Beoordelingen Ischgl

Het is altijd prettig om voor je vakantie ervaringen van andere wintersporters over een skidorp of skigebied te lezen. Een beoordeling kan je doen besluiten juist wél of niet naar Ischgl te gaan. Door middel van de onderstaande beoordelingen kun je bepalen of Ischgl ook voor jouw een goede bestemming is voor je volgende wintersport. Lees de recensies van bezoekers die reeds in Ischgl op wintersport zijn geweest. Ben jij in Ischgl geweest? Deel dan jouw ervaringen met andere bezoekers en laat je beoordeling achter. Zo help je andere bezoekers bij het vinden van hun ideale wintersport bestemming.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 16 maart 2017

Door: 10eke over Ischgl

Geweldig mooi groot skigebied met veel pistekilometers voor gevorderden.

Op de pistes gezellige restaurantjes om te eten en drinken, geen wachttijden bij de snelle (cabine)liften, mooie brede pistes veel rood en zwart en enkele blauwe pistes, geweldige mooie rode ski afdaling vanaf de Palinkopf naar Samnaun.

Skieen tot in het dorp Ischgl en Samnaun, veel pistekilometers voor de liefhebbers.
Geen

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 8 april 2016

Door: Guido G. over Ischgl

Ischgl back to the future

Ik was al enkele jaren niet meer in Ischgl geweest, maar de voorbije winter 3x gaan skiën in Ischgl: eind januari, begin maart en zopas de eerste week van de paasvakantie. Het meest positieve is dat er veel minder Russen en Oost-Europeanen zijn dan enkele jaren terug. Het protserige is terug naar de achtergrond gedrongen om plaats te maken voor de levensgenieters. Ischgl blijft een top-skigebied, hoe je ook draait of keert. En als je vaker gaat, kan je Ischgl in al zijn gedaanten ontdekken: de Lange Wand 3x in totaal verschillende omstandigheden gedaan: 1x bultig, 1x super en 1x totaal verijsd...

Minder protserig dan enkele jaren terug. Ischgl is één van de mooiste skigebieden van Oostenrijk: veel variatie van lichtblauw tot donkerzwart
Duur: Uiteraard betaal je een prijs ... en Ischgl weet dat er voldoende liefhebbers zijn.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 9 maart 2016

Door: Nadine over Ischgl

Feest

In Ischgl vind je de perfecte combinatie van leuke pistes, gezellige hutten en waanzinnige apres-ski

Sfeer
Niet zo geschikt voor families

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 28 februari 2016

Door: Rianne over Ischgl

Mooi skigebied, leuk dorp

Ik begrijp niet goed waarom er gezegd wordt dat de liftprijs in dit gebied ver boven gemiddeld is. Je betaalt hier +- 240 euro voor 6 dagen, dat is echt niet veel voor het aantal km pistes. Bij kleinere gebieden betaal je tegenwoordig in Oostenrijk ook €200,- en dan heb je soms voor 1/10 van het aantal kilometers. Wat dat betreft is de prijs dus prima! Als je een huisje boekt net iets buiten het centrum is het ook goed te doen. Verder is het een mooi en uitgestrekt gebied met als hoogtepunt de afdaling naar Samnaun (voor skiërs geweldig). Door de hoge ligging ook een sneeuwzeker gebied tot het eind van het seizoen. Ischgl heeft niet echt de traditionele Oostenrijkse sfeer zoals bijvoorbeeld Ellmau of Saalbach Hinterglemm, doordat het wel echt een luxe uitstraling heeft, maar er zijn voldoende Oostenrijkse apres ski bars. Het enige wat ik miste was gezellige hutjes op de berg om lekker te eten. Het zijn vooral grote tenten met niet echt mooie zitplekken, daarvoor moet je dan weer naar de luxere tenten en die zijn minder sfeervol. Kortom, prachtig skigebied, mooie apres ski, maar niet het 'ouderwetse Oostenrijk'.

Sneeuwzeker
Groot gebied
Levendige apres ski
Niet heel knus

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 5 september 2015

Door: Ramon over Ischgl

Mooi gebied voor gemiddelde skiër

Het dorp is prima. Mooi Oostenrijks, met veel plekjes voor een goede apres-ski naar ieders wens. Goede mix tussen hotels, appartementen, erg gezellig! Het skigebied is niet zo uitdagend als wel wordt gezegd, wat voor sommigen natuurlijk goed nieuws is. Vooral de pistes boven doen meer aan 'Franse autobahnen' denken. Ook het gebrek aan mooie ongeprepareerde routes draagt er aan bij dat vooral de gemiddelde tot goede skiër en niet de expert een heel mooi gebied vindt in Ischgl. Kortom met het gezin hadden wij het uitstekend naar ons zin! Geen wachttijden bij de liften in het dorp noch boven. De kinderen en oma vonden de tocht naar Samnaun leuk, maar het prikken door Samnaun terug daarna wat minder. Het eten aan de Zwitserse kant kan iets prijziger uitvallen, overigens heeft Ischgl genoeg restaurants op de piste. Heel sterk punt is de sneeuwzekerheid. Zowel door de hoogte als de sneeuwkanonnen lag er zelfs met kers 2014 prima sneeuw. Zeker een aanrader, echter, ski je het liefst ver weg van de piste kan je beter al na de Arlberg tunnel afslaan naar Sankt Anton

Mooi dorp met ruim gebied voor iedereen
Niet zo top voor de expert als wel gezegd wordt

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 18 maart 2015

Door: Helen over Ischgl

Prachtig skigebied, nog nooit zo mooi geskied in Oostenrijk

Heb al heel wat skigebieden gezien maar dit gebied is echt geweldig. Minder geschikt voor beginners en gezinnen met kinderen. Er skiën extreem veel goede skiërs. Denk ook door de best pittige afdalingen. Blauw is hier in veel gebieden al rood en rood is elders zwart. Supersnelle en mooie liften, pistes goed onderhouden en lekkere restaurants op de piste. Normale Oostenrijkse prijzen. De accommodaties zijn duurder maar alles in het centrum is minimaal 4 sterren. Wij zaten in Solaria, tophotel! Fantastisch eten, ruime schone kamers en perfecte voorzieningen. Geld zeker waard! Wij gaan zeker nog eens terug maar niet met onze kleine kinderen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 19 februari 2015

Door: Semmel over Ischgl

Ischgl in een woord: fantastisch!!!

Wij zijn met drie vriendinnen begin februari in Ischgl geweest. Ik blijf het een super skigebied vinden. Sinds dit jaar flink geïnvesteerd in nieuwe liften, depot etc. Ziet er super uit. Ischgl zelf is vrij duur, daarom in Kappl overnacht en met de skibus richting Ischgl elke morgen. Vertrekt om het kwartier en binnen 10 minuten ben je in Ischgl. Genoeg restaurants waar je een lekker bord spaghetti hebt voor €11.-. Niet te duur voor een goede bodem als je richting de apres-ski gaat. Paznauner Taja een zekere aanrader!! Op de berg jetzt gehts los!! Wat een sfeer, geweldig! Je hebt in Ischgl veel variatie aan apres-ski dus voor ieder wat wils! Houd je liever van house music ga dan richting de schatzi bar waar je kunt genieten van de top40 music. Ga je voor de echte apres-ski ga dan naar de Niki Stadl, Kuhstall of Trofana! Super super super!!! De prijzen vielen ons ook mee voor een 0.5 l bier betaal je €5.-! Ja.. En dat is overal in Oostenrijk! Ischgl is top, je moet er van houden. En ja ik vind dat je er ooit moet zijn geweest! Overigens vond ik dit jaar het Russen gehalte zwaar meevallen, veel Belgen en Brabanders tegengekomen!! Ischgl tot volgend jaar!!

Diverse apres-ski
Super skigebied
Lekkere restaurants
Altijd druk

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 1 februari 2015

Door: Michel over Ischgl

Sneeuwzeker en sportief skigebied

Uitdagende pistes, zeer veel supersnelle liften, goede restaurants en zeer veel pistekilometers. Wel een giga oud mannenbolwerk, vrouwen zijn zeldzaam maar deze houden meer van zon en een warm strand heb ik het idee na een verblijf in Ischgl van 7 dagen.

Goede uitgebreide pistes
Supersnelle liften
Erg duur

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 16 december 2014

Door: MK over Ischgl

Russisch roulette

Het dorp van zien en gezien worden, wie heeft de duurste jas aan en wie de mooiste ski's. De Oostenrijkse charme is helaas ver te zoeken. De kwaliteit van het skiën ligt laag, veel vriendengroepen (veelal oudere mannen). Het gebied is uitgebreid en heeft bij voldoende sneeuw mooie afdalingen, wanneer er weinig sneeuw ligt komt je veel een vaak dezelfde pistes tegen . Het dorp kent veel winkels, vooral mode met de duurdere merken. Het uitgaan richt zich op de oost Europeanen, tafel danseressen kom je in veel bars tegen . TIP. Het gebied is leuk, maar wil je genieten dan moet je een verblijf in Samnaun boeken en absoluut niet in Ischgl.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
2

Datum 29 september 2013

Door: Jake over Ischgl

Wat viel dat tegen

Geen waar voor je geld. Kreeg hier het gevoel dat ze alleen maar in ons geld geïnteresseerd waren. Zeer onvriendelijk vooral bij Troffana. Zou hier met mijn gezin absoluut niet naar toe gaan. Als je vanuit het dorp naar boven gaat het eerste wat je ziet als je uit de lift komt is een AC restaurant! Ik ken veel leukere gebieden en gezelliger.

Kan ze niet bedenken
Onvriendelijk

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 18 april 2012

Door: Erik over Ischgl

Met een woord: ge-wel-dig!

Wij zijn nu een aantal keren naar Ischgl geweest en het is er super. Het skigebied is groot en uitgebreid, erg veel snelle liften. Er zijn mooie skiroutes en een aantal heerlijke steile zwarte pistes. De pistes richting Alpe Trida (Samnaun) zijn heerlijk om te carven. De taxfree route naar Samnaun is overigens niet zo geschikt voor snowboarders, die moeten daar veel steppen. Veel leuke berghutten op de piste, waar de prijzen meevallen. Ischgl zelf is wel behoorlijk aan de prijs, dus neem een goed gevulde beurs mee als je wilt après-skiën. De Kuhstall is top, evenals Fire&Ice, altijd gezellig!

Mooi en groot skigebied
Après-ski
Sfeer
Duur
De dalafdaling kan 's middags erg druk zijn

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 22 februari 2012

Door: Johan Izaks over Ischgl

Wij komen al 15 jaar in Ischgl en vinden het ondanks dat het de laatste jaren wat drukker is geworden een prachtig skigebied met veelal rode en zwarte pistes. Het dorp is erg in trek bij mensen die dol zijn op de apres-ski. Hier gaan de feesten door tot in de late ofwel vroege uurtjes. Doordat het skigebied voor 90% op een hoogte van 2300 m. ligt is het sneeuwzeker tot eind april. Ik vind de pistes/ het gebied minder geschikt voor beginners en kinderen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 18 december 2011

Door: Anoniem over Ischgl

vorige week voor de eerste keer in Ischgl geweest. Ik ga er zeker terug naartoe ! Vorige jaren naar Solden en St Anton geweest, maar in Ischgl is er veel meer te beleven! Ook mooie geprepareerde pistes! Prijzen liggen wel een stukje hoger dan elders in de après-ski-bars. Maar goed, dan drink je er maar een minder!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 17 november 2011

Door: Anoniem over Ischgl

Ischgl, daar blijf je naartoe gaan! Als je eenmaal bent geweest wil je niet anders meer, behalve de overbodige luxe - verwarmde stoelliften - kent het ook een enorm gezellige après ski. Niet van die duffe radio 538 muziek, maar gewoon lekkere klassiekers en iederéén doet mee, van jong tot oud. Het is niet aan te raden als studenten reis, daar is het te duur voor. Maar deze belevenis wil je zeker niet missen!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 28 oktober 2011

Door: martijn over Ischgl

Afgelopen jaar naar Ischgl geweest, en komend jaar zullen we er weer heengaan. De prijzen vallen reuze mee, zowel voor de accomodatie als voor de skipas. Bij overnachting in Ischgl krijg je een gastenkaart en is een skipas voor 6 dagen € 186,00. Dat is niet schokkend voor 240 kilometer piste die elke nacht tot de laatste cenimeter keurig geprepareerd wordt. Daarbij komt nog dat het hele skigebied is voorzien van snelle liften, waardoor de wachttijden in het gebied minimaal zijn. Vanuit het dorp vertrekken 3 gondels naar het skigebied, hier kan het 's ochtends wel eens wat drukker zijn maar langer dan 10 minuten wachten hebben wij niet meegemaakt. Als je eenmaal boven bent strekt het gebied zich mooi uit en zijn er zoveel liften dat je heerlijk kan skiën zonder vervelende wachttijden. Het eten op de piste is echt goed, en niet duur. Flinke borden spaghetti voor 9 euro, grote frisdrank voor 4 euro, dat heb ik zeker al veel duurder meegemaakt. En zoals aangegeven is de kwaliteit echt goed. De après-ski is groots, maar erg gezellig. Als je niet wilt après-skiën ga je lekker naar je appartement of even rustig hangen in een lounge-bar. Het feest speelt zich voornamelijk binnen in de kroeg af waardoor je weinig overlast hebt. Ischgl is bij mij met stip op 1 binnengekomen qua skigebieden. Genoeg kilometers, mooie pistes, goede liften, lekker eten en enorm gastvrij.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 12 oktober 2011

Door: Lucas over Ischgl

Met afstand het beste skigebied van Oostenrijk! Hoog, divers en een fantastische après-ski! Ik ben hier nu vier keer geweest en alle keren was het gewedlig. Hotel Tirol is echt een aanrader! Enige nadeel is dat dit alles wel duur is

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 26 juni 2011

Door: cadier en keer over Ischgl

aan allen : bezoek ischgl ook eens als het winter sesioen wordt afgesloten laatste weekeinde van april incl een geweldig concert boven op de berg hier krijg je koude rillingen van ,zo geweldig zon leuke sfeer ,iedereen is aardig gewoon ongelofelijk dit jaar waaren de killers daar. Dit is genieten van het leven de sneew is over het algemeen goed voor al van smorgens 9 uur tot 1 uur het feest gaat savond beneden gewoon door op het plein je weet niet wat je ziet je moet het gewoon eens mee maaken en gegarendeerd dat je de volgende keer weer komt .

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 7 april 2011

Door: Anoniem over Ischgl

In januari voor het eerst in Ischgl geweest en in maart Val Thorens bezocht. Als ik zo terugkijken kan ik alleen maar zeggen wat een verademing Oostenrijk en Ischgl is!! Na vele jaren Mayrhofen werd het tijd om onze horizon te verleggen en zijn we in Ischgl terechtgekomen. De verblijfkosten (logies&ontbijt) waren wel beduidend hoger dan in Mayrhofen. Maar over de totale week gezien was het nog wel te doen na alle spookverhalen. De prijzen in de apris-ski tenten wisselden nog al. En zolang je van de roze bubbels afblijft is het prima. Het skigebied is fantastisch met prima liften en faciliteiten. En het stappen is over de top. Er zijn echter zoveel tenten om naar toe te gaan dat je het soms niet meer weet. Ook is het jammer dat je daardoor andere mensen die je eerder hebt ontmoet minder treft. Het is minder gemoedelijk dan in bv Mayrhofen. Je treft er inderdaad veel welgestelde 35+ aan en dan vooral mannen zonder moeders de vrouw & kids (maar ja, welke vrouw kan daar nu op tegen zijn die wél naar Ischgl gaat. Dames, het is één groot aandacht-paradijs!). Zorg als het even kan dat je niet in een Russen-week terecht komt, want dat is echt verschrikkelijk. Helaas was bij ons wel het geval, maar daar gaan we volgend jaar wel rekening mee houden. De prijs/kwaliteit verhouding is vele malen beter dan in Frankrijk: € 4.50 voor een koude cappuccino/ € 9.- voor een bouillon soepje, een hondehok om in te slapen en bijzonder onvriendelijk personeel overal. Je zou bijna denken dat ze niet blij met je zijn als gast en "spender" . Volgend jaar in ieder geval zeker weer naar Oostenrijk en wederom naar Ischgl!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 11 maart 2011

Door: Oisterwijk over Ischgl

Uitermate Top-klasse, breng genoeg geld mee, want het vliegt eruit. Wat wil je ook als een flesje bubbels 180 euries kost. Veel gezelligheid en fantastische pistes. Volgend jaar weer en daarna weer en daarna WEER.!!!!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 30 januari 2011

Door: Gert-Jan over Ischgl

Mensen, wat een feest is het in Ischgl! Dit jaar voor het eerst hier geweest, maar ik kan je vertellen dat dit zeker niet de laatste keer was. Trofana Alm, Heksenküche, Elisabeth (met dansende dames op de bar), Feuer und Eis en bovenal Nikkis Stadl. Stuk voor stuk geweldige tenten. Als je de Duitstalige muziek, alsmede Per Spoor van Guuske en Heb Je Even Voor Mij van Frans Bauer, even zat bent zijn er genoeg cafe's en pubs die meer hoogstaande Engelse muziek draaien. Nee, over de apres ski niets dan lof! De skifaciliteiten zijn uitmuntend. Dit jaar voor het eerst in mijn leven geen gebruik gemaakt van sleepliften, is gewoon niet nodig. Bijna alle liften zijn stoeltjesliften. Tevens zijn de Fimbabahn en Lange Wandlift verwarmd. De afdalingen zijn prima, vooral rood. Het viel mij wel een aantal keer op dat in rode pistes stukken puur zwart voorkwamen. Op zulke plaatsen hoopte alles op, omdat velen toch even moesten slikken. Het dorpje is, buiten de uitgaansgelegenheden om, niet heel bijzonder. Het is erg ingesteld op het toerisme en doet derhalve niet pittoresk aan. Niettemin stoor ik mij daar niet aan, het is toch wel gezellig en er zijn genoeg winkeltjes. Een heerlijke faciliteit is trouwens de Dorpstunnel met lopende band. Deze loopt vanuit het centrum naar de Fimba- en Pardagratschbahn. Dit maakt het vervoer veelal een stuk aangenamer. Hoe geweldig Ischgl ook is, er kleven ook wat nadelen aan. 's Nachts is het net Salou of Chersonissos. Enige verschil is dat het hier geen beschonken jongeren zijn, maar lallende mannen van middelbare leeftijd. Dit is sowieso een kritiekpunt, er zijn haast alleen maar mannen van tussen de 40 en 60. Allemaal lui met ee dikke portemonnee die de vrouw thuis gelaten hebben. Ook merk je een verschil tussen de apres ski direct na het skiën en na het avondeten. Later op de avond is de sfeer wat grimmiger en zijn de mensen minder toegankelijk. Hoe dan ook, Ischgl is het dorp aller dorpen waar je geweest moet zijn. Hopelijk tot in 2012!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 19 januari 2010

Door: Fred van Dijk over Ischgl

Wij gaan aanstaande donderdagmet 12 man, voor de 14e keer naar Ischgl, het gebied is er super, je kan met je pas het hele gebied door van Kappl tot Galtur, het eten is goed de apresski is perfect, vooral de Trofana. Als je voor de 14e keer gaat zegt dat genoeg toch? Ben er 3 jaar terug met mijn vrouw geweest tijdens de kerst, we zijn met de trein gegaan. goede verbindingen, tot Landeck en dan met de bus, wat een avontuur. Kortom Ischgl is SUPER!!!!!!! Fred.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 24 augustus 2009

Door: erwin over Ischgl

Ben ondertussen al een 5-tal keer in Ischgl geweest. De infrastructuur is top in alle opzichten (liften en hutten) Er zijn lange en mooie pistes in alle categoriën, maar er zijn weinig echt moeilijke pistes voor gevorderde skieërs. Er is zeer veel te beleven op de pistes en in het dorp. De skipas is niet goedkoop, maar je krijgt wel waar voor je geld. Onze kinderen zijn ondertussen zeer gevorderde ski pubers en zij zien Ischgl helemaal zitten.... 's nachts is er in Ischgl centrum soms wat lawaai door het uitgaansleven. Voor gezinnen met kleine kinderen is Kappl op ongeveer 10 ' van Ischgl zeker een aanrader. Hier zijn er veel accomodaties op de pistes voor de kleine kinderen. Daar zijn er ook nog mooie pistes voor papa en mama. Je kan er ook goed logeren en het is er een pak goedkoper dan in Ischgl zelf.(idem materiaal)

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 23 augustus 2009

Door: Anoniem over Ischgl

Ischgl is het mooiste ski gebied van oostenrijk , en wel hierom super piste,s met ruim 200km is het groot genoeg en zeker zo mooi als de groote skigebieden in frankrijk, en daar bij komt natuurlijk de perfecte apres ski.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 13 juli 2009

Door: xx over Ischgl

Begin maart zijn we voor het eerst in Ischgl geweest. Wat een prachtig gebied, mooie pisten en supergezellige apres-ski! Alles is aanwezig in het dorp. Lekkere restaurants, zowel in het dal als op de bergen. Het klopt, het is wat duurder dan elders maar je krijgt er absoluut veel voor terug. Onze kinderen (5 en 9) waren thuis, die zou ik ook nooit mee nemen naar Ischgl. Ja, als ze 16 zijn! Vooralsnog met de kids naar Serfaus (daar zijn ze meer dan welkom) en zonder de kids naar Ischgl!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 24 mei 2009

Door: Frank over Ischgl

Zeer vriendelijk dorp en ook over de inwoners en uitbaters niet meer dan lof. Tuurlijk we brengen ons verdiende geld er naar toe. Prijzen van skihuur en skischoenen extreem duur!!! skigebied schitterend echter er werd nagenoeg NIET geprepareerd, (3e week maart 2009) dus skieen ging niet super!! Okee het sneeuwde wel veel, dus beetje dweilen met kraan open denk ik dan maar. Er is een supermarkt waar je voor normale prijzen eten en drinken kan kopen. Apres-ski super. Prijzen daarvan varieeren heel sterk. Kuhstall absoluut betaalbaar. Kortom top lokatie. Er komen veel rijke russen, die dat ook heel duidelijk laten zien aan de pakken geld dat ze bij hun hebben, en bij afrekenen quasi nonschalant uit de broekzak wordt gehaald. Verder betaalbare pizzeria en andere zaakjes, maar ook super dure, dus voor elk wat wils. SKI-pas erg duur!! De autorai is daar met alle dure merken zeer goed vertegenwoordigd!! Dorp van uiterste... skie's in een etalage voor 2500 euro.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 22 maart 2009

Door: S & E over Ischgl

Prachtige vakantie gehad in Ischgl. Geen tijdverlies bij liften, mooi onderhouden pistes voor alle niveau's en toffe bergrestaurants met uitgebreide keuzes aan eten. De apres-ski is één van de beste uit Oostenrijk en omstreken met steeds veel ambiance. Het dorp straalt gezeligheid uit waar iedereenwel iets vindt naar zijn smaak. Kortom, naar Ischgl ga ik zeker terug.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 6 maart 2009

Door: Anoniem over Ischgl

Als skigebied is dit een topper, het dorp zelf kon mij absoluut niet bekoren. Veel te toeristisch en te opgeklopt. Voor de gezelligheid moet je zeker niet naar Ischgl gaan ! Als je daarentegen op zoek bent naar een heel mooi en uitgebreid skigebied , dan kom je hier zeker aan je trekken.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 22 februari 2009

Door: Albert over Ischgl

Wederom een fantastische week in Ischgl/Kappl gehad. Dit is het beste ski gebied in Tirol. Fantastische moderne pistes en echte Oostenrijkse gezelligheid. Mocht je niet van apres-ski houden dan kun je je hier helemaal uitleven op de best geprepareerde pistes, top voor skieers! Albert, Harlingen

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 21 februari 2009

Door: Anoniem over Ischgl

S-C-H-I-T-T-E-R-E-N-D !!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 30 januari 2009

Door: Maurice over Ischgl

Ieder woord wat je over Ischgl uitspreekt, heeft te weinig kracht en uitstraling, waardoor je het ski Mekka tekort doet. Alles is perfect.. beter kan niet. Heb heel Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland en Italie op skigebied gezien... Ischgl is the place to be! ... Ischgl is het... Maar wel voor mensen zonder kinderen, met kids kun je beter ergens anders naar toegaan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 28 januari 2009

Door: R.Renssen over Ischgl

Ischgl is in één woord "GEWELDIG''! Zowel ski als apres- ski. We komen er weer aan in Maart.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 19 november 2008

Door: Anoniem over Ischgl

Ik ga met oud en nieuw voor de 10e keer naar Ischgl en in februari volgend jaar ook nog een weekje. Ik heb al veel plaatsen gezien, maar voor DE pistes, apreski en gezelligheid moet je toch echt in Ischgl zijn. Het kost bovengemiddeld, maar ga eens een weekje naar Scheveningen... Kortweg...voor iedereen een aanrader.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 13 oktober 2008

Door: Anoniem over Ischgl

Heb eigenlijk de meeste grote en bekende gebieden gezien, zowel in Oostenrijk als Zwitserland. Dit jaar voor de eerste maal naar Ischgl geweest, na jaren lang terug in Kitzbuhel te hebben vertoefd. Had niet gedacht dat het qua skieën fijner en uitgebreider zou zijn als in Kitzbuhel, maar wat heb ik me vergist. Wat een top gebied. Ischgl staat wat mij betreft echt synoniem voor Wintersport. Absoluut een aanrader waar je nooit en te nimmer spijt van zult krijgen. Apres-ski is natuurlijk helemaal top. Als je je echt wilt laten gaan, dan is dit de place to be. Neem genoeg euro's mee, want die heb je echt nodig in dit geweldige dorp!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 8 september 2008

Door: Christine over Ischgl

In maart 2007 naar Ischlg en Galtur geweest. Je kan met één skipas in de twee gebieden skiën en daarom verbleven wij ook in Galtur, omdat de accommodatie goedkoper is dan in Ischlg. Mooi skigebied waar je goed kunt tourskiën voor de ganse dag en aansluiting hebt met Sauman (Zwitserland). De sneeuw op de pisten was goed, alleen na de middag was het wat minder, omdat we veel zonnige dagen hadden in maart. Voor beginners is dit geen goed gebied, weinig oefenpisten. De bergrestaurants zijn ook van goede prijs/kwaliteit. Wij komen zeker nog terug, misschien eens in december.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 4 maart 2008

Door: Jos Verhoeven over Ischgl

Langste piste in het gebied is 11 kilometer, dat is lekker. Let goed op, ga niet overal zomaar offpiste zoals ik, het werd mij fataal; vorig jaar 20 meter buiten de piste hield de berg op ik stortte 5 meter omlaag op een kei. Je ziet het gewoon niet. Ik leef nog wel. Een nadeel is dat de pistes op sommige plaatsen te compact op elkaar gestapeld zijn. dit is niet echt genieten van de natuur. Apres ski is top, jammer als het feest echt los barst gooien ze alle stoelen en tafels eruit, kan iedereen rap ophoepelen en alsof je een beest bent wordt je er gewoon uit gemieterd of weggejaagd en dan is het nog maar 20.00 uur en kun je later weer eens terug komen en dan valt het niet meer mee.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 24 januari 2008

Door: Guido Gilissen - Sint-Truiden (B) over Ischgl

Alhoewel ik 5 jaar geleden hier bijna het leven liet, ben ik er ondertussen nog 2x terug geweest en staat ook dit jaar nog een shortski naar Ischgl op het programma. Voor mij is dit één van, zoniet het topgebied van Tirol. De pistes zijn zeer goed onderhouden, bieden voor elk wat wils en er is voldoende variatie: van blauw tot diepsneeuw. Het enige nadeel: de horeca kent de prijzen en het is allesbehalve goedkoop verblijven. Maar goed, dat weet men op voorhand en dat is de keuze die men maakt. Maar het belangrijkste: schitterende skimogelijkheden zijn er in overvloed. En de Après ski is navenant: gelukkig ben ik een skifanaat, want anders zou ik dikwijls met een zwaar hoofd op de latten gekropen zijn 's ochtends.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 20 januari 2008

Door: richard uit gelderland over Ischgl

Hallo, ben dit jaar in Gerlos geweest. Het dorp waar de hollanders komen met heimwee, want hier zijn alleen maar hollanders dus voelt het hollands aan. Ga er nooit meer naar toe. Vorig jaar in Ischgl geweest, echt een toppertje, super. Echt, voor goeie apres ski moet je hier zijn. Skiën is hier ook goed .

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 december 2007

Door: yennal erdogan over Ischgl

Ischgl, elk jaar vaste prik, de afsluiting van het seizoen 30 april, in Nederland koninginnendag, in ischgl tranen met tuiten van de laatste afdaling van het seizoen, weer 7 maanden wachten voor het weer begint, maar ook tranen van vreugde, want het is een topgebied en voor de feestvierder juist in deze periode een must, 1 groot feest, de dalafdaling doen terwijl er bijna geen sneeuw ligt en hij eigenlijk is afgesloten en toch beneden komen, super, gewoon gaan, die koningin nodigt ons toch nooit uit op haar verjaardag....

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 19 maart 2007

Door: Walter over Ischgl

Ga ieder jaar een keer of vier skien. Toch ga ik één keer naar Ischgl. Ga altijd naar skigebieden waar men van zegt: dit is het beste wat ik ooit heb gezien. Tot ik daar kom en dan toch altijd een beetje teleurgesteld ben. In Ischgl zijn de pistes altijd mooi en er is alles te vinden wat een mens maar kan verlangen van skien. Spijtig dat je geen hotel op piste hebt om dadelijk te kunnen skiën zonder de lift te moeten gebruiken.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 27 februari 2007

Door: Kees over Ischgl

Week voor carnaval naar Ischgl geweest. Heb reeds zeer veel gebieden in Oostenrijk gehad, maar Ischgl is wat skiën betreft echt een top-gebied, goede liften goede pistes. Ik vind het wel minder geschikt voor beginners, zeker de dalafdaling. Helemaal niet geschikt voor kinderen. Après-ski is goed, tenminste als je de hele avond Duitse schlagers wilt horen. Bezoekje aan trofalm-alm/arena is zeer zeker de moeite waard. Hele goede vakantie gehad, maar volgend jaar toch maar weer naar Hochsolden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 12 februari 2007

Door: Th.v.Haren. over Ischgl

Wij zijn dit jaar: 2007 voor de zesde keer in Ischgl geweest. Het is er zeer zeer goed in alle opzichten. Beter kan haast niet.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 14 januari 2007

Door: Jan over Ischgl

Heb reeds tientallen skigebieden mogen ervaren, naar één keer ik reeds 6 jaar minstens 1x/jaar terug en dat is Ischgl. De ambiance die hier heerst is uniek en daar bovenop zijn de faciliteiten super. In Frankrijk en Zwitserland kun je gaan skiën. In Oostenrijk kan je gaan skiën en feesten. In Ischgl kan skiën en feesten als de beesten. Als je je euros niet wil laten rollen, blijf dan weg uit Ischgl. Je zal enkel gefrustreerd zijn.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 27 oktober 2006

Door: edwin over Ischgl

Hier twee keer geweest. Heel mooi hooggelegen dus sneeuwzeker skigebied. 3 gondelliften vanuit het dorp naar boven, dus ook qua liftcapaciteit goed geregeld. De 2 dalafdalingen naar Ischgl zijn niet echt geschikt voor niet gevorderde skiërs en eind van de dag erg druk. Pistes bij Samnaun zijn juist weer vrij eenvoudig (ook de zogenaamde rode pistes). In skigebied Ischgl schitterende zwarte pistes die heel goed te doen zijn. Ischgl is een dorp met verschillende gezichten, aan de ene kant wat chique qua hotels en Porsches op iedere straathoek (en nieuw model in vitrine midden op skipiste !), aan de andere kant een apres-skidorp. Het beeld van bontjassen en dure prijzen dat van Ischgl bestaat vind ik wel meevallen. Veel goede, betaalbare restaurants, waaronder die van Hotel Sonne. Kortom echt een aanrader voor de wat gevorderde skiër.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 24 oktober 2006

Door: Riesj over Ischgl

Ben er nu 3 keer geweest. Toegegeven: mijn skistijl is niet 'je van het', maar ik kom heelhuids beneden. Ischgl heeft alles te bieden waar in mijn ogen wintersport aan moet voldoen: prachtige pistes, goede liften, perfecte après-ski en leuke hotels/verblijfplaatsen. Kortom: Ischgl is toppie!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 11 september 2006

Door: JP over Ischgl

Ishgl is een erg goed en groot gebied. Snowboarden gaat hier prima ivm een leuk park en goed onderhouden half-pipe. Apres-ski ook dik in orde, probeer trouwens eens Madeleine. Minder druk dan de Kuh-stal, maar zeker zo gezellig. Gemiddelde leeftijd ligt wel wat hoger. Wij gaan dit jaar voor de 3e keer. Ischgl is samen met Solden het enige gebied waar wij ooit zijn terug gekeerd. Veel plezier in 2006/2007!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 26 juli 2006

Door: Theo over Ischgl

Wij zijn al 5 jaar naar Ischgl geweest en het is er super super goed in alle dingen. Zeer zeker de rodelbaan in de avond.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 11 april 2006

Door: Henk Brand over Ischgl

Met het jaarlijkse vrienden uitstapje in Ischgl terecht gekomen. Het is een fantastisch skigebied. Iedereen vindt hier iets van zijn gading. Enorme mogelijkheden. Toch een aantal opmerkingen. Als je van feesten houdt is dit de aangewezen plek. Zien en gezien worden. Wat een kermis is dit dorp. Verder zijn de wachttijden buiten het seizoen heel lang. Ik vraag me af hoe dit in het hoogseizoen wordt ervaren. M.i. een dorp voor feestbeesten. Vanwegen het skigebied uitstekend geschikt voor de echte skiliefhebbers, echter de combinatie is wat mij betreft niet echt gelukkig. Met mijn gezin zal je me hier nooit vinden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 29 maart 2006

Door: Mieke over Ischgl

Wij zijn nu voor de 4e keer naar Ischl geweest. Hebben nu pas het idee alle pistes gezien te hebben, inclusief Samnaun.Wij vinden het een geweldig gebied. Zijn hiervoor naar diverse andere plaatsen geweest in Oostenrijk, waaronder alle plaatsen in het Zillertal en in het Ötztal. Ischgl spant de kroon. Dat het wat duurder is dan andere plaatsen snap je wel als je ziet hoeveel pistes daar fantastisch worden onderhouden. De apres-ski is goed. Wij zaten zelf in een appartement in Kappl. Dan houd je de verblijfskosten een beetje laag. We denken er nu wel over volgend jaar ergens in Italië ta gaan skiën, maar moeten we ons over oriënteren.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 26 maart 2006

Door: Merije over Ischgl

Hiep Hoi, Gisteren net terug gekomen van Ischgl. Na 4x Fiss toch maar eens een ander gebied proberen. Nou zeker de moeite waard. Zorg wel dat je huisje/hotel in het dorp ligt, scheelt een hoop gereis van en naar de pistes en apres ski!! Wel volop taxi's aanwezig en de bus rijdt vaak heen en weer. Mooie brede pistes, wel meer een gebied voor de wat gevorderde skiër. Apres-ski helemaal goed, volop keuze. De kuhstall bij de Silvretta baan is een aanrader, gezellig en niet al te duur. Prima restaurants in het dorp. Wel lekker duur allemaal, maar het is de moeite waard.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 15 maart 2006

Door: summer over Ischgl

We zijn net terug uit Ischgl! Ondanks de enorme hoeveelheid sneeuw was het toch een mega ski-vakantie! Het gebied is groots, en met name voor de gevorderde skiër erg gaaf. Omdat het weer nogal tegenviel hebben wij veelvuldig gebruik gemaakt van de gezellige apres-ski! Super, de Schatzi is erg leuk. En ook de kroegen op het pleintje waren top!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 19 februari 2006

Door: Hanneke over Ischgl

Wij zijn net terug uit Ischgl. Ik ski al 25 jaar overal maar heb bijna nog nooit zo'n schitterend gebied gezien. Ik vind het niet echt geschikt voor beginners omdat de pistes erg rood tot zwart zijn maar voor gevorderden om je vingers bij af te likken!!! Goede gondels, goed onderhouden pistes, groot gebied en veel mogelijkheden. Wij gaan meestal maar 1x naar een skigebied maar overwegen om volgend jaar weer te gaan. We sliepen in Mathon (1 dorpje verder, vanwege de prijs en we après skiien niet, wij zijn km-vreters) en dat gaat met de skibus heel erg goed.Super gebied een aanrader!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 10 februari 2006

Door: Patricia over Ischgl

Het is in Ischgl werkelijk prachtig! Echt de moeite qua ski en snowboardmogelijkheden. Wij gaan nooit een tweede maal terug naar eenzelfde skigebied, maar dit overwegen we heel sterk! Dus volgend jaar, Ischgl here we come!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 30 januari 2006

Door: jan pascal over Ischgl

Ischgl is een schitterend groot en van alle gemakken voorzien skigebied. Brede pistes, grote liften en de mogelijkheid door te skien naar zwitserland. Een aanrader!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 18 januari 2006

Door: Rudie aus der Niederlande over Ischgl

Zijn er vijf keer geweest en is qua ski mogelijkheden en apre-ski, gezzeligheid en restaurants geweldig. Gaan er beslist nog een keer weer naar toe.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 24 december 2005

Door: Anoniem over Ischgl

Ischgl is een topper, doordat het iets duurder is blijven de feestgangers tenminste weg. En apres ski is er genoeg hoor, en de discotheek doet het goed.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 13 december 2005

Door: Anoniem over Ischgl

Ischgl is een echte topper!! Ik ben 2 jaar geleden daar geweest en het was echt super! Kei groot gebied. En heel goeie apres-ski. Het enige nadeel is dat het wel duur is, dat is wel jammer. Anders ging ik elk jaar weer!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 december 2005

Door: Anoniem over Ischgl

Prachtig dorp en skigebied. Dit jaar de 20e keer geweest. Prachtige opening weer. Zoals altijd trouwens. Telkens weer staat het vast als ik vertrek dat ik de volgende short-ski weer richting Ischgl ga !

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 4 december 2005

Door: Anoniem over Ischgl

Een geweldig mooi en groot gebied..... Vorig jaar voor het eerst geweest...zeer goed bevallen...in Januari gaan we weer. Je kan elke dag iets andes skieën...pistes worden goed onderhouden.. Leuk dorp met een bruisende aprés ski

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 23 november 2005

Door: Einar over Ischgl

Dit jaar voor de derde keer met familie richting Ischgl. Voorgaande jaren fantastische wintersporten gehad. De pistes worden heel de dag geprepareerd en het is nooit te druk want er zijn hele goede faciliteiten qua liften en gondels, het is zeer sneeuwzeker en er is een bruisend uitgaansleven, van een goede apres-ski tot pacha. Maar ook voor gezinnen is het een leuk dorp, kortom voor ieder wat wils op een perfecte locatie.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen