Recensies Les Diablerets & Villars-sur-Ollon

Ervaringen van andere wintersporters zijn onmisbaar wanneer je voor een wintersport in het skigebied van Les Diablerets & Villars-sur-Ollon wilt kiezen. Een recensie over Les Diablerets & Villars-sur-Ollon kan de doorslag geven om wel of niet voor dit skigebied te kiezen. Zijn er veel pistes voor beginners? En is het skigebied wel zo kindvriendelijk als wordt beweerd? Hieronder lees je de recensies van wintersporters die in het skigebied Les Diablerets & Villars-sur-Ollon zijn geweest. Je kunt ook je eigen ervaringen met de bezoekers delen door zelf een recensie over het skigebied Les Diablerets & Villars-sur-Ollon achter te laten.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 1 maart 2020

Door: Juliette over Villars-sur-Ollon

Gezellig afwisselend en mooi gebied!

De gebieden Villars/Gryon/Les Diablerets liggen geschakeld. In 1 dag zijn alle delen goed af te leggen en heb je daardoor veel gevarieerde pistes. Onderweg zijn voldoende mogelijkheden voor een hapje of een drankje. Het personeel bij de liften is ontzettend hartelijk en vriendelijk! Met een beetje geluk en veel verse sneeuw zijn er veel extra off piste mogelijkheden die het aantal ski kilometers bijna verdubbelen. Ik heb zelf voor het 2e jaar een Magic Pass, deze is geldig voor meerdere gebieden in Zwitserland en kan ik zeker aanraden!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 1 maart 2020

Door: Kelly over Villars-sur-Ollon

Zeker oké.

Mooi, groot skigebied. Brede pistes en verbindingspaadjes heel goed te doen en leuk. Dalafdalingen ook heel leuk. Alle liften zijn iets verouderd. Nooit verwarmd en geen enkele met bescherming tegen wind. Ontzettend duur om iets te eten of te drinken.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 24 mei 2018

Door: Indy over Villars-sur-Ollon

Villars is zo'n dorp waar je je gewoon meteen thuisvoelt. Wij waren hier voor de eerste keer en het is ons uitstekend bevallen. De uitstraling is prachtig door de vele chalets en vanuit het skigebied heb je een prachtig uitzicht op de bergen van Wallis en het Rhonedal. Wat een pareltje dit. Lekker skiën is ook verzekerd door het uitgebreide skigebied. Sneeuw lag er in overvloed. De kaasfondue en de witte wijn zijn nog twee redenen om hier volgend jaar weer terug te keren

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 25 februari 2011

Door: Peter over Les Diablerets

De verschillende skigebieden van zijn onderling niet verbonden. Wel leuk voor de afwisseling ieder dag ergens anders skiën. Het is een prachtige omgeving en een sjiek dorpje met sfeervolle chalets. Goed te bereiken per trein. Een aanrader!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 5 december 2010

Door: Jasper over Villars-sur-Ollon

Hi iedereen, Villars is een heel gezellig dorpje voor iedereen die houd van een rustige en romantische vakantie. Lekker wandelen, genieten van het prachtige pannorama, en nog zoveel meer ... De uitbundige fuifbeesten zullen hier iets minder graag verblijven want daar is niet veel voor voorzien, het is geen oosterijk natuurlijk. De apres ski maak je immers zelf. Je kunt er gezellig winkelen en eten. Er is wel voor ieder wat wils wat restaurants betreft, maar voor de kaas leifhebbers moet je de kaasfondue, croutte aux fromage en uiteraard de raclette zeker proberen (echt super). De aanrader bij uitstek is restaurant le refuge in alphe des chaud dat is nog een klein beetje hoger de berg in op zo een 10min van Villars. Verder is het hier gewoon Super vertoeven, ik spreek uit ervaring. Want ik kom hier al vanaf men geboorte en nu 28 jaar later nog steeds

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 4 februari 2010

Door: Mark over Villars-sur-Ollon

We hebben in februari een geweldige week in Villars (Barboleuse) doorgebracht. Voor zowel skiiers als snowboarders zijn er veel lange pistes. Onze kinderen hebben genoten van de ski school en zijn enorm vooruit gegaan. Ons zonnige appartement met open haardvuur was gezellig en vlak bij de Barboleuse telecabine (ook voor dochtertje van zes jaar makkelijk te wandelen met ski laarzen aan). Lekkere restaurantjes in het dorp en op de berg. Voor herhaling vatbaar!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 10 januari 2010

Door: L.Rademaker over Villars-sur-Ollon

Heerlijke vakantie gehad tussen Kerst en Oud en Nieuw. Vriendelijke, behulpzame mensen. Moderne liften, voldoende capaciteit. Aantrekkelijk gebied waar je ook met kinderen al tourtjes kunt maken.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 28 februari 2009

Door: Arthur over Villars-sur-Ollon

Villars is een schitterende plaats die via twee mogelijkheden (cabinelift & trein ) toegang geeft tot een groot skigebied. De pistes zijn er in alle soorten en maten. Beperkt blauw, ruimschoots rood, voldoende zwart en ruim voldoende donkerzwart/buggle. Lange tochten maken is mogelijk voor zowel gezin als gevorderde. Ski-onderricht is uitstekend, mits je voor de Villar (de gele) skischool kiest. Liftcapaciteit is ruim voldoende, in de vakantieweken is de wachttijd max. 10 min. De dalafdaling is mooi te noemen. "Villars City" is eigenlijk niet veel meer dan een lange winkelstraat. Wel zijn alle faciliteiten aanwezig. Shopping, medical, dining etc. Het is wel verstandig een volle beurs mee te nemen (of een ceditcard met ruime limiet). Kosten voor 4 personen in een appartement met skihuur (6 dgn.) en skipassen lopen al snel op richting de 2k euro. Maar..........daar kriijg je dan ook wel iets voor. Bontjassen, Maserati's, Ferrari' s, heel veel Audi' s en een redelijk hoog gehalte "omhoog gevallen nederlanders". Apres ski; die is er nauwelijks en dat is een voordeel als je van een rustige avond wil genieten. Oh ja, vergat ik toch bijna te zeggen dat we volgende jaar wel weer terug gaan !!!!!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 21 februari 2008

Door: Casper over Villars-sur-Ollon

Villars is een mooi authentiek dorp met weinig apres- ski mogelijkheden. Ga hier vooral naartoe voor een wintersport vakantie met rust, mooie pistes, goede faciliteiten, goede restaurants en een 'up-market' feel. Overigens is het geen bontjassen bestemming zoals St Moritz, maar Bentleys zie je wel.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 19 maart 2007

Door: diederik over Villars-sur-Ollon

Wij logeerden dit jaar in de maand februari in het dorpje Gryon. Van hieruit kan je de bakjes naar boven nemen die aansluiting vinden met het skigebied van villars. Villars zelf is een beetje een bekakt dorp. Het gehucht Barboleusaz van Gryon daarentegen is zeer rustig. De enige apres-ski die je er vindt is naast een kleine ijspiste. Best wel gezellig maar zeker niet voldoende voor wie de aprisski belangrijk vindt. Wie om 9u aan de bakjes is moet zelfs in een drukke week als deze geen seconde aanschuiven. De nogal trage bakje brengen je in 15 minuten naar boven. Het skigebied zelf is samen met aansluiting met Diablerettes ongeveer 100km groot. Zeker voldoende om je een week uit te leven. Het funpark valt wel wat tegen. Zoals je tegenwoordig wel vaker ziet bestaat het bijna uitsluitend uit baren en houten structuren. Niets voor beginners dus. De infrastructuur is zeer modern en de pisten worden goed onderhouden. Ook het wachten aan de liften, op enkele piekplaatsen en momenten na, moet je nooit lang aanschuiven. Je kan ook dmv een bus naar de gletscher van les diablerettes. Maar daar was het zeer druk. Het is het hoogste punten voor een viertal skipassen uit de regio. We zijn er snel weer weg gevlucht. extra: De buitenpisten mogelijkheden in dit gebied zijn nogal beperkt - er is een snelheidspiste waar je snelheid gemeten wordt, ideaal voor de kleintjes - kinderen tot 9jaar krijgen een gratis skipas - de sleepiste in diablerettes is ongeveer 4km lang en echt plezier verzekerd - veel belgen en nederlanders in dit gebied - met je skipass heb je ook nog toegang tot de gebieden van leysin en les mosses. Hiervoor heb je wel een auto en 45 minuten rijden nodig

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 3 februari 2006

Door: Anoniem over Villars-sur-Ollon

Een erg mooi en klantvriendelijk dorp, doordat ze nu méér liften hebben geplaatst de laatste jaren is dit concurrerender geworden. Een goede skiër had 10 jaar terug hier niets te zoeken. Dit is zeker verandert, lekkere zwarte pistes, voor ieder wat wils. Vertoeven op de pistes voor een drankje/hapje geen punt. Helaas is de apres ski nihil. Verder is Villars bekend voor zijn mondaine charmes. Vele bekenden in race/filmwereld/muziekwereld hebben hier vertoefd.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 8 januari 2006

Door: Feiko over Villars-sur-Ollon

Ik vind Villars een leuk gezellig skigebied veel mogelijkheden misschien zijn er iet super veel pistes maar wel lange pistes, goede liften

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Sneeuwhoogte
Les Diablerets & Villars-sur-Ollon

Berg0 cm
Dal0 cm
open - dicht
hoogten

Deze informatie geldt voor het skigebied Villars - Gryon - Les Diablerets. Gedurende het wintersportseizoen wordt deze informatie dagelijks geaktualieerd

Toestand pistes geen info
Km pistes open 0
Liften open-
Rodelbaan open gesloten
Snowpark gesloten

Reisorganisaties
les-diablerets-en-villars-sur-ollon