Beoordelingen Wolkenstein

Het is altijd prettig om voor je vakantie ervaringen van andere wintersporters over een skidorp of skigebied te lezen. Een beoordeling kan je doen besluiten juist wél of niet naar Wolkenstein te gaan. Door middel van de onderstaande beoordelingen kun je bepalen of Wolkenstein ook voor jouw een goede bestemming is voor je volgende wintersport. Lees de recensies van bezoekers die reeds in Wolkenstein op wintersport zijn geweest. Ben jij in Wolkenstein geweest? Deel dan jouw ervaringen met andere bezoekers en laat je beoordeling achter. Zo help je andere bezoekers bij het vinden van hun ideale wintersport bestemming.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 20 juni 2017

Door: MB over Wolkenstein

Grandioos

Dorp aan de befaamde Sella ronde. Onderdeel van dolomiti superski, het grootste skigebied dat ik ken (1200+ km). Wolkenstein zelf is niet zo groot, maar door de grote pas te kopen is dit ECHT UNIEK! Vele dagtochten mogelijk. Ligt aan noordzijde van skigebied, en dus Oostenrijkse sfeer, inclusief bij de après-ski. Aan zuidzijde van gebied is Italiaanse sfeer. Helemaal anders (niet noodzakelijk slechter). Niet echt veel zwart, maar genoeg om af en toe eens wat moeilijkere pistes te doen.

Enorm skigebied (1200+ km pistes) met Oostenrijkse invloed
Een wat langere reis, ongeschikt voor een lang weekend

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 31 maart 2016

Door: Annemarie over Wolkenstein

Beste dorp van Val Gardena!

Wolkenstein is het leukste en best gelegen dorp van Val Gardena. Je kunt er direct opstappen op de Sella Ronda en weer terug skiën naar je hotel. Eten is er altijd heerlijk op de piste en in het dorp.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 3 maart 2015

Door: anoniem over Wolkenstein

Super skigebied

2e jaar in Wolkenstein superskigebied voor ieder wat wils. Leuke gezellige hutten op de pistes waar je lekker kan eten en wat drinken. In Wolkenstein zelf maar in een café geweest waar kleinschalig apres-ski is maar evengoed beregezellig.

Bij veel accommodaties kun je skiën tot aan de deur
Mooie brede pistes
De verbindingslift naar andere gebieden meestal erg druk

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 3 januari 2014

Door: Marcel van der Haar over Wolkenstein

Fantastisch skigebied elke dag vol verwondering gekeken hoe mooi de Dolomieten zijn.

Prachtig oneindig gebied met daarin de prachtige Sella Ronda tour. In veel gebieden geweest maar de schoonheid van de Dolomieten is volgens mij niet te evenaren. Wel een prijzig gebied, zeer dure skipas en het eten tussen de middag en s'avonds is echt niet goedkoper dan in Oostenrijk zoals vaak wordt beweerd. De sfeer op de pistes is wel zeer relaxt en wordt veelal bevolkt door Italianen. Weinig Nederlanders te bekennen op de pistes en in het dorp en een redelijk rustige après-ski alleen met nieuwjaarsnacht ging het dak eraf!! Erg mooi vuurwerk zowel tijdens de jaarwisseling als op 1 januari s'avonds. Al met al een super vakantie gehad.(gezin met 1 kind van 8 jaar oud)

Supergebied met prachtig geprepareerde pistes
Prijs-kwaliteit verhouding in het hoogseizoen!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 24 januari 2012

Door: Alphons de Leeuw over Wolkenstein

Ik heb dit jaar in januari 7 dagen doorgebracht in Plan de Gralba wat ca. 5 km van/boven Wolkenstein ligt op 1800 m hoogte. Het plaatsje bestaat slechts uit enkele hotels en een paar liften. Vanaf Hotel Sella stap je zo naar de ernaast liggende lift (Piz Seteur), met aansluiting op de Sella Ronda, en in de namiddag tot aan de voordeur weer terug. Apres-ski is er niet aanwezig maar daar heb je de bar van het hotel voor. Plan de Gralba is zeer sneeuwzeker mede door de hoogte en voor de echte skier zeker aan te bevelen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 8 januari 2012

Door: jansenpraha over Wolkenstein

Het ski gebied van Valgardena is geweldig en Selva ligt zeer centraal. Perfect uitgangs punt om naar Alta Badia te skien en Arraba. Het dorp ligt langs een doorgaande weg, wat het dorp niet ten goede komt. De winkels zijn wat oudbollig en apres ski gezeligheid is lastig te vinden. Wiij zaten in Hotel Portillo. Een superhotel, met heerlijk eten, geweldig zwembad en spa, en terug skien tot aan de voordeur van het hotel.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 5 december 2010

Door: Johan over Wolkenstein

Mooi gebied met gelukkig niet te veel schreeuwende en overdreven doende Nederlanders. De echte liefhebber tref je hier. Het kerkje, is de Heilige Kreuz Kirche en met paard door het dorp is de tocht naar de Laquazoi. Dorp is wat langgerekt en heeft geen gezellig centrum, daarvoor moet je naar Kirchberg, Westendorf en de top is Ischgl.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 7 januari 2010

Door: dirk over Wolkenstein

niet te veel goede recenties schrijven aub over dit prachtige gebied straks gaan komen de lallende en dronken nederlanders ook nog laat die aub in oostenrijk blijven

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 7 januari 2010

Door: friesland over Wolkenstein

selva adembenemend mooi met een superskipas kun je echt de wereld uitkomen.wij zijn naar een kerkje geskid midden op een piste ,heilige kruis, heette het verder zijn we in een gebied geweest waar je met paarden door het dorp werd getrokken wat allemaal te doen is in een dag vanaf selva voor een beetje goede skier. de apres ski is goed in selva niet zo uitbundig als in oostenrijk. Wat voornamelijk komt omdat er weinig nederlanders zijn die nederlanders die je tegen komt zijn echte liefhebbers Dat maakt het allemaal heerlijk rustig laat die schreeuwerige en dronken nederlanders maar naar kirchberg gaan Dan houden wij selva exclusief

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 23 maart 2009

Door: Cees over Wolkenstein

Fantastische week gehad in Wolkenstein. Geweest van 14 tot 21 maart schitterend weer uitstekende pistes voor elk wat wils.Vriendelijke mensen. Voor gevorderden eindeloos skiën. Samen met mijn maatje 213 km geskiëd en 123 lifen gepasseerd in 6 dagen. De Pordoi was een geweldige uitdaging en niet te vergeten vanaf de Marmolada. Gezellige apréski in Hotel Marciaconi. Kom zeker nog eens terug.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 3 maart 2009

Door: Anoniem over Wolkenstein

Van 21-02 t/m 28-02 een week in Selva doorgebracht. Wat een ontzettend mooi skigebied. Na 25 jaar St. Anton in Oostenrijk is dit een perfecte switch geweest. Voor ieder wat wils, zowel beginner als gevorderd. Onze zoon van 4 jaar heeft skiles gehad in de Skischool 2000. Een prima begeleiding. Steeds 2 tot 3 leraren op maximaal 8 kindjes. Wij zijn erg enthousiast over Selva en omgeving en zullen zeker volgend jaar terugkeren om nog meer van het 1200 kilometer tellende skigebied te verkennen!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 17 februari 2009

Door: Doetinchems keerltje over Wolkenstein

Zijn in januari voor de 2de maal in dit gebied geweest en het bevalt ons steeds beter. Wij komen al jaren in Frankrijk, maar qua gezelligheid kan dat land hier niet aan tippen. Het skigebied is ook prima en zowel de beginnende skiër als de gevorderde kan hier uitstekend uit de voeten. In de hele week niet 1 maal een skibus gezien en vrijwel niet een piste 2 maal genomen afgezien van de iedere dag weer terugkerende dalafdaling natuurlijk. Klasse regio!! Wolkenstein is een gezellig klein dorp met een goede après-ski in de Luis Keller, maar ook de bar van het hierboven liggende hotel Corona is zeer gezellig.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 21 oktober 2008

Door: Schneehase over Wolkenstein

Wij zijn in 2006 in Selva/ Wolkenstein geweest. Ik ski zelf al een aantal jaar en ben tot nu toe nog steeds super-enthousiast!! Vooral de Luisl Keller was onvergetelijk... Eerlijkheidshalve moet ik daarentegen ook toegeven dat dat ook feitelijk de enige (fatsoenlijke) plek was om te apres- skiën, maar dat neemt niet weg dat we anders naar een andere 'tent' waren gegaan. Aanrader!! Ook de "Sella Ronda" is een aanrader. De gevorderde skiër kan in 1 dag linksom én rechtsom skiën. De beginner zal met 1 zijde al een complete dagvulling hebben. Erg mooie pistes (gevarieerd). Het dorp Selva-Wolkenstein is erg gezellig en er heerst geen opgefokt sfeertje zoals tegenwoordig in Oostenrijk. De afdaling vanuit Selva naar Ortisei is super, net zoals Ortisei zelf!! Nadeel is echter dat het daar barst van de Russen, die nog nooit op skies hebben gestaan... Voor de gevorderde skiër is dit een uitstekende stek! Prima pistes!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 31 juli 2008

Door: klootwyk over Wolkenstein

Reeds 2x zijn we naar Selva gegaan; je kunt er skiën in een mooie omgeving, het gebied is lekker groot en de sneeuw is prima. Piste-onderhoud is uitstekend. Dit in combinatie met het vaak mooie weer en het zeer goede eten (en lagere prijzen dan andere landen) maakt dit tot een favoriete bestemming voor ons. Saslong worldcup afdaling is een hele mooie piste.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 14 februari 2008

Door: jph over Wolkenstein

Na 14 jaar weer eens terug in dit gebied. En het is nog steeds gezellig en gemoedelijk. In het algemeen vind ik het skigebeid niet moeilijk, maar voor alles wat wils, maar zeker voor beginners en licht gevorderden perfect. Wij logeerden in Hotel Plan de Gralda, in de gelijk namige wijk. Wat werkelijk perfect is, je skied je hotel in en uit en direct op de sella ronde. Ik vind de sfeer op de piste en daar buiten beter als in de overige alpenlanden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 29 januari 2008

Door: BEMO over Wolkenstein

Dankzij vrienden komen wij al een aantal jaren met veel plezier in Selva/ Wolkenstein. We gaan dit jaar met pijn in het hart naar Zwitserland, omdat we iemand meenemen die meer wil wandelen. Volgend jaar gaan we zeker weer terug! Vanuit ons appartement (Villa Augusta) was het de straat over en de lift in. Heerlijk na het skiën borrelen midden in Selva. Leuke tentjes op de pistes om wat te eten en te drinken. Prachtige uitzichten en mooie skitochten en gelukkig niet veel Nederlanders!!! Dus, echt een aanrader wat ons betreft!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 14 november 2007

Door: Anoniem over Wolkenstein

Wij komen hier al jaren skiën, zowel in december als in maart. Voor ons is het gewoon één van de beste skigebieden, veel variatie van pisten, prachtige omgeving en veel leuke berghutten waar je lekker kunt eten. De pisten zijn bijna altijd goed geprepareerd. Voor snowboarders zijn er wel leuke afdalingen, maar de Sella Ronda is minder geschikt vanwege enkele vlakke stukken onderweg. Voor beginners zijn er veel mogelijkheden op de pisten van Dantercepiës and Plan Gralba. Verder zijn de hotels en B&B (Garni) hier echt wel verzorgd.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 22 maart 2007

Door: Anoniem over Wolkenstein

Voor de tweede keer geweest. Vorig jaar in januari, nu in maart. Het was wederom geweldig. Het skigebied is echt fantastisch leuk. Veel mogelijkheden om elke dag een andere tocht te maken. Het dorp is ook erg leuk, gelukkig geen Oostenrijkse apres-ski taferelen, maar gewoon gezellig. Het eten is overal een feest, evenals de koffie. En de prijzen zijn zoals we in Nederland gewend zijn en niet zo schofterig hoog als in Frankrijk. De bergen zijn grillig en zoveel anders dan alle andere bergen. In alle opzichten Bella Italia.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 16 maart 2007

Door: Peter J. over Wolkenstein

Wij gaan dit jaar al weer voor de derde keer!!! naar Selva. Na jaren frankrijk is het een genot om hier weer te mogen genieten. Het eten is geweldig. Brede pistes voor iedereen, genoeg te doen hier. Wel ver rijden? Blijf maar lekker in Frankrijk en Oostenrijk.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 5 februari 2007

Door: wilvangemert@hotmail.com over Wolkenstein

Selva is echt super. De pistes zijn breed en het skigebied is zeer uitgebreid. Ook het zicht qua skiën is super. Het eetniveau in de hutten is echt super. Niet zo'n massa eten zoals in oostenrijk en zeker niet zo'n opgefokt gedrag wat je in oostenrijk wel vaak hebt zo van is er nog een tafel maar gewoon relax. Als je een uitgaansbeest bent zeg mag skihutgedoe dan is selva niet de place to be. Alleen ff +/-200km verder tuffen dan Oostenrijk.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 2 januari 2007

Door: Wouter van Boggeleln over Wolkenstein

Wolkenstein is een prima locatie voor wintersport. Sella Ronda is zeer leuk, vooral de oranje route. Bij de groene zit je meer in de lift. Gebied zelf is zeer sneeuwzeker. (Kerst 2006: skien tot in het dorp en 199 van de 200 liften open). Rustige après-ski, geen gezelligheid zoals Oostenrijk. Eten prima, Italiaanse keuken met wat oosterijks getinte gerechten. Voor beginners voldoende mogelijkheden. Voor gevorderden perfect.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 24 april 2006

Door: Anoniem over Wolkenstein

Val Gardena een prima gebied zeker de Sella Ronda zowel links als rechtsom. Goede sneeuw goedkoper dan andere wintersport landen. Wolkenstein best wat verkeersdrukte. Prachtige mooie lange maar ook brede pistes. Wel veel Duiters vooral in het weekend (dichtbij) weinig Nederlanders. Zeker de moeite waard om nog eens naar terug te gaan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 20 februari 2006

Door: Debby over Wolkenstein

Wij zijn net terug uit Selva en het was geweldig! Ontzettend mooie en brede pistes, een heel gevarieerd gebied. Vooral de Sella Ronda is een aanrader, zowel links -als rechtsom. Wij hebben bijna iedere dag ge-apresskied in Luislkeller, hier vonden wij het errug gezellig!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 29 december 2005

Door: Heidi over Wolkenstein

Wij zijn reeds drie maal in Wolkenstein/Val Gardena geweest en ik moet toegeven, een heerlijk gebied, zowel op gebied van skiën als op gebied van après-ski. Wij logeerden driemaal in hotel Stella, 100 meter van de gondel en de zetellift, je kon zo alle kanten uit. Naar mijn mening is het gebied van de Sella Ronda één van de mooiste die er bestaan. En ook qua après-ski is Wolkenstein een topper. Wij gingen dagelijks après-skiën in de Luislkeller, heerlijk gewoon, zo'n ambiance. Dit is een gebied dat je echt moet gedaan hebben.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 28 december 2005

Door: Marcel en Desiree Rhoon over Wolkenstein

Wij gaan nu voor de 3e keer, na jaren Oostenrijk, veel goedkoper, VEEL beter eten en zeer vriendelijke mensen. De wachtijden voor de liften is max. 15 minuten, of het nu sneeuwt of niet de kanonnen staan dagelijks aan. Mensen ga vooral naar Oostenrijk!!!! blijven wij lekker genieten in Wolkenstein. Apre Ski lekker belangrijk.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 26 november 2005

Door: Eric Janssen over Wolkenstein

Val-gardena is een prachtig skigebied. Met name voor diegene die voor het echte skiwerk gaan is het gebied zeer uitdagend. Apres ski is minder. Maar geen lange wachtrijen zoals in Oostenrijk en een stuk goedkoper dan Frankrijk of Zwitserland. Het eten is er fantastisch en ook de mensen zijn zeer gastvrij. Ofwel een gebied voor de sportievelingen onder ons.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 30 september 2005

Door: Ton Berendsen over Wolkenstein

Het dorp zelf is gezellig en compleet maar mist wel de uitbundige apres ski van Oostenrijk. Ski mogelijkheden zijn onbeperkt, ook voor de middelmatige skier. De Sella Ronda start voor de deur, voor wie lang in de lift wil zitten. Mooiere tochten gaan o.a. naar de Lagazuoi en Arabba. Ook de Seceda is leuk, met een prachtige afdaling naar Ortisei! Dankzij de centrale ligging van Wolkenstein zijn de mogelijkheden eindeloos. Tip: neem een gids voor 1 of 2 dagen om het gebied te leren kennen. Sneeuwzeker tot eind maart, maar wel met behulp van veel kunstsneeuw.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen