Recensies Hochpustertal in Osttirol

Ervaringen van andere wintersporters zijn onmisbaar wanneer je voor een wintersport in het skigebied van Hochpustertal in Osttirol wilt kiezen. Een recensie over Hochpustertal in Osttirol kan de doorslag geven om wel of niet voor dit skigebied te kiezen. Zijn er veel pistes voor beginners? En is het skigebied wel zo kindvriendelijk als wordt beweerd? Hieronder lees je de recensies van wintersporters die in het skigebied Hochpustertal in Osttirol zijn geweest. Je kunt ook je eigen ervaringen met de bezoekers delen door zelf een recensie over het skigebied Hochpustertal in Osttirol achter te laten.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 20 maart 2019

Door: Chantal over Sillian

Heerlijk rustig skigebied!

Een heerlijk skigebied met fijne brede pistes en vrijwel constant een mooi uitzicht op het dal. Geen wachttijd bij de lift en de pistes blijven lang goed. Voor ons was het skigebied niet groot genoeg om de hele week te skiën, maar binnen 10 minuten met de auto sta je in het Italiaanse skigebied Drei Zinnen. Ideaal!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 december 2018

Door: Kris Vranckx over Obertilliach

Mooi, gezellig

Het is een klein gezellig dorpje Zeer mooie natuur, we hebben zeer mooie wandelingen gemaakt. Ons hotel "gasthaus Andreas " was geweldig. Lekker eten, hele mooie mooie kamer met prachtig uitzicht. Mensen zijn er vriendelijk. Leuke vakantie!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 5 oktober 2018

Door: Jolanda over Innervillgraten

Schattig dorp, fijn skigebied

Wij gaan graag op zoek naar rustige bestemmingen voor een skivakantie. Afgelopen seizoen is de keus gevallen op Innervillgraten en wat is dat goed bevallen! Schattig dorpje waarbij het net lijkt of de tijd af en toe een beetje heeft stilgestaan. We hebben wel de auto gebruikt om bij het skigebied te komen, maar dat was voor ons verder geen probleem. Omgeving geweldig, skigebied ideaal voor de kids om te oefenen. Leuke leraren en echt goede begeleiding. We gaan zeker nog eens naar deze omgeving.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 4 juni 2018

Door: Marjan vernooij over Außervillgraten

Außervillgraten heeft ons helemaal verbaasd. Wat een fijn dorpje. Je moet er even voor rijden, het is ver weg bij de Italiaanse grens, maar we hebben wel een hele fijne vakantie gehad. Gewoon een fijn dorpje met alles waar je tijdens een wintersport naar op zoek bent. De lift ligt niet direct bij het dorp , hier hadden we altijd even de auto voor nodig. Verder is het gewoon fijn skiën en de dalafdaling is prachtig. Voor kinderen is er bij Gadein een heerlijk kinderland en een oefenweide. Ook de dalafdaling naar Sillian is een aanrader. De sneeuw was afgelopen winter natuurlijk prima.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 15 maart 2018

Door: Jean-Paul Terpstra over Obertilliach

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 10 maart 2018

Door: Rene over Obertilliach

Oostenrijk op zijn best, heerlijk rustig kleinschalig skigebied, kinderen kunnen goed hun eigen weg vinden en vriendelijke medewerkers bij de liften

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 6 maart 2018

Door: Rene over Obertilliach

Leuk dorp met een klein maar fijn skigebied, goede skilessen voor de kinderen en door het kleine gebied kom je elkaar regelmatig tegen. Ook de kinderen wisten snel de weg in het gebied en konden hun gang gaan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 27 februari 2018

Door: Henry van Halm over Sillian

Sillian is een rustig dorpje tegen de Italiaanse grens wat zich uitstekend leent om ski-uitstapjes te maken naar Italië. Denk dan aan Monte Elmo, Kronplatz, Cortina en Sella Ronda enz. De prijzen van de accomodaties zijn gunstig te noemen echter geen uitgebreide après-ski, maar dat is een keuze.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 20 november 2016

Door: Edith van Ark over Sillian

Heerlijk rustig en met fijne brede pistes top voor families met kinderen!

Dit jaar in de voorjaarsvakantie opnieuw naar Sillian. Wij, maar zeker ook onze kinderen (8 en 5 jaar) vermaken ons hier uitstekend! De kinderen volgen dagelijks skiles van 10.00-13.00 bij skischule 'White Element' (dat zijn de blauwe pakken op de piste). De skischooleigenaar spreekt Nederlands en je merkt duidelijk dat hij en zijn mensen echt met hun passie bezig zijn op de piste. Ze zijn allemaal zo enthousiast, geduldig en leuk met kinderen. Het afgelopen jaar gingen onze twee meisjes al snel met juf Sabrina en haar klasje het hele gebied door, nadat onze jongste eerst nog even de basisbeginselen met de Nederlandse Rick had geoefend. De kinderen vinden het leuk om in de 'warme billenlift' wat hogerop te gaan, maar vinden nig steeds vooral de dalafdaling via het bospad geweldig. Die doen we dus dagelijks met z'n vieren tot aan het 'mittelstation'. Wanneer we in de loop van de middag weer helemaal beneden zijn gaan we lekker terug naar ons 'huisje' om daar te koken, òf we rijden slechts een paar kilometer om in Italië wat te gaan eten. (Op nog geen 10 minuten rijden eet je al de beste pizza's!) Wij verblijven in Feriendorf Hochpustertal: Mooie appartementen (2 app in één huis, en er staan verschillende huizen op dit park), met houtkachel, vloerverwarming, fijne keuken, voor ouders en kinderen aparte slaapkamer en op het park een speelhal met o.a. binnenluchtkussens voor de kinderen. Vanuit het Feriendorf loop je zo naar de piste. De Hochpustertaler Bergbahnen bieden je geen groot skigebied voor lange tochten, maar dat zoeken wij dan ook niet met onze kindjes. Wel kun je met je SkiHit skipas van ook in andere gebieden terecht waaronder o.a. in Lienz en het gebied Kals am Großglockner / Matrei in Ost Tirol. Kortom: voor een heerlijke familievakantie zit je hier echt goed!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 26 februari 2015

Door: Gerth over Sillian

Prima plaats om er te zijn

Kom al jaren per bus in Sillian, de plaats doet mij denken aan mijn vroegere verblijven in Soest (Nederland), met nog veel bomen, prettige mensen en rust.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 27 maart 2010

Door: Anoniem over Sillian

Wij hebben een geweldige vakantie gehad met onze kinderen in Sillian. We zijn in het feriendorf geweest wat echt super is voor kinderen tot ongeveer de leeftijd van 6 jaar. Het is even wat verder rijden als veel bekende skigebieden. Maar zeker voor gezinnen met jonge kinderen is dit wel de moeite waard.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 11 juni 2009

Door: Joke over Sillian

Wij komen al jaren in het fantastische dorp Sillian. Ons vervoer is de bus. Wij willen nu graag met het vliegtuig naar Innsbruck. Ik lees dat er een bus naar Sillian gaat van af de luchthaven. Heeft iemand hier ervaring mee? Is dit te doen met de skie-uitrusting? Groetjes Joke en Peter.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 21 maart 2009

Door: Richard over Sillian

Dit is de perfecte plaats om met je kinderen naar toe te gaan. Leuke ski mogelijkheden zelfs voor mij als zeer ervaren skier. Geen rijen bij de skiliften en alles is in het dorp aanwezig voor een geslaagde vakantie.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 mei 2007

Door: Peter Harmsen over Sillian

Als je overal bent geweest in oostenrijk, elke dag verplicht polonaise moest lopen van 16 tot 18 uur en iedere dag weer in die rijen moet staan bij de lift. KOM DAN NAAR SILLIAN want hier zijn geen wachttijden bij de lift. Hier kun je in 4 varianten superafdalingen maken, hier zijn de mensen nog aardig, hier is bier nog goedkoper dan in holland, hier zit je 2 km van de italiaanse pistes, hier is het altijd gezellig, maar dat willen we zo houden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 4 januari 2006

Door: Blanky over Sillian

Sillian is een rustig dorp waar je eigenlijk heen moet gaan als je met wintersporten wilt beginnen. De pistes gaan tot en met zwart maar is niet al te groot. Als je bovenaan de piste begint ben je als je op je gemakkie met een groepje gezellig samen naar het dal skiet ongeveer 45 minuten onderweg. Op fullspeed is het me ook weleens in een kwartier gelukt. Maar dan heb ik het wel over een gemiddelde snelheid van ongeveer 70km/u. Aanrader om te verblijven is Gasthof Sprenger. Nog geen kilometer van de piste verwijderd. Klaus Sprenger brengt je 's-morgens met zijn auto naar de piste en haalt je op afspraak ook weer op. Sillian en de hotelletjes die daar gevestigd zijn, zijn rustig en gemoedelijk. Ze geven je een beetje het gevoel opgenomen te zijn in de familie. Ben je een type wintersporter die van disco's en feesten tot 's-morgens vroeg dan is dit dorp niks voor je. Ik kom er nu zo'n 10 jaar en heb bevalt mij prima. Vertier moet je er niet gaan zoeken maar zelf maken. Wij zijn altijd met een groep van 10 tot 25 man geweest. Met een gezellige groep mensen wordt het een gezellige wintersport. Kortom: Sillian is een heel rustig dorp waar je met warmte ontvangen wordt. Geschikt voor het type wintersporter dat komt om te skieen en het 's-avonds gezellig vindt om samen met wat vrienden wat te drinken en rond een uurtje of 24.00 uur lekker naar bed te gaan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Sneeuwhoogte
Hochpustertal in Osttirol

Berg0 cm
Dal0 cm
open - dicht
hoogten

Deze informatie geldt voor het skigebied Skizentrum Sillian Hochpustertal. Gedurende het wintersportseizoen wordt deze informatie dagelijks geaktualieerd

Toestand pistes geen info
Km pistes open 0
Liften open-
Rodelbaan open open
Snowpark