Hoogte: 1430-2100 Meter

Valberg in het kort

  • Pistes reiken tot 2100 meter
  • Ruim 90 kilometer piste in totaal
  • Après-ski hoef je hier niet te verwachten

Valberg

Het charmante skigebied Valberg omvat de dorpen Beuil Les Launes en Valberg. Valberg biedt 56 korte pistes, 23 liften en 40km loipes. Het is een ideale bestemming voor families die op zoek zijn naar rustige pistes. Met een overhand aan rode pistes is dit skigebied geschikt voor de gemiddelde skiër. Maar ook beginners en kinderen kunnen hier prima kennismaken met de wintersport.

Skigebied Valberg is een relatief klein gebied dat geschikt is voor zowel de beginnende als de lichtgevorderde skiër. Het gebied bestaat voornamelijk uit rode, en in minder mate blauwe pistes. Het gebied is ingesteld op gezinnen en er worden regelmatig leuke evenementen georganiseerd. Het skigebied heeft verschillende 'zones ludiques'. Zo is er een familiepark met drie verschillende ‘parcours ludiques’, pistes met leuke hindernissen voor klein en groot. Maar ook voor de gevorderde skiërs en freestyleskiërs onder ons biedt Valberg het ‘Valberg Park’ en een grote airbag. In het centrum kun je geen echte après-ski vinden. Desalniettemin heeft Valberg een gezellig centrum waar je je prima zal vermaken.

Snowplaza beoordeling

Beginners
Freeride/off-piste
Gevorderden
Langlauf
Experts
Sneeuwzeker
Families/kinderen
Prijsniveau
Snowboard/freestyle
7.0

Gemiddelde beoordeling

op basis van 1 beoordeelingen door bezoekers

Ik ben afgelopen winter voor het eerst een week op wintersport geweest met mijn man en dochtertje van 6, en we hebben een leuk weekje gehad in Valberg. Het is e...

Schrijf een beoordeling ›

 

Sneeuwzekere pistes in Valberg

In het skigebied Valberg vind je zo’n 90 kilometer aan mooie pistes die voornamelijk geschikt zijn voor de beginnende skiër. Het relatief kleine skigebied bestaat hoofdzakelijk uit makkelijke rode pistes, hier en daar vind je ook blauwe en groene pistes waar je als wintersporter je eerste ervaring op ski’s kunt opdoen. Ondanks dat het skigebied Valberg een zonnige ligging heeft, zijn de pistes toch ontzettend sneeuwzeker. Er zijn in dit wintersportgebied dan ook ruim 400 sneeuwkanonnen die ervoor zorgen dat maar liefst 85% van de pistes het hele seizoen lang voorzien zijn van een prachtig laagje sneeuw.

Overzicht pistes & liften in Valberg

Pistes

Liften

Extra informatie

Groene pistes18 km Sleepliften15Seizoenstart19 december
Blauwe pistes18 km Stoeltjeslift(en)6Seizoenseinde19 maart
Rode pistes45 km Gondels0Gletsjer
Zwarte pistes9 km Treinen0Minimale hoogte1430 m
Totaal90 km Capaciteit25000 pers/uurMaximale hoogte2100 m

travelDorpen in het skigebied Valberg

Highlight: Valberg Park

Ondanks dat het skigebied Valberg voornamelijk veel plezier biedt voor de beginnende en lichtgevorderde wintersporters, biedt het wintersportgebied ook wat spanning voor de gevorderde skiërs en snowboarders in het Valberg Park. Dit park is speciaal gecreëerd voor de ervaren wintersporters en freestylers. Het Valberg Park heeft verschillende obstakels die van makkelijk naar moeilijk gaan. Freestylers die willen oefenen op grote sprongen, kunnen zich ook uitleven op de grote Air Bag, gelegen bij de stoeltjeslift Croix du Sapet.

Freestyle & Freeride in Valberg

Funparks 1Tables
HalfpipeBoxes
QuarterpipeRails
BoardercrossFreeride toegestaan
KickersFreeride-zone

Skipasprijzen 6-dagen laagseizoen

Laagseizoen Kinderen Volwassenen Gratis tot
Valberg EUR 126.21 EUR 158.10 5 jaar

Skipasprijzen 6-dagen hoogseizoen

Hoogseizoen Kinderen Volwassenen Gratis tot
Valberg EUR 126.20 EUR 158.10 5 jaar
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Sneeuwhoogte
Valberg

Berg0 cm
Dal0 cm
open - dicht
hoogten

Deze informatie geldt voor het skigebied Valberg. Gedurende het wintersportseizoen wordt deze informatie dagelijks geaktualieerd

Toestand pistes geen info
Aantal geopende pistes 0
Liften open-
Rodelbaan open open
Snowpark