Beoordelingen Imst

Het is altijd prettig om voor je vakantie ervaringen van andere wintersporters over een skidorp of skigebied te lezen. Een beoordeling kan je doen besluiten juist wél of niet naar Imst te gaan. Door middel van de onderstaande beoordelingen kun je bepalen of Imst ook voor jouw een goede bestemming is voor je volgende wintersport. Lees de recensies van bezoekers die reeds in Imst op wintersport zijn geweest. Ben jij in Imst geweest? Deel dan jouw ervaringen met andere bezoekers en laat je beoordeling achter. Zo help je andere bezoekers bij het vinden van hun ideale wintersport bestemming.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 1 juli 2015

Door: Tamara over Imst

Klein skigebied voornamelijk rode pisten

We hebben 5 dagen skiles genomen. Onze kinderen 12 en 5 jaar waren licht gevorderd toen ze begonnen. Ook hebben twee volwassenen drie keer een middag les genomen.

Klein gebied dus je kan elkaar snel vinden
Zeer slechte skischool (imst skischool "Albin") voor kinderen. Het lijkt heel wat door de vogel mascotte en skooter trein entertainment, maar les geven doen ze niet echt. De kleuters lieten ze op de berg huilend zitten. De leraren verwachten dat een kind van vier of vijf jaar zelf op kan staan en 400 meter alleen kan klunen. De tiener lessen was alleen achter elkaar aan skiën en geen coaching. Volwassenen cursus wel OK. Nog nooit zo'n slechte skischool voor kinderen gezien. Er is gelukkig nog een skischool daar Bobo. Die leken het een stuk beter te doen met de kinderen. Die heeft alleen een kleiner speelterrein voor de kleintjes.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 15 december 2010

Door: Magnus Dirk over Imst

Mitti . Ben mijn naam vergeten te plaatsen bij de vorige recensies . Als ge ons tegenkomt met krokus , onze naam is Maria & Dirk , en zijn gehuisvest bij schatz

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 15 december 2010

Door: Anoniem over Imst

Het is zoals Mitti zegt . Als je er een par jaar heengaat , raak je er niet over uitgepraat .

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 15 december 2010

Door: Anoniem over Imst

Hallo Mitti . Als ge dit leest kunnen we mekaar tegenkomen in Imst , tijdens krokus . Ik zit steevast bij schatz . Treffen kunnen we mekaar bij Rutty of in de alm bij Hildegard ( Ernst, ist leide nicht mehr )Je zult ons wel zien . Zijn te herkennen aan een kleine witte malteser , en reiden met een groene audi . Chuss , biss bald .

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 28 november 2010

Door: mitti over Imst

Wij hadden maar één weekje om verlof door te brengen. Voor mij was alles ok, mijn man ... als ik 400 km moet rijden voor ???? dan rijd ik liever naar IMST. Ook goed voor mij. Dus, na zovele jaren zomer en winter,voor de eerste keer verlof in Imst in de herfst! MOOI!! en bovendien stabiel en prachtig weer. Over de gastvrijheid en het thuisgevoel hoef ik niks meer te zeggen die zijn genoeg gekent bij vele verlofgangers. Onze vooruitzichten: Misschien het verlof in drie periodes verdelen. één x in de winter , één maal in de lente én één maal in de herfst. Beter kan een mens zich niet wensen. We kijken nu uit naar maart, krokusverlof!! Misschien zien we elkaar? Wij zijn steevast te vinden bij Norbert Schatz en/of bij Ruthie in het Waldhaus!! Siejoe!!!!!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 1 september 2010

Door: mitti over Imst

1973: Imst = rustig stadje, Hoch Imst heeft een zetelliftje, een souvenirs kiosk, een prachtig authentiek Tiroler restaurant "Sonneck" op de hoek, het oergezeligge "Waldhaus" (toen met "Mutti") en het eerste grote Hotel "Winkler" stonden er. 2010: Imst ontwikkelde zich tot een echt vakantie centrum, waar je in elk seizoen voor ieder wat wils kan vinden. Het zetelliftje werd een heuse "bergbahn",de Kiosk werd Appartment Schatz, waar wij sinds jaren ons verlof doorbrengen, Winkler breidde uit, het Sonneck van toen werd vervangen door een "moderne versie" en het Waldcafé is er nog altijd. (nu met dochter Ruthie). Intussen kwamen er ook nog andere appartementsgebouwen bij, maar Imst, Hoch-Imst behield zijn eigenheid, het bleef vooral Tirol. In de zomer kan je van hieruit dagtrips maken tot in Italië (Merano) terwijl de adembenemende bergen voor constante "beeldwisseling" zorgen Sinds een jaar of zes komen wij tijdens het krokusverlof met vrienden naar Imst om onze kleindochters te leren skiën. Als je zelf de piste niet op kan, dan heb je hier een waaier van mogelijkheden om te wandelen. Helemaal naar de hutten, naar Gungelgrün, naar het Linserhof enz... Ook aan diegenen die liever "winkelen" werd gedacht. In het dorp én in het koopcentrum aan de buitenzijde van Imst. Het skioord Hoch Imst is vooral een echt familiaal skioord,. De echte fervente skieers gaan van hieruit met hun region skipas tot in het nabijgelegen Pitztal, waar zij het Hochzeiger, het Rifflseegebied en het nog hoger gelegen Wildspitsgebied.(daar trainen de olympische skieers heel het jaar door) In de loop van 37 jaar stuurden of brachten wij veel vrienden naar Imst. Ook zij bleven terugkomen. En ikzelf? Ik heb nog héél véél te doen in Imst, dus ik blijf teruggaan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 30 januari 2010

Door: Magnus Dirk over Imst

Het dop Imst en Hoog Imst is bij mijn ervaring zeer goed voor families en ouderen . Er is voor elk wat wils . Voor de aller kleinsten is er de beginners school onder aan de liften , waar pa en ma gezellig kunnen zitten kijken hoe hun spruiten het doen , onder een zeer deskundige leiding .Zin in een wandeltocht met aan hetkeerpunt een versnapering ? Geen probleem , er vertrekken vanuit hoog Imst verschillende wandelingen van zeer zeer licht tot zwaar . Liever wat sportiever : geen probleem , ook hier voor ieder wat wils . Skieen , rodellen , langlaufen , of gewoon met de slee naar beneden , alles is er mogelijk , van licht tot zwaar . S'avonds of overdag , eens gezellig winkellen met een bezoekje aan bachus , kan ook . In en rond het dorp zijn er verschilende winkels en grootwarenhuizen , tot zelfs een koopcentrum in de dichte nabijheid . Verder kan met ook auto uitstappen maken , daar Imst erg gunstig en centraal gelegen is . Diegene die zich geroepen voelen ? Ik zou zeggen , DOEN . Ik spreek uit ervaring gedurende 21 jaar .

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 29 januari 2010

Door: Anoniem over Imst

Hallo mede winterspoters en zomervakantiegangers, wij komen al meer dan 25 jaar in Imst, de laatste 4 jaar ook in de winter, sinds 2008 hebben we zelfs het voorjaar in Imst ontdekt. Elk jaar getijde heeft weer iets anders in petto. Wij zijn echte kampeerders, maar in de winter gaan we toch maar lekker in een appartement. Tot mijn verbazing zag ik vorig jaar in mei dat ons mooie appartement geel geschilderd werd. Ik vind dat een tiroler landhuis/boerderij wit hoort te zijn, erg jammer. Hier hebben ze bij zum Hirschen de plank volgens mij volledig misgeslagen. Het is dan ook de enige gele in de omgeving.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 3 december 2007

Door: Patty over Imst

Hoi ! Zijn er dit jaar nog mensen die met de kerst gaan skiën?? Mail me op patty.devos@hotmail.com! Ik hoop dat er genoeg sneeuw ligt, want nu is het nog niet zo goed.... Liefs!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 5 februari 2007

Door: Frans over Imst

Wij waren van 21-1-07 t/m 26-1-07 in Hotel Belmont ligt op de hoogte van hoog Imst (Teilwiese ca. 1000m) en hadden geluk dat er een vers pak sneeuw viel de 2e dag. Dus het was een super plaatje daar en idiaal om te wandelen. Het hotel was overigens ook super, wat ligging betreft en ook het eten en drinken. Skibus was gratis naar de piste Hoog Imst 9.30 heen en 16.30 weer terug. Via een schitterend bospad met zeer fraaie uitzichten ca. 1.15 uur wandelen naar Hoog Imst, perfecte piste om skiën te leren en met kleine kinderen te skiën. Volgend jaar weer terug.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 30 januari 2007

Door: Lieve over Imst

Het is echt de moeite waard .Reeds meer dan 20 jaar gaan wij jaarlijks met een ca 50 personen verspreid over 2 weken naar Imst. Dit jaar vertrekken we op 9/02 en blijven met enkele koppels tot 24/02. Hopelijk ligt er genoeg sneeuw anders zou het veel minder mooi zijn. Hebben op al die jaren nog maar 2 keer te weinig sneeuw gehad, hopelijk dit jaar niet want er zijn personen bij die voor de eerste keer meegaan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 25 januari 2007

Door: fam. W. Heijstek over Imst

hoi allemaal, hier nog een tip voor degene die het nog niet wist! Imst heeft nu ook een live-cam. Hiermee heb je zicht op de piste (stukje ervan). De site is: imster-bergbahnen.at Klik op de wintersite, dan op webcam en log dan in. Zo kan je familie jou zien als je daar op vakantie bent. leuk toch? Ik zelf hou nu zo de sneeuwconditie in de gaten.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 22 januari 2007

Door: fam. de Ronde over Imst

Wij logeerden in het dorp Tarrenz bij Imst en wij vinden het een prachtige omgeving met veel mogelijkheden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 17 januari 2007

Door: Karen over Imst

Dit jaar ga ik voor de 25ste keer naar Imst. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Als de sneeuw op Imst niet goed is, gaan we naar Hochzeiger of de Pitztaler Gletscher. We komen elk jaar weer thuis in Imst. Wij zijn 2 keer gehuldigd.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 16 januari 2007

Door: fam.W. Heijstek over Imst

Wij gaan al sinds 1990 naar Imst, mijn schoonouders al langer. Die zijn dan ook gehuldigd! Imst is echt een leuk dorp met aardige mensen. De piste is niet groot en dus zeer geschikt voor gezinnen en beginnende skiërs. Verder kun je er ook met een slee de berg af, +/- 6km. Het enige minpunt is dat het er niet sneeuwzeker is. Dat hebben we genoeg keren meegemaakt. Skiën kun je dan wel maar de omgeving is dan groen. Dit jaar gaan we ook weer met de voorjaarsvakanie (zuid). Dus wie weet tot dan!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 19 december 2006

Door: Edje over Imst

Het dorp Imst en Hoog Imst is zeer geschikt voor beginnende skiërs, want er is een oefenberg waar je het kunt leren en ook een skischool. In Imst zelf is een groot winkelcentrum.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 4 september 2006

Door: Jan Hiemstra over Imst

Een klein gebied, heerlijk rustig... ideaal voor gezinnen met jonge kinderen. Wij zijn een gezin met twee jongens van 4 en 6 en we hebben het heel erg naar onze zin gehad. Imst ligt centraal en vormt een geschikte uitvalsbasis voor grotere gebieden in de regio. Wij hebben ons echter nooit verveeld en zijn lekker in Imst gebleven.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 24 februari 2006

Door: Antoinette over Imst

Ik ga voor de 3de keer naa Imst.Mijn ouders gaan geloof ik al voor de 10de keer. Wij zitten dan in Hoch-Imst wat meters omhoog vanaf Imst. In appartement Sonnenhof met uitzicht op de piste. Het is er geweldig.Nooit echt druk en nooit erg lang wachten bij de lift. je kunt er heerlijk wandelen en het is gewoon heerlijk om in de bergen te zijn. De rollercoaster is ook erg leuk!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 28 januari 2006

Door: soepslurf@home.nl over Imst

hai mede sneeuwgenieters ik ga met me vriend ook naar imst op 18 feb. even een weekje naar me ouders lekker hoor. Alleen ik ben er nooit geweest, tenminste in imst dan. Tot op heden altijd in leutasch en axams geweest maar goed. ik zoek me dus op internet suf wat skipassen kosten. iemand zei wel niet dat het duur was, maar vind het soms toch tegenvallen. Heb er trouwens wel superveel zin in en wie weet tot dan. ps is dit een goed gebied voor beginners?? me vriend gaat nu nml voor het tweede jaar. Groetjes jet en chris

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 25 januari 2006

Door: Martin Smit over Imst

Wij gaan er dit keer ook weer naar toe en wel voor de 3e keer. Inderdaad is het met de kids ideaal. Mijn vrouw is zwanger dus zij zal niet skieen. Is er nog een stel dat vanaf 18 februari die kant uit gaat waarvan 1 van beide niet gaat skieen? Laat het me weten op info@temphouse.com. Misschien kan ik dan met de wel-skier de berg afvliegen. Groetjes, Martin.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 23 november 2005

Door: Jolanda over Imst

Imst is een geweldige wintersport plaats. Je kan er goed skien en het is er altijd rustig en niet duur. Zeker als je met een gezin gaat kan je een pas kopen voor het hele gezin je betaald voor twee volwassenen en een kind de rest van de kinderen is gratis helemaal super. De mensen daar zijn super vriendelijk en zeer behulpzaam. Voor de mensen die niet skien kun je er ook goed wandelen. Wij gaan al voor de achtste keer er naar toe, helemaal super...

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 13 oktober 2005

Door: Anoniem over Imst

Leuke stad met verre weg de meeste kroegen en discotheken van heel tirol ook al zou je dat niet zeggen , het is echt waar dus apres ski een 10 het ski gebied is wat kleiner maar voor ieder wat wils ongeveer 9 km piste en vlakbij grote skigebieden zoals pitztal en hochzeiger en riffelsee. Je kunt hier ook een regiopas kopen waar je onbeperkt kunt skieen in al deze gebieden voor 6 dagen ongeveer 165 euro.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Reisorganisaties
Imst