrunde skitocht ontstaan. Een prachtige route, te skiën in drie niveaus: brons, zilver en goud. Varierend in het aantal kilometers (40,2 km, 41,4 km en 61,8 km) en moeilijkheidsgraad. Door de tochten te skiën, maak je ook nog eens kans op leuke prijzen. Het enige dat je hoeft te doen is de iSki Ischgl app downloaden (gratis), meedoen én skiën.

Schmugglerrunde skien

Culinair genieten

Ischgl wordt ook wel het culinaire mekka van de Alpen genoemd en die titel is 100% terecht. Inmiddels hebben meerdere gastronomische gidsen, zoals Gault & Millau en A la Carte, het dorp benoemd tot culinaire hotspot van de Alpen. Logisch als je kijkt naar het aanbod restaurants. Maar liefst negen zijn bekroond met Toques (koksmutsen), er zijn al heel wat sterren uitgedeeld en een aantal behoort zelfs tot de beste gastronomische bestemmingen van Tirol. En het beste van alles, daar betaal je echt niet meteen de hoofdprijs voor! Ook qua berghutten zit je hier helemaal goed. Van een simpele hap tot traditionele Oostenrijkse gerechten, een uitgebreide lunch of een heerlijke pizza: in Ischgl kan het allemaal! Uiteraard gelden er ook in de restaurants en berghutten strenge veiligheidsregels. Zo is er een bezoekerslimiet, wordt de minimale afstand tussen tafels in acht genomen en zijn alle menu’s digitaal te bekijken. Registreren vooraf is verplicht en uiteraard wordt alles continu goed gedesinfecteerd.

culinair genieten in ischgl

wintersport in Ischgl

In de sneeuw in Ischgl

Freeriden Ischgl

Skigebied Ischgl

Ischgl langlaufen