Beoordelingen Wagrain

Het is altijd prettig om voor je vakantie ervaringen van andere wintersporters over een skidorp of skigebied te lezen. Een beoordeling kan je doen besluiten juist wél of niet naar Wagrain te gaan. Door middel van de onderstaande beoordelingen kun je bepalen of Wagrain ook voor jouw een goede bestemming is voor je volgende wintersport. Lees de recensies van bezoekers die reeds in Wagrain op wintersport zijn geweest. Ben jij in Wagrain geweest? Deel dan jouw ervaringen met andere bezoekers en laat je beoordeling achter. Zo help je andere bezoekers bij het vinden van hun ideale wintersport bestemming.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 7 maart 2018

Door: Frits Heubach over Wagrain

Geweldig skigebied

Uitvalsbasis voor hele Ski amadé, overal dichtbij, met auto binnen 25 minuten in Schladming, Mühlbach, Grossarl, 😀 etc.

Binnen Snow Space Salzburg geen auto nodig. Alle liften per skibus gratis te bereiken binnen enkele minuten
Bijna niets negatief

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 5 maart 2018

Door: Jantine van der Geer over Wagrain

Vele variaties in afdalingen.

Het gebied wordt groter en steeds toegankelijker. Mooie pistes, zowel breed, smal, vlak en steil.

Flachau en Alpendorf, beide skigebieden binnen bereik.
Drukte op de pistes van Flachau

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 4 maart 2018

Door: José Hogendoorn over Wagrain

Lekker plekje, niks mis mee

Na jaren van wonen en ook wintersporten in Flachau, gingen we dit jaar eens een weekje naar de andere kant van de berg! Het was dan ook zeker geen onbekend terrein, maar toch heeft Wagrain me verrast daar het voor mij altijd een plaats was waar je alleen doorheen skiede naar andere bestemmingen. Wat een gezellig dorpje en wat een gemoedelijke sfeer! En stuk minder Hollands dan Flachau en veel meer leuke restaurantjes etc. dan ik verwachtte. Het heeft dan wel geen Hofstadl maar je kunt hier ook prima après-skiën. Ook is het een prima uitvalbasis naar skigebieden Kleinarl/Flachauwinkl/Zauchensee. Voor een dagje niet-skiën kun je leuk naar Salzburg of naar de Thermen, ook kun je er op meerdere plekken top rodelen!

Gemoedelijkheid
Geen echte "ziel", het blijft een tussenbestemming

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 28 februari 2018

Door: Jacob over Wagrain

Mooie pistes voor gevorderden, met kleine kinderen niet ideaal omdat veel boven op de berg is.

We waren met onze dochter van 10 maanden in Sporthotel Wagrain. Hier was kinderopvang aanwezig zodat wij lekker konden skiën. Super geregeld en de kleintjes werden goed verzorgd. Meestal skieden we tot 2 uur en gingen 's middags nog wandelen met onze dochter, nadeel is dat je beneden niet echt kleine oefenweiden hebt waar je even met de slee heen kan, als je dit wilt moet je met de gondel helemaal naar boven of eerst met de bus naar de rote 8, busreis van een kwartier. Als je de andere kant op ging met de bus circa 20 min kon je een heerlijke wandeling maken bij de Jägersee. Heerlijk rustig wandelen.

G link naar flachau. Super snel naar de andere kant
Niet ideaal als je met kleine kids en kinderwagen mee hebt.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 24 december 2016

Door: Inke over Wagrain

Knus, romantisch, gezellig, feestelijk en fijn dorp

Fijne pistes, goeie apres ski
Voor de ver gevorderde een beperkt gebied

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 9 maart 2016

Door: Francois van Daal over Wagrain

Super modern familiegebied.

Modern, gezellig Oostenrijkse sfeer, goede voorzieningen en mooie pistes voor iedereen

sfeer
offpiste

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 8 maart 2016

Door: Peter hendriks over Wagrain

Super boardgebied

Mooi gebied veel sneeuw vriendelijke mensen erg betaalbaar en super off piste mooie verbinding met flachau via g-link erg gaaf een echte aanrader. We waren met 2 grote kids en 2 kleintjes die gingen nog op les dat was erg leuk vooral de ski leraar Ruud oudere man erg lief voor de kleintjes.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 8 maart 2016

Door: Wybren Heidstra over Wagrain

Super wintersport vakantie

Inmiddels al voor de 7de keer in Wagrain onze wintersport vakantie gevierd en het is altijd weer fantastisch, het is elke keer net thuiskomen. Een super skigebied met veel mogelijkheden en goed verzorgde pistes, een mooi appartement, mooi zwembad ideaal voor de kids en leuke après-ski gelegenheden zowel bij het middelstation als beneden bij de Flying Mozart. Inmiddels alweer bijgeboekt voor de volgende wintersport in 2017

super!!
Geen

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 29 september 2014

Door: José over Wagrain

Heerlijke skiweek

Afgelopen winter met de kinderen en 2 andere gezinnen op wintersport geweest in Wagrain. De liften en voorzieningen zijn allemaal erg goed en modern. De kinderen hebben het erg naar hun zin gehad tijdens de skilessen. Voor de après-ski liefhebbers zijn er ook genoeg leuke tentjes te vinden. Zelfs nog een dagje in het zwembad geweest, was vrij druk maar wel erg leuk. De pistes zijn erg toegankelijk. Pittige zwarte pistes zijn er niet echt te vinden.

mooie pistes, gezellige après-ski en gemoedelijk dorp

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 12 mei 2014

Door: A vd Linden over Wagrain

Mooi skigebied met voldoende afdalingen voor zowel beginners als gevorderden

We zijn in Wagrain geweest in de periode rond de kerst 2013. De pistes liggen er goed bij en worden goed verzorgd. Geen lange wachttijden bij de skiliften. Als je uitgekeken bent op de pistes van de Graftenberg kun je tegenwoordig met de G-link van Graftenberg naar Flachau. Ben nu 50 en ski sinds 2 jaar. Skischolen zijn er voldoende met over het algemeen ervaren skileraren. Helaas had ik dit jaar het minder goed getroffen maar dat kan altijd (minder ervaren skileraar). Voor de rest heb ik het daar met mijn gezin zeer goed naar mijn zin gehad. In het centrum bevinden zich voldoende restaurants en ook skiverhuurbedrijven zijn er voldoende. Let wel op het prijsverschil! Zeker een aanrader en wij gaan dit jaar weer....

Gratis skibus, mooie skipistes (zelfs wanneer in het dorp niet of nauwelijks sneeuw ligt!!). Voldoende après-ski mogelijkheden op en rondom de pistes
Weinig te doen in het centrum

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 6 november 2013

Door: Peter van Hal over Wagrain

Niks mis mee

Wij gaan voor de derde keer naar Wagrain. Voor 2e kerstdag is het nog lekker rustig. Daarna komen veel Denen en Duitsers en wordt het wat drukker. Het skigebieden is prima. Met name de verzameling aan losse skigebiedjes maakt het veelzijdig en afwisselend, maar dat houd in dat je er wel op uit moet met de auto of de skibus. Wij vinden dit geen probleem, maar wellicht een ander wel. Sommige stukken rode pistes neigen tegen het zwarte aan. Wij slaan deze dan ook over als wij met onze dochter van 8 op pad zijn. Het dorp is niet heel gezellig behalve het plein in het centrum. Hier merk je weinig van als je op de piste bent. Veel mogelijkheden tot skiverhuur, met wat prijsverschil. De skischolen zijn prima met NL leraren. De ene school is wel wat knulliger dan de andere. Na het skiën is er goed gelegenheid om een biertje te drinken, maar tot 4 uur aan de kroonluchter hangen is er niet bij. Wij gaan naar het zelfde hotelletje. Knus, klein, gezellig, vriendelijk, en ietsje afgelegen , maar wel dicht bij de skibus halte.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 7 juni 2013

Door: Kirsten over Wagrain

Geweldig dorp als je met kleine kinderen bent

Met oud en nieuw zijn we een weekje met drie gezinnen met totaal 7 kinderen van 4 tot 10 jaar naar Wagrain geweest en geen moment spijt gehad van onze keuze. De kinderen hebben een ontzettend leuke week gehad, het dorpje is heel relaxed en ontzettend gezellig. Als je de pistes van Wagrain zat ben kun je met de bus of de auto naar een ander skigebied in de buurt. Misschien gaan we volgend jaar wel weer heen!

Heel gezellig dorpje
Mooi skigebied

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 7 maart 2012

Door: Maurice Welten over Wagrain

Wagrain is wat mij betreft samen met Flachau een schitterend gebied voor familieski. Er zijn met name blauwe en rode pistes, waarvan de laatste zelfs door kinderen goed beskied kunnen worden. Flachau is zeker levendiger echter de aprésski in Wagrain doet er niet voor onder! Al met al een fijn gebied om te vertoeven, Vanuit het brabantse binen 8 tot 9 uur aan te rijden vauit Nederland omdat het met name snelweg route is. Ondertussen hebben we als gezin, maar ook met vrienden in verschillende dorpen vertoefd; St Veith in Pongau, Filzmoos en Wagrain en we zullen blijven gaan....

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 31 januari 2012

Door: Daniël over Wagrain

Ik was hier voor de derde maal.. nu van 8-01 tot 14-01-2012 ,op 57 jaar voor de eerste maal op latten gestaan ..nu 3 jaar later heb ik mijn 60 jaar gevierd op de latten , met dank aan de ervaren ski leraars kan ik nu op eigen tempo een rode piste afdalen en ik krijg er niet genoeg van ...begin maart kom ik nog eens terug voor een weekje... 't is hier goed ...'t is hier goed....Flip Klowier zingt dat hé...

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 19 januari 2010

Door: Tjerk over Wagrain

We zijn de eerste week jan 2010 in Wagrain geweest , een mooi skigebied met goed onderhouden pistes en genoeg apres-skibars en restaurants ! we hebben een geweldige week gehad in haus thurner via chatelreizen met een zeer gastvrije Linda die ons elke morgen verraste met een heerlijk ontbijtje !! terugkomen doen we zeker!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 18 december 2009

Door: Sander over Wagrain

Waardeloos dorp, waardeloos gebied, vooral niet komen, echt een afrader. En nu hopen dat jullie allemaal wegblijven, dan blijft het tenminste net zo rustig als altijd in dit heerlijke ski dorp.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 12 december 2009

Door: Susanna over Wagrain

Wagrain is op mij overgekomen als een gemoedelijk en gastvrij dorp. Voor heftige après-ski kun je beter ergens anders heen gaan, maar in de paar après-skibars die het dorp rijk is werd meestal wel een feestje gebouwd. Er zijn zat mogelijkheden om te skiën, omdat je vanuit Wagrain alle kanten op kunt: richting Flachau, richting Alpendorf, of een stukje met de bus naar Kleinarl en dan richting Zauchensee. En anders kun je altijd nog de auto pakken, want je skipas is in ik weet niet hoeveel dorpen geldig. iemand meldde dat er op de Grafenberg geen geschikte piste voor kinderen is, maar dat klopt niet (meer? Volgens mij was die lift vrij nieuw). Wat het dorpscentrum betreft: omdat er zoveel verkeer doorheen rijdt is het niet zo "gezellig". Maar het klopt niet dat er geen restaurants in het dorp te vinden zouden zijn, ik heb ze bij lange na niet in één week kunnen bezoeken. Mijn ervaring met de liften is ook heel anders: het zijn bijna alleen maar gondels of stoeltjesliften waarbij je de kap dicht kunt trekken (en die soms zelfs verwarming in de zitting hebben!). Mij is Wagrain in ieder geval heel goed bevallen!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 29 september 2009

Door: thomas over Wagrain

Waardeloos gebied! Slechte liften, slecht weer, slechte faciliteiten voor kinderen! Het was ook nog eens een heel klein skigebied en er lag erg weinig sneeuw.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 26 oktober 2008

Door: Arthur over Wagrain

Afgelopen jaar lesgegeven in Wagrain. Het is een rustig dorp met voor ieder wat wils. 's avond uit eten in Hubertus of Riverside om vervolgens uit te gaan in dezelfde Riverside, Karaoke maandag in Point(aanrader) of disco Tenne. Je vindt er de rust en overzicht om met een gezin te skien (Grafenberg; korte Hachau lift). En je hebt de mogelijkheid om kilometers te maken richting Flying Mozart, Flachau (brede pistes) en een dag toch naar Zauchensee(goed voor off piste)/ Klein Arl (zonnig aan het eind van de dag). Dit alles met korte wacht tijden en redelijk nieuwe liften (enkele met verwarming).

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 28 maart 2008

Door: Anoniem over Wagrain

Wij zijn in 2007 in maart naar Wagrain geweest. We logeerden in Sporthotel Wagrain, wat een absolute aanrader is. We hebben onze zoon van 4 toen zelf leren skiën, maar waren licht teleurgesteld over de mogelijkheden in Wagrain zelf. Vanaf Grafenberger beperkt skigebied, vond ik. Enkel een hele lange blauwe piste voor onze beginnende skiër, wat erg vermoeiend was. Ik vond ook het dorp niet erg gezellig. Restaurants niet gevonden. Enkel een supermarkt en wat souvenierwinkels. Verder niks gezelligs aan. Ik vraag me af of we misschien in het verkeerde stuk van Wagrain zaten? Eerder naar Kleinarl of Flachau rijden dan om te gaan skiën. We vonden de Grafenberger net zo makkelijk, omdat die vlak over hotel lag.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 3 januari 2008

Door: Fam. Wahle en vrienden over Wagrain

Al sinds 1997 komen wij in dit gebied, in de begin jaren zaten we in Flachau, en sinds we kinderen hebben in Wagrain (de oudste is van 2000 en de jongste van 2002), in Wagrain zijn we nu al weer 7 keer bij de Fam. Schartzner te gast. Een boerderij op 1200 meter met het uitzicht op het dal waar Wagrain ligt: prachtig uitzicht, balkon op't zuiden en midden in de natuur! We hebben hier een hele verdieping tot onze beschikking, dus nemen we regelmatig vrienden(ook met kids) mee om dit alles te delen. We hebben dit gebied inmiddels al aardig verkend en zijn van mening dat je met de skipas voor de Amade overal wel iets kunt vinden, voor een ieder zijn heug en meug. Zo zijn de pistes van Zauchensee zeer geschikt voor de iets gevorderde skiër en in flachau is een prachtige afdaling voor beginners. Vanuit Wagrain en Flachau kun je helemaal richting st. Johann skiën. De skischool in Wagrain vinden we ten opzichte van Flachau iets beter voor de kinderen, omdat ze in Wagrain veel nederlands sprekende skileraren hebben. Vanuit Wagrain kun je 3! pistes op waaruit je kunt kiezen, roter 8, flying mozart en de "oude piste" van waaruit je richting St. Johann kunt skiën. En dan heb ik het nog niet eens over de andere skigebieden waar je met de skipas terecht kunt! Zowel voor de kids als voor ons is het ieder jaar weer een feest om hier terug te komen!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 5 september 2007

Door: Odette over Wagrain

Graag wil ik reageren op het bericht van 5 maart 2007. Er wordt geschreven dat het skigebied niet groot is maar daar ben ik het absoluut niet mee eens. Als ervaren wintersporter kan ik melden dat dit gebied ongekend veel mogelijkheden heeft. Zo kun je een dagtocht maken naar Zauchensee en zijn er veel mogelijkheden om uit te wijken naar andere gebieden in Amadé. Ik ben zelf 1x in Wagrain geweest en 1x in Flachau en ook dit jaar overweeg ik om weer te boeken voro Amadé. Het is een fantastisch gebied met mooie pistes en een leuke dorpskern. Ik heb inmiddels in heel wat plaatsen geskied in Oostenrijk maar Amadé is toch wel 1 van mijn favoriete bestemmingen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 5 maart 2007

Door: O. K. over Wagrain

Erg leuk skigebied, niet zo groot maar wel overzichtelijk. Het is een superskigebied, maar het is wel gericht op beginnende skiërs. Het is jammer genoeg ook niet hoog, dus niet zo sneeuwzeker, maar dit gebied is supergoed om te skiën!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 25 augustus 2006

Door: Roel Zweers, Goor over Wagrain

Ik vond na vier weken elke avond internetten en bellen in Haus Laireiter Wagrain het perfecte appartement. Eén en al vriendelijkheid. Wij hebben in de Krokusvakantie 2006 fantastisch in Wagrain kunnen skiën en onze zoons (12 en 8) waren niet bij de skiklas weg te slaan. Veel vriendelijke mensen uit Scandinavische landen en leuke Nederlanders. Geen apres-skihakwerk maar heerlijk eten en drinken in een keur aan restaurants en dan - zoals het hoort - rond 21.00 uur met z'n alles moe maar met een glimlach naar bed, op naar de volgende dag. Wintersport zoals het hoort. We hebben tijdens de vakantie nog een optie op het appartement laten vastleggen en deze inmiddels omgezet in een boeking. Het was de 4 weken bellen waard.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 26 februari 2006

Door: Arend ten Brinke over Wagrain

Wij zijn nu al 5 jaar met wintersport in Wagrain met een groep van ongeveer 20 personen en het bevalt er nog steeds erg goed hele mooie pistes voor beginners en gevorderden leuke apres-ski barren gezellige cafe`s en restaurants niet duur om uit eten te gaan gemiddeld ongev. 25 € perpersoon vooral bij Hubertus is het erg gezellig . Groeten A.J.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 6 februari 2006

Door: A V S uit Z over Wagrain

Wij zijn 28-1-2006 een weekje naar wagrain geweest,het is een gezellig dorpje,vriendelijke mensen. De pistes waren prima,de sneeuw was goed en de zon scheen iedere dag.Voor gevorderden waren de pistes uitstekend,voor beginners vond ik de blauwe pistes te steil,er zaten erg steile stukken tussen.Voor kinderen was het er ook prima.de lessen werden gegeven boven op de piste,waar je met een gondel naar toe kon.De skipas was wel duur 173 euro p.p.Met de gratis skibus waren veel pistes bereikbaar.Het was er gezellig druk en er waren geen lange wachttijden bij de lift.We zijn ook nog een dag naar Zauchensee geweest en daar vond ik (als beginner) de piste perfect. en de apres ski heel erg gezellig. A V S uit Z

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 29 november 2005

Door: Jetsen over Wagrain

Hey! ik ben vorig jaar in wagrain geweest het was er prachtig om te skiën!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 16 november 2005

Door: Anoniem over Wagrain

Wagrain is een heel mooi sfeervol dorp. Overal zijn lekkere restaurantjes waar je heerlijk kunt eten. En het skieen is er geweldig! Mooie pistes voor jong en oud, voor beginners en gevorderden!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen