Beoordelingen Sexten

Het is altijd prettig om voor je vakantie ervaringen van andere wintersporters over een skidorp of skigebied te lezen. Een beoordeling kan je doen besluiten juist wél of niet naar Sexten te gaan. Door middel van de onderstaande beoordelingen kun je bepalen of Sexten ook voor jouw een goede bestemming is voor je volgende wintersport. Lees de recensies van bezoekers die reeds in Sexten op wintersport zijn geweest. Ben jij in Sexten geweest? Deel dan jouw ervaringen met andere bezoekers en laat je beoordeling achter. Zo help je andere bezoekers bij het vinden van hun ideale wintersport bestemming.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 2 maart 2017

Door: Roeland Bakker over Sexten

Goed skiën, sfeervolle omgeving, prachtige natuur

In februari 2017 weer eens- na 38 jaar - weer eens in Sexten geweest. De dorpen Sexten en Moos en de omgeving zijn nog onverminderd sfeervol. De natuur met de majestueuze Dolomietenpieken is prachtig. Dankzij vele berghutten en winterwandelpaden is Sexten/Moos ook erg geschikt voor niet skiërs. Qua skiën is Sexten er erg op vooruit gegaan. Sinds 2014 zijn er twee cabineliften met aantrekkelijke pistes bijgekomen die de skigebieden Helm en Rotwand met elkaar verbinden, waardoor het skigebied Drei Zinnen met zo'n 90 kilometer aan afwisselende pistes behoorlijk is uitgebreid. Absolute uitdaging is de zwarte Holzrieze 3b, één van de steilste pistes van Italië. Desondanks blijft Sexten - ook in de vakantietijd - erg rustig en gemoedelijk.

Afwisselend skigebied, sfeer, natuur
Moeilijke afdaling naar het dorp, naast vriendelijk personeel ook zakelijk personeel: mijn zoon mocht bijvoorbeeld niet meedoen aan de wedstrijd omdat we hem niet hadden opgegeven voor de laatste lesdag, in een nagenoeg leeg bergrestaurant Hahnspiel moesten we plaatsmaken voor mogelijke lunchgasten

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 11 januari 2012

Door: hansandrebe over Sexten

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 6 maart 2009

Door: Anoniem over Sexten

Sexten is niet het grootste skigebied. Je kunt er wel diverse soorten afdalingen vinden maar met een goede 60 km piste dus vrij beperkt. Als het op gezelligheid aankomt is dit echt een TOP bestemming. De bewoners zijn uitermate vriendelijk en gastvrij, als het weer een beetje meezit kan je hier echt alle stress kwijt!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 12 december 2006

Door: Anoniem over Sexten

Ik ga al 18 jaar naar Sexten (en ik ben 18 jaar) en vind dit nog steeds een mooi en rustgevend gebied met leuke restaurantjes en hotelletjes. De chocoladetaart bij köffler is niet te weerstaan. Het nachtrodelen donderdagavond is niet te missen. De laatste jaren heeft het veel gesneeuwd tijdens ons verblijf (de krokusvakantie) en natuurlijk heeft de zon ook vaak geschenen. Het is een heel kindvriendelijke omgeving en zeer familiaal. Fervente skiers vinden hier niet hun ding, maak zoek je onspanning en gezellig samenzijn met vrienden en familie ben je zeker op je plaats. Na al die jaren zie ik nog elke keer uit om naar Sexten te gaan en ik kijk er met nostalgie op terug! een absolute aanrader

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 17 februari 2006

Door: Ineke over Sexten

Het is een mooi gebied vooral voor wandelaars en langlaufers. Daar sexten aan de zuidhelling ligt heb je mooi weer en daardoor mindere sneeuwcondities. Er wordt veel met sneeuwkanonnen gewerkt wat toch een ander soort sneeuw geeft. Voor de skiers is het altijd reizen met de auto.Bij het hotel Dolomitenhof (Sexten) waar wij logeerden , stop een bus, 1 maal in het uur. In de dorpjes Moso, Sexten, S.Candido en Versciaco is weinig te beleven. Voor de andere skigebieden in de Dolomiten moet je lang rijden Cortina d'Ampezzo is toch ruim een uur rijden. Tussen 2 uur en half 3 is de zon van het hotel af, achter de bergen. Het personeel van hotel Dolomitenhof doet erg zijn best om hun gasten het naar de zin te maken. Je wordt behoorlijk verwend. Wij zijn in de periode van 4 t/m 11-2-2006 geweest. Er is ook geen vlok sneeuw gevallen. In tegenstelling tot Oostenrijk. Verder is het er prachtig. Het Dolomiten Superski is een gebied met veel kleinere begiedjes dus ook op sommige plaatsen minder afdalingen. Voor de uitgebreidheid moet je meer bij Alta Badia? C.d'Ampezzo zijn.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 28 december 2005

Door: Luuk en Els over Sexten

Al een paar jaar gaan we voor een wintervakantie naar Sexten. We logeren in het nabijgelegen kleine dorpje Moos. We gaan niet om te skieën, maar te wandelen. Van vrienden horen we dat het skigebied klein maar fijn is. Er is van alles wat. Verder kun je er uitgebreid langlaufen. Voor ons wandelaars worden diverse wandelroutes vrijgehouden. Bij de plaatselijke VVV kun je voor alle sporten informatie halen. Het is een leuk, klein gebied, waarschijnlijk minder populair voor jongeren, die op zoek zijn naar uitgebreide aprèsski.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Reisorganisaties
Sexten