Hoogte: 730-1700 Meter

Immenstadt & Rettenberg in het kort

  • Afdalingen over mooie Alpenweides
  • Geen massatoerisme
  • Gemoedelijk skigebied

Immenstadt & Rettenberg

Rond Immenstadt en Rettenberg liggen meerdere kleine skigebieden. Het grootste skigebied ligt op de flanken van ‘de bewaker van de Allgäu’. Zo wordt de 1738 meter hoge Grünten ook wel benoemd. Tussen Immenstadt, Rettenberg en de meest zuidelijke stad van Duitsland Sonthofen bepaald deze markante berg het decor. Het kleinere broertje van de Grünten, de Mittag (1452 m) wordt omgeven door de Kleine en Grosse Alpsee. Tussen dit berglandschap liggen tal van pistes, winterwandelroutes en rodelbanen. De regio is familievriendelijk en spreekt ieder type wintersporter aan. Over wachttijden bij de liften en extreem dure skipassen hoef je je hier geen zorgen te maken.

Op de Grünten ligt een skigebied met net iets minder dan 20 kilometer aan pistes. Het pisteaanbod wordt ontsloten door meerdere sleepliften en vanuit het dal middels de Grünten-stoeltjeslift. Met name de rode dalafdaling die vanaf de top op 1700 meter helemaal naar het dal loopt (900 m) is een echte aanrader. Ook zijn er een aantal fijne berghutten in het skigebied zoals de Grüntenhütte en de Jörgalpe. De Mittag bij Immenstadt beschikt over ruim 10 kilometer aan pistes die worden ontsloten door de langste stoeltjeslift van Duitsland. Een highlight van dit skigebied is de 5,2 kilometer lange rodelbaan. In de Alpsee-Bergwelt kan tegenwoordig niet meer worden geskied middels liften. Dit gebied staat volledig in het teken van rodelen, winterwandelen en toerskiën. Ook bevindt zich hier de langste ‘alpine coaster’ van Duitsland.

Snowplaza beoordeling

Beginners
Freeride/off-piste
Gevorderden
Langlauf
Experts
Sneeuwzeker
Families/kinderen
Prijsniveau
Snowboard/freestyle
7.0

Gemiddelde beoordeling

op basis van 1 beoordeelingen door bezoekers

Immenstadt is een leuk plaatsje voor als je niet in een skigebied wilt zitten. Het is ongeveer een half uur rijden naar Oberstdorf en daar kun je de piste op. E...

Schrijf een beoordeling ›

 

Overzicht pistes & liften in Immenstadt & Rettenberg

Pistes

Liften

Extra informatie

Blauwe pistes3,1 km Sleepliften12Seizoenstart
Rode pistes14,7 km Stoeltjeslift(en)2Seizoenseinde
Zwarte pistes0,0 km Gondels0Gletsjer
Skiroutes1,5 km Treinen0Minimale hoogte730 m
Totaal19,3 km Capaciteit12700 pers/uurMaximale hoogte1700 m

travelDorpen in het skigebied Immenstadt & Rettenberg

travelDeelskigebieden

Highlight: wandelen en langlaufen tussen Immenstadt & Rettenberg

De wintersportregio tussen Immenstadt & Rettenberg spreekt ieder type wintersporter aan. Ook wandelaars en langlaufers kunnen in deze omgeving uitstekend uit de voeten. Zo moeten wandelaars zich zeker wagen aan de route door de ‘Steigbachtobel’, een kloof met bevroeren watervallen en beekjes. Voor wandelaars liggen er zo’n 40 km aan routes klaar. Andere tips zijn de Höhenpanorama-Weg op de Grünten en de Alpseerunde van 11 km. De langste langlaufloipe is 25 km lang en strekt zich uit tussen Knottenried en Diepolz. Ook is er een aanbod van 12 km aan sneeuwzekere hoogteloipes en worden 5 km aan loipes ’s avonds verlicht.

Freestyle & Freeride in Immenstadt & Rettenberg

Funparks 1Tables
HalfpipeBoxes
QuarterpipeRails
BoardercrossFreeride toegestaan
KickersFreeride-zone

Skipasprijzen 6-dagen laagseizoen

Laagseizoen Kinderen Volwassenen Gratis tot
Alpsee-Bergwelt EUR - EUR -
Mittag-Ski-Center EUR - EUR -
Grünten EUR - EUR -

Skipasprijzen 6-dagen hoogseizoen

Hoogseizoen Kinderen Volwassenen Gratis tot
Alpsee-Bergwelt EUR - EUR -
Mittag-Ski-Center EUR - EUR -
Grünten EUR - EUR -
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Sneeuwhoogte
Immenstadt & Rettenberg

Berg0 cm
Dal0 cm
open - dicht
hoogten

Deze informatie geldt voor het skigebied Rettenberg / Grünten. Gedurende het wintersportseizoen wordt deze informatie dagelijks geaktualieerd

Toestand pistes geen info
Km pistes open 0
Liften open-
Rodelbaan open open
Snowpark gesloten