Hoogte: 769-1708 Meter

Oberstaufen in het kort

  • Populair skigebied bij Duitse weekendgangers
  • 40 kilometer piste, 100 kilometer loipen
  • Steile, zwarte pistes ga je niet vinden

Oberstaufen

Rond Oberstaufen liggen meerdere skigebieden die wintersportplezier garanderen voor jong en oud. Wie geen belang hecht aan honderden kilometers aan piste, maar wel aan lage prijzen, rust en een ongerepte natuur voelt zich in de wintersportregio Oberstaufen helemaal thuis. Skiarena Steibis, Hündle-Thallkirchdorf, Sinswang en de Hochgratbahn zijn stuk voor stuk fijne skigebieden met ieder hun eigen pluspunten. In totaal heb je rond Oberstaufen de beschikking over ruim 40 kilometer aan pistes die tot een hoogte van 1708 meter reiken. Houd er wel rekening mee dat hier in het weekend soms druk kan zijn met Duitse dagjesmensen; zeker wanneer er verse sneeuw is gevallen.

Net buiten Oberstaufen, op een paar kilometer afstand, liggen de Sinswang skiliften. Dit skigebiedje bestaat uit 4 sleepliften en biedt ongeveer 2 kilometer aan pistes. Sinswang staat te boek al een ‘kleine, zonnige oase’ en is een echte geheimtip. Er is een uitgebreid kinderland en de aanwezige pistes zijn ideaal om op te leren skiën. Hündle-Thallkirchdorf is met 20 kilometer aan pistes het grootse skigebied van Oberstaufen. Een moderne 8-persoons gondel brengt wintersporters richting de Hündleskopf (1112 m). Eenmaal daar kun je via diverse sleepliften en pistes de oversteek maken richting Thalkirchdorf. Iedere vrijdagavond is de 800 meter lange piste van de Schwandlift verlicht. Met de Imbergbahn, ook een 8-persoons gondel, bereik je de pistes van Skiarena Steibis. Met net geen 20 kilometer aan pistes, een funpark, kinderland, diverse berghutten en een verwarmde 6-persoons stoeltjeslift zijn alle gewenste voorzieningen hier aanwezig. Liefhebbers van off-piste skiën kunnen zich uitleven op de Hochgrat, de hoogste berg van Oberstaufen (1708 m). Dit skigebied bestaat uitsluitend uit skiroutes met een lengte van maximaal 6 kilometer.

Snowplaza beoordeling

Beginners
Freeride/off-piste
Gevorderden
Langlauf
Experts
Sneeuwzeker
Families/kinderen
Prijsniveau
Snowboard/freestyle
7.6

Gemiddelde beoordeling

op basis van 5 beoordeelingen door bezoekers

Goed gebied met diverse soorten pistes. Nadeel: veel sleepliften. Dat is wat minder comfortabel en soms wat lange wachttijden.

Schrijf een beoordeling ›

 

Overzicht pistes & liften in Oberstaufen

Pistes

Liften

Extra informatie

Blauwe pistes16,1 km Sleepliften17Seizoenstart
Rode pistes12,3 km Stoeltjeslift(en)1Seizoenseinde
Zwarte pistes7,2 km Gondels3Gletsjer
Skiroutes12,5 km Treinen0Minimale hoogte769 m
Totaal48,1 km Capaciteit0 pers/uurMaximale hoogte1708 m

travelDorpen in het skigebied Oberstaufen

travelDeelskigebieden

Highlight: rodelen rond Oberstaufen (Imberg & Hochgrat)

Een wintersport in Oberstaufen is niet compleet zonder rodelen. De rodelbanen van de Imberg en Hochgrat zorgen bij jong en oud voor wintersportplezier. De bochtige rodelbaan van de Imberg is drie kilometer lang en die van de Hochgrat zelfs nog twee kilometer langer. Hier daal je vanaf een hoogte van 1708 meter af naar een hoogte van 856 meter. Op de Imberg is het iedere zaterdagavond mogelijk om van 18:00 tot 21:00 uur te avondrodelen. Bij beide rodelbanen zijn sleetjes te huur.

Freestyle & Freeride in Oberstaufen

Funparks 1Tables
HalfpipeBoxes
QuarterpipeRails
BoardercrossFreeride toegestaan
KickersFreeride-zone

Skipasprijzen 6-dagen laagseizoen

Laagseizoen Kinderen Volwassenen Gratis tot
Oberstaufen EUR - EUR -

Skipasprijzen 6-dagen hoogseizoen

Hoogseizoen Kinderen Volwassenen Gratis tot
Oberstaufen EUR - EUR -
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Sneeuwhoogte
Oberstaufen

Berg0 cm
Dal0 cm
open - dicht
hoogten

Deze informatie geldt voor het skigebied Oberstaufen - Hochgrat. Gedurende het wintersportseizoen wordt deze informatie dagelijks geaktualieerd

Toestand pistes geen info
Km pistes open 0
Liften open-
Rodelbaan open open
Snowpark gesloten

Reisorganisaties
oberstaufen