Beoordelingen Ellmau

Het is altijd prettig om voor je vakantie ervaringen van andere wintersporters over een skidorp of skigebied te lezen. Een beoordeling kan je doen besluiten juist wél of niet naar Ellmau te gaan. Door middel van de onderstaande beoordelingen kun je bepalen of Ellmau ook voor jouw een goede bestemming is voor je volgende wintersport. Lees de recensies van bezoekers die reeds in Ellmau op wintersport zijn geweest. Ben jij in Ellmau geweest? Deel dan jouw ervaringen met andere bezoekers en laat je beoordeling achter. Zo help je andere bezoekers bij het vinden van hun ideale wintersport bestemming.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 7 maart 2018

Door: Tim Petersen over Ellmau

Super leuk dorp

In Ellmau is er altijd een fijne sfeer, en natuurlijk een super tof skigebied.

Altijd plezier bij SkiWelt
Geen

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 7 maart 2018

Door: Jacqueline Petersen over Ellmau

Ellmau is gezellig. Veel gezinnen. Mooi gevarieerd skigebied!

Al jaren vieren wij onze skivakantie in Ellmau. Leuk dorp. Vriendelijke mensen. Prachtig uitgebreid skigebied. Weinig wachten bij de liften.

Zeer uitgebreid gebied. Korte wachttijden
Het is niet zo hoog gelegen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 6 maart 2018

Door: Bas Verburgt over Ellmau

Fijn stadje met uitstekende faciliteiten, gelegen aan SkiWelt

Ellmau is een fijn dorp op zo’n 9 uur rijden van Nederland. Voor ons is het echt “thuis komen”. Het beschikt over uitstekende faciliteiten. Een moderne gondel, veel restaurants, kroegen en winkels. Ook zijn er meer dan voldoende verblijfsmogelijkheden op alle prijsklassen. Ellmau ligt direct aan het skigebied SkiWelt, dat beschikt over c.a. 285 km aan goed onderhouden skipistes. Overwegend blauwe en rode pistes, dus geschikt voor beginners en gevorderde skiërs. Tip: maak gebruik van de gratis skibussen en bezoek het zwembad!

Voor ieder wat wils!
Pistes in het dal liggen op c.a. 800 meter hoogte, waardoor het bij hogere temperaturen al snel papperige sneeuw wordt.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 6 maart 2018

Door: Rob Sijberden over Ellmau

Een gezellig en overzichtelijk dorp, met voldoende leuke eettenten

Een ideale plek voor een sneeuwzekere korte of lange wintersportvakantie. Er zijn goede faciliteiten, zodat je ondanks de geringe hoogte toch prima kunt skiën. Voor zowel beginner, als voor een wat gevorderde skiër is er genoeg uitdaging in het gebied te vinden.

goede faciliteiten
noordkant van de berg

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 3 maart 2018

Door: Anne-Marie over Ellmau

Top

Mooi gebied. Gemoedelijk

Gemoedelijk
Warm in restaurant

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 3 maart 2018

Door: Jacqueline Petersen-Last over Ellmau

Ellmau is een gezellig dorp geschikt voor gezinnen. Er is genoeg te beleven na het skiën.

Het heeft een heel uitgebreid skigebied met talloze afdalingen in diverse moeilijkheidsgraden. Ook voor de kleintjes zijn er in het dorp, maar ook boven bij de Hartkaiserbahn mooie oefenweitjes.

Gemoedelijk en vriendelijke mensen. Skigebied biedt veel moois. Dit jaar super sneeuwcondities door het koude weer.
Skigebied ligt niet erg hoog. Soms heb je dan papsneeuw

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 27 februari 2018

Door: Ron van vlierberghe over Ellmau

Gezellig dorp met mooie brede pistes.

Bij Hartkaiserstation een kluis huren voor je ski's schoenen en helm. Geen gezeul met die spullen en 's morgens lekker warm en droog. Verschillende restaurants om te eten. Goede mogelijkheid voor beginners en gezellige après-ski

Kluisjes voor skispullen
Dit jaar geen probleem mee ivm. de vele sneeuw, maar ligt niet zo hoog

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 9 maart 2016

Door: Johan over Ellmau

Weer een heerlijke week in Ellmau gehad

Dit jaar (in de laatste week van februari) voor de tweede maal naar Ellmau geweest en ik zou niet naar ander dorp in de het skigebied Wilder Kaiser - Brixental willen! We zaten wederom in het midden van Ellmau (Dorf) met alles echt heel dichtbij (skiverhuur, bakker, supermarkt, pizzeria, mexicaan, gasthof Lobewein etc.) De eerste dag op de oefenweide bij de Alm weer een beetje inkomen (vooral handig voor mijn dochter van 11) en de rest van de week met de skibus die naast het appartement stopt naar de nieuwe gondel bij de Hartkaiser. Wat een vooruitgang dat het treintje er niet meer is! Het skigebied is echt heel groot en je kan heerlijk van Ellmau naar de omliggende dorpen skiën en tussendoor in één van de vele hutten heerlijk wat eten en drinken. Helaas valt volgend jaar de voorjaarsvakantie voor ons gelijk met Carnaval, dus we moeten nog even kijken hoe we dit gaan oplossen want eigenlijk willen we ook volgend jaar weer naar Ellmau toe!

Alles bij de hand en door de nieuwe gondel sta je ook zo op de Hartkaiser waar je heerlijke tochten door de Skiwelt Wilder Kaiser - Brixental kan maken.
Door de lage ligging kan het voorkomen dat de sneeuw bij de dalafdaling wat minder is

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 maart 2016

Door: daphne feije over Ellmau

Mooi aaneengesloten skigebied

Je kinderen breng je bij de skischool en zelf kun je gelijk Door zonder eerst net de auto of bus verder te hoeven.

centraal
niet zo hoog gelegen

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 maart 2016

Door: Cunie over Ellmau

Prachtig gebied, voor ieder wat wils. Ook voor grote afstanden. Gezellige apres-ski

Heel veel km gemaakt. Pistss goed onderhouden. Gezellige apres-ski bij Fabels en anders wel in het dorp. Top-skischool: goede ski school

Groot gebied, voor ieder wat.
De plattegrond is niet erg duidelijk

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 8 maart 2016

Door: femke lagas over Ellmau

Welkom thuis

Ik kom er al 33 jaar, vanaf mijn geboorte. En het is er mijn 2e thuis geworden voor 1 week per jaar. Maar voor jong en oud, beginner of gevorderde, voor een ieder is er wel wat te doen. Voor de wandelaar of de skiërs/boarders. Het is er HEERLIJK. Een echte aanrader.

diversiteit
laaggelegen

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 4 maart 2016

Door: Janneke over Ellmau

Heerlijk Oostenrijks dorp

Wij waren voor het eerst in Ellmau en hebben het prima gehad. Het dorp is erg gezellig en het skigebied prachtig. Wel vonden we de dalafdaling soms erg bulterig en slappe sneeuw. De tochten die je kunt skien zijn top, je kunt echt alle kanten op. aanrader!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 1 maart 2016

Door: Carla over Ellmau

Februari 2016

Afgelopen februari voor de 2e keer in Ellmau. Zowel mijn partner als ik hebben 5 dagen les genomen bij Ellmau Hartkaiser Skischool. Gewoon goed met, over het algemeen, goede gedipl. instructeurs. Ga je met de Hartkaisergondels naar boven dan ligt daar een zee van mogelijkheden om je dagen door te komen. Prachtige toeren kan je maken omdat de vele dorpen rondom de Hohe Salve door middel van hun pistes met elkaar verbonden zijn. Een nadeel is dat het gebied niet hoog ligt (1.550 m ) dus bij zon en staalblauwe hemel kan in de middag de sneeuw papperig zijn. Je moet dan zorgen dat je op de schaduwrijke pistes aan het skiën gaat. Ik heb het advies van mijn instructeur gekregen om het volgend jaar in januari te komen omdat de zon nog niet zo hoog staat en de conditie van de sneeuw top is. Zo zal het dus gaan geschieden. Ellmau is een gezellige plek om te wezen. Toeristisch dus veel appartementen. Voor de rest kwamen wij er niet voor après ski oid. Omdat wij na een week moesten verkassen ( wij zouden 10 dagen gaan skiën) kwamen we voor de laatste 4 dagen in Kössen terecht. Een half uur met de auto van het bergstation af. We hebben uitgerekend wat het ons zou opleveren wanneer we volgend jaar niet eerst een week in Ellmau en daarna vervolgens in Kössen zouden gaan zitten maar meteen naar Kössen zouden gaan. Scheelt dus ff een duit van bijna 500 euro op 10 dagen wintersport in Ellmau. Jullie snappen......dat gaan wij dus doen. Krijgen we bijna 1,5 skipas voor terug. Al met al een prachtig gebied voor ons en nog veel te ontdekken.

Veel mogelijkheden voor volwassenen en kinderen

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 16 februari 2015

Door: Miranda over Ellmau

Mooi dorp, ideaal voor beginners en families

Ellmau is een gezellig en sfeervol dorpje. Direct in het dorp zijn geweldige oefenhellingen voor beginners en kinderen. Het skigebied is groot, maar de verbindingen zijn nu nog niet optimaal. Volgend jaar wordt het oud treintje vervangen, wat ook echt wel nodig is. Hierdoor sta je straks veel sneller bovenop de berg. Après-ski bij Fabels is erg gezellig!

Gezellig dorp
Fantastisch kinderland en oefenhellingen in het dorp
Leuke après-ski
Oude treintje naar de top van de berg

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 12 augustus 2014

Door: Leo Visser over Ellmau

Leuk skigebied

Alles wat je nodig kan hebben tijdens de wintersport is in Ellmau te vinden. Een prettig dorp, gezellig skigebied en prachtige natuur. Onze kinderen skiën nog niet zo heel lang dus het gebied is ideaal vanwege de vele blauwe pistes. Gaan volgende jaar zeker terug.

Alles wat je nodig hebt
Voor gevorderden niet heel bijzonder

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 30 mei 2012

Door: Remco over Ellmau

Ellmau, prima uitgangspunt voor wintersportplezier in de SkiWelt

Afgelopen winter ben ik met een aantal vrienden op wintersport geweest naar Ellmau. Een sfeervol plaatsje met gemoedelijke apres-ski en goede wintersportmogelijkheden. En dat is in de eerste plaats waar wij voor kwamen. We namen iedere dag het skitreintje naar de Hartkaiser omdat je dan meteen midden in de SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental staat. Vervolgens kun je mooi tochten maken richting de Hohe Salve, Brandstadl en Zinsberg. Een van de manco’s van dit gebied is dat het niet al te hoog ligt. De kwaliteit van de dalafdalingen viel af en toe tegen. Na een lange dag op de pistes van Ellmau dompelden we ons onder in de plaatselijke apres-ski. Zeer gezellig, maar als je Gerlos, Kirchberg en Hinterglemm gewend bent toch wat timide.

Goede aansluiting op overige pistes van de SkiWelt
Betaalbare accommodaties
Niet al te uitbundige apres-ski
Matige sneeuwkwaliteit

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
2

Datum 9 februari 2012

Door: Jos Verhoeven over Ellmau

Wij waren hier met 3 kinderen nooit geskied van ongeveer 14 jaar begin februari 2012. Perfecte sneeuwcondities wel -12 overdag. Belangrijke tip voor beginnende skieers. ga eerste dag naar Going op de perfecte oefen weides skieen. 2e dag naar de langsgelegen iets hogere weide Going/Ellmau. 3e dag ga gewoon van de blauwe Hartkaiserbahn (treintje) piste naar beneden. Deze blauwe 80 kan eigenlijk iedereen, er zitten 2 stukjes van 200 meter in die je wat rustig aan moet doen maar nog steeds blauw. 2300 meter is de lengte. Deze afdaling is echt een aanrader voor beginnende skieers in dit grote gebied. Mijn kinderen hebben hier de blauwe pistes redelijk onder de knie in 2 en een halve dag skieen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 19 mei 2011

Door: Ester over Ellmau

Gingen zelf al jaren met vrienden skien in dit gezellige, knusje plaatsje. Skigebied is prachtig, kunt er iedere dag wel een ander gebied verkennen. Prijstechnisch is het goed te doen. Inmiddels gaan we niet alleen meer met vrienden, maar hebben ook onze kinderen van 5 en 3 hier leren skien. Ik weet zeker dat de jongste van 2 het ook hier gaat leren! Geweldig gebied!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 30 april 2010

Door: bas over Ellmau

In maart geweest, ga al 25 jaar skien, vond dit leukste, zelfs betr als quatre vallees, trois vallees enz. Top gebied en ga zeker terug.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 24 januari 2010

Door: Mark over Ellmau

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 14 december 2009

Door: Kees Goedknegt over Ellmau

Ellmau is een klein maar erg gezellig dorp in Tirol. Het gebied wordt, met name in de schoolvakantie, bezocht door veel Nederlanders. In de 'Memory' kan je geweldig après skiën! Het gebied (Skiwelt Wilder Kaiser Brixental) is geschikt voor iedereen. Van jong tot oud, van beginner tot gevorderde. Het enige nadeel aan het gebied vind ik dat het erg laag ligt. Hierdoor is het niet altijd sneeuwzeker en kan het voorkomen dat er niet genoeg sneeuw ligt... Zelf ben ik er nu drie keer geweest en ik raad het zeker aan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 16 februari 2009

Door: reusens over Ellmau

Op het eerste zicht blijkbaar een klein dorp maar met fantastische skimogelijkheden. Elke dag kan je andere pistes volgen naar dorpjes in het dal en die variatie is prettig. Oneindig veel hutten waar een vriendelijke bediening is, ruimte, mooie uitzichten en qua eten een redelijk goede kwaliteit. Ook prijzen in orde. Mooie vergezichten vanop de pistes. Vriendelijk personeel in de Intersport en behulpzaam. supermarkten met redelijk goed aanbod. Ondanks het grote skigebied blijft Ellmau charmant. Goede skibusverbinding indien nodig. Jammer dat we de laatste 2 jaar pech hadden met het weer: verleden jaar (einde febr.) te warm en lagere pistes geen goede sneeuwkwaliteit meer. Verleden week te veel sneeuw en onprettig om te skien door slechte sneeuwkwaliteit.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 12 februari 2009

Door: L. over Ellmau

Ik kom er al zo'n negen jaar en ben ook nog niet van plan om ergens anders naar toe te gaan!! SUPER PLEK!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 20 januari 2009

Door: J. de Boer over Ellmau

Het is iedere keer weer heerlijk om in Ellmau te komen vooral met de kids je komt er thuis. Ook bij de Alm kan je heerlijk eten en drinken.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 10 december 2008

Door: j.z over Ellmau

ik kom al 26 jaar in elmau het is jammer dat het de laatste jaren met de conditie's zo slecht gesteld is mede omdat het niet zo'n hoog gebied is maar het blijft een super plaats en vorig jaar waren we voor de apres skie in fabels onder aan de hartkaiser bahn helemaal super hoop dat deze apres skie tentje nog steeds bestaat

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 12 september 2007

Door: Anoniem over Ellmau

Kom al meer dan 25 jaar in Ellmau. Eerst als kind met mijn ouders en nu met mijn eigen kinderen en man natuurlijk. Inmiddels ook zo af en toe in de zomer. Het is er fantastich! Ook wij hebben wel eens tussendoor wat anders geprobeerd, maar komen steeds in ONS dorpje Ellmau terug. Wij beleven daar iedere keer weer opnieuw een geweldige vakantie en kijken dan ook erg uit naar februari 2008!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 10 juli 2007

Door: Erwin over Ellmau

Het gebied is erg geschikt voor kinderen en beginners omdat de pistes over het algemeen blauw en rood zijn. Het is ook geschikt voor gevorderden. Het is een groot gebied dus kan je veel kilometers maken. Het enige nadeel aan dit gebied is de hoogte 700 tot +/- 1900 meter das niet echt sneeuwzeker en dat hebben we afgelopen seizoen wel gemerkt.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 25 maart 2007

Door: Arnoud over Ellmau

In de laatste week van februari geweest (met kinderen). Beneden weinig sneeuw maar er werd hard gewerkt om de beginnerspistes goed te houden. Boven genoeg sneeuw. Wel was ik blij dat er niet veel zon was waardoor de sneeuw redelijk tot goed van kwaliteit bleef. Volgend jaar gaan wij iig hier weer naar toe.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 2 maart 2007

Door: Mia van de Berg over Ellmau

Kan iemand mij vertellen hoe de pistes zijn, ligt er nog sneeuw en zijn de skiliften nog open?

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 1 maart 2007

Door: Gert over Ellmau

Anoniem 25 februari heeft ongelijk of is erg verwend. Anoniem 27 februari heeft absoluut gelijk! Ik hoop wel dat de mensen uit het noorden, die er nu zijn, er inderdaad een beetje sneeuw bij krijgen, want het werd vorige week per dag wel een BEETJE minder.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 27 februari 2007

Door: Anoniem over Ellmau

Erg overdreven die reactie over Ellmau. Ben 25 Februari terug gekomen en heb gewoon de hele week op de lange latten gestaan. Natuurlijk was er minder sneeuw en door de warmte aan het eind van de dag papsneeuw maar daar hebben veel skigebieden last van dit jaar. Gewoon een heerlijke week gehad.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 25 februari 2007

Door: Anoniem over Ellmau

Slecht zeer slechte sneeuw. Bijna niks meer.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 19 februari 2007

Door: Gretha over Ellmau

Kan iemand mij vertellen hoe de huidige sneeuwconditie is. Op sommige websites staat dat afdaling uitstekend mogelijk is. Gezien de temperatuur: is het niet ontzettende papsneeuw en boven ijzig? Is natuurlijk al een tijdje geen sneeuw gevallen. Wij vertrekken vrijdag 23/2/07. Graag een reactie van iemand die er nog zit en er net is geweest.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 februari 2007

Door: Anoniem over Ellmau

Dit is echt een topklasse skigebied, voor ieder wat wils. Ondanks dat het een druk skigebied is, merk je er niks van omdat het zo uitgebreid is. Normaliter gaan wij nooit meerdere malen terug naar hetzelfde gebied, maar hier zijn we al twee keer terug geweest en gaan we zeker weer terug!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 4 februari 2007

Door: Patrick Weijman over Ellmau

De liften worden dit jaar uitgebreid met een 6er sessel. En volgend jaar komt er een kombibaan in Hopfgarten en ik zeg dat als je hier naar toe gaat dat het wel goed is. Alles is top. Er zijn ook een paar goede winkels. En het zwembad is ook kei gaaf.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 17 januari 2007

Door: Auke over Ellmau

Dat kan ik jou wel vertellen: in ieder geval bij de Hartkaiserbahn (het treintje omhoog) zijn er wel lockers waar je je ski's in kunt opbergen.Voor de rest weet ik eigenlijk niet, niet echt op gelet eerlijk gezegd....

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 18 december 2006

Door: MJ over Ellmau

Kan iemand mij vertellen of er een skidepot bij een van de liften in Ellmau is.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 6 november 2006

Door: roosj over Ellmau

Ik werk zelf voor de Ellmauer Schischule in Ellmau. Ik vind het een topgebied. Ik heb natuurlijk meerdere plekken gezien in verschillende landen. Ellmau is gewoon ideaal. Kan niets tegenop. Zelfs tignes wint het niet!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 20 september 2006

Door: Ilse over Ellmau

Ik ben nu 14 jaar en we hebben bijna alle jaren in Ellmau gelogeerd en anders wel in een dorpje in dat gebied. Ik heb daar leren skien en vond het altijd leuk om de lessen te volgen. Dit jaar ben ik begonnen met snowboarden en we hebben nu al weer geboekt voor 2007! Overigens wil ik nog vertellen dat dit gebied absoluut geen afrader is voor gevordenen (wat iemand beweerde in een recensie). Er zijn voor gevordenen genoeg pistes waarbij je naar andere dorpjes kan gaan/ hobbelpistes/zwarte pistes.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 29 mei 2006

Door: Wil Voncken over Ellmau

Dit is een prachtig rustig vakantie oord. Wij bezoeken dat altijd in de zomer en omdat we een zaak hebben in België kunnen we maar een week gaan maar dan kom je echt tot rust en de mensen zijn er echt heel vriendelijk en gastvrij, een aanrader is sporthotel Elmau een 4 sterren hotel met alles erop en eraan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 17 maart 2006

Door: dick combee over Ellmau

Wij hebben skivakantie doorgebracht in carnavalsvakantie met een groep van 17 personen en noemen ons de sneeuwschuivers. We zijn voor het vijfde jaar als groep in ellmau geweest. Perfecte pistes, goed geprepareerd, après-ski voor jong en oud. Memory bar een van de favoriet bij onze jeugd en ook voor de wat mindere jeugdigen. Eten meestal in de ellmauer alm: goede bediening en sfeervol gezellig. We gaan volgend jaar zeker weer. Boeken bij ons vaste onderkomen: Haus zum wildekauser bij andrea en robert.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 15 maart 2006

Door: Colinda over Ellmau

In januari 2006 voor de eerste keer in Ellmau geskied. Kinderen van 7 en5 jaar voor de eerste keer op de ski's. Goede skileraren, leuke piste, baan om met banden vanaf te gaan. Zeer goed voor beginners!! Ook voor gevorderden mogelijkheden genoeg. Gaan zeker nog eens terug!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 14 maart 2006

Door: Pauline over Ellmau

Ik ben 3 jaar in Ellmau geweest en het was telkens geweldig. Soms naar andere gebieden geweest, maar ik kom toch steeds terug. De laatste keer in hotel Alte Post geslapen, relatief betaalbaar en midden in het centrum: een echte aanrader. Het leuke van Ellmau is dat de oefenweide in het dorp is en zeer uitgestekt. Dat geeft een echte skisfeer aan het dorp. Vanuit het dorp kun je dus vaak zo het grote skigebied in, zonder je ski's uit te hoeven doen. Soms kozen we ook voor de frequente skibus om lekker snel bij het treintje naar boven te zijn en meer tijd te hebben om dieper het gebied in te kunnen. De prijzen in dit gebied zeker schappijk te noemen. Je hoort in het dorp vooral duits en nederlands. Er is goede apres ski in de in tiroler stijl ingerichte Ellmauer Alm (zo vanaf de oefenpiste de gezelligheid in) en in een iets meer op de hollanders gerichte Pub. Het doorgaand verkeer gaat om het dorp heen. Kortom: TOP, voor zowel gezinnen als beginners en ook voor gevorderde die het maken van lange uitgestrekte dagtochten, op blauwe en rode pistes, belangrijker vinden dan veel moeilijke zwarte pistes.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 13 maart 2006

Door: Marcel over Ellmau

We zijn sinds afgelopen zaterdag weer (helaas) thuis.We zijn met 6 volwassenen en 3 kids naar het geweldige Ellmau geweest!Wat een leuk dorp zeg!En een siuper gebied om te skien.Veel afwisseling,en heerlijk tussen de bossen door.En het aller leukste van Ellmau vond ik dat ik volgend jaar weer naar toe moet om de rest van de pistes te "testen".Wat een rot vooruitzicht he?Dus Ellmau;Tot over 51 weken!!!En ohja,opa en oma gaan ook weer mee om op onze kleine te passen.Het was hun 1e keer op wintersport en nu al verslaafd!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 12 maart 2006

Door: jeannet over Ellmau

wij komen sinds 1978 in ellmau we zijn 1 keer in frankrijk gaan skieen helemaal pet snel weer terug naar ellmau wij logeren altijd in cafe bettina is net of we thuis komen dus volgend jaar weer

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 5 maart 2006

Door: Eric over Ellmau

We zijn net terug van een weekje Ellmau. Het was onze eerste maal daar, maar het is uitstekend bevallen. Zeker ook voor de kinderen die voor de eerste maal op de latten stonden. De drukte viel ook uitstekend mee voor deze toch heel drukke periode normaal. Lekker afwisselend en uitgestrekt gebied, goed te doen voor de kinderen. Top

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 3 maart 2006

Door: Anoniem over Ellmau

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 23 februari 2006

Door: chantal over Ellmau

we zijn 2 weken geleden terug gekomen van onze eerste week wintersport in ellmau en het was echt geweldig. het dorpje was echt super gezellig. De pistes zijn leuk, er is veel te doen. we zaten in gasthof riesen en daar waren de mensen ook heel erg aardig, ze deden echt alles voor je. Volgend jaar ga ik zeker weer terug na ellmau.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 februari 2006

Door: mevrouw snelle over Ellmau

Ellmau is gewoon een geweldig dorpje. Met ongelofelijk gezellige cafeetjes.. Ik kan u de Ellmauer Alm echt aanraden. Qua snowboard fasiliteiten weet ik niet veel omdat ik en mijn man hier al 20 jaar skieen samen met de kinderen. Mijn dochter en zoon willen dit jaar gaan leren snowboarden. Wij huren altijd een Pension en het bevalt ons nog steeds erg goed.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 7 februari 2006

Door: Lisette over Ellmau

Ellmau is echt helemaal geweldig! Ga dit jaar (over drie weken!) voor de 6e keer en heb er weer superveel zin in! Vooral apres-skien in pub memory is te gek!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 4 februari 2006

Door: angelique over Ellmau

zo vandaag terug uit ellmau gekomen! het was een super week.heb er genoten van de mooie weer de hele week.ellmau is een plaatsje waar ik zeker weer naar toe wil.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 17 januari 2006

Door: denise over Ellmau

zaterdag terug gekomen van een zeer zonnige week in ellmau. zeer groot skigebied, waar je uren achter elkaar kunt skien en boarden. eerste week van januari zijn de uitgaans tentjes nog wat rustig.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 21 december 2005

Door: Gellynck Etienne Roeselare Belgie over Ellmau

Wij verblijven reeds 10 jaar in Elmau op basis van zimmer frei. Onze kinderen hebben daar leren skieen. Nu jaren later is onze zoon op zijn beurt skileraar. Wij, de oudjes, gaan wandelen met de hond die ook dol is op de sneeuw. Wij hunkeren telkenjare naar die Oostenreikse gezelligheid.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 13 december 2005

Door: Skileraar Ellmau over Ellmau

Dit ski gebied is geweldig, voor beginners de ultieme gelegenheid om kennis te maken met het skien, voor gevorderen is het ook een aanrader. Ik kom hier ondertussen bijna mn hele leven al, van klein jongetje ben ik uitgegroeid naar uitgaande puber naar skileraar in dit gebied. De skischolen hebben veel Nederlandse leraren, allemaal diploma('s) gehaald in NL. Vanwege de Nederlandse taal, maakt het voor de kinderen het minder spannend en krijgen de kinderen plezier in het skien, maar ook in het vallen en weer op staan. Voor gevorderen is er veel te ontdekken, de beste zwarte pisten moet je wel opzoeken. Er rijden verder genoeg bussen naar hotels en verder gelegen ski gebieden. Apres ski gaat lang na sluitingstijd van de liften nog door, voor jong en oud. De restaurants zijn verschillend, duur en goede qualiteit, maar je dikke schnittzel kan je er ook vinden. Voor jongeren is er een ruim uitgaansgelegenheid, waar de Oostenrijkse jeugd en skileraren zich ook de avonden door brengen. De ultieme gelegenheid om je nieuwe ski maatje te vinden. Ik ben erg entousiast over dit gebied zoals u merkt, het is een echte aanrader. Probeer het eens zou ik zeggen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 december 2005

Door: marcel over Ellmau

mooi gebied fijne en gezellige restaurants nog betaalbaar gezellige apré ski ga voor de 2 de keer

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 18 november 2005

Door: Chris van ewijk over Ellmau

Wij komen al 9 jaar in Ellmau en nog steeds op hetzelfde adres, het skigebiet is zeer groot en geschikt voor beginners en gevorderden. Uit eten bij lobbewein. Ook de prijzen zijn hier nog schappelijk.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 16 november 2005

Door: Hugo over Ellmau

Ellmau maakt onderdeel uit van het gebied rondom Brixen, Ellmau, Going etc... Voor beginners een absolute aanrader voor gevordenden... een afrader! Veelal korte pistes met relatief weinig hoogteverschil. Je staat dus regelmatig in de lift voor korte afdalingen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 13 november 2005

Door: Anoniem over Ellmau

Super Ski gebied, we komen hier al 6 jaar, afgelopen winter weer hier geweest na een periode van 10 jaar. Niets veranderd, alleen betere liften. Aankomend seizoen gaan we er weer heen, met familie met kinderen. Skischool is super voor de kinderen. Ze maken er een heel feest van. Spreken allemaal nederlands. Uit eten is ook super hoofdgerecht rond de 10 euro, en dan zit je meestal wel vol. Echt een aanrader.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 29 september 2005

Door: Anoniem over Ellmau

Wij zijn twee jaar geleden hier geweest en hebben het ontzettend naar ons zin gehad. Het is een zeer uitgestrekt gebied en je kunt leuk van dorp naar dorp skieen. Het skieen is goed te doen voor zowel beginners als gevorderden. Het dorp Ellmau is heel erg gezellig met veel apre ski. Voor kinderen is het ook erg goed toeven met veel nederlandse leiding. Wij willen dan ook zeker weer terug.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen