Recensies Matrei-Kals

Ervaringen van andere wintersporters zijn onmisbaar wanneer je voor een wintersport in het skigebied van Matrei-Kals wilt kiezen. Een recensie over Matrei-Kals kan de doorslag geven om wel of niet voor dit skigebied te kiezen. Zijn er veel pistes voor beginners? En is het skigebied wel zo kindvriendelijk als wordt beweerd? Hieronder lees je de recensies van wintersporters die in het skigebied Matrei-Kals zijn geweest. Je kunt ook je eigen ervaringen met de bezoekers delen door zelf een recensie over het skigebied Matrei-Kals achter te laten.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 1 maart 2020

Door: Andre over Matrei in Osttirol

Kleinschalig maar niet klein, meer dan voldoende leuke pistes voor alle leeftijden

Perfect geprepareerde pistes, voldoende aanbod, onwijs voordelig gebied, overnachten, drank en eten op prettig prijsniveau.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 28 april 2015

Door: Van Bruggen over Matrei in Osttirol

Heerlijke vakantie gehad

De gebieden in Oost-Tirol zijn klein, maar bieden tal van mogelijkheden. Wij zaten tussen de gebieden Matrei-Kals en Lienz en dit is ons uitstekend bevallen. Veel off-piste mogelijkheden, dus kilometers genoeg en niet zo massaal. Geen wachtrijen, betaalbaar op de piste en ook ons appartement kostte geen drol. (ook tijdens de schoolvakantie). Wij gaan zeker terug.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 9 maart 2014

Door: Anoniem over Matrei in Osttirol

Mooi skigebied, brede pistes

Er zijn veel rode en zwarte brede pistes voor gevorderden aan de kant van Matrei. Beginners zijn beter aan de kant van Kals. Daar zijn meer blauwe pistes. Vriendelijk voor de kinderen en zeer behulpzaam. Leuke almhutten en lekker eten. Perfecte vakantie gehad met mooie uitzichten.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 28 februari 2013

Door: Anoniem over Kals am Großglockner

Rustig gebied

Dit jaar in de voorjaarsvakantie naar Kals-Matrei geweest. Wij waren met een gezin met oudere kinderen. Door de kleinschaligheid van de gebieden konden de jonge tieners prima met elkaar op pad. Er waren geen wachtrijen voor de liften. Bij het restaurant van de Adler Lounge (op de top van de GrößGlockner) is het zeer goed eten. Met de auto is het gemakkelijk parkeren onder aan de gondellift. Het dorp Kals is zeer rustig. Zelf zaten wij in een accommodatie op een redelijke hoogte op de Glanz. Hierbij moet rekening gehouden worden met een zeer steil smal weggetje de berg omhoog. Hierdoor zaten wij geïsoleerd en hebben wij het dorp 's avond niet mee kunnen maken.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
2

Datum 1 maart 2012

Door: Stephen over Kals am Großglockner

In de Krokusvakantie van 2012 zijn wij voor het eerst naar het skigebied Kals-Matrei geweest. We hebben een paar km voor het dorpje Kals in ‘Lesach’ een leuk appartement gehuurd. Het gebied van Kals is door de gondel naar de Adler Lounge op 2621 meter verbonden met het skigebied van Matrei wat het gebied zeer afwisselend maakt. Ook waren erg geen wachttijden bij de liften wat erg prettig is. Het totale gebied is 110km groot (geen 224 zoals Snowplaza omschrijft!) Voor de echte beginners zijn de pistes vanaf de Adler Lounge eigenlijk te steil. Ook wordt de gondel bij harde wind soms stil gezet wat het skigebied wat beperkt maakt. Onderaan de gondel is een kleine ski-verhuur (Sport Gratz)waar je aan het eind van de dag je ski’s (voor € 1,50 per nacht) kunt laten staan. Dit is erg handig en scheelt een hoop gesjouw. Ook kun je de auto gratis vlak voor de gondel parkeren. Bovenaan (in het gebied van Kals) bij de BlauSpitz is een erg mooi restaurant waar je lekker kunt eten en heerlijk kunt zitten en van een geweldig uitzicht kunt genieten!! Zelfs in de krokusvakantie was het er lekker rustig! Wat de apres-ski betreft is er volgens mij niet veel te beleven maar dat vonden wij niet erg. In het kleine dorpje was een grote supermarkt wat erg handig was. Kortom, een leuk gebied waar we nog wel een keer terug willen komen!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 28 februari 2012

Door: Ben van Doorn over Matrei in Osttirol

28-2-12 Zondag thuisgekomen van een week Matrei met 55 leerlingen. Leuk gebied. Erg geschikt voor beginners. Goed onderkomen op loopafstand van de gondelbaan. Echter de eigenaar van het bergrestaurant spoort niet: snauwen naar en schelden op onze leerlingen, zelfs agressief en slaan. Kortom: als je naar Matrei gaat is dat een goede keuze, maar zorg dat je deze verschrikkelijke man niet onder ogen komt, er zijn gelukkig genoeg andere mogelijkheden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 22 februari 2012

Door: Hansi aus Tirol over Kals am Großglockner

Ik kom sinds 2000 elk jaar naar Kals een weekje wintersporten. Sinds een paar jaar is het skigebied van Kals verbonden met dat van Matrei. Hierdoor heb je zowel aan de noord (Kals)- als aan de zuidkant (Matrei) voldoende pistekiometers bij verschillende weersomstandigheden. Kals is een bergdorp op 1365 meter hoogte aan het einde van een lang dal. Hierdoor is er geen doorgaand verkeer door het dorp en dus uitermate rustig. Het prijsniveau van de horeca is gunstig te noemen. Om wild te apres skien moet je niet in Kals zijn.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 31 oktober 2010

Door: jasper over Kals am Großglockner

Grootste voordel; nooit wachtrijen voor de lift. We gaan nu voor de 5e keer daarheen en nog lang niet uitgeskied. Ook voor de betere skier een top lokatie.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 5 september 2010

Door: Anita over Matrei in Osttirol

Voorjaarjaarsvakantie van 2010 voor het eerst skigebied van Matrei / Kals bezocht. Uitstekend vermaakt, blijkbaar mede door de inmiddels goede aansluiting tussen Matrei en Kals. Weliswaar is het geen groot skigebied maar zijn er voldoende mogelijkheden om off piste te gaan. Liften misschien niet overal even modern en snel (hier wordt geloof ik aan gewerkt) maar dit wordt gecompenseerd doordat er geen wachttijden zijn. Apres ski mogelijkheden waren er in Matrei nauwelijks maar hieraan hadden wij geen behoefte; dus ook niet gemist. Wij zijn in ieder geval nog niet uitgekeken op het skigebied.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 26 februari 2009

Door: Lieuwe over Matrei in Osttirol

Ideaal skigebied voor gezinnen met kleine kinderen. Skileraar Johan, NL, deed het erg goed volgens de kinderen, binnen 1 week van de rode piste. En ok, de liften sluiten niet aan, maar wel lekker rustig en geen lange rijen voor de lift. Maar...en nou komt ie...de eigenaar van het bergrestaurant, wat een vreselijk naar mannetje, zelden zo'n vervelend mens(?) meegemaakt, schreeuwt tegen kinderen, stuurt gasten eruit om de meest vage redenen, maakt foto's van vuile overtreders en dreigt, als je hem op zijn gedrag aanspreekt, met zijn advocaat... Dus ga gerust naar Matrei, maar mijdt het bergrestaurant.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 12 februari 2009

Door: Marco over Kals am Großglockner

Prachtig klein skigebied voor families met kinderen. Is nu rechtstreeks verbonden met Matrei (dec 2008). Klein dorpje met zeer vriendelijke mensen en een schitterende natuur.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 28 december 2008

Door: Anoniem over Matrei in Osttirol

Wij zijn net weer terug van onze wintersport in Matrei. Nadeel is de laatste 100 km door de bergen rijden, maar daarna een oase van rust. Wij waren er voor het 3e jaar alweer met 2 kinderen van 12 en 13 jaar en zij hebben ook weer genoten van de rust op de pistes, de vriendelijke bediening (niet in het bovenste restaurant) maar eentje eronder en de ruimte. Apres-ski is niet erg aanwezig maar met kinderen ga je daar toch niet zo snel naar toe. Ook zitten we voor het 3e jaar in hetzelfde app. met zeer vriendelijke gastheer en vrouw, waar het zeer betaalbaar is voor een super ruim app. volgend jaar gaan we 2 weken. Voor ons ideaal!!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 16 januari 2008

Door: Anoniem over Matrei in Osttirol

Virgen is een heel klein dorpje waar je voor heel weinig geld kunt overnachten. Het is wel 10 km rijden elke dag om op de ski piste te komen in Matrei. Komend jaar wordt er een doorgang gemaakt van Matrei en Kals. Hierdoor wordt het gebied 3 keer zo groot. www.virgen.at

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 4 maart 2007

Door: Anoniem over Matrei in Osttirol

Een klein skigebied met vriendelijke mensen. Voor jonge gezinnen die geen tochten willen maken en niet alleen zwart af willen is dit een aanrader. Wij hebben genoten!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 9 maart 2006

Door: Anoniem over Matrei in Osttirol

Dat de baas van het bergrestaurant nog steeds de wisseltruc in zijn voordeel probeert uit te halen kennen we van twee vakanties in Matrei. Geen bijzonder dorp.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 5 maart 2006

Door: Anoniem over Matrei in Osttirol

Het is een klein gebied. Om te ski-en moet je naar boven met de gondel. Beneden is verder niets. Ook de kids moeten naar boven om les te krijgen. Wij van geweest van 24-02 t/m 03-03-06. Zondag was de skiles voor kids een ongeordend zootje. Veel te veel kinderen en de kids wisten niet bij wie ze hoorden. Vooral de kleine kids. De liften zijn niet op elkaar aangesloten wat dus elke dag weer klunne betekende. Het bovenste berg restaurant was wel goed qua eten maar de eigenaar was erg onvriendelijk en probeerde elke keer weer te weinig geld terug te geven. kortom voor ons niet voor herhaling vatbaar.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 9 december 2005

Door: Mister Ost Tirol over Matrei in Osttirol

Mooi klein en compact ski gebied. Het heeft 2 zwarte en vele rode pistes. Ideaal voor mensen die niet willen verdwalen of niet off pistes willen skiën. Maximale hoogte is 2700 meter. Helaas is dit skigebied niet verbonden met andere omliggende Pistes zoals nergens in Ost Tirol. Nadeel van dit skigebied is dat je door de TauernTunnel moet gaan om hier te komen en je Tol verschuldigd bent € 11 enkele reis. Tevens moet je vanaf Kufstein 185 km binnendoor rijden en over de Fernpass komen (1375 meter).

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 30 september 2005

Door: Hans over Kals am Großglockner

Rustig dorp aan het einde van een dal. Voor echte skicracks is dit dorp niet geschikt. Gastvrije mensen en schitterende natuur.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen

Sneeuwhoogte
Matrei-Kals

Berg0 cm
Dal0 cm
open - dicht
hoogten

Deze informatie geldt voor het skigebied Großglockner Resort. Gedurende het wintersportseizoen wordt deze informatie dagelijks geaktualieerd

Toestand pistes geen info
Km pistes open 0
Liften open-
Rodelbaan open open
Snowpark gesloten