Recensies Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Ervaringen van andere wintersporters zijn onmisbaar wanneer je voor een wintersport in het skigebied van Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau wilt kiezen. Een recensie over Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau kan de doorslag geven om wel of niet voor dit skigebied te kiezen. Zijn er veel pistes voor beginners? En is het skigebied wel zo kindvriendelijk als wordt beweerd? Hieronder lees je de recensies van wintersporters die in het skigebied Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau zijn geweest. Je kunt ook je eigen ervaringen met de bezoekers delen door zelf een recensie over het skigebied Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau achter te laten.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 1 maart 2020

Door: Anoniem over Niederau

Lekker ski gebied en super gezellige après-ski

Helaas hadden wij geen geluk met het weer. De liften waren een aantal dagen dicht. Gelukkig wel aan de techniek kunnen werken op de kleine berg voor ons hotel.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 1 maart 2020

Door: Nathalie over Kramsach

Geen wintersportdorp

Kramsach heeft restaurants, supermarkten en wat andere zaken waar je tijdens je vakantie inkopen kunt doen maar er zijn geen après ski bars of evenementen. De skibus gaat ‘s morgens 2x per dag naar Alpbach en ‘s middags ook weer 2x terug.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 1 maart 2020

Door: Hans over Auffach

Prima familie skigebied

Heerlijk familie skigebied met verbinding naar Alpbach en (met de bus) naar Niederau. Geen lange wachttijden bij de liften en ruim voldoende restaurants rond de voornamelijk rode pistes.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 3 februari 2020

Door: Fenny over Niederau

Top gebied met kinderen!

Wij gaan er nu voor de vierde keer heen. Met jonge kinderen is het ideaal. De oudste van 9 jaar kan zelf haar gang gaan. Afdalingen zijn voor ons evengoed leuk. De hutjes zijn leuk, zeker die aan de zwarte piste. Daar kun je het lekkerst eten. En de borrel aan het einde vd dag is gezellig! Aan de blauwe piste dus de kinderen vermaken zich nog even prima!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 26 januari 2020

Door: Eddy Deno over Auffach

Gezellig dorp rustig skigebied met goede verbindingen naar Ski Juwel Wildschonau (schatzberg)

Talrijke wandelwegen, Holzmuseum, rustig après-ski bar, mooie hotels, niet de drukte van de grote gebieden, veel appartementen, b&b, goede bergrestaurants

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 25 januari 2020

Door: Marco over Alpbach

Dichtbij maar niet overvol

Samen met dochter. Snowboard en ski, niet veel vlakke stukken. Mooie omgeving

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 25 januari 2020

Door: Hans over Niederau

Veel vaste bezoekers.

Kleinschalig familie skigebied waar je makkelijk de bus pakt naar het grotere gebied met dezelfde skipas in Auffach. Après-ski is prima bij de lift met overwegend NL bezoekers en muziek, kroegentocht is er niet te doen maar persoonlijk heb ik liever 1 top bar dan 5 middelmatige.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 29 december 2019

Door: Kevin van Heun over Auffach

Klein leuk dorpje met mooi skigebied

Wij zijn met de opleiding hier geweest voor een wintersportweek. Het is een klein dorp en weg van het toerisme. De skilift ligt achterin het dorp en op wandelafstand. Het gebied is erg mooi en ligt in verbinding met Alpbach.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 29 december 2019

Door: Miranca over Niederau

Knus, klein en enorm gezellige après ski

Weinig dorpen zijn zó geschikt voor familievakanties als Niederau. Alle oefenpistes liggen direct bij het dorp en de skischool heeft een geweldig kinderland met veel Nederlandstalige skileraren. Het skigebied is ideaal voor oudere kinderen om zelf op pad te gaan bijvoorbeeld door het bospaadje of de speedtrack. Niederau biedt volop hotels en appartementen in alle prijsklassen, dichtbij de piste of bushalte. 2 goede skischolen met Nederlanstalige skileraren. 1x per week skishow en gezellige Tiroolse prijsuitreiking. Ook zijn er genoeg barretjes en 2 disco' s voor een drankje. Ook grote skigebieden als Auffach, Kirchberg, Söll goed bereikbaar met bus of auto.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 29 december 2019

Door: Anoniem over Oberau

Oberau is een klein gezellig dorp met leuk restaurantjes

Oberau is een klein gezellig dorp met leuk restaurantjes. Met skibus of auto is Niederau, Auffach (Alpbach) en Brixen im Thale (1 van grootste skigebieden) goed en snel bereikbaar.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 11 oktober 2018

Door: Bastiaan van der Waal over Brixlegg

Wel met skibus naar de pistes

Heerlijke skivakantie gehad in Brixlegg. We hadden een aantrekkelijk geprijsde accommodatie. Jammer natuurlijk dat je iets verder van de piste zit, maar het was over het algemeen goed te doen. Aantal dagen geskied op de pistes rondom Reith en ook een aantal dagen de Wiedersbergehorn gondel gepakt en de rest van het skigebied ontdekt. Kan allemaal prima met de skibus, erg makkelijk. Gemoedelijk gebied, geen grote drukte en een heerlijke sfeer. Brixlegg zelf een leuk dorp, goede restaurantjes en aardige mensen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 1 oktober 2018

Door: Kirsten over Auffach

Voor iedereen een leuke wintersport

Met twee vrienden afgelopen winter (1e week februari) op wintersport naar Auffach geweest. We hebben weer heerlijk geskied in Ski Juwel. Je kan gewoon veel kanten op en de brede pistes skiën heerlijk! Auffach vinden wij een leuk dorpje. Je hebt een barretje voor na het skiën, er zijn restaurants waar je goed kan eten en ook zijn er een paar winkeltjes en een supermarkt.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 1 oktober 2018

Door: Teun de Vries over Oberau

Super skigebied, mooi dorp

Een gezellig dorp met een zeer vriendelijke lokale bevolking. Je voelt je snel thuis en je wordt waar je ook komt gastvrij behandeld. Je vindt hier rust en stilte, maar ook gezelligheid. Auffach en Niederau snel met skibus bereikbaar. Ski Juwel is een top skigebied, we komen hier graag!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 19 juni 2018

Door: Jan van Drielen over Alpbach

Prachtig dorp met een fijn skigebied

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 4 mei 2018

Door: Jaqueline de Waal over Alpbach

Romantiek ten top!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 17 april 2018

Door: Carole de Bruin over Alpbach

Authentiek en sfeervol

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 8 maart 2018

Door: Jan Nelissen over Auffach

Prachtig skigebied! Voor elk wat wils!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 6 maart 2018

Door: Stefan over Wildschönau

Wildschönau is fantastisch

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 5 maart 2018

Door: Stephanie ter brugge over Alpbach

Super gezellig, charmant dorp

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 1 maart 2018

Door: Hannie Haagsma over Auffach

Leuk skigebied, niet heel groot maar genoeg pistes

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 27 februari 2018

Door: Linda Opveld over Niederau

Prima betaalbaar gebied voor kinderen om te leren, komen steeds op dezelfde plek terug

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 27 februari 2018

Door: Fam. Nieland over Reith im Alpbachtal

Perfecte ligging voor skigebied aansluiting Alpbachtal/Wildschonau

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 26 februari 2018

Door: Peter over Alpbach

Super mooi dorp en het skigebied is uitdagend maar erg leuk

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 31 januari 2018

Door: Jolanda over Alpbach

Een heerlijke gezinsvakantie!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 31 december 2017

Door: Monika Jansma over Wildschönau

Rustig skigebied

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 1 oktober 2017

Door: Marjan de Visser over Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Kosten liftpas

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 5 september 2017

Door: Nan over Wildschönau

Mooi erg klein

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 29 november 2016

Door: Lia over Niederau

Gezellig dorpje

Onderdeel van Ski Juwel Wildschonau. Mooi gebied voor ouders met Kids.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 12 oktober 2016

Door: André over Reith im Alpbachtal

Mooi, gezellig dorp

Een dorp met een prima skischool, goede skihuur mogelijkheden. Erg gezellig en goed te bereiken.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 7 oktober 2016

Door: Reinier bleeker over Reith im Alpbachtal

Echt familiedorp

Het kleine dorp is uitermate geschikt voor families met jonge kinderen. Als je wat meer ervaren bent is dit een goeie uitval basis om de bus te pakken richting het grotere Ski Juwel. Waarvan de piste in Reith ook onderdeel is.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 maart 2016

Door: Miranda over Niederau

Heerlijk gebied, vooral voor kinderen

Skipiste voor de deur, verhuur van materiaal vooraf snel en makkelijk te regelen, fijne skischool met Nederlandstalige leraren. De mensen zijn er allemaal behulpzaam en vriendelijk. Het gebied is fantastisch voor beginners, met 3 zwarte afdalingen heb je het als gevorderde skiër wel een keer gezien, maar je kunt ook nog naar Auffach (op 10 minuten rijden), waar een geweldig gebied ligt! Wij gaan zeker nog een keer terug.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 maart 2016

Door: Suzanne over Niederau

Mooi en gezellig skigebied

Niederau is een vrij klein skidorp, maar van daaruit kan je makkelijk met de skibus naar Auffach. En dat met dezelfde skipas. Het is er niet te druk en de sfeer is er heel vriendelijk en gemoedelijk. Je kan er ook rodelen en mooie wandelingen maken (zelfs begeleid en met sneeuwschoenen). Er komen veel Nederlanders.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 30 december 2015

Door: Renate |Uppelschoten over Wildschönau

Geweldig skigebied voor gezinnen met kinderen

Heerlijk skigebied met veel mogelijkheden. Zeer kindvriendelijk vooral de Happy skischool in Oberau. Veel Nederlandse skibegeleiding en al vele jaren dezelfde gezichten. Gunstige prijs en vooral heerlijk eten. Kortom GEWELGIG

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 7 september 2015

Door: Andries over Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Betaalbaar familie skigebied

Gemoedelijk skigebied met voldoende uitdaging

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 6 maart 2015

Door: Petra over Wildschönau

Overzichtelijk skigebied met genoeg uitdagende pistes en ideaal voor kinderen

Nu voor 2e jaar naar Niederau geweest. Kinderen willen volgend jaar graag weer heen. Prima pistes om te leren skiën, maar ook onze oudste zoon van 11 heeft genoeg uitdaging aan pittige rode afdaling en de zwarte pistes. Skiles bij Die Blauen is zeer goed.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 4 maart 2015

Door: Peter over Alpbach

Fijn gebied

In 2013 en 2014 ben ik met mijn kinderen naar Alpbach-tal geweest. Ski Juwel heet het tegenwoordig. De verbinding met Wild Schönau maakt het gebied een stuk interessanter. Aan het einde van de tweede vakantie hadden we wel iets van 'nu hebben we alles wel gezien'. Ik vond het een fijn gebied. Nergens hoefde je lang te wachten, alleen moest je 's morgens wel op tijd bij de gondel zijn om het gebied in te gaan. Er waren voldoende langere afdalingen, veel gezellige restaurantjes aan de piste. Als het gebied nog iets groter was geweest, was ik vast nog wel een derde keer gegaan. De gondels waren bijna allemaal redelijk modern, gingen iig erg snel. Dat was prettig. Een aanrader voor gezinnen. Je kan je ski's na het skiën gratis laten staan in het depot op de berg, maar dat deden wij niet, want we wilden natuurlijk aan het einde van de dag nog even de dalafdaling doen. Die was trouwens wel pittig.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 6 februari 2015

Door: Marjan over Wildschönau

Leuk skigebied, prachtige omgeving

Skigebied boven Auffach heeft weinig blauwe pistes, veel rood. Voor de iets gevorderde skiër ideaal. Verbinding met ander gebiedjes middels lange lift. Daar meer makkelijke afdalingen. Voor wie off-piste, wat ruiger wil skiën is hier niet veel te doen. De lift bij Auffach naar boven hangt nogal eens stil, dat vonden onze kinderen eng en het duurde lang voordat er weer beweging in kwam. Het dal is qua natuur prachtig. Je kunt aan het einde heerlijk wandelen en het is er 's avonds echt stil.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 1 januari 2014

Door: Jeng over Wildschönau

Mooi skigebied maar wel erg druk

Heel mooi skigebied maar zeer druk in het hoogseizoen. Ze hebben twee gebieden samen gebracht maar moeten nog wat meer hutten realiseren en de lift in Auffach zal men ook moeten aanpassen in de toekomst wil men hier volk blijven trekken. Op een hele dag 3 a 4 uurtjes skiën in totaal, verder ben je hier aan het wachten en wachten in de hutten en bij de liften.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 9 mei 2012

Door: Peter over Alpbach

Was gaaf

Erg leuke vakantie gehad

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 4 maart 2012

Door: jenny over Alpbach

Dit jaar voor het eerst in Alpbach, gisteravond terug gekomen van een fantastische vakantie in een fantastisch Oostenrijks dorp. Dit is het dorp waar ik zeker 15 jaar naar gezocht heb. Alles straalt vriendelijkheid uit, genoeg mogelijkheden om te skieen, wandelen ,restaurants uitstekend. O ja, het appartement waarin wij zaten een dikke 10,schoon,gastvrij,uitstekende bedden, alles wat we konden wensen was aanwezig. De verhuurders geweldig niets was te veel van wat wij hun vroegen. Al met al ik kom volgend jaar zeker terug. Oja, zeker kindvriendelijk.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 26 januari 2012

Door: Laura over Alpbach

Mooie pistes, leuke afdalingen. Overzichtelijk gebied, voor de licht gevorderde skiër/boarder. Kom hier inmiddels 3 jaar en het bevalt nog steeds! Maar heb inmiddels wel een vraag, waar ik op het internet niets over kan vinden, hoop dat iemand deze vraag kan beantwoorden: Is het mogelijk om eigen ski's onder aan de piste in een depot te plaatsen? Dit jaar willen wij nl met 5 pers gaan (normaal altijd met 4) met 4 pers. kunnen de skis nog net in de auto, met 5 pers niet, dus vandaar. (skibus komt niet langs ons appartement).

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 29 november 2010

Door: Anoniem over Reith im Alpbachtal

Het is een gezellig klein dorp met vriendelijke mensen in een mooie rustige omgeving. Mooie piste voor het gezin jong en oud waarbij de kinderen zelfstandig met de gondel naar boven kunnen om een afdaling te kunnen maken zonder dat ze de weg kwijtraken. Voor de gevorderde skiër heb je tal van mogelijkheden om uit te wijken binnen een straal van 20 kilometer { alpbach heb je mogelijkheden op dezelfde skipas } met een gratis busverbinding. Tevens hebben we al jaren ervaring met Hoter Stockerwirt *** waarbij prijs kwaliteit super is. - Ligging op loopafstand piste 300 a 400 meter - Kindvriendelijk - Nette kamers - Diner 3 gangen, ontbijt buffet. - Bar super / kelder ook super gezellig - Personeel altijd vriendelijk Alles is super in het bloemendorp....ook na 10 jaar nog.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 1 februari 2010

Door: Webredactie Snowplaza over Brixlegg

Brixlegg staat bekend als plaats waar men goed kan winkelen en tevens zijn er diverse restaurants. Brixlegg heeft geen eigen skigebied, maar de bezoekers van Brixlegg skiën meestal in Reith of Alpbachtal. Bekijk hier: http://www.snowplaza.nl/landinfo_oostenrijk-skidorpen-reith_im_alpbachtal-pistekaart, de pistekaart van het gebied. Een plaatsplattegrond hebben wij helaas niet. Wij wensen jullie een hele fijne vakantie!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 29 januari 2010

Door: Anoniem over Brixlegg

Hallo, Wij komen in de voorjaarsvakantie met een groep van 60 skien. We zijn benieuwd naar de pisteplannen en naar de overige activiteiten die we zouden kunen doen. Heeft u ook een plattegrond van Brixlegg? Met evt de supermarkten, bustijden, restaurants etc. etc. Met vriendelijke groeten, Stef Heurman

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 28 december 2009

Door: Anoniem over Reith im Alpbachtal

leuk en gezellig dorpje, prima liften en goed onderhouden pistes. Prima verblijf gehad in gasthof Tirolerhof (nederlandse eigenaren Hans en Mieke Kusters) is een echte aanrader voor gezinnen

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 19 april 2009

Door: Thomas over Reith im Alpbachtal

Gaaf skigebied voor een dag of 4. Langer moet je er niet heen omdat het daarvoor te klein is. Erg leuk voor de gevorderde skiër en snowboarder maar vooral ook voor de beginnelingen. Verblijf was Tirolerhof.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 22 februari 2009

Door: Anoniem over Alpbach

Wij komen voor het dertigste jaar en de éénenvijftigste keer in Alpbach, altijd bij Pension Achensee, dat sinds de overname en verbouwing door de 'jongelui' alleen maar comfortabeler is geworden. Alpbach is voor ons eigenlijk geen vakantiedoel meer maar een "Wahlheimat" waar wij helemaal thuis zijn. Voor wie het eens helemaal anders wil beleven, ga dan in de adventstijd en vergeet dan niet de "Rattenbergen Advent" op de zaterdagnamiddagen en avonden te bezoeken! Een andere aanrader voor wie van oude, originele advents- en kerstmuziek uit het Alpengebied houdt is het Adventsingen, wat om de drie jaar wordt georganiseerd.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 21 februari 2009

Door: Anoniem over Alpbach

Zijn met familie van 19 personen voor het eerst in Alpbach geweest. Prima bevallen. Leuk plaatsje en prima ski/snowboard- en langlaufmogelijkheden. Verbleven in Landhaus "Trat". Leuk voor grotere groepen. Geboft met de hoeveelheid sneeuw. Gingen hiervoor al 20 jaar naar Hinterstoder(Oberosterreich) Alpbach zeker een prima alternatief.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 12 februari 2009

Door: Robert Vervoort over Alpbach

Wij zijn voor de eerste keer in Alpbach geweest, een echt Oostenrijks dorp. Gezellige leuke mensen, prachtig gelegen, eten en drinken nog goed betaalbaar. Kortom een succes. Wij waren in Pension bergwald op basis van logies /ontbijt prima. Katharina een uitstekende gastvrouw een echt warm en gezellig pension, met mooie schone kamers echt knus. Mijn man en ik gaan zeker terug, dit is nog echt Oostenrijk.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 9 februari 2009

Door: Fam. B. over Alpbach

Wij komen al jaren in Alpbach. Voor ons nooit meer anders. Vorig jaar één keer naar Zell am See geweest, is ook leuk, toegegeven, maar niets kan Alpbach overtreffen. Super piste's, leuke(betaalbare) restaurant's, vriendelijke mensen. Iedereen die dit niet deelt, dan ligt het echt aan jezelf, want Alpbach heeft gewoon alles om een perfecte winter én zomervakantie te vieren!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 2 januari 2009

Door: Rutger over Alpbach

Ik kom hier al 20 jr in alpbach, het gezelligste en sfeervolste dorp in oostenrijk!!! Het skigebied is niet geschikt voor de km-vreters. Maar hier vind je nog echt hoe oostenrijk vroeger was. Er zijn twee skischolen, maar voor kinderen is er eigenlijk maar één de beste dat is: Snowsport Alpbach-aktiv. Gespecialiseerd in kinderen, met in de schoolvakanties altijd nederlandse leraren. Ik ga uiteraard weer dit jaar.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 22 december 2007

Door: Jos over Wildschönau

Wij gaan al enkele jaren naar Oberau. Het is een leuke niet al te drukke streek. Je kunt er veel wandelen, langlaufen en skiën. Tevens kun je in Tierbach Kundlers Klam inlopen. Vooral als het goed gevroren heeft is dit zeer prachtig om de ijspegels te zien. In de avond wordt de legende van de draak vertelt in een boeiende wandeling. Een aanrader om te doen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 12 november 2007

Door: Steffan Dekkers over Kramsach

Het is er fantastisch! Wij komen 24 jaar, 3 maal per jaar, om te skiën bij fam sappl, in een appartement . Zij hebben ook een uitstekende camping plaats. Het dorp is heel gezellig en kindvriendelijk. Voor beginners is Kramsach ideaal. Voor de betere skiër kun je gratis met de ski bus naar Albachtal zo'n 5 min verderop, waar je je volledig kunt uitleven.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
2

Datum 18 oktober 2007

Door: Roelands over Alpbach

Alpbach werd in 2006 door een Engelse skiclub gekozen als beste kleinste skigebied. Dat viel dus behoorlijk tegen. Het gebied is erg klein, de korte afdalingen zijn niet erg eschikt voor beginners, terwijl voor gevorderden langere afdalingen ontbreken. De ski-school mag weinig enthousiast en inspirend worden genoemd. De vriendelijkheid en beloofde sfeer in het 4-sterren hotel waar ik verbleef was ver beneden de maat. Ondanks het voorgaande werden er ook nog eens flinke prijzen gevraagd, met name voor de skipas. Ik was hier en in Oostenrijk voor de eerste keer. Dat ik Alpbach geen tweede keer zal bezoeken is duidelijk. Als met name het hotel voorbeeld is voor Oostenrijkse gastvrijheid dan zal het tevens de laatste keer zijn voor Oostenrijk.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 25 januari 2007

Door: Erwin van der Wal over Wildschönau

Niederau is erg leuk voor gezinnen en met name beginnende skiërs. Vooral Hotel Simmrlwirt ligt centraal bij de gondellift en bij de 2 ski scholen met oefenweides voor kinderen. Bovendien zijn de kamers ZEER schoon en het eten ERG goed. Alleen toen wij er waren van 13 t/m 20 januari lag er géén tot zeer weinig sneeuw! Maar dat was op meer plaatsen in Oostenrijk. Bij normaal weer een perfecte bestemming.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 2 januari 2007

Door: Familie van Wijk over Alpbach

Wij zijn met kerst 2006 hier geweest, met drie kinderen. We hadden wel een beetje pech wat betreft de sneeuwcondities maar konden toch wel wat afdalingen maken. Helaas was er geen dalafdaling mogelijk naar de de kinderclub waar de kindjes les hadden. De skischool vond ik niet goed! Er werd beloofd dat er Nederlands sprekende leraren waren, maar helaas! Ook werd pas op de laatste dag de lopende band lift gemaakt. Er was absoluut geen goede planning, er werden iedere dag opnieuw kinderen bijgeplaatst waar dan andere kinderen de dupe van worden! Het afskieen van de allerkleinste stelde echt niks voor, terwijl het juist voor die kinderen zo belangrijk is dat papa en mama komen kijken wat ze in die week allemaal geleerd hebben. Voor de leraren van die week: jullie hebben wel goed je best gedaan hoor! Alleen iets beter organiseren en wat meer leraren bij zo'n grote groep kinderen! Het dorp zelf is wel rustig, weinig winkels. 's avonds zijn deze ook al om 18.00 uur gesloten. De restaurants zijn druk bezocht en je moet overal reserveren, anders heb je gewoon geen plek! Het meeste personeel vonden wij niet klant vriendelijk, jammer, terwijl het skiseizoen net is begonnen... Nu lijkt het net alsof we alleen maar te klagen hebben, maar dat is niet waar. We hebben echt wel een leuke vakantie gehad, maar na 20 jaar skiën, ga je dorpen vergelijken en dan krijgt Alpbach van ons een mager 6-je! De pistes zijn leuk, vooral voor beginners en familie's met kinderen. Niet al te groot gebied, en daarom maakt dat voor gezinnen met kleine kinderen het zo aantrekkelijk omdat je je kinderen toch een keer tegenkomt....

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 14 december 2006

Door: ETIENNE G over Alpbach

Komen reeds voor de 12de maal naar Alpbach. Vorige twee jaar in Hippach in het Zillertal geweest. Ook goed, maar geef ons maar de gemoedelijkheid, gezelligheid van het Skigebied Alpbach. Wanneer je buiten het seizoen kunt gaan is het zeker niet druk. Inderdaad enkel km's extra waren mooi geweest of eventueel een verbinding naar Reith in Alpbach. Maar algemene conclusie GOED tot Zeer Goed. Wanneer je een bruisende après-ski zoekt moet je inderdaad ergens anders zijn.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 13 december 2006

Door: fam polinder over Alpbach

Wij gaan als familie al 13 jaar naar alpbach op wintersport. We voelen ons er helemaal thuis. Een heel vriendelijk dorp met heel veel rust en heel mooi skigebied.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 17 januari 2006

Door: franz en claudia over Kramsach

een zeer mooi dorp vol met gemoedelijke mensen, goede pistes en een gezellige apres ski

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 14 januari 2006

Door: Anoniem over Kramsach

Een leuk en ideaal dorp om te langlaufen op de tiental km pistes. Ligt centraal voor diverse wandelingen en uitstappen met de auto. Wij zijn er reeds een drietal maal geweest. Verblijven dan op camping Toni Seeblick.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 10 december 2005

Door: Jacco over Alpbach

Alpach is een prima, maar niet te groot skigebied dat uitstekend geschikt is voor gezinnen. Door de overzichtelijkheid van het gebied, zie je, als je zelf lekker vrij aan het skieen bent, regelmatig je kids op de piste. Daarnaast verlies je weinig ski-tijd als je met je kids wil gaan eten tussen de lessen door. Vorig jaar was er ook kinderopvang voor de allerkleinsten, waardoor je ook prima een paar uurtjes zonder kinderen de piste op kunt, terwijl de kleinste lekker binnen boven op de berg aan het spelen is. Let wel even op welke ski school je neemt. Ski-aktiv is wat "jonger" met vooral ook wat vlottere leraren. Wil je graag een oudere leraar dan kun je beter naar skischool alpbach. Tot slot een tip, ga met verse sneeuw met de 5 naar beneden door de bossen. Mooie route die vaak lekker rustig is. Wij gaan dit jaar weer!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 7 november 2005

Door: natasja schelfhaut over Alpbach

Inneralpbach is een heel leuk dorpje we zijn er voor het eerst geweest . Het is echt voor over te doen de vakantie. rustig gelegen gebied en schone wandelpaden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 11 oktober 2005

Door: Kienie over Alpbach

Ik kom hier al 8 jaar, en ik vind het nog altijd een feest. helemaal de apres ski in Reith bij de carosel bar, gelijk na het skieen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 10 oktober 2005

Door: Jorne over Alpbach

ik vind alpbach niet zo leuk een beetje te klein en saai.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 5 oktober 2005

Door: Anoniem over Alpbach

hallo.ik vind Alpbach een heel gezellig ski gebied, ben er al zo vaak geweest,alleen jammer dat het er al drukker wordt,en natuurlijk toppie dat ze nu in inneralpbach een gondel extra erbij maken, vooral piste 8 is dope,het is gewoon een toppie

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Sneeuwhoogte
Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Berg130 cm
Dal30 cm
open - dicht
hoogten

Deze informatie geldt voor het skigebied Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau. Gedurende het wintersportseizoen wordt deze informatie dagelijks geaktualieerd

Toestand pistes griffig
Km pistes open 0
Liften open-
Rodelbaan open open
Snowpark gesloten