Recensies Sölden-Hochsölden-Vent

Ervaringen van andere wintersporters zijn onmisbaar wanneer je voor een wintersport in het skigebied van Sölden-Hochsölden-Vent wilt kiezen. Een recensie over Sölden-Hochsölden-Vent kan de doorslag geven om wel of niet voor dit skigebied te kiezen. Zijn er veel pistes voor beginners? En is het skigebied wel zo kindvriendelijk als wordt beweerd? Hieronder lees je de recensies van wintersporters die in het skigebied Sölden-Hochsölden-Vent zijn geweest. Je kunt ook je eigen ervaringen met de bezoekers delen door zelf een recensie over het skigebied Sölden-Hochsölden-Vent achter te laten.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 19 maart 2019

Door: Marion over Sölden

Fantastisch!

Dit jaar wederom naar Sölden geweest (25ste keer). Het is een gevoel van thuiskomen. Heerlijke pistes, goed geprepareerd, fijne diversiteit aan livemuziek op piste en in de après-ski. Fijne mensen, dankbaar, vriendelijk. ❤❤❤

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 19 maart 2019

Door: Joey over Sölden

Mooi voor in het voorseizoen

Al een aantal keer geweest vaak voor kerst of de week na de Worldcup opening. Après-ski meer dan voldoende.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 24 december 2018

Door: Anoniem over Sölden

Mooi, gezellig en erg bruisend

Echt een geweldig skigebied ! Tip: Als je een paar kleine kinderen hebt, begin dan niet bij de Gigijochbahn, ,aar bij de andere bahn.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 30 mei 2018

Door: Linda van Dalen over Vent

Wel heel erg klein!

Tijdens de wintersport in Sölden een dag naar Vent gegaan. Viel ons wel een beetje tegen, want het dorp is erg klein. Wel denk ik super als je met kindjes bent die niet gaan skiën, maar het is echt heel klein. Wel sfeervol

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 2 mei 2018

Door: Frank over Vent

Goed om mee te beginnen

Vanuit Sölden een dag naar Vent gegaan om daar familie te bezoeken. De route er naartoe is erg mooi. Vent zelf is erg klein, maar straalt wel wintersport uit. Er zijn niet veel pistes, maar wel veel mogelijkheden voor kleine kinderen of beginners. Kunnen ze eenmaal skiën, dan laat je ze ook gemakkelijk alleen een piste skiën. Voor een week wintersport is het voor ons veel te klein, maar wel fijn om even van het drukkere Sölden te ontsnappen. Alles op loopafstand, gezellige schirmbar voor een biertje na afloop en genoeg accommodaties. Ik zou dit dorp vooral aan families aanraden of aan mensen die graag rust willen en niet teveel pistes of het niet erg vinden om daarvoor naar Sölden te moeten rijden

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 30 april 2018

Door: Agnes over Sölden

Mooi skigebied, dorp niet heel sfeervol

Skiën in Sölden is prachtig en afwisselend. De gletsjers zijn super, vooral als je er 's ochtends als eerste heengaat. In het hoogseizoen vind ik het wel erg druk in Sölden. Het dorp heeft veel bars, restaurants en winkels, maar door de ligging aan een doorgaande weg, mist het wat sfeer. De après-ski is geweldig!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 21 maart 2018

Door: Jacky Luitwieler over Sölden

Gezellig druk dorp

Mooie pistes, genoeg sneeuw zeker door de 3 gletsjers

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 17 maart 2018

Door: Marion over Sölden

In 1 woord geweldig!

Een heerlijk dorp met verschillende mogelijkheden. Een dorp geschikt voor iedereen. Jong en oud.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 maart 2018

Door: John van Eldik over Sölden

Redelijk groot gebied met mooie brede pistes

Het skigebied heeft een goede variatie van makkelijke tot moeilijke pistes. De pistes waren de gehele week perfect geprepareerd en zelfs aan het eind van de dag waren ze nog prima te doen. Verder waren de meeste pistes lekker breed waardoor we bijna niks van de drukte merkten. Jammergenoeg waren op meerdere plekken de pistenummers slecht aangegeven, waardoor je snel een verkeerde afslag neemt als je er voor de eerste keer komt. Verder is het met de bussen naar het dal en naar het hotel zeer goed geregeld. Na het skiën zijn er een overvloed aan après-ski barretjes. Het nadeel is dat de leuke en gezellige après-ski tenten allemaal tijdens de dalafdaling gelegen zijn. In het dorp waren de après-ski tenten vooral volgepropt en totaal niet gezellig.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 4 maart 2018

Door: Evelien over Sölden

Perfect skigebied

Perfect skigebied met mooie hoge pistes. Veel keuze aan gemakkelijke of meer gevorderde pistes. Na het skiën ook genoeg te beleven bij de après-ski

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 3 maart 2018

Door: A Lipman over Sölden

Super gebied met moderne liften

Voor elk wat wils uitgebreid met Obergurgl met je skipass. Leuk zwembad voor de spieren na het skiën. Genoeg après-ski

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 3 maart 2018

Door: Amy over Sölden

Favoriete skigebied

Sölden is en blijft mijn favoriete skigebied. De pistes zijn fantastisch en er zit voor iedereen wel wat bij. Afgelopen week was de sneeuwkwaliteit mede door het koude weer echt geweldig! Het gebied is groot, maar niet zo groot dat je niet meer weet wat je moet doen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 3 maart 2018

Door: Patricia Nijholt over Sölden

Prachtig skigebied

Gaaf gebied voor zowel de beginnende als gevorderde skiër! Heerlijke eettentjes op de berg met normale prijzen. ICE-Q is een prachtige tent maar daar betaal je dan ook wat meer voor... wat mij betreft is dat het met zo een uitzicht dubbel en dwars waard. Prachtige pistes en vooral de tunnel door de gletsjer op is erg indrukwekkend.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 3 maart 2018

Door: Bas van Herp over Sölden

Gezellig levendig skigebied

Het skigebied van Sölden is een mooi middelgroot skigebied. Door de hoge ligging is het erg sneeuwzeker en de pistes worden er door de vele pistenbully's perfect onderhouden. Op de Giggijoch vind je de wat gemakkelijkere pistes en op de Gaislachkogel de wat moeilijkere en op de gletsjers de brede racebanen waar je heerlijk kunt carven. Sölden zelf is een heel levendig dorp met après ski voor elke leeftijdsgroep.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 1 maart 2018

Door: Gijs Bos over Sölden

Geweldig gebied

Geweldig gebied, de Giggijoch, Gaislachkogl en beide gletschers zijn erg verschillend. Genoeg te beleven.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 1 maart 2018

Door: Iwan over Sölden

Toplocatie

Goede pistes, gezellig dorp. Alles wat je voor wintersport nodig hebt

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 27 februari 2018

Door: Robert-Jan Tijhof over Sölden

Groot en hoog gebied

Sölden heeft de gletsjer waardoor het gebied erg hoog ligt. Het gebied heeft voor elk wat wils te bieden zowel voor stellen als vrienden en met kinderen! Leuke après-ski en gezellig dorp. Prijzen zijn ook redelijk normaal, hoewel je ook wel duurdere tenten hebt.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 27 februari 2018

Door: Kevin de Beer over Sölden

Super dorp met goed sfeer en veel après-ski

Wij waren er een week om te skiën en natuurlijk apres-skiën. Het is voor deze beide dingen echt een toplocatie. Maar ook voor sfeer en gezelligheid op de piste en in het dorp is het er super.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 27 februari 2018

Door: Sylvie van snick over Sölden

Super

Mooi dorp met vele winkels, super pistes als ook brede. De gletsjer is fantastisch

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 27 februari 2018

Door: Serge over Längenfeld

Heerlijk rustig dorp met alles in bereik met skibus

De rust van Längenfeld met de levendigheid en uitdagingen van Sölden en Obergurgl

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 26 februari 2018

Door: Eric smit over Sölden

Fantastisch skigebied

Vaak mooi weer door zuidelijke ligging. Altijd goeie pistes door hoogte van skigebied, zeer gezellige après-ski

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 26 februari 2018

Door: Thomas Rovers over Sölden

Mooi dorp en leuke rode pistes

Super wintersport dorp. Veel piste kilometers en veel gezellige barretjes om een lekker drankje te nuttigen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 26 februari 2018

Door: Marion over Sölden

Het gevoel hebben van 'thuiskomen'

Het is een mooi dorp in het Ötztal. Het hele dal bestaat uit gezellige dorpjes. Dit jaar voor de 24ste keer in Sölden geweest. Bij het inrijden van het dorp krijg ik altijd een gevoel van thuiskomen. Zo heerlijk. 1 week per jaar super gelukkig!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 13 februari 2018

Door: Santos de Kort over Sölden

Leuk om te skiën, waardeloze après-ski

Het gebied is gewoon goed. Niks van te zeggen. Het eten? Ook prima zoals je in Oostenrijk wel kan verwachten maar dan komt het. We gingen met een groep van 5 jongens vol verwachting naar solden want de après-ski zou er fantastisch moeten zijn. Ik kom al heel mijn leven in Fiss en Ischgl waar de après-ski gewoonweg super is dus ik weet waar ik het over heb. In Sölden word je buiten gekeken als je plezier probeert te maken, je hebt geluk als 1% van de aanwezigen een vrijgezelle vrouw is en het begint allemaal pas om 5u. We hadden een week geboekt, maar hebben na 3 dagen besloten om naar huis te gaan. Sölden is een ramp voor après-ski liefhebbers en zou uit elke top lijst verwijderd moeten worden. Het is het slechtste gebied waar ik in de afgelopen 15 jaar ben geweest en het was voor ons een werkelijke ramp om hier te verblijven.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 24 oktober 2017

Door: Yves over Sölden-Hochsölden-Vent

Sneeuwzeker, heerlijke gletsjer met top sneeuw.

Super pistes, altijd sneeuw. Top aprés-ski. Heerlijk voor stellen en groepen en ook zeker voor families.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 12 maart 2017

Door: Ramon over Sölden-Hochsölden-Vent

Erg druk maar gezellig

Weekje wezen boarden, erg wisselend weer gehad, op de dagen dat het hard waait is de toegang tot de gletscher dicht, hierdoor is het meteen een stuk drukker op de pistes en het gebied meteen een heel stuk kleiner. Leuke après-ski gezellige sfeer. Was leuk voor een keertje maar volgende keer iets groter gebied.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 7 maart 2017

Door: C over Sölden

Divers skigebied, gletsjer fantastisch,

Gezellig dorp, veel winkels en après ski mogelijkheden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 12 januari 2017

Door: BJ over Vent

Niet erg positief

Vent is op zich wel leuk dorpje, maar aan het skiën is niet veel aan. Het is niet de moeite waard voor het geld en het rijden om vervolgens een paar pistes op en af te gaan. Dan ga ik nog liever naar Snow World. Kan ook wel liggen dat ik mindere ervaringen had met een gezin uit Alkmaar die hier regelmatig komt, maar alsnog niet positief.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 4 december 2016

Door: Sylvia over Sölden

Top voor het hele gezin

Iedereen kan zijn eigen activiteit doen. Gezellige après-ski en leuke winkeltjes voor een dagje niet skiën. Dit jaar gaan we weer heen!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 30 november 2016

Door: R v Harten over Sölden

Altijd sneeuw

Goed bereikbaar. Lekker eten. Genoeg skimogelijkheden. En natuurlijk de gletsjer

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 20 november 2016

Door: Olaf Bos over Sölden-Hochsölden-Vent

top gebied

top gebied genoeg te vinden op internet kon er dit seizoen ondertussen voor de 10e keer . ook uitwijkmogelijkheid naar obergurgl gletsjer is top

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 8 november 2016

Door: Jan over Sölden

Tijdens de kerst 2015 naar Sölden geweest

Bij gebrek aan sneeuw in Brixen/Ellmau hierheen gegaan. Hooggelegen gebied met meerdere pistes. Zowel lange blauwe als rode pistes. Door de drukte slecht onderhouden pistes, de dalafdaling was zeer slecht. Het funpark was niet open, hierdoor veel snowboarders op de pistes. Veel tijd kwijt met de liften.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 2 mei 2016

Door: Pauline over Sölden

Super skigebied

Lekker hoog, dus in maart met mooi weer nog de hele dag goede sneeuw

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 2 mei 2016

Door: De Roock Luc over Sölden

Een ruime voldoende

Na jaren in ischgl geweest te zijn is het toch wennen, maar voor om eens te veranderen van skigebied was het ruim voldoende. Sms wel druk op sommige liften en niet alle liften zijn modern. Niet alle pistes zijn goed beoordeeld, rood is soms blauw, rood is soms zwart.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 22 maart 2016

Door: Anoniem over Sölden

Super skigebied

Een toeristisch dorp waar de gezelligheid wel is gebleven. Ruime, brede en zonnige pistes en dalafdalingen tot in het dorp mogelijk. Tevens een gezellige apres-ski! Skibus rijdt om de 10 minuten naar alle wijken in Sölden en plaatsen rondom Sölden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 9 maart 2016

Door: pat over Sölden

Prima skigebied

Voor iedereen is er wel iets te vinden, alles zeer goed toegankelijk en ruim aanbod en aanrader voor de wintersporter

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 maart 2016

Door: peggy vissers over Sölden

Mooi en groot skigebied. Goede apres-ski.

Het is een groot skigebied met goede liften die naar andere gebieden gaan. Je kunt zowel op de berg in speciale gelegenheden heerlijk eten en apres-skiën. Ook beneden in het dorp heb je goede apres-ski mogelijkheden. Veel hotels en appartementen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 maart 2016

Door: Smit over Sölden

Zeer leuk en gezellig dorp, mooie gletschers!

Door de hoge ligging altijd goeie pistes en fijne sneeuw, weinig of geen ijs! Hierdoor zijn de prijzen net even iets hoger als in andere skigebieden. Gaislachkogel, Rettenbach en Tiefenbachgletscher zijn fantastisch mooi. Apres-ski is zeer goed, erg gezellig voldoende mogelijkheden. Wij waren er voor de vijfde keer, gaan zeker nog eens.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 8 maart 2016

Door: Menno over Sölden

Sölden gegarandeerde sneeuw als er ergens sneeuw ligt

Mooie ronde te skiën van ene kant naar andere kant, altijd sneeuw op de gletsjer, veel Russen, alles goed geregeld

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 maart 2016

Door: Marloes Brands over Längenfeld

Heerlijk vakantiedorp

Langenfeld is een prettig en betaalbaar dorp. Op ongeveer 20 minuten rijden ligt Sölden. We zijn ook een dag naar Obergurgl geweest. Dit is ongeveer een halfuur rijden. Beide mooie skigebieden. Wij zaten in een pension in Gries. Daar ligt een kleine babyweide waar de kleinsten het skiën kunnen leren.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 8 maart 2016

Door: Frits over Sölden

Sneeuwzeker skigebied met super sfeer

Superplaats waar we al jaren terugkomen. Erg sneeuwzeker. Prima geprepareerde pistes en onderweg voldoende gezellige restaurants en "Hütten". Na een mooie dag skiën, ruim voldoende gelegenheid voor een fijne Après-Ski

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 8 maart 2016

Door: Esther over Sölden

Fantastisch!

Geweldig skigebied. Vroeger ieder jaar geweest met mijn ouders, nu met partner en dochtertje om te skiën. En met schoonouders, die wandelen. Skigebied is erg goed voor ons dochtertje, maar ook voor ons. Geweldig, vooral de verbinding met de gletschers Rettenbach en Tiefenbach.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 8 maart 2016

Door: Marianne over Sölden

Geweldig goede sneeuw en onderhouden pistes

Pistes zijn in topconditie en perfect onderhouden, geweldige sneeuw. Personeel bij de liften is super aardig en behulpzaam. Sfeer in dorp is heel gezellig.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 23 februari 2016

Door: John over Sölden

Niet voor niks 'de hotspot van de Alpen'

Als het skigebied goed genoeg is voor James Bond, dan zeker voor ons. Heerlijke dagen gehad in het bruisende Sölden. Overdag heerlijk geskied op de gletsjers, Giggijoch en Gaislachkogel. Pistes voor ieder niveau, iedereen in de vriendengroep kon hier uitstekend uit de voeten. Het Area 47 snowpark heb ik links laten liggen maar zag er indrukwekkend uit. De apres-ski van Sölden was onwijs gezellig. Almrausch, Schirmbar, Mogul, ik kan ze allemaal van harte aanbevelen... We zijn ook een avondje gaan zwemmen in de Aqua Dome in Längenfeld, prachtig wellnesscentrum!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 17 februari 2016

Door: Ryan vd Bosch over Hochsölden

Voor het hotel zo op de ski's!

In Hochsölden kan ik mijn kostbare wintersporttijd zo optimaal mogelijk benutten. Voor het hotel stap ik direct op de ski's en hoef ik niet in de rij te staan die beneden wel in Sölden is. Wakker worden in Hochsölden is prachtig aangezien je je middenin de bergwereld bevindt. Opstarten met een ontbijtje in het hotel en dan snel de eerste lift nemen. Kies niet voor Hochsölden wanneer je feest wil vieren, savonds nog een rondje wil wandelen of naar andere faciliteiten verlangt. In Hochsölden speelt het leven zich af in de hotels en op de pistes!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 17 februari 2016

Door: Verheij over Längenfeld

Voordelig(er) alternatief in het Ötztal

Wij kiezen de laatste jaren voor Längenfeld als wintersportbestemming aangezien we niet meer dicht bij het skigebied of de apres-ski hoeven te zitten. Bovendien zijn de prijzen hier nog een stukje aantrekkelijker dan in Solden. Als we willen skien dan pakken we de skibus naar Oetz of Solden. Aangezien wij niet meer de hele week op de ski's staan, maar ook graag wandelen zitten we hier helemaal goed. Na gedane arbeid is het heerlijk ontspannen in de prachtige Aqua Dome. Een echte aanrader, wat een heerlijk wellnesscentrum

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 16 februari 2016

Door: Nico van Dijk over Vent

Rustig alternatief voor Sölden

Wil je tijdens je wintersport de drukte van alledag ontsnappen, dan is Vent een uitstekende bestemming. Hier hangt nog de rust waar ik tijdens mijn vakantie naar verlang. Het skigebied is prima voor een paar dagen, maar ik combineer dit altijd met een bezoek aan Sölden en Obergurgl (skibus). In Vent komen wachttijden bij de liften niet voor en kan je heerlijk skiën. Toerskiers schijnen hier prachtige tochten te kunnen maken. Hier hoop ik dit voorjaar eens aan te kunnen wagen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
5

Datum 28 januari 2016

Door: sjaak wit over Sölden

Prima sneeuw op grote hoogte, gedateerd gebied

Door sneeuwgebrek elders eind december 2015 naar Sölden geweest. Veel Oostblokkers die graag gezien willen worden. Druk bij de liften en op de pistes. Wel, door de grote hoogte, prima sneeuw. Funpistes voor snowboarders niet gereed. Zelfs nog sleepliften op de gletscher, mede wachttijden door de geringe capaciteit van de liften. In minder drukke tijden en bij mooi weer een prima skigebied. OPLETTEN bij ongevallen, je wordt ongevraagd naar een Privat Kliniek in Solden gebracht terwijl je naar het ziekenhuis naar Zams moet, Tenminste als je niet voor zéér onaangename financiële verrassingen wilt komen te staan!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 28 december 2015

Door: Nederland over Sölden

Ge-wel-dig

Super vakantie gehad in Sölden. Vorige week voor het eerst geweest en echt een super tijd gehad. Lees her en der dat het druk is. Totaal geen last van gehad. Wij gingen s'ochtends om kwart over 8 naar de lift en konden zo door lopen. Ook tijdens de dag zelf geen last gehad van de drukte. (komt ook door de grote van het gebied).

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
5

Datum 20 augustus 2015

Door: Martine over Sölden

Mooi skigebied maar.......niet voor herhaling vatbaar

Mooi skigebied en leuk dorp om doorheen te wandelen. Ook erg gezellige restaurants.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 10 april 2015

Door: Peter over Sölden

Topgebied

Met Pasen waren we vier dagen in Sölden. Dat is me goed bevallen! Het is duur, maar daar krijg je wel wat voor. Snelle liften, goed onderhouden pistes (toen het een keer 's nachts had gesneeuwd bleven de bully's zelfs overdag doorrijden om de pistes strak te trekken, dat was nieuw voor mij) en veel leuke extraatjes her en der. Het is best druk, maar heel lange wachttijden waren er bijna niet. Mij zien ze daar nog wel een keer terug. Aan Apres-ski hebben we niet gedaan, daar kan ik niet over oordelen. Uit eten wel, dat vond ik qua prijs erg meevallen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 19 maart 2015

Door: IR over Sölden

Mooi, maar vooral buiten het hoogseizoen

Sölden is druk. Ik was er niet met kerst of in de krokusvakantie en de pistes waren bepaald niet leeg. Wachttijden voor de liften waren er echter nauwelijks, behalve voor de verbindingslift tussen Gaislachalm en Giggijoch. Het skigebied is behoorlijk groot, maar er zijn veel blauwe en lichtrode pistes. Als je een gevorderde skiër bent, mis je de echte rode en zwarte afdalingen. Er zijn ook nauwelijks skiroutes. Echt off-piste skiën kan wel, maar ook daarvoor zijn de mogelijkheden vrij beperkt in vergelijking met een gebied als Sankt Anton. De pistes worden goed geprepareerd (ook de rode afdaling vanaf de top van de Gaislachkogl). Het dorp kent veel après-ski met veel drank en veel groepen mannen die 'op zoek zijn'. Deze omstandigheden zijn uiteraard te vermijden. Er zijn vier supermarkten, dus eten kopen is geen probleem. Er zijn diverse leuke restaurants op de piste. Wij vonden het erg leuk (en lekker én betaalbaar) bij het restaurant onderaan de blauwe 2-afdaling (bij de sleeplift). Voor 10 euro extra kun je ook een dag skiën in Obergurgl-Hochgurgl. Dat ligt op een kwartiertje rijden en het is zeer aan te raden om erheen te gaan. Daar is het echt rustig en er zijn een paar mooie zwarte pistes. Bovendien kun je daar vrij gemakkelijk off- piste skiën.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 18 maart 2015

Door: Liesbeth van Arendonk over Sölden

Gezellig dorp, vele mogelijkheden, ruim skigebied, wel erg druk!

Sölden is een van mijn favoriete bestemmingen, met vele mogelijkheden. We waren nu met 8 vriendinnen eerste week maart. 's Morgens is het vooral erg druk bij de gondel, boven verspreid het zich redelijk snel. Helaas was de gletscher 2 dagen dicht door harde wind. Dan Giggijoch behoorlijk vol. Dalafdaling is erg leuk, maar door drukte gevaarlijk door en voor onervaren skiërs. Apres-ski geweldig! Almrausch, Mogul, Fire & Ice zijn elke avond een feestje! Over het algemeen is de skipas voor 5 dagen behoorlijk aan de prijs, maar Sölden blijft een mooi gebied om naartoe te gaan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 18 maart 2015

Door: Iloon over Sölden

Mooi gebied, maar......

Nadeel van Sölden is dat er maar 2 liften zijn die naar boven gaan, waardoor het echt vreselijk druk is in de ochtenden!!! Minimaal een half uur wachten is niks. Boven is de sneeuw goed, heerlijke pistes! Wanneer je alleen naar de gletsjer wil moet je daar voor wel een ochtend uittrekken! De pistes op de gletsjer vind ik niet zo bijzonder. Uitzicht is wel super mooi. Op de paden is het heel druk in de middag. Sommige van onze groep vonden dat niet prettig. Om van het ene gebied naar het andere te komen, zijn er hele lange blauwe paden.... te doen voor een skiër, maar voor de boarders onder ons zeker iets minder!! Mooi gebied, veel pistes voor beginners. Veel après ski, maar wel vreselijk druk!! Wij (meerdere gezinnen en stellen zonder kinderen) hebben een leuke tijd gehad, maar volgend jaar zeker een ander gebied!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 16 maart 2015

Door: Ingrid Volk over Vent

Heerlijk rustig dorp.

Klein dorp op 1900 m aan het eind van het Ventertal. Geen doorgaand verkeer. Goed voor beginners en families met kleine kinderen. Ski-mogelijkheden zijn beperkt, maar in 20 min. zit je in Sölden of Obergurgl. Als je van rust houd zit je hier goed, niet geschikt als je van après-ski houdt.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
2

Datum 1 maart 2015

Door: andre over Sölden

Drukker dan op een indoorbaan

Eeeeerg druk, wachttijden van meer dan een uur, op de piste is het in de vele smalle stuken drukker dan op een indoorbaan, met als gevolg vele vele ongelukken. Prijspeil is erg hoog, een cola al snel 6,- euro, eten 2 volw. 2 kinderen 90,-. Voor ons geen Sölden meer, er zijn vele andere gebieden die veel ruimer zijn , gemakkelijker te bereiken en een stuk goedkoper!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 31 maart 2014

Door: Jan over Vent

Klein skigebied geschikt voor beginners

Dorp is stil en weinig spectaculair. Skigebied zeer klein met weinig mogelijkheden of je moet ruim 30 minuten met de bus naar Sölden of nog verder. Alleen geschikt voor beginners, goed gebied om te leren skiën en voor kinderen. Erg weinig winterwandelingen te maken (ingesloten dal) en geen horeca gelegenheden op de beperkte wandelingen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 7 februari 2014

Door: Guus over Sölden

Jammer

Na veel gehoord te hebben over Sölden hadden wij hoge verwachtingen. Een skipas die bijna 250 euro kost wekt ook verwachtingen van snelle, grote liften en gondels. Jammer want het gebied bestaat voor het grootste gedeelte uit smalle pistes die slecht of niet geprepareerd zijn. De liften, zelfs een tweepersoons stoeltjesllift, zijn niet meer van deze tijd. De ontsluiting van het Gigijochgebied naar de gletsjer gebeurt met een vierpersoons stoeltjeslift???????? Raar hé die lange wachttijden zelfs buiten het seizoen. Er is een hele mooie grote gondel waar meer dan 25 man in kan en die brengt je naar een rood pad waar de hele week geen pistenbully komt??????? Sölden moet het van zijn naamsbekendheid hebben maar niet van zijn slecht onderhouden pistes en redelijk achterhaalde liftsysteem.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 3 februari 2013

Door: Jessica over Sölden

SUPER ski-oord!

Dit jaar met een vriendin naar Solden geweest: 3e week Januari. Zelf gereden met de auto; prima te doen, max twee haarspeldbochten. Het skiën was fantastisch: mooie brede pistes, wachttijden vielen erg mee, eenmaal vanuit de giggijoch boven amper wachttijden. De apres-ski is gewoonweg geweldig; elke avond naar Fire&Ice geweest, topmuziek en veel gedanst. Kortom....volgend jaar weer, we hebben meteen weer geboekt.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 6 april 2012

Door: Henk-Jan over Sölden

Gezellig dorp, mooi skigebied en super apres-ski

Wij zijn in maart met een groep vrienden een week naar Sölden geweest en het was TOP. Het skigebied is groot en de pistes waren goed geprepareerd. Soms 's ochtends druk bij de Giggijoch. Bij de Gaislach is het rustiger, maar de pistes daar zijn niet voor beginners en 's ochtends flink ijzig. De Rettenbachgletsjer is geweldig, super sneeuw en heerlijk carven. De apres ski was bijzonder gezellig, de schirmbar, Phillip en 's avonds Fire & Ice. Het was een prachtige week!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 6 maart 2012

Door: Skiclub Holland over Sölden

Periode: 1e week maart 2012 Het is veel te druk in het skigebied. Bij de liften, restaurants, op de pistes ... overal krioelt het van de wintersporters. Zorgt er tevens voor dat iedere piste binnen mum van tijd omgetoverd wordt tot buckelpiste. Meest dure skipas ooit en in verhouding slechte kwaliteit pistes. Deze week zeker geen gebied voor beginners. Volgende keer weer lekker naar Gerlos of Frankrijk.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 4 maart 2012

Door: Rogier over Sölden

Lekker lange afdalingen. Veel brede pistes om te kunnen carven. Muv Giggijoch in de ochtend niet druk bij de liften. Ook op veel pisten niet druk. Veel gezellige hutten op de piste. Genoeg apresski mogelijkheden. Enige gemis is een lange buckelpiste.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 11 februari 2012

Door: Wilfried over Sölden

Laatste weekend van Januari naar Solden gereden. Heerlijke vakantie gehad met top kwaliteit pistes. Pistes waren net op tijd allemaal open en zeer goed geprepareerd. De week ervoor is er ook een flinke sneeuwdump geweest natuurlijk! Ook het funpark ging er met de dag leuker uit zien. Over de Apres-ski valt al helemaal niet te klagen!!! Voor Nederlanders een echt leuk tentje beneden en voor de diehards valt er genoeg te beleven aan de overkant!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
2

Datum 2 februari 2012

Door: N over Sölden

De eerste week van 2012 met naar Solden geweest. Skibussen en liften prima voor elkaar. Druk in de restaurants en op de piste. Maar waarom kunnen de pistes niet geprepareerd worden in een gebied met de duurste skipassen? 's Morgens was er niets aan gedaan en gedurende de dag dus een steeds grotere rommel . Tevens was er voor de snowboarders nog niets gedaan aan het FunPark Laatste keer naar dit gebied geweest.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 6 januari 2012

Door: Monique over Sölden

Ik kom net terug van Solden. Eerste keer naar Solden na in o.a. Nauders, Skiwelt en Laax te zijn geweest. Mijn samenvatting: slecht geprepareerde pistes (de blauwe piste is bv een Buckelpiste:-(), lange wachttijden, en heel veel oostblokkers....russen, oekrainers etc. Ik ga niet meer naar Soelden. Obergurgl/Hochgurgl was beter om te skien....

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 15 december 2011

Door: Robbie over Sölden

Dit jaar ga ik voor de 25ste keer naar Solden. Ben ondertussen al op veel plekken geweest maar kom hier toch steeds weer terug. Afgelopen jaar naar Ischgl geweest en Sölden. Het grote verschil is dat Sölden op de berg ontzettend gezellig is met veel kleine en leuke restaurants. Als je 's ochtens op tijd bij de lift bent (wij zijn er altijd rond 8 uur) heb je nergens last van wachtrijen en zijn de pistes fantastisch. Qua prijs is Sölden gelijk aan de rest van de grotere skigebieden dus daar hoef je het niet voor te laten. Om 15 uur gaan we altijd naar beneden voor de après ski. Die is gewoon supergoed. Altijd gezellig. Wij gaan graag naar de Schirmbar, maar ook de Almrausch (als je van echt Hollands houdt) en Mogul is leuk. Eten kun je overal prima. het is vaak wel wat druk 's avonds maar er is altijd wel wat te vinden. Je meot het een beetje overheen laten komen en dan is er niets aan de hand. Al met al vind ik Sölden helemaal geweldig, gezelligheid, goed skiën, lekker eten en lekker drinken en sneeuwzeker!! Ik verheug me nu al weer op 2 weken Sölden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 12 oktober 2011

Door: Ricardo over Sölden

Ik ben de afgelopen jaren meermalen in Sölden geweest. Zowel in de drukke vakantie periodes van de voorjaarsvakantie als later in seizoen. In de voorjaarsvakantie kan het 's ochtends wel wat druk zijn bij de liften maar eenmaal boven gaat het eigenlijk allemaal wel soepel. Deze drukte komt 's avonds bij de après-ski natuurlijk wel weer goed van pas! Ook later in het seizoen kan je hier nog prima skiën en snowboarden door de big 3 gletsjers! Er zijn natuurlijk wel veel Nederlanders maar dat is wel gezellig in de après-ski. Ook in de hotels waar ik verbleef (hotel Regina en Hotel Grauer Bar) kon mij met deze taal verstaanbaar maken. Zowel met familie als vrienden in Solden een aanrader!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 20 maart 2011

Door: Jeroen de Beurs over Vent

Gisteren terug gekomen van een week in Vent, half maart 2011. Met drie stellen, vier jonge kinderen. Lag er in Sölden niet tot nauwelijks sneeuw, in Vent kregen we nog er even 50cm bij! Leuk, klein dorp, rustig en vriendelijke mensen. Kinderen wel goed in de gaten houden ivm diepere rivier, kloofjes etc. Maar dat hoort bij een hof dorp. Skiën voor beginners is perfect, de gevorderden zullen het snel gezien hebben. Maar ben je met een groep en kinderen, zoals wij waren, is dat niet erg. Je bent altijd dicht bij elkaar. En de hoge piste plus dalafdaling zijn leuk. Zo ook een piste in het dal; kort, maar leuk. Gama de snelweg Duitsland (tunnel bij Füssen) ben je nog zeker twee uur onderweg. Maar reken ook nog op file op de pas! Al bij al voor een groep die bij elkaar in de beurt wil skiën en sneeuwzeker later in het seizoen (warmer) is Vent erg leuk!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 13 februari 2011

Door: Guido Gilissen over Sölden

Hallo Ski-vrienden. Pas terug uit Sölden. Dit was mijn 5e of 6e keer dat ik van de Big 3 genoten heb. Helblauwe lucht, stralende zon ... maar eigenlijk te warm èn dit jaar ook "oude" sneeuw: 's ochtends een uurtje goed en dan keihard met heel veel ijsplekken die ook ervaren skiërs onderuit halen op de 3e dag als de snijranden van de ski's afgesleten zijn. Het gebied blijft voldoende variatie aanbieden: de Tiefenbachgletsjer is dè piste om eens echt te carven: niet te steil en 3 voetbalvelden breed, de zwarte piste van de Rettenbach is voldoende uitdagend en de afdaling van de Gaislachkogl tot in het dorp bevat alle ingrediënten om een kwartiertje volop te genieten. Sölden, alhoewel wat beperkt in totale km's aan pistes, staat in mijn top 10 als skiliefhebber. Een aanrader.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 februari 2011

Door: Anoniem over Vent

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 11 november 2010

Door: Willems Luc over Sölden

We zijn met en groep van 44 man gaan skien van 4/11 tot 6/11/010 . Het weer was drie dagen zon en de sneeuw was supper. En aanrader voor wie graag gaat skien. Tot volgend jaar (Als we nog leven) Luc.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 26 oktober 2010

Door: Anoniem over Vent

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 7 mei 2010

Door: jeroen over Sölden

Vorig jaar met ons gezin (2 kinderen, vrouw en man) eind april 2 dagen 000in Solden wezen skieën tijdens ons verblijf van 2 weken in Otz. Nadat we skies en snowboard hadden gehuurd kwamen we bij de Mautstelle en kregen we te horen dat we voor de skipassen ~€325(!!!) moesten betalen voor 2 dagen met z'n vieren, dit vanwege "een concert waarvoor we verplicht moesten betalen"?!!! Absurt. We willen helemaal geen concert maar alleen skien!! We moesten betalen of anders weer teruggaan werd ons gemeld. Wat moet je als je alles gehuurd hebt en klaar staat om te gaan skiën? Na(met dikke tegenzin) betaald te hebben zijn we gaan skiën. Op dag 2 skied onze jongste dochter in de loop van de ochtend tegende rand van mijn snowboard aan en loopt een vreselijke vleeswond op. Nadat de pistearts gearriveerd was keek hij naar de wond en vroeg als eerste "of we verzekerd zijn`. Natuurlijk melde ik. Daarna werd direct een helicopter geregeld en onze dochter voor een slordige ~€5000 naar het ziekenhuis gevlogen!!! Toen we na alle ellende een paar dagen later het niet gebruikte skipas geld wilden terug vragen moesten we eerst een doktersverklaring overleggen. Nadat we dit met veel moete hadden geregeld werd ons verteld dat het geld overgemaakt zal worden. Na thuiskomst in NL was er niets overgemaakt. Na bellen en mailen werd gemeld dat we toch niets kregen `omdat we de 2de dag gebruik hadden gemaakt van de piste?!.` Natuurlijk, daar is ook het ongeluk gebeurd! melde ik. `Helaas keerden ze niets uit, zelfs het statiegeld van de passen die we retour gestuurd hadden 4x5 €20 werd niet overgemaakt!!! Voor ons nooit geen Solden meer! Gemene, harteloze, commerciele en maffiose oplichters zijn het!!! 2 dagen skieen heeft ons ~€450 en hééééél veel ellende gekost. Mensen ga niet naar Solden maar kies een andere wel gastvrije en vriendschappelijk Oostenrijkse bestemming!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 april 2010

Door: nence over Sölden

Met pasen vier dagen in Sölden geweest. Als redelijk ervaren skieer is het een leuk gebied voor een 4-daags verblijf. Voor een hele week is het misschien iets te beperkt. Veel goede stoeltjesliften en gondels. Ze blijven liften en voorzieningen vernieuwen in het gebied. We zaten met ons hotel wat verder weg van de lift dus de ski's en skischoenen hebben we onderaan bij de Gigijochbahn in depot gedaan voor € 10,- p.p. voor 4 dagen. Geen gesleep met je ski's en schoenen naar de apres ski en hotel, bovendien worden je schoenen ook nog gedroogd/verwarmd. Apres Ski was erg gezellig. Er zijn veel tenten in het dorp, dus voor ieder wat wils. Uit eten met z'n achten was wat lastiger. De meeste restuarants willen niet reserven na 19:00 uur. Je moet dan in de rij aansluiten en wachten. Nou vinden we dat niet zo erg, maar als de wachtrij om 20:30 uur nog steeds buiten begint dan weet je dat het wel eens lang kan gaan duren. Verder top vakantie gehad met de laatste 2 dagen verse sneeuw! Zeker de moeite waard om nog een keer terug te keren.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 2 maart 2010

Door: Anoniem over Sölden

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 28 februari 2010

Door: Henk uit Dirksland over Sölden

Dit jaar voor de 4e keer naar Hochsölden geweest, gezin met 5 kinderen in de leeftijd van 5 tot 17 jaar, skieers en snowboarders. Een absolute aanrader, vanuit hotel/pension zo de piste op en er weer af. Mensen zijn hartelijk en pistes zijn groot en goed onderhouden, voldoende liftcapaciteit en voor elk niveau wat wils. Weinig tot geen aprés-ski, voor wie dat wenst is Sölden meer geschikt maar moet wachttijden bij lift op de koop toe nemen. Taxi van Hochsölden naar Sölden kost €24 dus dat valt eventueel ook nog te doen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 20 januari 2010

Door: Nienke over Sölden

Sölden is super skien! Aanrader is de skisafari via Snow Experience: ik heb in drie dagen de mooiste pistes van het hele gebied gezien. Dankzij de aanwijzingen van de Nederlandstalige gids ook mijn techniek weer een beetje bijgespijkerd; erg leuk om te doen! Gezellig is ook de Lucky Shag, een engelse pub vlakbij de Freizeit Arena. Niet te druk en gezellige muziek.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 2 januari 2010

Door: Carl Vande Velde over Vent

Voor de 1° maal op ski vakantie, Vent is een klein dorp waar het heel rustig is, ideaal voor beginners. Apres ski is er bijna niet maar wij waren zo moe dat we er geen behoefte aan hadden. Wij verbleven in hotel Post echt een heel goed hotel, vriendelijk zeer verzorgd, lekker eten en rustige kamers. De ski leraar was super, alle mensen in Vent zijn super vriendelijk. Wij gaan zeker nog terug.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 4 november 2009

Door: Anoniem over Sölden

het was mijn beste wintersport ooit geweldige pistes geweldig hotel alles erop en eraan

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 25 maart 2009

Door: Anoniem over Sölden

Mooie skipistes, klein gebied, lange wachttijden van ruim 1/2 uur bij onderste lift om boven in het gebied te komen in de voorjaarsvakantie.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 1 maart 2009

Door: Cedric over Sölden

Reeds 6 maal in Solden gaan skien. 5x in hotel Valentin wat fantastisch is en eenmaal shortski in hotel Dominic. Skimogelijkheden zijn zeer goed, vooral voor mijn jonge zoon die zijn weg kent en al eens kan doorskien (racing team Cassablanca). Bijna altijd goede sneeuw gehad.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 11 februari 2009

Door: Mieke over Sölden

Dit jaar voor het eerst geskiet in Sölden, terwijl we eens gelogeerd hadden bij de Giggijoch en vandaar altijd naar Ober- en Hochgurgl gingen skiën vanwege de lange wachtrijen in Sölden. Dat stond ons erg tegen. Maar wat een prachtig skigebied heeft Sölden, eindeloos mooie afdalingen. We zijn hiervoor 6 keer naar Ischgl geweest en tussendoor naar Sankt Anton. Persoonlijk vind ik de gezelligheid groter in deze plaatsen maar qua skigebied spant Sölden toch echt de kroon. Ook zeker een gebied voor beginners. De rode pistes voelden als blauwe. We logeerden in Vent. Erg leuk , maar waren vorige week ingesneeuwd. Weg afgesloten en konden geen kant op. Toen maar noodgedwongen op de 3 pistes die Vent heeft geskiet. De dalafdaling was daar ook super, maar langer dan 1 dag hoef je hier niet te zijn.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 februari 2009

Door: skieteam zevenbergen over Sölden

Net terug uit Solden. Geweldig skiegebied voor iedereen. Beginners en Gevorderen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 19 januari 2009

Door: Anoniem over Vent

Wij (redelijk gevorderde skiers met 3 jonge kinderen) zijn begin 2009 teruggekeerd van een wintersportvakantie in Vent. Veel sneeuw, zeer geschikt voor gezinnen met kinderen, geen wachttijden bij de liften, prima skischool en lekker rustig. Zeker voor herhaling vatbaar.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 6 maart 2008

Door: lies over Sölden

Sinds 15 jaar komen we in Solden met soms een tussenpose van een jaar, omdat we iets anders willen uitproberen. Maar meestal gaan we 2 x per jaar en 1 week daarvan is het altijd het voor ons vertrouwde Solden. Solden is een dorp dat ook voor niet- skiërs iets te bieden heeft. Inmiddels weten we heel goed de weg en weten precies waar je wel en niet moet wezen. De apres- ski is van zeer rustig tot uitbundig te noemen. Gezinnen met kinderen kunnen zich prima ophouden in de Grizzly bar. Heerlijk zitjes en spelende kinderen zijn daar geen probleem. Voor ieder wat wils. Kortom Solden is zeker een bezoekje waard!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 27 februari 2008

Door: Guido Gilissen - Sint-Truiden (B) over Sölden

Sinds vorig weekend terug uit Sölden, na een schitterende week skiën. Dit skigebied heeft alles om een fervente skiër, zoals ik, een week bezig te houden. Voldoende liftcapaciteit en prachtige pistes èn, vooral, twee gletsjers, zodat sneeuwzekerheid ten alle tijde gegarandeerd is. Een kleine bemerking omtrent jullie omschrijving: de Gaislachkogl is ook met zetellift te bereiken via Innerwald. Dit is trouwens een tip voor diegenen die 's ochtends niet graag aanschuiven: neem de weg naar de gletsjer, aan de eerste bocht 100 m rechtdoor en je kan zo in de zetellift stappen die je tot aan het Mittelstation van de Gaislachkogl brengt, vandaar de piste 5 naar beneden tot aan de Langeggbahn, nog even skiën en 3 liften verder ben je op de Rettenbachgletsjer: in totaal +/- 40 minuten. Veel pret.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 29 januari 2008

Door: Erik (de kraai) over Sölden

Wij gaan 9 maart a.s. alweer voor de 6e keer opeenvolgend naar Sölden. Voor ons 4 mannen is het fantastisch vertoeven hier, omdat wij houden van de sport, maar ook zeker van het apres-ski gebeuren. Vooral in ons hollands cafe, gezien vanuit de lift Gaislachkogl de straat oversteken en dan het 2e cafe. Ook de diverse goede restaurants vinden bij ons goede afname. Het wachten duurt alweer bijna te lang

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 15 november 2007

Door: Rick Haster over Sölden

Hallo allen, wij gaan al jaren naar Sölden (gemiddeld 14 man groot ) en dit blijft een supergebied met een perfecte apres ski. wij verblijven echter altijd in de voorliggende dorpen zoals :Huben, Längefeld of Au, omdat de grote woningen daar nog betaalbaar zijn. 15 kilometer verder dan Sölden is zeker een aanrader. Het gebied van Obergurgl en Untergurgl wat de laatste jaren zeer groot is geworden. Wel met de auto anders ben je te lang onderweg. Wij willen dit jaar graag een keertje naar het Pitztal maar zijn daar onbekend, wie heeft goede tips en/of info waar we het beste kunnen verblijven? Graag een mailtje naar: r.haster@chello.nl. Nou voor iedereen een superski vakantie gewenst met meters sneeuw ! Maar doe voorzichtig ,groetjes Rick Haster Amsterdam

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 28 september 2007

Door: Henkieboy over Sölden

Wij zijn al enkele jaren op rij in Sölden geweest en wij moeten zeggen............. als we er komen is het net of we "thuis" komen, zo voelen wij er ons thuis. Schitterend skigebied, leuke après-ski (niet in de "overbekende" BARS komen waar je niets kunt verstaan van het lawaai en de drukte) en leuke plekjes om wat te eten. Wij zijn echter niet gebonden aan de "krokus"vakantie, want dan lijkt het ons een drukte van jawelste en ik denk niet dat wij er dan naar toe zouden gaan. Verder een aanrader voor iedereen die goed kan skiën en niet bang is van wat zwarte en diep-rode pistes

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 17 september 2007

Door: mb over Sölden

Ben op zoek naar een goedkoop appartement in Solden niet te ver van de lift. Wie heeft er een tip?

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 13 september 2007

Door: Anoniem over Sölden

Als je een leuke rustige wintersport wil, ga dan niet naar Sölden. Zelfs in het laagseizoen een hoop lawaai van dronken mensen op straat en ontzettend veel verkeer. De meeste hotels in Solden liggen langs de doorgaande weg, en Solden heeft geen gezellige dorpskern. Het skiën vond ik matig en er zijn vooral grote eetschuren te vinden op de pistes. De dalafdalingen zijn rood en zwart en dus absoluut niet geschikt voor beginners, dus die moeten altijd met de gondel naar beneden. De mooiste pistes vind je op de giggijoch en de gletschers. Echt een gebied voor mensen die houden van drukte en veeeeeeeeeeeeeeeeel apres ski. Wij vonden het "HET SALOU" van Oostenrijk...

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 3 april 2007

Door: Anoniem over Sölden

Dit jaar is het voor de 6 de maal dat we naar Sölden komen. Wij zullen zeker nooit een ander skigebied nemen. Je hebt er alles wat je moet hebben voor een goede skivakantie. De kinderen skien terwijl mijn man en ik onze dagen vullen met wandelen. Ook naar Hoch-Sölden rijden is een aanrader en via de gletcherstrasse hogerop. Daar wandel je gewoon langs de skiers heen. Sölden met één woord FANTASTISCH.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 29 januari 2007

Door: Stephan over Vent

Wij zijn er geweest januari 2007. Terwijl er overal weinig mogelijkheden waren, was het hier wit! Ook in Gurgl en Sölden was er bovenin nog volop verse sneeuw (onderin alleen via kanonnen). Vent is alleen als er veel sneeuw ligt een uitdaging voor gevorderden (off piste). Anders ben je er redelijk snel uitgekeken en moet je naar Gurgl of Solden. Dit ligt op 20 a 30 minuten afstand en is meer dan voldoende. Dus altijd genoeg km's te boarden of skien. Beginners kunnen er nog lang aan de gang, gezien het vrij lastige heuvels zijn om het te leren, maar dan leer je het ook wel erg goed en ben je overal klaar voor. De aanwezige pistes in Vent zijn dan zeker voldoende. Ik ben als gevorderde skier en gevorderde snowboarder al bijna overal in Oostenrijk en Frankrijk geweest, en vindt Vent toch een prima plek. Dus al met al een zeer uitstekend stekkie hier Vent. 1 nadeel, als je je auto stil wil laten staan en naar Solden of Gurgl wil, neem je de gratis bus..... Die rijd om het half uur, maar je moet overstappen naar Solden en/of Gurgl. Solden sluit redelijk goed aan, maar voor Gurgl moet je een half uur wachten op het bussie !! Dit is erg vervelend...en koud ! Mensen in het dorp zijn erg behulpzaam en zeer vriendelijk.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 22 januari 2007

Door: Johan over Sölden

Nog een paar weken wachten dan gaan we voor de 5e keer naar Sölden. De sfeer, sneeuwzekerheid en het skigebied dat altijd in de zon liggen, maken Solden tot onze favoriete bestemming. Echt Oostenrijks en niet te vergelijken met Frankrijk waar weinig sfeer is en hotels van 10 etages hoog aan de piste staan. Het is wel wat aan de dure kant, maar dat wordt door de perfecte omstandigheden goed gemaakt. Vorig jaar was het boarderpark helaas gesloten waardoor het voor snowboarders wat mager was. Hopelijk is dat dit jaar beter. In het uitgestrekte gebied kun je met gemak een tocht maken die de hele dag duurt! Volgend jaar waarschijnlijk weer naar Solden!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 2 januari 2007

Door: Daniëlle en Marcel over Sölden

Op 30 december zijn we terug gekomen van een weekje Sölden. Het skigebied is zeer groot en gelukkig sneeuwzeker. Sneeuwkanonnen staan de hele dag en nacht aan om de pistes zo goed mogelijk te prepareren. De wachttijden zijn minimaal en de verbinding naar de Gletscher is zelfs met de auto goed te doen (gaat een stuk sneller dan met de lift). Het dorp heeft geen echte mooie kern, maar heeft wel genoeg te bieden. De restaurantjes zijn over het algemeen prima. Sölden is een bruisend dorp met enkele mooie winkels en op de piste is het gezellig bij de verschillende horecavoorzieningen. De sölden party op vrijdag, wanneer er een grote band staat te spelen op de berg is bijzonder (zeker wanneer de zon schijnt). Een aanrader is de Thermen in Längeveld (prachtige omgeving, heerlijk ontspannen in een luxe spa). Wij gaan zeker nog eens terug.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 18 december 2006

Door: Robert over Sölden

Sölden is een erg leuk dorp, kom er zelf voor de 9e keer dit jaar. Ga er altijd met kerst heen en is dan ook erg gezellig! Leuk centrum met redelijk wat winkels, twee grote liften die je vanuit het dorp het skigebied in brengen en nauwelijks wachttijden als je er redelijk op tijd bij bent. In het skigebied zelf sowieso geen wachttijden. De BIG3 is een leuke tocht om te doen, zeker een aanrader!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 6 december 2006

Door: jacco jongkind over Sölden

Solden is een fantastich skigebied. Ik ga in maart voor de 12de keer. Ik ga nooit meer naar iets anders. Wat een mooi gebied altijd goede sneeuw en zeker geen wachttijden. Zeer goede après-ski. Makkelijk met auto of vliegtuig.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 30 november 2006

Door: Hans over Sölden

Ik ga over een maand en ben er al eens vaker geweest. Mooi ruim gebied en geschikt voor gevorderden en beginners. Ook leuk voor wat geoefendere kinderen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 30 oktober 2006

Door: Marcel Ossenblok over Sölden

Ik ben vorig jaar eind maart geweest. Het is een gezellig, maar wel druk dorp. Een lange straat met aan de ene zijde een grote gondel waar je heel lang moet wachten. Deze lift kun je beter mijden. De andere lift brengt je langs Hoch-Sölden. Van daaruit moet je weer met de lift en dan kun je een paar hele mooie, lange pistes afdalen. Het duurt wel even voordat je op de gletscher bent, maar als je er bent...wauw!! Het had net gesneeuws de avond ervoor en de zon scheen volop. Nog nooit zo lekkere afdaling gehad! Ik ben niet zo'n après-skiër, maar het zag er boven en beneden wel erg gezellig uit. Wat ik wel jammer vond, was dat de afdalingen naar het dal best zwaar zijn voor beginners en erg druk. Het hoge ski-niveau viel me ook op. 's Avonds naar een berghut met taxi en naar beneden op een slee was ook erg leuk. Sölden, een aanrader!! Zeker voor gevorderden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 26 oktober 2006

Door: edwin over Sölden

Bij aankomst blijkt Sölden met name een lintbebouwing langs een zeer drukke weg. Voor het eerst meegemaakt in Oostenrijk: - niet hartelijk ontvangen; - kamer pas om 17.00u beschikbaar; - borg moeten betalen voor sleutel appartement; - bij alle restaurants ruim binnen een uur weer buiten (eten en rekening snel op tafel gegooid, want omloopsnelheid van de tafels staat voorop); - 's ochtends Efteling-rijen onderaan lift (eenmaal boven wel genoeg liftcapaciteit en verspreiding mensen) Kortom een veel te commercieel, niet Oostenrijks (lijken wel Franse praktijken) dorp met veel ordinaire apres-ski. Maar wel een schitterend skigebied !! Tip: Gaislachalm is een perfecte lunchtent. Ik ga nooit meer naar Sölden, maar denk er wel over een keer in Hochsölden te verblijven. Ik zag dat in andere recensies ook als tip.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 12 oktober 2006

Door: Kaatje over Sölden

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 7 augustus 2006

Door: Dirk over Sölden

Sölden als ski-gebied is fantastisch: geen wachttijden, uitgestrekte pistes, prachtige omgeving. Sölden dorp vind ik maar niets; lelijk, enkel goed voor lawaaierige après ski. Als je rust zoekt (of met jonge kinderen) ga dan beter logeren in Hoog Sölden of in Vent.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 14 maart 2006

Door: ramon sabine chris charlot over Sölden

Wij zijn via de fernpas gegaan vreselijke wachttijd maar over het skidorp solden geweldig ondanks het slechte weer en pension alte muhle geweldig eten niks op aan te merken knap dat je in een pension het zo culinair krijgt opgediend. apris ski was ook zeer goed

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 7 maart 2006

Door: Roel Vergeldt over Sölden

Vorige week in Sölden geweest in de carnavalsvakantie. Was daar zeker super! Hele mooie geprepareerde en brede pistes. Super strak! Après-ski is ook super! Onderaan de pistes zijn de Zum Kuckuck, Philipp en Marco's wel aan te raden. 's Avonds naar de Fire & Ice, kleine discotheek. Ook zeker gezellig. Voor degene die er nog heen willen en niet via de Fernpass of München/Innsbruck willen rijden: ga eens via het Vorarlberg-gebied. Hier heb je wel een aantal tunnels, waaronder een toltunnel van € 8,50, maar dit is zeker 100 km korter dan via München/Innsbruck en hier is het lang niet zo druk. Zo vermijd je ook de drukte rondom München.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 5 maart 2006

Door: Anoniem over Vent

Als jullie Thomas als skileraar en als ober kennen dan weten wij het Hotel waar jullie logeerde.Wij gaan sinds zeven jaar met onze 3 dochters naar Vent. De eerste keer toen de tweeling pas 5 waren. Het is een ideaal skigebied voor gezinnen die echt willen gienieten met kinderen.Vorig jaar zijn van daaruit naar Sölden en Obergurgl geweest met de kinderen, en toch vragen ze om dit jaar terug in Vent te blijven. Niet alleen Vent heeft ons hart gestolen maar ook Thomas dat van mijn kinderen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 28 februari 2006

Door: Maria over Sölden

Sölden is een super plaats!!!! We zijn er 2x geweest en het is de moeite waard om er nog een keer heen te gaan. De pistes zijn geweldig, de mogelijkheden eindeloos. Je hoeft geen dag dezelfde route te nemen, dus het verveelt zeer zeker niet. Wij houden ook van apres ski, deze is in Sölden zeer bruisend en gezellig. Wel druk ook buiten de vakanties om! Maar een aanrader voor beginners & gevorderden! Voor elk wat wils…

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 28 februari 2006

Door: Anoniem over Vent

Ik ben afgelopen week naar vent geweest! En ik heb gewoon heimwee ernaar. Het is een heel klein gezellig warm dorpje..Je ziet de mensen elke dag weer ook al ken je ze niet dat geeft je een warm gevoel. Ons hotel Vent was echt super!!onwijs aardige en gezellige mensen die er werkten. Als ik terug zou kunnen zou ik dat zo doen.Heb onwijs genoten. Het enige wat wel jammer was dat de apres-ski niet onwijs opwindend was. maar voor de rest gewoon een Topppp vakantieeeeee!!!!! En we wouden nog even kwijt dat wij Thomas de ski leraar en de ober in hotel vent superrr erg missen;)

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 15 februari 2006

Door: Anoniem over Sölden

Wij zijn vorige week in Hochsölden geweest, daar wij niet zoveel geven om apres-ski. Hoewel Hochsölden eigenlijk alleen uit een aantal hotels en pensions bestaat, kan ik dit kleine dorpje in het skigebied werkelijk aanraden. Er komt geen verkeer voorbij en je stapt vanuit het hotel zo de piste op.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 19 januari 2006

Door: Summer over Sölden

Wij zijn vorig jaar naar Sölden geweest en het is daar echt geweldig! Goede bereikbaarheid, goede liften etc! Ik zelf stond voor de 2e keer op de ski's terwijl mijn vriend al vanaf zijn 5e jaar skied. Voor beginners & gevorderden genoeg mogelijkheden en eindeloze pistes! Heerlijk dorp! De apresski is goed, maar in het dorp zelf! Vooral de HINTERHER is een aanrader! Dit jaar gaan we naar Ischgel, maar komen vast nog een keer in Sölden terug!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 15 januari 2006

Door: Anoniem over Sölden

Ik ben net weer terug van mijn 2e wintersport in Sölden. We hebben weer een hele goede vakantie gehad, goede sneeuw en veel zon. Ook de apres-ski was goed, alhoewel het veel rustiger was dan voorgaand jaar. Dat was jammer. Ook waren er dit jaar ineens heel veel Russen, dit vonden wij erg jammer. Ze gedroegen zich erg asociaal.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 17 december 2005

Door: Koen Beckers over Sölden

mooi gebied, alleen spijtig dat het seizoen reeds open is en je een volle pas moet betalen maar dan alleen op de gletscher mag skieen. Dit jaar nog eens terug en nog eens proberen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 28 november 2005

Door: Janneke en Lenneke Veldhuizen over Sölden

Ben even spontaan met Mijn dochter Lenneke naar Solden gereden.Wist niet dat het in november zooo gezellig kon zijn. Niet alleen Almrausch maar ook Hintersehr was zeer sfeervol!!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 17 november 2005

Door: Fam. v/d Meulen over Sölden

Wij gaan dit jaar voor de 6e keer naar Solden en we logeren altijd in het plaatsje Huben een paar km van Solden en het bevalt ons dan ook altijd prima. En Almrausch is echt super.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 20 oktober 2005

Door: Anneke over Sölden

Soelden is niet alleen in de winter fantastisch. Wij waren er afgelopen zomer en hebben het ontzettend naar onze zin gehad. In hotel Tyrol hadden wij een heerlijke tijd. Heel veel gewandeld. We gaan zeker nog een keer terug. Dus Soelden niet alleen in de winter, maar ook zeker in de zomer bezoeken. Anneke.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 11 oktober 2005

Door: de skifanaat! over Sölden

Suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuper!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 29 september 2005

Door: W.Souren - Heerlen over Längenfeld

Längenfeld is een iedeale plaats voor wintersporters die in het prachtige gebied van Sölden willen gaan skien of snwoboarden, maar niet de hoge prijzen voor de accomodaties in Sölden zelf willen betalen. In Längenfeld is het gemiddeld 50% goedkoper en via een uitstekende Bundesstrasse bereik je na 12 Km Sölden met voldoende parkeerplaatsen bij de twee gondelstations en natuurlijk rijdt er ook zeer regelmatig een gratis skibus. Längenfeld zelf is een paradijs voor de langlaufer en de wintersporter die 'Wellness' op het verlanglijstje heeft staan. Het splinternieuwe AquaTherme is het neusje van de zalm. Er ligt een prachtige wintercamping en het verblijf in Hotel Stern is een aanrader. Standaard met halfpension, ontbijtbuffet en driegangen diner (keuze uit drie menu's of eten van de gewone kaart zonder meerprijs) en gratis gebruik maken van de Wellness ruimte die in 2004/2005 geheel vernieuwd werd. Staat niet in de reisgidsen, maar zelf boeken via Internet is niet moeilijk.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 17 september 2005

Door: Dick over Sölden

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 11 september 2005

Door: Anoniem over Sölden

Soelden is inderdaad een leuk en bruisend dorp. Wij zijn er zelf inmiddels 4 maal geweest. Een aanrader voor mensen die voor de eerste keer gaan zijn de nieuwe uitzicht platvorm bij de Gaislachkogl, Tiefenbachgletscher en bij het bergstation van de Schwarze Schneid bahn op de Rettenbachgletscher. De apresski in de Almrausch is top.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Sneeuwhoogte
Sölden-Hochsölden-Vent

Berg51 cm
Dal0 cm
open - dicht
hoogten

Deze informatie geldt voor het skigebied Sölden. Gedurende het wintersportseizoen wordt deze informatie dagelijks geaktualieerd

Toestand pistes poeder
Km pistes open 4.1
Liften open3 van 35
Rodelbaan open open
Snowpark gesloten