Hoogte: 1500-2600 Meter

Pra-Loup & La Foux-d'Allos in het kort

  • Rustig skigebied in de Franse Alpen
  • Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding
  • Veel brede, vlakke pistes

Pra-Loup & La Foux-d'Allos

Samen met La Foux-d'Allos vormt Pra-Loup het skigebied L’Espace Lumière dat voornamelijk uit eenvoudige en middelzware afdalingen bestaat. Ondanks de zuidelijke ligging heeft men hier over sneeuw nooit te klagen. De pistes reiken tot een hoogte van 2600 meter en er zijn voldoende sneeuwkanonnen om de afdalingen direct bij de dorpen in conditie te houden. Door de liftverbindingen tussen het Val Ubaye en het Val d'Allos is een skigebied ontstaan met maar liefst 180 kilometer aan pistes. Ondanks dat het skigebied relatief groot is, kun je hier niet onbeperkt grote tochten skiën. Door de oudere (sleep)liften en soms slechte verbindingen kan het lang duren om van de ene naar de andere plaats te skiën. Groot voordeel van Espace Lumière is de vriendelijke prijs en het feit dat het er relatief rustig is.

Zowel vanuit Pra Loup als La Foux-d'Allos heb je directe toegang tot het skigebied. Beginnende skiërs die in La Foux-d'Allos verblijven hebben hoogstwaarschijnlijk genoeg aan de afdalingen van Observatoire (2600 m) en en de Tête de Vescal (2515 m). Het grootste gedeelte van het pisteaanbod van Pra-Loup ligt op de flanken van de Le Peguieou (2479 m). Om van het ene dal naar het andere te skiën moet je via Les Agneliers. Houd wel goed de de tijd in de gaten, want het missen van de laatste lift kom je op een onnodige rit met de taxi te staan. Het aanbod van Espace Lumière wordt compleet gemaakt door diverse kinderlanden, twee snowparks, meerdere boardercross afdalingen en acht bergrestaurants.

Snowplaza beoordeling

Beginners
Freeride/off-piste
Gevorderden
Langlauf
Experts
Sneeuwzeker
Families/kinderen
Prijsniveau
Snowboard/freestyle
6.8

Gemiddelde beoordeling

op basis van 11 beoordeelingen door bezoekers

Schrijf een beoordeling ›

 

Skigebied Espace Lumière: skiën in twee valleien

De mogelijkheden die Espace Lumière biedt zijn enorm. Met 180 km aan pistes is dit één van de grootste skigebieden in de zuidelijke Alpen. Om een tochtje heen en weer naar Pra-Loup of La Foux-d'Allos te maken ben je echt wel een paar uurtjes zoet. Een geweldige afdaling die je niet mag missen is Les Sources du Verdon vanaf de Tête de Sestriere (2675 m). Wat een geweldig landschap! Voor ervaren skiërs is de 3 Évêchés een zwarte piste die de bovenbenen eens goed kan laten branden. Met 10 groene pistes en 37 blauwe pistes zijn er genoeg afdalingen voor minder ervaren skiërs.

Overzicht pistes & liften in Pra-Loup & La Foux-d'Allos

Pistes

Liften

Extra informatie

Groene pistes21 km Sleepliften18Seizoenstart
Blauwe pistes58 km Stoeltjeslift(en)14Seizoenseinde
Rode pistes87 km Gondels3Gletsjer
Zwarte pistes14 km Treinen0Minimale hoogte1500 m
Totaal180 km Capaciteit43600 pers/uurMaximale hoogte2600 m

travelDorpen in het skigebied Pra-Loup & La Foux-d'Allos

Freestyle & Freeride in Pra-Loup & La Foux-d'Allos

Funparks 2Tables
HalfpipeBoxes
QuarterpipeRails
BoardercrossFreeride toegestaan
KickersFreeride-zone

Skipasprijzen 6-dagen laagseizoen

Laagseizoen Kinderen Volwassenen Gratis tot
Espace Lumière EUR 170.50 EUR 199.00 4 jaar

Skipasprijzen 6-dagen hoogseizoen

Hoogseizoen Kinderen Volwassenen Gratis tot
Espace Lumière EUR 170.50 EUR 199.00 4 jaar
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen