Beoordelingen Lofer

Het is altijd prettig om voor je vakantie ervaringen van andere wintersporters over een skidorp of skigebied te lezen. Een beoordeling kan je doen besluiten juist wél of niet naar Lofer te gaan. Door middel van de onderstaande beoordelingen kun je bepalen of Lofer ook voor jouw een goede bestemming is voor je volgende wintersport. Lees de recensies van bezoekers die reeds in Lofer op wintersport zijn geweest. Ben jij in Lofer geweest? Deel dan jouw ervaringen met andere bezoekers en laat je beoordeling achter. Zo help je andere bezoekers bij het vinden van hun ideale wintersport bestemming.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 20 maart 2019

Door: Wilfried Beijer over Lofer

Gezellig dorp en fanastische piste

Met 2 kinderen voor de 5de keer naar lofer geweest. Het dorp is geweldig voor ieder wat wils. De piste is ideaal voor kinderen en ook voor de gevorderden. Op de piste lekkere restaurantjes kortom het is kleinschalig maar enorm leuk en gezellig.

De kinderen vermaken zich prima
Kan niks bedenken

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 19 maart 2019

Door: Ingrid over Lofer

Erg leuk skigebied!

Heerlijk skigebied en leuk dorpje. Zeer geschikt voor gezinnen.

Goed skiën en leuk voor kinderen
Wat kleiner gebied

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 16 augustus 2018

Door: Laura van Dijk over Lofer

Voor ons perfect

Lofer is een fijne en sfeervolle plaats waar wij al jaren graag komen met het gezin. Het dorp is gezellig en er zijn genoeg leuke accommodaties om uit te kiezen. Ook ’s avonds is er voldoende keus om uiteten te gaan. Niet alleen in Lofer zelf, maar ook in het nabijgelegen St. Martin bei Lofer. Het skigebied is niet heel groot, maar voor ons perfect. We kennen de pistes op ons duimpje en nu de kinderen wat ouder zijn, kunnen we ze met een gerust hart ook een paar dagen alleen laten skiën. Tussen de middag zijn er leuke berghutten om te eten met echt Oostenrijkse maaltijden. Ook komend seizoen gaan we weer!

Overzichtelijk skigebied met fijne pistes
Goede lesfaciliteiten
Leuk dorp met dito accommodaties en restaurants
Wil je echt lange tochten skiën dan is dit skigebied te klein. Voor ons in iedergeval perfect

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 6 maart 2018

Door: Josephine van Bennekom over Lofer

Heel leuk klein gebied

Het is een heel leuk klein gebied met goed pistes en goede sneeuw

Gezellig, aardige skileraren,

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 5 maart 2018

Door: Bianca over Lofer

Mooi klein dorpje met een gemoedelijke sfeer

Mooie pistes perfect om met kinderen heen te gaan. Hier kan je je kinderen als ze al kunnen skiën alleen laten gaan als je zelf nog even op t terras wil blijven zitten. Je kan ze op veel pistes perfect zien vanaf t terras.

Vriendelijkheid
Sleeplift

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 5 maart 2018

Door: Christel bellens over Lofer

Prachtig skigebied, niet te druk!

Reeds 42 jaar op vakantie in Unken, gelegen juist naast Lofer. Prachtige omgeving, heerlijk om te wandelen en te skiën!

Geen grote drukte.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 2 maart 2018

Door: Gerwin Berkepies over Lofer

Het was mooi en goede sneeuw

Mooie pistes en alles was duidelijk. Verval voor beginners is het mooi omdat er een goede piste voor is

Korte rijen
Niet heel groot

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 26 februari 2018

Door: Rik over Lofer

Klein gemoedelijk familiegebied.

Beperkt aantal km piste, waarvan veel blauw. Daarmee voor beginners en families met jongere kids interessant.

Centraal punt boven op de berg. Redelijk betaalbaar.
Verouderde lift en sleeplift.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 7 maart 2015

Door: marloes over Lofer

Geweldig gebied met jonge kinderen

Wij gingen met twee gezinnen naar Lofer. Kozen voor dit gebied omdat het niet al te groot is en overzichtelijk. Een aantal kinderen hadden voor het eerst les, skischool Sturm deed er alles aan om de kinderen van alles te leren. Zeer gemotiveerde leraren veel Nederlandse leraren en leraressen erg fijn voor onze jongste van 3,5. Vanwege de drukte bij de lift namen we voor 8.45 de lift naar boven dan was het prima te doen. Prachtige pistes en de wachtrijen vielen mee in de voorjaarsvakantie. De mensen zijn allemaal erg aardig iedereen helpt elkaar. Vermijd wel de zaterdagdrukte richting het gebied wij reden vrijdagnacht je hebt dan geen last van files. Terug raden wij ook aan om in de voorjaarsvakantie vroeg te vertrekken zodat je niet de hele dag file rijdt. Een echte aanrader dit gebied

Geen lange rijen in de voorjaarsvakantie bij de liften
Alleen drukte bij de gondel om weer naar het dalstation te gaan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 15 maart 2014

Door: Nathalie over Lofer

Mooie gebied voor families

Ondanks dat er in het dorp geen sneeuw lag, werd er op de pistes alles aangedaan om de afdalingen goed te houden. Prima busvoorziening, stalling van de (huur)materialen bij de gondel: ideaal. Geen gesjouw met spullen, niet zoeken naar een parkeerplaats, goed geregeld! Soms wel druk bij gondels (carnavalsvakantie). Zowel voor snowboarders in onze groep, als beginnende en gevorderde skiërs waren er leuke afdalingen.En het leuke is dat je elkaar toch weer bij de lift ziet.

Gezellig, gemoedelijk en overzichtelijk
Drukte bij sommige liften

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 15 september 2013

Door: Gerard over Lofer

Prima skigebied gezin met jonge kinderen

Vriendelijk dorp, ruime en mooie pistes. Vooral blauw en iets minder rood. Goed verzorgd. Beperkt gebied dus geen lange tochten. Goede skischool voor kinderen. Overzichtelijke omgeving met kinderen. Zij kunnen dus snel zelf pistes nemen. Skipas niet heel duur (ook niet heel goedkoop). Prima appartementen aan de rand van het dorp op 5 min. rijden. Wel drukke gondel in dal dus op tijd starten voor parkeerplaats en korte rij. Eén van de leukere, kleinere en betaalbare skigebieden voor gezinnen met jonge kinderen. Echt minpunt vonden wij de route via München die filegevoelig is. Dus vrijdagspits en zaterdagochtend mijden.

Overzichtelijk
Betaalbaar
Ruimte (eenmaal boven)
Drukke dalgondel
Route via München

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 19 juni 2013

Door: Marianne over Lofer

Leuk familiedorpje

Ondanks de gemengde reacties toch besloten om eens een kijkje te nemen en zelf te oordelen. Bij de gondel in het dal was het inderdaad erg druk, maar zodra je boven bent is het goed te doen. De kinderen hebben geen skiles gehad dus daar heb ik niet over kunnen oordelen. Het dorp is echt een traditioneel dorpje, ook erg rustig en van après-ski is geen sprake. De prijzen vielen ons erg mee, en we vonden het voor een familievakantie toch wel een aardig gebied. We zullen hier waarschijnlijk niet snel nog eens heen gaan, maar als je een rustige vakantie wilt is Lofer wel geschikt.

Rustig authentiek dorpje
Leuk skigebied voor kinderen
Geen après-ski
Lange wachttijd bij de gondel

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 5 december 2011

Door: "Johannes de Doper" over Lofer

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 5 januari 2010

Door: J.Gerberink over Lofer

Hallo allemaal, wij zijn met 2 stellen naar Lofer geweest 4 volw. en 4 kinderen het was een grote puin hoop.[ met kerst en oud en nieuw2009] Wachttijden van ongeveer 1.30 uur om boven te komen een lift uit het jaar 1970 totaal geen capaciteit. En in het dorp is gewoon geen hol te doen helemaal niks. De ski les lijkt wel een circus veel telaat beginnen en dan ook nog eerder stoppen. En dan de prijzen zijn helemaal niet zo goedkoop hoor, skiles 169 euro voor 5 dgn. en dan 5 dgn. voor de bambini's 143 euro 2 uur per dag het gebied is veel te duur voor wat je krijgt.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 12 februari 2009

Door: CYRIL over Lofer

Wij gaan voor het 4e jaar naar Lofer en zijn zeer te spreken over dit dorp. Voorheen altijd naar het wilder Kaiser ski gebied geweest waar het geweldig skien is maar met de komst van onze 3 kinderen werd het daar te duur. In lofer heb je een geweldige familie ski pas die zeer gunstig geprijsd is (scheelt de helft met andere gebieden) en skien met je gezin nog betaalbaar maakt. Apres ski is niet echt veel, maar dat missen wij als gezin niet. Het enige min puntje is dat als je 's-ochtends naar boven wil met de gondel, dat er een enorme wachtrij is omdat het maar kleine oude gondels zijn. Maar eenmaal boven is het goed vertoefen en kun je ook als gevorderde skier goed uit de voeten en is het erg overzichtelijk.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 11 januari 2008

Door: Anoniem over Lofer

Gaan dit jaar met carnaval voor het 5e jaar naar Lofer. Geweldig, ook met jeugd die snowboarden. Vele restaurantjes op de piste's waar je goedkoop kan eten en drinken. De apres ski onder aan de piste is erg gezellig en voor een paar eurootjes lekker aangeschoten naar je chalet of hotel terug wandelen, want het is allemaal op loopafstand, wel zo veilig, niet meer achter het stuur. Ben al vele jaren op wintersport geweest, maar hier is het nog echt gemoedelijk en dat is het zeker niet overal. Het is op de meeste plaatsen gewoon geld uit je zak kloppen. Hier kan je gewoon met gezin voor 1500 eurootjes een hele week lekker vertoeven.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 11 januari 2008

Door: gaston over Lofer

Eindelijk een gebied gevonden waar het voor een groot gezin nog betaalbaar is. Was er 25 jaar geleden ook al geweest en er was weinig veranderd. Wat onzettend prettig is dat er geen grote groepen met hollanders komen die van zichzelf denken dat ze dronken van alles mogen en van zichzelf vinden dat ze erg leuk zijn voor anderen. Helaas komt dit steeds vaker voor en zijn het niet alleen de jongeren, maar ook de mannenclubjes die zonder vrouw een weekendje de beest uithangen. Dit is echt een familie gebied en laten wij het zo houden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 7 september 2007

Door: Touche over Lofer

Jongens, wat heb ik me hier verveeld. Op één dag heb je het daar wel gezien. En als je dan denkt dat de apres-ski wel ok zal zijn kom je nogeens dubbel bedrogen uit. Voor kinderen is het wel ok. Volgende keer ga ik gewoon weer naar Frankrijk, kan ik me nog eens uitleven. Laten we de kinderen toch gewoon thuis. (zeuren toch alleen maar!) Of ze kunnen met m'n vrouw naar Oostenrijk, nog beter. Zijn we daar ook vanaf.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 7 maart 2007

Door: John Weeda over Lofer

Wij komen al 6 jaar naar Lofer om te wintersporten. Dit naar onze grote tevredenheid, we vinden het prettig dat we weten waar onze kinderen uithangen tijdens de les. En natuurlijk is het ook leuk om ze een voorbij te zien vlammen. Dit kan om dat het gebied niet zo massaal en groot is. Evenals het ophalen van de kinderen uit de les is prettig ze gaan skiënd naar beneden en komen altijd op 1 punt uit en dat is bij de ski liften waar je ook een gezellige skibar hebt waar je al wachtend een versnapering kan nemen. Kortom: een perfect gebied voor jonge gezinnen, als je extreem wilt moet je iets anders opzoeken. Wij zijn volgend jaar weer van de partij in lofer. O ja. prijs kwaliteit verhouding t.o.v. andere gebieden is zeer gunstig te noemen. De Ski scholen(2) zijn zeer goed georganiseerd (Herbst/Sturm) en makkelijk in omgang. (bijv. bij wijzigen van lessen ,verlengen of verkorten van lessen door ziekte o.i.d.)

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 22 januari 2007

Door: Wouter Bos over Lofer

Afgelopen jaar een heerlijke skiweek gehad met gezin. De twee kinderen hadden een reuze tijd! voor kinderen is het perfect en heel overzichtelijk. Ook voor beginners is het er dik in orde. Echt een klein en gezellig gebied voor een startend gezin. Zeer betaalbare app. vanaf ongeveer 40,- per nacht en een gezinsskipas voor 360,- . Niet geschikt voor ervaren skiers of vertier zoekende jongeren. Overigens ook geen vignet nodig om er te komen! Dit jaar zeker weer.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 7 januari 2007

Door: Marja en Hans over Lofer

Wij komen er al vele jaren (vroeger met de kinderen) en hebben het er steeds naar ons zin ook al omdat er voor elk wat wils is. Ieder jaar vinden er verbeteringen plaats aan skipistes of liften. Skiën, ook voor gevorderden is zeer redelijk. Voor gezinnen met kinderen zouden we het zelfs ideaal willen noemen. Wandelen is prachtig te doen in de naaste omgeving, zelfs vanuit het dorp zelf. En wil je in de naaste omgeving kijken als Salzburg of Zell am See, dan ben je daar zo met het openbaar vervoer. Niet te vergeten de autoreis daar naar toe. Wij vermijden Munchen door via Kassel en Regensburg te rijden en komen meestal filevrij en ontspannen aan in een uurtje of 10, komende uit Zoetermeer en dat voor een kleine 1100 kilometer! Restaurantjes zijn overigens ook aardig, maar inderdaad zou het iets meer mogen worden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 10 december 2006

Door: Maria over Lofer

Wij gaan al jaren naar Lofer, zeer tot onze tevredenheid. De sfeer is goed, de omgeving bekend en de pistes lekker en goed onderhouden. Inderdaad niet voor de grote avonturiers, maar daarvoor kun je, op een half uurtje rijden, ook in andere plaatsen terecht. Fieberbrunn is echt leuk om te skiën/boarden voor een dag! Evenals Kaprun (gletsjer) of Zell am See! Onze, inmiddels grote kinderen, willen nog steeds liefst naar Lofer. Meestal wil je je eigen stekje liever wat geheim houden. In dit geval niet: er sluiten steeds meer hotels omdat het aantal overnachtingen niet voldoende meer zijn. Dat is jammer voor de sfeer en het aantal beschikbare restaurants neemt er ook mee af. Dus: Óp naar Lofer! het is de moeite waard!! En voor de zomer-wandelliefhebbers: ook een héél goed uitgangspunt (ook voor sportieve activiteiten van ruigere aard).

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 26 oktober 2006

Door: philip modijefsky over Lofer

Geweldige en zeer sneeuwzekere plaats om gezellig met de hele familie naar toe te gaan. Prijzen van appartementen / liften etc zijn zeer redelijk en het eten is goed. Niet geschikt voor als je de hele dag wilt bikkelen

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 27 februari 2006

Door: h v garderen over Lofer

heb al menige piste,s gehad. als je echt de hele dag wil rammen moet je hier niet zijn het is echt een gebied voor mensen die het lekker rustig aan willen doen. en willen genieten van rust .het eten is echt fantasties. alleen weinig keus in restaurant,s een groot nadeel is je kan maar met een kabelbaan naar boven dat kan erg druk zijn voor de rest erg naar mijn zin gehad o ja nog wat de restaurant,s hebben door de weeks ook een rust dag dus let op als je wilt uit eten!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 december 2005

Door: Fam. Scheffer over Lofer

Een geweldig gezellig dorpje met een fantastisch skigebied. Niet super groot maar zo kom je de kids nog eens tegen tijdens de skilessen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 29 november 2005

Door: Anoniem over Lofer

Heerlijk rustig en gemoedelijk familieplaatsje. Zeker niet geschikt voor gasten die alleen maar komen om te feesten en zuipen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen