Recensies Gastein

Ervaringen van andere wintersporters zijn onmisbaar wanneer je voor een wintersport in het skigebied van Gastein wilt kiezen. Een recensie over Gastein kan de doorslag geven om wel of niet voor dit skigebied te kiezen. Zijn er veel pistes voor beginners? En is het skigebied wel zo kindvriendelijk als wordt beweerd? Hieronder lees je de recensies van wintersporters die in het skigebied Gastein zijn geweest. Je kunt ook je eigen ervaringen met de bezoekers delen door zelf een recensie over het skigebied Gastein achter te laten.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 1 augustus 2018

Door: Merel Jansen over Dorfgastein

Leuke bestemming

In januari op wintersport geweest naar Gastein. We sliepen in een appartementje in Dorfgastein, een schattig en rustig plaatsje. De grote hoeveelheid sneeuw maakte het geheel naar mijn menig nog romantischer. Zowel vanuit Dorfgastein als Bad Hofgastein de pistes op gegaan. Kan heel makkelijk met de skibus. Lekkere lange afdalingen, echt heerlijk! Genoeg berghutten om ’s middags te gaan lunchen. Geen uitbundige après-ski, maar dat is wat ons betreft niet nodig. ’s Avonds heb je genoeg keus qua restaurants.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 20 maart 2018

Door: Bjorn over Bad Hofgastein

Tof gebied, maar vooral voor de rustigere genieter

Vooral voor de allround skiër een super gebied. Veel uitwijkmogelijkheden naar oa Bad Gastein. Betaalbare bergrestaurants, waardoor het soms enorm druk kan zijn. Vooral aan te raden voor families met jongere kinderen of de rustigere skiër. Experts zullen de verscheidenheid aan pistes rap saai vinden. Freeriden is een optie als je op voorhand genoeg klimt, er is ook genoeg ruimte om je te wagen tussen de bosjes of rand van de piste. (uiteraard op eigen risico)

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 20 maart 2018

Door: Anoniem over Bad Hofgastein

Tof gebied, maar vooral voor de rustigere genieter

Groot gebied met vele mogelijkheden voor de gemiddelde skiër.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 3 maart 2018

Door: Anoniem over Bad Gastein

Prachtig skigebied

Prachtige pistes, groot gebied je kan alle kanten op. Helaas was de après-ski ver te zoeken..

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 27 februari 2018

Door: Andrew over Bad Gastein

Prima gebied om een paar dagen te skiën

Bad Gastein is een echt kuuroord, dat zie je terug aan de hoeveelheid wellness resorts en thermale baden. Wie hier van houd, zit hier goed op zijn plek. Ook het skigebied is leuk en uitdagend. in het dorp kan je met de Stubernerkogel die midden in het dorp ligt naar 2.251m, hier liggen een paar leuke rode en blauwe pistes. Ook kan je vanuit hier een tocht maken naar Hohe Scharte, waar de langste afdaling in het Oostalpen gebied ligt - Aanrader! Ook zijn er diverse restaurantjes en après-ski in de Silver bullet met live muziek is ook heel leuk!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 6 februari 2018

Door: Frederique over Bad Gastein

Mooi ruim gebied met uitdagende pistes

Een week verbleven in Bad Gastein, eerst 3 dagen met vrienden geskied, daarna met zn 2n. Het skigebied van Bad Gastein is ruim, mooie afwisseling en pistes op diverse hellingen van de berg. Zowel tussen de bomen veel keus als het hard waait als mooie lange afdalingen naar de dalen. Bij mooi weer kun je een tochtje maken naar Bad Hof Gastein via een van de langste dalafdalingen van alpen. Erg mooi. Er zijn weinig blauwe pistes en het is goed te merken dat hier veel skiërs/boarders zijn die het goed kunnen. We zijn ook een dag naar St Johann-Wagrain-Flachau geweest, veel vlakker en bredere pistes en daarmee ook meer geschikt voor beginners. Doordat je skipas geldig is in heel Ski amadé is er ook mogelijkheid om naar diverse andere plaatsen te gaan, wij hebben een dagje DorfGastein gedaan en een dagje St Johann. Maar Bad Gastein biedt met ruim 80km ook zeker genoeg voor een aantal mooie dagen! Het dorp heeft een gezellige sfeer, mooie statige panden (al staan veel nog steeds leeg). We waren in het laagseizoen dus apres ski viel wat tegen. Niet direct onderaan de piste/lift, maar wel diverse opties in het dorp. Erg leuk om te gaan eten bij de Bellevue Alm, je gaat dan met een eenpersoonsliftje omhoog en kunt met de rodel naar beneden (of de lift). Leuke authentieke tent en heerlijke kaasfondue (met niet alleen maar brood, maar ook groente).

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 maart 2016

Door: Dennis Sival over Bad Hofgastein

Heelijk rustig overzichtelijk gebied

Mooie lange afdalingen, lekker aaneengesloten met Bad gastein en een uitstapje elders in de Ski amadé is heel erg goed aan te raden, prima te doen voor starters maar voor gevorderden een stuk minder afwisselend, ga je voor een allround vakantie met vrienden en evt. wat kleinere kinderen. Super!! Zeer betaalbare horeca en een biertje na het skiën, geen probleem in de paar barretjes die door het beperkte aanbod redelijk vol zitten.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 1 oktober 2014

Door: Huub over Bad Hofgastein

Super plek voor de zomer !

Elke zomer gaan we een weekje met onze kleine kids de bergen in. We zijn op veel plaatsen geweest maar Bad Hofgastein heeft ons positief verrast! Het is een sfeervol levendig dorp en heeft prachtige natuur met (echte!) bergen. Het dal is erg op toeristen ingesteld en er zijn naast wandelen veel afwisselende dingen te doen: speelplaatsen boven op de berg, verschillende "vette" zwemparadijsjes, goudzoeken voor de kids, boogschieten, midgetgolf etc... Verder is Salsburg maar een uurtje rijden en dus ook een leuk uitstapje. Kortom: een aanrader!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 13 februari 2014

Door: Marjan over Bad Hofgastein

Perfect voor een rustige vakantie

Wij zijn met onze 2 kinderen naar Bad Hofgastein geweest. Wij hebben een heerlijke vakantie gehad. Het is een compact dorp waar genoeg te zien is. De pistes lagen er netjes bij en we hebben heerlijk gegeten. Perfect voor gezinnen met jonge kinderen naar mijn mening.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 24 juni 2013

Door: Jim over Bad Gastein

Uitdagend gebied voor gevorderde skiërs

Het Gastein-skigebied is niet geschikt voor beginners. Het gebied bestaat alleen uit rode en zwarte pistes. Als je wel al kan skiën/boarden is het een zeer uitdagend gebied. Ook naast de pistes kan je je goed vermaken. Op de gletsjer van Sportgastein zijn veel mooie off-piste-afdalingen! Après-ski valt mee, is in Gastein wel een stuk drukker en altijd gezellig.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 23 april 2013

Door: Marie over Bad Hofgastein

Leuk dorp voor een rustige skivakantie

Zoals al eerder is gezegd is het dorp inderdaad het meest geschikt voor gezinnen met kinderen en oudere mensen, mede omdat het een vrij rustig dorp is. Er waren ook niet zoveel Nederlanders toen wij er waren. Veel pistes zijn voor beginners misschien wat te moeilijk, en daarom meer geschikt voor wat gevorderden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 6 januari 2012

Door: Carolina over Bad Gastein

Ik kom al 31 jaar in Bad Gastein en ik kom er met alle plezier! Ik heb er leren skieen in een klas en ik kwam er altijd met mijn ouders. Later samen met mijn vriend (die ik ook aangestoken heb!!) heb ik het uitgaansleven ontdekt! We hebben er veel mensen leren kennen van over de hele wereld en die komen ook ieder jaar terug, omdat het toch verslavend is!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 26 september 2010

Door: Anoniem over Bad Hofgastein

Bad Hofgastein is een prima plek voor de wintersportliefhebbers. Er valt van alles te beleven zoals; Bezoek aan de prachtige Alpenthermen, een bezoekje aan de prachtige kunstijsbaan in het centrum, een paarde-slee-tocht en natuurlijk de prima pistes met veel sneeuwkanonnen. De apres-ski is bescheiden maar er zijn wel veel restaurants, hotels en bars. Wij hebben ervan genoten en komen er zeker terug. Ski Heil Jurgen Schimmelpennick

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 2 februari 2010

Door: M.P Kapellen, Belgie over Bad Hofgastein

Verbleven in Badhofgastein van 23/01/10 tot 30/01/10. Mooi skigebied met toch wel enkele nadelen. Skigebied Badgastein en Badhofgastein zijn niet verbonden met Dorfgastein en ook niet met Sportgastein. Er zijn wel busverbindingen die toch wel wat tijd in beslag nemen. In Dorfgastein/Grossarl is het wel het aangenaamste om te skieen. Badhofgastein is een mooi stadje waar echter niets te beleven valt. Apres ski is er nauwelijks te vinden en 's avonds is er op straat geen mens meer te bespeuren. De meeste hotels liggen ook tamelijk ver van de skilift (> 500 m). Badhofgastein is een kuuroord dat meer geschikt is voor een ouder publiek dan voor jonge ski(apres-ski)fanaten !

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 20 januari 2010

Door: Thei over Bad Hofgastein

We zijn de eerste week van januari 2010 met de familie in Hofgastein op skivakantie geweest, een mooi en gezellig dorp met voldoende winkels en eetgelegenheden. Het skigebied is goed breikbaar met de skibussen en het is voldoende ruim en uitgestrekt waardoor je de hele dag andere piste's kunt nemen. Na eenkele dagen ken je ze wel alemaal.. Het gebied bestaat voornamelijk uit rode piste's waardoor ik dit niet aan te bevelen vind voor een beginnend skiër.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 4 januari 2010

Door: kiki over Bad Hofgastein

Wij zijn net terug, van 25.12.09 tot 02.01.10 geweest. Bad Hofgastein is zeker leuke dorp, maar pas op… voornamelijk voor oudere mensen en families met jonge kinderen. Pension Maria is een aanrader ( b & b ). Op tweede verdieping zijn betere kamers. Hotel is op 100 m afstand van het centrum en zo veel heb je ook tot de ski bus. Als er sneeuwt, kan je makkelijk met de ski bus naar Gastein, die trekt wat jongere mensen aan. Gastein is steil...gevoel is dat je omringd ben met de bergen... daar heb je ook een prachtige waterval, veel wandel routes en met de Keizerpromenade kan je zo leuk wandelen. Skiën kan je heel goed en overall...cabine lift naar de Strubelkogel of Schlosalm. Als er mistig is in Bad Hofgastein dat betekend niet dat jij krijg geen zonnestraal op 2800m, integendeel. Termen zijn niks bijzonders, dat jij buiten kan zwemen in warm bad terwijl - 3 is wel leuk.. Voor 3 uur baden betaal je wel 23 euro. Daar kan je ook massage doen voor een redelijke prijs.Bvb. foot reflex zone 20 min. 24 euro. Wat eten betreft is dit dorp een echte aanrader! Ook qua prijs. Met ze 7 aten wijn voor rond 120 euro alles met voor en nagerecht bij. Cafeteria in centrum boven Termen is echt een topper. Kaiserschmmarn was uitstekend! Maar ook Gaudi restaurant ( bestel maar Salzburger Nokelen als dessert ...mmm ), en hotel Austria zijn geweldig. Wat vond ik wel erg leuk was schaatsbaan in het centrum. Voor 1 euro kan je schaatsen verhuren en onbeperkt schaatsen. Er zijn 3 sport winkels ( 2x Intersport en sport 2000 ). Toch aanzien de prijzen raad ik jullie aan om thuis alles te kopen. Op zoek naar snowboots, kwam ik tegen de prijzen van 100 - 120 euro...Spar winkel in centrum is best redelijk geprijsd met het goede assortiment. Rond het dorp heb je dan nog paar grote winkels. Een aanrader: frambozen likeur. Al in al , de dorp functioneert meer als spa dan ski centrum. Er is weinig après-ski maar al die bont jassen die worden gedragen ..hm …tja…weinig toeristen van uit Nederland en veel uit Roemenië, Rusland, Litanie.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 13 september 2009

Door: Peter Breskens over Bad Hofgastein

Bad Hofgastein is tevens een schitterende plek voor de liefhebbers van golfen (18 holes), wandelen (hohe tauern), wellness n.a.v. de international bekend zijnde Heilstollen, sauna's, binnen en buitenzwembaden en beautyarrangementen, in Bad Gastein is ook een casino. De wintersport is een hoofdstuk apart. Bad Hofgastein maakt deel uit van Ski Amade en geeft direct toegang tot ruim 200 kilometer piste en indirect met de dezelfde pas tot ruim 800 kilometer. Het dorp is autovrij en heeft chique trekjes. De skipistes liggen op 500 meter van het centrum en er is bijna op elke hoek van de straat een gratis skibus (halte). Wij hebben in het centrum overnacht in Appartement Segerink.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 17 juli 2009

Door: MissDaisy over Bad Hofgastein

Het Gasteinertal is een fantastisch dal, heel breed met mooie dorpjes als Dorfgastein, Bad Hofgastein, Bad Gastein & Sportgastein. Een nog niet zo'n bekend dal bij Nederlanders maar Engelsen en Zweden weten het maar al te goed te vinden. Kindvriendelijk, gezellig. Sfeervol. Dorpjes die door de wintersport & toerisme overeind zijn gebleven en waar het authentiek boerenleven gewoon plaatsvindt. Heerlijk om te merken dat er nog een cultuur is, 'onaangetast'. We hebben hier een vakantiehuisje (Harbach/Bad Hofgastein) en we raden dit gebied echt aan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 7 februari 2009

Door: gerna nooijens over Bad Hofgastein

Mooi dorp. Sfeer, levendigheid en toch relaxes. Drie mooie skigebieden binnen handbereik en volop mogelijkheden tot vertier. Voor geoefende en beginnende skiers zijn er voldoende mogelijkheden. Ook wandelaars komen aan hun trekken. En, wat ook leuk is, in de zomer is hier ook van alles te doen. een echte aanrader!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 29 februari 2008

Door: Kees Scheepens over Bad Hofgastein

Leuk dorp met volop ski mogelijkheden in Bad Hofgastein en de dorpen in de buurt (Bad Gastein, Dorfgastein en het sneeuwzekere Sportgastein). Goede busverbindingen. Dorpje heeft iets deftigs maar is niet zo mondain als Bad Gastein. Ook als kuuroord is deze plaats aantrekkelijk.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 3 februari 2008

Door: E&E over Bad Gastein

Wij hebben ons heel goed vermaakt in Bad Gastein / Hotel Radar. Dit hotel ligt tussen Bad Gastein en skigebied sport Gastein in en is eigendom van een gastvrij nederlands echtpaar. Super leuk hotel. Zeer goede prijs kwaliteit verhouding. Inderdaad Heeft Bad Gastein wat vergane glorie, maar wel een interessante geschiedenis. Apres- ski is er wel even zoeken. Het skigebied is wat zwaar voor de beginner, heeft voor de gevorderde skiër veel mogelijkheden. Zoals in Sport Gastein wat heel sneeuwzeker is (wel klein) maar een prachtige omgeving. Bad Gastein sluit perfect aan op Hof Gastein, waar je mooie afdalingen kunt maken. Hou je niet van de extreme drukte en een rustige omgeving dan is Bad Gastein /Hotel Radar zeker de moeite waard te bezoeken.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 27 september 2006

Door: Patrick over Bad Gastein

Ik vond het dorp nogal vergane glorie. Groot deel van de ooit eens prestigieuze hotels waren dicht getimmerd en er was niet veel te beleven. Moet wel eerlijk zeggen dat we behoorlijk laat in het seizoen waren, maar in andere gebieden was dat nooit een probleem. Je kan met de bus naar Sport Gastein. Daar ligt een Gletscher, dus het is wel sneeuwzeker. Naar Bad Gastein zou ik niet weer gaan, maar we zijn ook een dag in Gastein geweest. Dat is veel leuker en er is meer te doen. Gastein is ook erg bekend omdat daar de oud duits bonskanselier Kohl altijd op vakantie gaat.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 23 augustus 2006

Door: Roeland Berends over Bad Hofgastein

In autovrij Bad Hofgastein hebben wij afgelopen winter volop genoten van dit mondaine dorpje met gezellige restaurants en barretjes. De wintersport mogelijkheden zijn er prima en wij komen zojuist terug van een wandelvakantie. Er zijn heel veel wandelroutes uitgezet. En als je even geen zin hebt in wandelen of skien dan kun je in de wellness tempel dagen vermaken.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 7 juli 2006

Door: Martin van Buiten over Bad Hofgastein

Een prachtig dorp met vele faciliteiten en mooie wandelwegen en uitstekende pistes.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 5 juli 2006

Door: Anoniem over Bad Hofgastein

Bad Hofgastein is een erg gezellig dorp, sneeuwzeker en met vele leuke restaurants en winkels. Vooral het zwem- en wellness centrum is een uitstekend alternatief voor een dagje skien of wandelen. Wij hebben uitstekend overnacht in het centraal gelegen hofgastein

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 26 april 2006

Door: Anoniem over Bad Gastein

Bad Gastein is een wijs dorpje om te skiën. Ongelooflijke leuke leerkrachten en supervriendelijke mensen. Ik ga er elk jaar naartoe en het is elke keer uitkijken naar de volgende keer. Om uit te gaan is het daar niet zo goed, maar de aprés ski met de mensen rondom jou is wel leuk. Een echt skigebied en geen uitgaansgebied. Maar zo moet het zijn!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 26 februari 2006

Door: Patricia over Bad Hofgastein

Bad Hofgastein is een gezellig dorp met een leuk centrum. De pistes zijn goed en de lift capaciteiten ook we zijn in de voorjaars vakantie geweest en langer dan 10 minuten hoefden we niet te wachten. Voor beginners zijn er maar weinig blauwe pistes maar voor de gevorderde skieer kun je je echt uitleven.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 18 januari 2006

Door: ASTRID vH over Bad Gastein

het dorp biedt veel mogelijkheden voor jong en oud apré-ski is erg gezellig in Badgastein

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 14 oktober 2005

Door: Anoniem over Bad Gastein

Ik vind het een prachtig gebied, heerlijk rustig en gezellig in de avond. Nu het 4e jaar achter elkaar dat ik er heen ga en ik wil niet anders meer. Mooie brede pistes en Sportgastein is werkelijk geweldig!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Sneeuwhoogte
Gastein

Berg0 cm
Dal0 cm
open - dicht
hoogten

Deze informatie geldt voor het skigebied Gasteinertal (Ski amadé). Gedurende het wintersportseizoen wordt deze informatie dagelijks geaktualieerd

Toestand pistes geen info
Km pistes open 0
Liften open-
Rodelbaan open open
Snowpark gesloten