Skip to navigation Skip to main content
Kinderen spelen Westendorf
Frankrijk

Familievriendelijk Courchevel

Gebaseerd op 2 reviews

Courchevel voor families

Ruime keus aan kinderopvang
Western Skipark in Courchevel 1650
Aquamotion zwembad in Courchevel 1550

Courchevel, in het hart van Les Trois Vallées, heeft families het nodige te bieden. Sinds 2010 beschikt de bestemming over het label ‘Famille Plus’ waarmee de familievriendelijkheid wordt onderstreept. In Courchevel kunnen kids zich verheugen op kinderpistes, een prachtig zwembad en tal van activiteiten in de sneeuw. Zowel in Courchevel 1550, 1650 als 1850 zijn er uitstekende faciliteiten voor kinderen.

Villages des Enfants met Club Piou Piou in Courchevel 1850
In het ‘Villages des Enfants’ in Courchevel 1850 kunnen kinderen van 18 maanden tot 5 jaar uit de voeten. Op deze plek maken peuters en kleuters op een plezierige manier kennis met wintersport. Met oefeningen, spelletjes en activiteiten krijgen de kinderen door ervaren instructeurs de beginselen van het skiën aangeleerd. Het kinderdorp ligt naast de ijsbaan in het centrum van Courchevel 1850 en beschikt over 5 kilometer aan afgeschermde pistes. Ook kinderopvang, een spelletjeskamer voor koude dagen en een ruimte om te lunchen zijn aanwezig.

Les P'tits Pralins & Club Piou Piou in Courchevel 1650
Kinderen die nog te jong zijn om te leren skiën kunnen terecht bij de kinderopvang in het Maison de Moriond in het centrum van Courchevel 1650. Kinderen vanaf 3 jaar, die al sterk genoeg zijn om te leren skiën, zijn welkom bij Club Piou Piou. Ook dit kinderland bevindt zich in de nabijheid van het Maison de Moriond.

Maison des Enfants en Club Piou Piou in Courchevel 1550
In het Maison des Enfants kunnen kinderen van 3 maanden tot 12 jaar van 09:00 tot 17:00 opgevangen worden. Of ze worden van en naar de skiles gebracht of er worden leuke activiteiten met ze georganiseerd. Bij Club Piou Piou leren kids van 3 tot 5 skiën. Beide faciliteiten liggen in het hart van Courchevel Village 1550 aan de Rue des Rois

Western Skipark
Het Western Skipark ligt boven Courchevel 1650 en is bereikbaar via de Ariondaz gondel. In dit afgeschermde gebied liggen lopende banden, oefenweides, tipi’s en tal van andere faciliteiten met als thema het Wilde Westen. Ook is er een saloon, waar tijdens de pauze een zelf meegebrachte lunch kan worden genuttigd. Daarna is het tijd om van de bijbehorende Indianenpiste af te dalen.

Aquamotion
Aquamotion is het zwembad van Courchevel (1550) en kinderen zijn hier ook van harte welkom. Met een pierenbad, stroomversnelling en recreatiebad kan hier heerlijk gezwommen en in het water gespeeld worden.

Schaatsen
Op de Olympische ijsbaan van Courchevel 1850 kan dagelijks worden geschaatst tussen 15:00 en 19:00 uur. Op woensdagavond is de overdekte ijsbaan zelfs tot 22:00 uur geopend

Courchevel voor de kinderen
Kinderopvang
Kinderopvang vanaf 18 maanden
Aantal uren kinderopvang
Prijs zonder lunch
Prijs met lunch
Kindercarrousel
Vliegend tapijt
Kinderlift 1
Belevenispark
Speeltuin
Mascotte
Naam van de mascotte Mira