Verdere beoordelingen over Matrei-Kals

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Schrijf een beoordeling

8

Datum 1 maart 2020

Door: Andre over Matrei-Kals

Kleinschalig maar niet klein, meer dan voldoende leuke pistes voor alle leeftijden

Perfect geprepareerde pistes, voldoende aanbod, onwijs voordelig gebied, overnachten, drank en eten op prettig prijsniveau.

8

Datum 28 april 2015

Door: Van Bruggen over Matrei-Kals

Heerlijke vakantie gehad

De gebieden in Oost-Tirol zijn klein, maar bieden tal van mogelijkheden. Wij zaten tussen de gebieden Matrei-Kals en Lienz en dit is ons uitstekend bevallen. Veel off-piste mogelijkheden, dus kilometers genoeg en niet zo massaal. Geen wachtrijen, betaalbaar op de piste en ook ons appartement kostte geen drol. (ook tijdens de schoolvakantie). Wij gaan zeker terug.

9

Datum 9 maart 2014

Door: Anoniem over Matrei-Kals

Mooi skigebied, brede pistes

Er zijn veel rode en zwarte brede pistes voor gevorderden aan de kant van Matrei. Beginners zijn beter aan de kant van Kals. Daar zijn meer blauwe pistes. Vriendelijk voor de kinderen en zeer behulpzaam. Leuke almhutten en lekker eten. Perfecte vakantie gehad met mooie uitzichten.

7

Datum 28 februari 2013

Door: Anoniem over Matrei-Kals

Rustig gebied

Dit jaar in de voorjaarsvakantie naar Kals-Matrei geweest. Wij waren met een gezin met oudere kinderen. Door de kleinschaligheid van de gebieden konden de jonge tieners prima met elkaar op pad. Er waren geen wachtrijen voor de liften. Bij het restaurant van de Adler Lounge (op de top van de GrößGlockner) is het zeer goed eten. Met de auto is het gemakkelijk parkeren onder aan de gondellift. Het dorp Kals is zeer rustig. Zelf zaten wij in een accommodatie op een redelijke hoogte op de Glanz. Hierbij moet rekening gehouden worden met een zeer steil smal weggetje de berg omhoog. Hierdoor zaten wij geïsoleerd en hebben wij het dorp 's avond niet mee kunnen maken.

2

Datum 1 maart 2012

Door: Stephen over Matrei-Kals

In de Krokusvakantie van 2012 zijn wij voor het eerst naar het skigebied Kals-Matrei geweest. We hebben een paar km voor het dorpje Kals in ‘Lesach’ een leuk appartement gehuurd. Het gebied van Kals is door de gondel naar de Adler Lounge op 2621 meter verbonden met het skigebied van Matrei wat het gebied zeer afwisselend maakt. Ook waren erg geen wachttijden bij de liften wat erg prettig is. Het totale gebied is 110km groot (geen 224 zoals Snowplaza omschrijft!) Voor de echte beginners zijn de pistes vanaf de Adler Lounge eigenlijk te steil. Ook wordt de gondel bij harde wind soms stil gezet wat het skigebied wat beperkt maakt. Onderaan de gondel is een kleine ski-verhuur (Sport Gratz)waar je aan het eind van de dag je ski’s (voor € 1,50 per nacht) kunt laten staan. Dit is erg handig en scheelt een hoop gesjouw. Ook kun je de auto gratis vlak voor de gondel parkeren. Bovenaan (in het gebied van Kals) bij de BlauSpitz is een erg mooi restaurant waar je lekker kunt eten en heerlijk kunt zitten en van een geweldig uitzicht kunt genieten!! Zelfs in de krokusvakantie was het er lekker rustig! Wat de apres-ski betreft is er volgens mij niet veel te beleven maar dat vonden wij niet erg. In het kleine dorpje was een grote supermarkt wat erg handig was. Kortom, een leuk gebied waar we nog wel een keer terug willen komen!

Overzicht liften en pisten Matrei-Kals

Pisten

Lifte

Extra informatie

Blauwe pistes12 km Sleepliften11Seizoenstart21 december
Rode pistes25 km Stoeltjeslift(en)6Seizoenseinde10 april
Zwarte pistes6 km Gondels3Gletscher
Skirouten0 km Treinen0Minimale hoogte920 m
Totaal43 km Capaciteit1900 Pers./Std.Maximale hoogte2403 m
Meer informatie over Matrei-Kals ›